Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 23.07.2012

Июль 23rd, 2012 Новини Вывести на печать

На Дніпропетровщині вже 58% учбових та 65% дошкільних навчальних закладів підготовлені до роботи в опалювальному сезоні

На Дніпропетровщині вже більше двох місяців ведеться підготовка житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в новому опалювальному сезоні. Наразі вже 672 (58%) учбових та 531 (65%) дошкільних навчальних закладів є фактично підготовленими до належного функціонування в опалювальний період 2012/2013рр. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Зокрема, на об’єктах освіти до роботи в осінньо-зимовий період підготовлено:
• 45% – мереж теплопостачання
• 64% – мереж водопостачання
• 56% – систем каналізації
• 30% – покрівель
Олександр Вілкул поставив завдання завершити роботи з підготовки до зими закладів освіти до 30 серпня, до початку навчального року.
Загалом в регіоні вже підготовлено до зими:
• житлових будинків – 62%
• котелень – 61%
• теплових мереж – 64%
• водопровідних мереж – 65%
• каналізаційних мереж – 61%
Згідно з завданням губернатора Олександра Вілкула до 1 серпня має бути забезпений рівень технічної підготовки об’єктів до зими на 75% та 100% станом до 1 вересня.
«Фактична готовність об’єктів оцінюється не тільки оформленням відповідних актів та паспортів готовності, а й їх підписанням в інспекціях Держенергонагляду та державно-архітектурного контролю. За даними інспекцій цю роботу розпочали вже в Дніпропетровську, Кривому Розі та частково у Дніпродзержинську. Аби забезпечити своєчасну якісну підготовку об’єктів до опалювального сезону, який розпочинається 15 жовтня, термін завершення робіт з оформлення в інспекціях паспортів та актів готовності – до 1 жовтня 2012 року», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор наголосив, що важливою частиною підготовки до опалювального періоду є встановлення у навчальних закладах приладів обліку енергоносіїв, які дозволяють значно економити бюджетні кошти.
Наразі в закладах освіти існує потреба у встановленні 77 лічильників у містах:
• Дніпропетровськ – 4 лічильника тепла та 2 гарячого водопостачання
• Дніпродзержинськ – 26 тепла, 10 холодної води
• Новомосковськ – 3 тепла
• Павлоград – 8 тепла.
У районах:
• лічильників тепла:
• Царичанський – 9
• Криворізький –7
• Васильківський – 6
• П’ятихатський – 2
Олександр Вілкул доручив керівникам цих міст та районів активізувати роботу щодо встановлення приладів обліку у закладах освіти та надати звіт про проведену роботу до 15 вересня.

Завдяки впровадженню новітніх технологій в кардіохірургії Дніпропетровщина має найвищий показник з імплантування електрокардіостимуляторів в Україні

У Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується Національна програма «Запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань», що націлена на покращення здоров`я серця у жителів Дніпропетровщини.
На Дніпропетровщині створена комплексна система з надання медичної допомоги особам з серцево-судинними захворюваннями. У Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії впроваджені найновітніші унікальні методики лікування пацієнтів з вадами серця. Крім того, тут на сучасному обладнані працюють висококваліфіковані спеціалісти, які проходили стажування у провідних клініках світу.
Спеціалістами центру постійно розробляються власні напрацювання та методики лікування хвороб серця. Тому, щорічно тут проходять стажування лікарі не тільки з різних областей України, а й доктори з європейських країн.
Наразі в обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії реалізується Національна програма «Запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань». Мета програми – зниження у населення рівню захворюваності гіпертонічною хворобою, ішемічною хворобою серця, порушеннями мозкового кровообігу та зниження рівню інвалідізації та смертності від серцевої патології.
«Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула для жителів нашого регіону з серцево-судинними захворюваннями в обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії реалізується Національна програма «Запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань». В рамках програми за кошти обласного бюджету центр отримує найсучасніше обладнання та витратні матеріали для операцій. Завдяки впровадженню цієї програми та багатому досвіду спеціалістів обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії ми маємо все необхідне для того, щоб рятувати життя і дорослим, і дітям Дніпропетровщини», — сказала начальник Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
Дніпропетровський обласний клінічний центр кардіології та кардіохірургії оснащений найсучаснішим обладнанням американських, японських, німецьких та австрійських фірм.
«За підтримки обласної влади та безпосередньо губернатора Олександра Вілкула у березні цього року в обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії було встановлено новітню ангіографічну установку. Такий апарат – новий етап у розвитку кардіодіагностики. Завдяки цій установці ми маємо можливість проводити найточніші обстеження серця та його судин. Крім того, ангіографічна установка дозволяє усувати вади серця та проводити імплантацію менш травматичним способом – без розрізу грудної клітини», — сказав директор Дніпропетровського обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії Юрій Григоренко.
У 2012 році в рамках обласної програми «Запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань» за кошти обласного бюджету планується придбати ехокардіограф експертного класу, що дозволить робити найточніше ультразвукове дослідження серця.
Завдяки потужній матеріальній базі закладу та багатому досвіду висококваліфікованих спеціалістів в обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії як дорослі, так і діти з серцево-судинними захворюваннями отримують повний спектр медичних послуг найвищого рівня.
Протягом року тут проводяться понад 3000 операцій, в тому числі і операції на відкритому серці: протезування клапанів, аорто-коронарне шунтування, імплантація кардіостимуляторів, стентування коронарних судин, електрофізіологічні втручання тощо.
Дітям, в тому числі і новонародженим, з вродженою патологією серця у відділені дитячої кардіохірургії роблять радикальну корекцію пороків серця. Це процедура, яка потребує найвищої майстерності лікарів та сучасного обладнання – спеціалісти центру оперують дітей протягом одного місяця після народження, а у деяких випадках і в перші години життя. У 2012 році 182 дитини отримали можливість жити завдяки таким операціям. Крім того, тут проводять операції і новонародженим з вадами серця, які народилися передчасно. В цьому році було прооперовано 8 таких дітей. Дніпропетровщина стала четвертим регіоном в Україні після Донецької, Одеської та Київської областей, де проводяться подібні операції.
За 2010-2011 роки кількість проведених операцій для дітей з вродженими вадами серця збільшилась майже в 5 разів, що значно зменшило потребу в направленні дітей у Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії міста Києва.
В обласному центрі кардіології та кардіохірургії активно впроваджуються нові високотехнологічні методи діагностики та лікування вад серця. Завдяки передовим технологіям кардіохірурги центру щорічно проводять більш ніж 300 операцій на серці, що зупинилося. Такі операції є операціями найвищої категорії складності у кардіохірургії.
Крім того, у Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії для осіб з серцево-судинними захворюваннями проводиться імплантація спеціальних пристроїв, що регулюють ритм серця – електрокардіостимуляторів та коронарних стентів.
Близько 600 операцій на рік з імплантування електрокардіостимуляторів проводиться спеціалістами Дніпропетровського центру. Це найвищий показник в Україні. Операції з встановлення пацієнтам коронарних стентів проводяться близько 400 разів на рік. Всі витратні матеріали для цих операцій закуповуються за кошти обласного бюджету.
Довідка: Дніпропетровський обласний клінічний центр кардіології та кардіохірургії складається з 2 консультативних та 6 діагностичних відділень, стаціонару на 115 ліжок, що включає відділення інтервенційної кардіології (спеціалізується на лікуванні хворих з нестабільною стенокардією та гострим інфарктом міокарду; за півтора роки існування відділення інтервенційної кардіології, госпітальну летальність при гострому інфаркті міокарда вдалось зменшити в 4 рази), кардіологічне відділення, відділення кардіохірургії, відділення дитячої кардіохірургії, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, два блоки інтенсивної терапії.
В центрі працюють 122 лікарі та 180 середніх медичних працівників.
Щодня центр відвідує 1150 пацієнтів.

У Кривому Розі захворюваність на туберкульоз знизилась на 7,6%
У Кривому Розі у рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні», що реалізується Фондом Ріната Ахметова «Розвиток України», відбувся круглий стіл «Туберкульоз виліковний». У заході взяли участь медики, громадські активісти, представники благодійних організацій та засобів масової інформації.
Учасники круглого столу обговорили найбільш актуальні питання функціонування фтизіатричної служби у Кривому Розі, а також визначили напрямки подальшої спільної роботи щодо лікування і профілактики туберкульозу.
«За останні роки у Кривому Розі вдалося стабілізувати епідеміологічну ситуацію щодо захворюваності на туберкульоз. Важливим напрямком роботи фтизіатричної служби є своєчасна діагностика та лікування пацієнтів під пильним наглядом медиків. У Кривому Розі для цього створені всі необхідні умови: медичні заклади оснащені флюорографічними апаратами та цифровими флюорографами, для проведення профілактичних оглядів закуплено флюорографічну плівку, у віддалені райони згідно з графіком виїжджає флюоромобіль, завдяки чому своєчасно виконується план профілактичних оглядів населення. Крім того, з метою ранньої діагностики туберкульозу в амбулаторіях міста працюють 23 пункти забору мокрот, які обладнанні необхідною медичною апаратурою та витратними матеріалами. Профілактичні заходи дозволили зменшити темп розвитку хвороби в місті, завдяки чому захворюваність на туберкульоз у Кривому Розі знизилась на 7,6%», — сказала головний координатор управління охорони здоров’я з питань фтизіатрії Криворізької міської ради Тетяна Борачук.
Як зазначила Тетяна Борачук, за перше півріччя 2012 року у Кривому Розі знизилась захворюваність на всі форми активного туберкульозу та зменшилась кількість задавнених випадків серед вперше виявлених хворих.
«За підтримки губернатора Олександра Вілкула у Кривому Розі після капітального ремонту було відкрито клініко-діагностичну лабораторію, що дозволило зробити тубдіагностику більш оперативною. Наразі Криворізький протитуберкульозний диспансер №2 забезпечений усім необхідним – лише за перші шість місяців 2012 року фінансування закладу склало 17 млн грн з обласного бюджету. Завдяки цьому у тубдиспансері створені необхідні умови для якісного лікування: розподілені потоки пацієнтів з метою запобігання інфікування, виділені ліжка для пацієнтів з малими формами туберкульозу, закуплені нові бактерицидні опромінювачі, усі медпрацівники забезпечені масками респіраторного типу з вугільним фільтром, а пацієнти – марлевими пов’язками, які щоденно замінюються та утилізують після використання. Крім того, покращилась забезпеченість закладу медичними кадрами: прийнято на роботу 5 молодих спеціалістів-фтизіатрів та психолога», — сказав головний лікар Криворізького протитуберкульозного диспансеру № 2 Дмитро Севенко.
Крім мережі протитуберкульозних медичних закладів, у Кривому Розі функціонують Дитячий кістково-туберкульозний санаторій, Дитячий туберкульозний санаторій №1, Христофорівський протитуберкульозний санаторій для дорослих.
«Ефективність оздоровлення дітей у Дитячому кістково-туберкульозному санаторії, куди приїжджають діти з усієї області, складає 98%. У закладі оздоровлюються діти без відриву від навчання, у санаторії створена потужна база фізіотерапевтичних заходів, діти проходять курси лікувальної фізкультури, механотерапії, гідромасажу та аромотерапії», — сказала головний лікар Дитячого кістково-туберкульозного санаторію Наталя Акіншева.
Протитуберкульозні медичні заклади Кривого Рогу плідно співпрацюють з громадськими організаціями та благодійними фондами. Так фтизіатрична служба отримує допомогу від Центру комплексної допомоги людям, які живуть з ВІЛ «Турбота», від Криворізького міського відділення благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ». За кошти цих організацій придбане оснащення для диспансерних відділень, надані 120 продовольчих наборів пацієнтам на суму 10,7 тис грн. Крім того, вже кілька років ведеться спільна робота з благодійним фондом «Громадське здоров’я», контрольоване лікування немобільних пацієнтів забезпечують патронажні сестри Товариства Червоного Хреста.
«Плідна співпраця обласної влади та громадських організацій – запорука успішної роботи щодо профілактики та лікування туберкульозу. Туберкульоз – це виліковна хвороба, тому ми намагаємося донести якомога більше інформації про це захворювання та особливості його поширення. Сьогодні на Дніпропетровщині до обговорень активно долучаються як громадські активісти, так і представники влади», — сказала координатор програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» Єлизавета Воротилова.
Довідка: У Дніпропетровській області функціонують 6 протитуберкульозних диспансерів, 1 протитуберкульозна лікарня, 5 спеціалізованих протитуберкульозних відділень, 5 протитуберкульозних санаторіїв для лікування дітей і 2 – для лікування дорослих. Всі заклади з 1 січня 2012 року фінансуються з обласного бюджету.
Завдяки збільшенню фінансування фтизіатричної галузі регіону у 2010-2012 роках проведено реконструкцію, капітальні та поточні ремонти у протитуберкульозних диспансерах та санаторіях. У 2010 році після проведеного ремонту відкрито відділення для лікування хворих тяжкої (мультирезистентної) форми туберкульозу у Дніпропетровському обласному комунальному клінічному лікувально-профілактичному об’єднанні (ДОККЛПО) «Фтизіатрія» на 40 ліжок. Після проведення капітального ремонту також відкрито клініко-діагностичну лабораторію у Криворізькому протитуберкульозному диспансері №2.
За підтримки губернатора Олександра Вілкула придбано сучасний флюорограф та пересувний рентгенологічний апарат для обласної клінічної лікарні ім. І.І.Мечникова та ДОККЛПО «Фтизіатрія» на загальну суму 616 тис грн. Лабораторії протитуберкульозних закладів області оснащені центрифугами для лабораторних досліджень.
Крім того, у ДОККЛПО «Фтизіатрія» та Дніпродзержинському протитуберкульозному диспансері введено в дію найсучасніші апарати по повному знешкодженню медичних витратних матеріалів, що застосовуються для лікування інфікованих хворих – піролізні інсенератори.
Щороку проводяться місячники боротьби з туберкульозом, активно використовується пересувний флюорограф, завдяки якому жителі віддалених районів можуть пройти безкоштовне обстеження, організуються гарячі обіди для незахищених верств населення.
Створення ефективної системи роботи фтизіатричної служби дає результати – у Дніпропетровській області на чверть зменшено захворюваність на туберкульоз серед підлітків.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Виконком від 17.05.2024 р.
  • Виконком від 15.05.2024 р.
  • Навчання з соціального підприємництва для молоді, ВПО, ветеранів/-ок
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бабенко Едуард
  • Флешмоб на ознаку єдності та на підтримку перемоги нашого земляка Олександра Усика
  • Про внесення змін до рішення міської ради від 05.12.2023р. № 1343-46/VIIІ «Про бюджет Павлоградської міської територіальної громади на 2024 рік»
  • День пам’яті жертв політичних репресій
  • Павлоградці стали віце-чемпіонами Європи!
  • День пам’яті жертв політичних репресій
  • Вітання з Міжнародним днем музеїв
  • Долучайтеся до благодійної акції «Подаруй дитині мрію»!
  • Підписаний Меморандум про підтримку ветеранів війни, захисників та захисниць України та членів їх родин
  • До уваги суб’єктів господарювання підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!