Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 24.04.2012

Апрель 24th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул провів двосторонню зустріч з Послом США в Україні Джоном Теффтом

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів двосторонню зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джоном Теффтом в рамках перебування американського дипломата в Дніпропетровській області з нагоди проведення Днів США у Дніпропетровську. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співробітництва Дніпропетровщини та США в інвестиційній, економічній, гуманітарній та екологічній сферах.
Олександр Вілкул ознайомив Джона Теффта з економічним та інвестиційним потенціалом Дніпропетровського регіону. Насамперед з інвестиційними проектами, які розроблені Дніпропетровським регіональним інвестиційним агентством.
«США — надійний партнер нашого регіону. За підсумками минулого року зовнішньоторговельний оборот товарами області зі США збільшився на 42% в порівнянні з 2010 роком і склав майже 1 млрд доларів. Ми налаштовані на подальше розширення і зміцнення наших економічних взаємин. Дніпропетровщина відкрита для американських інвестицій в проекти розвитку регіону. Для цього в області створені всі необхідні умови», — сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, з Дніпропетровської області до США дві третини експорту становлять вироби з чорних металів — 62,4% і майже третину – аеронавігаційні та космічні апарати — 29,2%. А з США в нашу область імпортуються енергетичні матеріали, нафта та продукти її перегонки — 56,7%, машини, апарати і механічні пристрої — 16,6%, наземні транспортні засоби (крім залізничних) — 12,9%.
У 2011 році на Дніпропетровську область припало 20,4% загального товарообігу України зі США. Наразі в регіоні працює 79 підприємств з американськими інвестиціями.
Співробітництво Дніпропетровщини та США охоплює майже всі важливі сфери життєдіяльності. Це стосується освіти й науки, охорони здоров’я, екологічної безпеки, тощо. Розширюючи можливості міжнародного співробітництва Дніпропетровської області, в березні цього року в Києві спільно з Американською Торговельною Палатою відбулася презентація соціально-економічного та інвестиційного потенціалу Дніпропетровщини для представників міжнародного ділового співтовариства і дипломатичного корпусу. В ході презентації, яку провів губернатор Олександр Вілкул, була представлені переваги регіону щодо пошуку, супроводу і реалізації інвестиційних проектів Дніпропетровського інвестагентства і Торгово-промислової палати області. Крім того, був представлений ряд перспективних інвестиційних проектів у сферах будівництва, сільського господарства, транспортної логістики.
Одним з важливих напрямків системних перетворень, які сьогодні проходять на Дніпропетровщині в рамках Програми реформ Президента України і Комплексної стратегії розвитку регіону, є широке впровадження кращих світових практик електронного врядування, яке покликане забезпечити прозорість діяльності влади. За рівнем е-врядування наразі Дніпропетровщина перебуває на рівні багатьох країн Східної Європи. Аби вивести електронне врядування в регіоні на рівень країн Західної Європи та США в області з ініціативи Олександра Вілкула розроблено проект «Електронний регіон». Він включає в себе понад 50 адресних підпроектів за вісьмома головними напрямами, що охоплюють усі сфери життєдіяльності – від системи охорони здоров’я до екологічної безпеки. Цей проект обласна влада реалізує разом з американською всесвітньовідомою корпорацією «Майкрософт» в рамках Меморандуму, підписаного 31 серпня 2011 року. Зокрема, у вересні минулого року делегація Дніпропетровської області на чолі з головою обласної ради Євгеном Удодом відвідала штат Вашингтон. Мета поїздки – налагодити співпрацю в сфері впровадження ІТ-технологій. Делегація відвідала головний офіс корпорації Майкрософт. Також у рамках візиту було проведено двосторонні зустрічі з керівництвом штату Вашингтон для налагодження співпраці у сферах торгівлі, інвестицій та освіти.
Дніпропетровщина ефективно співпрацює з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Зокрема, щодо впровадження в області проектів енергозберігаючих технологій та проектів у сфері охорони здоров’я – з імплементації технологій перинатальної допомоги, з профілактики ВІЛ-СНІД, по боротьбі з туберкульозом та інші.
Важливим напрямом підвищення екологічної безпеки Дніпропетровщини є утилізація твердого ракетного палива (ТРП), яке дісталося регіону у спадок від ракетних військ стратегічного призначення колишнього СРСР. 5 квітня 2011 року в рамках українсько-американської програми за участю Президента України Віктора Януковича, Посла США в Україні Джона Теффта та губернатора Олександра Вілкула на Павлоградському хімічному заводі введена в експлуатацію повномасштабна установка гідромеханічного вилучення ТРП потужністю вилучення 2 тис тонн ТРП на рік. Це дозволило перейти до промислової утилізації, що значно прискорило процес. Тільки за минулий рік було утилізовано 325 тонн ТРП. Це в 2,3 рази більше, ніж у 2010 році (140 тонн) і в 2,5 рази більше, ніж за п’ять років у період з 2005 по 2009 рік (131 тонна). У 2012 році вже заплановано утилізувати 700 тонн ТРП.
«Радий знову повернутися до Дніпропетровська, це вже мій третій візит сюди. У порівнянні з першим візитом (у травні 2010 року), я бачу, який досягнутий прогрес. Те, що Ви сказали про інвестиції — це музика для мої вух, бо залучення інвестицій, розширення контактів — це й моя робота так само. У Дніпропетровській області є чудові ресурси й проекти, які можуть зацікавити інвесторів. Інвесторів тут зустрічають з розпростертими обіймами. Так само хотів зазначити, що дуже важливо, те, що Ви згадали програми обміну. Дні Америки в Дніпропетровську тривають всього кілька днів, але дуже важливо продовжувати програми обміну – і в галузі навчання і в галузі бізнесу. Саме таким чином вибудовується фундамент наших відносин», — зазначив Джон Теффт.

У Дніпропетровську 24-25 квітня 2012 року проходить щорічна обласна виставка «Освіта. Кар’єра. Суспільство-2012»

У Дніпропетровську за підтримки губернатора Олександра Вілкула відкрито обласну виставку «Освіта. Кар’єра. Суспільство-2012». Вона проходить 24-25 квітня 2012 року на базі Національного центру аерокосмічної освіти молоді України (вул.Гагаріна, 26). На виставці презентуватимуть свою діяльність 18 вищіх та 26 професійно-технічних навчальних закладів області. Понад 6 тис випускників 9-х та 11-х класів з усіх міст та районів області матимуть можливість ознайомитись з досягненнями освітньої галузі Дніпропетровщини, умовами вступу та переліком професій, які мають попити на ринку праці.
«В області під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується масштабний проект «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти. Його мета – підвищити рівень освіти до сучасних стандартів та адаптація його до реальних потреб регіональної економіки та потреб ринку праці. Ми виховуємо висококваліфікованих, грамотних спеціалістів. Важливим фактором такого успіху є профорієнтаційна робота. Проводячи подібні виставки ми допомагаємо майбутнім абітурієнтам зробити важливий і правильний крок у своєму житті – обрати свою майбутню професію», — сказала Марія Пустова.
На Дніпропетровщині зростає кількість випускників 9-х класів, які набувають загальну середню освіту, використовуючи різні форми навчання, в тому числі у вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах. Також в області спостерігається позитивна тенденція вступу випускників 11-х класів не тільки до вишів, а й до професійно-технічних навчальних закладів області.
У цьому році 99,5% випускників 9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів здобувають загальну середню освіту, використовуючи різні форми навчання, та 94,7% випускників 11-х класів продовжують навчання у вищих навчальних закладах.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою
  • ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В ПАВЛОГРАДІ
  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • Про передачу майна