Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 24.05.2012

Май 24th, 2012 Новини Вывести на печать

Президент України Віктор Янукович привітав губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула з Днем народження

«Шановний Олександре Юрійовичу!

Сердечно вітаю Вас із Днем народження.

Зичу міцного здоров’я, благополуччя та плідної професійної діяльності.

Ви здобули беззаперечний авторитет фахівця своєї справи, запорукою якого є принциповість та відповідальність.

Упевнений, що Ваші організаторські здібності, багатогранний талант та невичерпна творча енергія й надалі сприятимуть успішному вирішенню стратегічних завдань соціально-економічного розвитку Дніпропетровської області.

Добра і щастя Вам та Вашим близьким», — йдеться у привітанні Глави держави.

 

Громадська платформа з питань медичної реформи підбила перші підсумки своєї роботи

Громадська платформа з питань медичної реформи була створена за ініціативи представників провідних громадських організацій регіону 7 травня 2012 року. Це перше в Україні об’єднання, мета якого забезпечити публічний діалог з населенням в усіх питаннях, що стосуються модернізації охорони здоров’я у Дніпропетровській області.

24 травня члени Громадської платформи зустрілися з представниками ЗМІ, аби розповісти про перші результати своєї роботи.

«Наша діяльність полягає у постійному зборі та аналізі звернень громадян, формуванні на їх основі конкретних пропозицій щодо необхідних змін у роботі медичних закладів області. Усі зауваження населення передаються до членів Керуючого комітету, який здійснює керівництво процесом модернізації охорони здоров’я. Аби зібрати максимальну кількість пропозицій від населення, члени Громадської платформи постійно відвідують амбулаторії, особисто спілкуються з пацієнтами та медиками, збирають звернення на «гарячу лінію» — усе для того, щоб думка кожного була почута і врахована», — сказала голова Громадської платформи Світлана Харківська.

За два тижні члени Громадської платформи відвідали Центри первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) № 3, 4, 5, 8 у Дніпропетровську та ЦПМСД у м. Павлоград. Для кожної амбулаторії, які входять до складу Центрів, на основі пропозицій громадян складений перелік рекомендацій.

«Більшість зауважень стосуються розмежування потоків пацієнтів, проведення ремонтних робіт, організації прийому лікарів. Особливу увагу члени Громадської платформи приділили ЦПМСД №8, який обслуговує жителів Індустріального та Амур-Нижньодніпровського районів. Тут вже проведена робота по розмежуванню потоків пацієнтів. З цією метою, а також для покращення умов обслуговування пацієнтів у ЦПМСД № 8 розпочаті ремонтні роботи, які проводяться згідно з рекомендаціями пацієнтів та медиків», — сказала Світлана Харківська.

У Павлограді, де також почались ремонти амбулаторій, від пацієнтів надійшла конкретна пропозиція: створити у місті ще одну амбулаторію загальної практики. Члени Громадської платформи передали це побажання міському департаменту охорони здоров’я і наразі це питання вирішується.

Окрім відвідування амбулаторій члени Громадської платформи регулярно проводять зустрічі із населенням, де обговорюють найбільш актуальні питання модернізації медичної галузі. Вже відбулися обговорення з мешканцями житлового масиву «Сонячний».

«Жодне рішення у сфері охорони здоров’я не приймається без попереднього обговорення з громадськістю. Усі рекомендації, що ми отримали від населення, передаються до членів Керуючого комітету. Громадська платформа особисто слідкуватиме за тим, щоб усі зміни у медицині відбувалися згідно з рекомендаціями пацієнтів. Ми відкриті до діалогу, приймаємо усі чіткі та  конструктивні пропозиції», — сказала член Громадської платформи, голова обласної профспілкової організації працівників охорони здоров’я України Людмила Валевська.

Наразі до Громадської платформи приєдналися обласна Організація Товариства Червоного Хреста України та профспілкова організація студентів-медиків Дніпропетровщини.

Звернутися до членів Громадської платформи можуть усі бажаючі за телефоном «гарячої лінії»: (056) 377-17-34.

 

Інформація про стан потерпілих
За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації станом на 9:00 24 травня на стаціонарному лікуванні перебувають 2 потерпілих внаслідок вибухів 27 квітня. Потерпілі знаходяться в обласній лікарні ім. Мечникова.
Стан потерпілих: 2 – задовільний стан.
За завданням губернатора Олександра Вілкула всі постраждалі у повній мірі забезпечені необхідною медичною допомогою та вже отримали грошові виплати на свої рахунки.

ПРЕС-РЕЛІЗ Австрія, 23 травня 2012 року
Заступник федерального Міністра економіки, сім’ї і і молоді Австрії Бернадетт Герлінгер: «Я бачу великий потенціал для двосторонніх взаємовідносин з Дніпропетровщиною»
Заступник федерального Міністра економіки, сім’ї і і молоді Австрії Бернадетт Герлінгер після зустрічі із головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Вілкулом виказала зацікавленість у співпраці з регіоном. Вона бачить великий потенціал для двосторонніх взаємовідносин Австрії з Дніпропетровщиною та має намір приїхати до Дніпропетровська.
«Показники щодо потенціалу та розвитку Дніпропетровської області є вражаючими. В регіоні відбувається багато процесів, які є новими для України. Цікавими є процеси диверсифікації економіки, орієнтація не лише на традиційну важку промисловість, а й на інші галузі. Я вважаю, що ми могли б знайти можливості для спільної роботи й бачу великий потенціал для двосторонніх взаємовідносин. Я сподіваюся, що через рік я зможу відвідати цей регіон України, який інтенсивно розвивається. Восени на Дніпропетровщині відбудеться економічна місія, яку запланувала Торгова палата Австрії та Посольство України в Австрії і це буде цікаво підприємствам обох країн», — прокоментувала заступник федерального Міністра економіки, сім’ї і і молоді Австрії Бернадетт Герлінгер підсумки зустрічі із головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Вілкулом.
Нагадаємо, 22 травня 2012 року у рамках масштабного роуд-шоу з презентації Дніпропетровщини на провідних світових бізнес-майданчиках голова облдержадміністрації Олександр Вілкул представив інвестиційний потенціал регіону у Відні. Генеральна презентація Дніпропетровської області пройшла у Торговій палаті Австрії. Губернатор ознайомив присутніх з перевагами Дніпропетровського регіону, результатами реалізації регіональних проектів у рамках Програми реформ Президента України та Комплексної стратегії розвитку регіону щодо підвищення інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності області. Також Олександр Вілкул представив учасникам проекти обласної влади щодо створення сприятливого соціального середовища для сталого економічного зростання й розвитку бізнесу. Це модернізація системи охорони здоров’я, впровадження нових стандартів освіти, проект будівництва доступного і соціального житла, екологічні та природоохоронні програми, поліпшення громадської безпеки й правопорядку та інші.
За підсумками презентації Дніпропетровщини в Австрії вже налагоджуються контакти з потенційними інвесторами. Восени на Дніпропетровщині заплановані презентації австрійських компаній для представлення проектів, реалізація яких буде корисною обом сторонам.

 Президент України Віктор Янукович привітав губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула з Днем народження

«Шановний Олександре Юрійовичу!
Сердечно вітаю Вас із Днем народження.
Зичу міцного здоров’я, благополуччя та плідної професійної діяльності.
Ви здобули беззаперечний авторитет фахівця своєї справи, запорукою якого є принциповість та відповідальність.
Упевнений, що Ваші організаторські здібності, багатогранний талант та невичерпна творча енергія й надалі сприятимуть успішному вирішенню стратегічних завдань соціально-економічного розвитку Дніпропетровської області.
Добра і щастя Вам та Вашим близьким», — йдеться у привітанні.

ВІЛКУЛ Олександр Юрійович народився 24 травня 1974 року, Отримав вищу освіту у Криворізькому технічному університеті, за фахом – гірничий інженер. Працював керівником великих промислових підприємств у гірничо-металургійній галузі. З травня 2006 року по березень 2010 – народний депутат України, перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань промислової й регуляторної політики та підприємництва. У березні 2010 року Президент України Віктор Янукович призначив Олександра Вілкула на посаду голови Дніпропетровської облдержадміністрації.
Олександр Вілкул нагороджений орденом ”За заслуги” ІІІ та ІІ ступенів, має звання «Заслужений працівник промисловості України”. Упродовж останніх п’яти років Олександр Вілкул входить в десятку кращих топ-менеджерів України. Йому присуджена премія «Людина року-2011» в номінації «Регіональний лідер року».

Для створення комфортних умов та чіткого розділення потоків пацієнтів на Дніпропетровщині розпочались масштабні ремонти в амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини

У рамках модернізації охорони здоров’я на Дніпропетровщині тривають ремонтні роботи в амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини. Наразі для створення комфортних умов перебування пацієнтів в амбулаторіях ремонтні роботи розпочались і у м. Павлоград.
На проведення ремонтних робіт в амбулаторіях м. Павлограда виділено 297 тис грн. Також додатково виділено 291 тис грн на придбання будівельних матеріалів, лінолеуму, пластикових вікон, міжкімнатних дверей, шпалер тощо. Крім того, за ініціативи губернатора Олександра Вілкула з обласного бюджету передбачені видатки у розмірі 300 тис грн для проведення ремонтних робіт в амбулаторіях міста.
Наразі ремонті роботи вже розпочались у амбулаторіях №1 та №2. Виконуються оздоблювальні роботи, встановлюються нові двері та металопластикові вікна, замінюється лінолеум. Вже зроблений ремонт кабінету щеплення в амбулаторії №1 на суму 8,5 тис грн, проведений ремонт лабораторії у Центрі первинної медико-санітарної допомоги. Мешканці міста мають можливість робити тут безкоштовні аналізи.
З 1 червня 2012 року розпочнеться ремонт ще трьох амбулаторій. Основна мета – розділити потоки пацієнтів (дітей, дорослих, інфекційно-хворих) та створити максимально комфортні умови для їх перебування в амбулаторії. Це дозволить значно скоротити час очікування прийому лікаря.
«Ті зміни, які сьогодні відбуваються у рамках модернізації охорони здоров’я, дійсно проводяться заради людей. Закуповується нове обладнання, робляться ремонти. Це дозволить значно підвищити якість надання медичних послуг», — сказала головний лікар Павлоградського ЦПМСД Олена Дудіна.
До складу Павлоградського Центру первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) входять 5 амбулаторій, які максимально наближені до місця проживання мешканців й обслуговують понад 76 тис населення міста.
У 2012 році фінансування на придбання необхідного медичного обладнання та меблів збільшилось з 7 тис грн до 971 тис грн. На сьогоднішній день вже придбано гемолітичний аналізатор, гінекологічне крісло, шість мікроскопів, медичні меблі, три лейколічильника, легковий автомобіль, десять комп’ютерів та холодильник на загальну суму більш ніж 260 тис грн.
«Зараз я знаходжусь на сьомому місяці вагітності, тому мені доводиться часто навідуватись до своєї амбулаторії. Я задоволена і ставленням медичного персоналу до пацієнтів, і новим сучасним медичним обладнанням», — відзначила пацієнтка амбулаторії №2 Олена Богдан.

На Дніпропетровщині продовжується громадський моніторинг змін у медичній галузі
23 травня члени Громадської платформи з питань медичної реформи, представники Дніпропетровської обласної ради та Головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації відвідали Центри первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) №3 та №5 міста Дніпропетровськ.
До складу ЦПМСД № 3 входять 4 амбулаторії сімейної медицини, що обслуговують близько 62 тис мешканців мікрорайонів Тополя-1, 2, 3, селища Дослідне та містечка Авіаторське.
До складу ЦПМСД № 5 входять 7 амбулаторій сімейної медицини, що обслуговують 84 тис мешканців житлових масивів Червоний камінь, Комунар, мікрорайонів Сухачівка, Кайдаки.
Під час візиту до ЦПМСД №3 громадські активісти оцінили умови медичного обслуговування, зручність запису на прийом до лікаря, роботу кабінетів забору крові.
Голова Громадської платформи з питань медичної реформи Світлана Харківська відзначила, що у ЦПМСД №3 були прийняті оптимальні рішення щодо розподілу потоків пацієнтів в кожній з 4-х амбулаторій.
«Ми отримуємо багато зауважень від населення щодо незручного розташування кабінетів медичних фахівців. Саме тому створення рекомендацій по розподілу потоків пацієнтів та розміщенню лікарів необхідно для того, щоб дорослі, діти та інші категорії пацієнтів не перетиналися. ЦПМСД №3 є прикладом практичного розташування лікарів, що дозволило розмістити терапевтів – у одному крилі приміщення, педіатрів — у другому та акушерів-гінекологів на іншому поверсі. Сьогодні ми опитали дуже багато людей, серйозних зауважень щодо роботи амбулаторій сімейної медицина ми не отримали. Були висловлені побажання щодо створення додаткового кабінету здачі аналізів та кабінету щеплення» — сказала голова Громадської платформи з питань медичної реформи Світлана Харківська.
Самі ж пацієнти позитивно відзначили роботу лаборанта кабінету забора крові, який кожного дня виїжджає на дім за викликом пацієнтів.
В ЦПМСД №5 громадські активісти ознайомилися з роботою реєстратур, в яких найближчим часом буде здійснене комп’ютерне оснащення. Це дозволить забезпечити комфортний запис на прийом до лікаря та зменшить час очікування прийому.
Самі ж пацієнти висловили думку щодо умов надання медичного обслуговування: «Сьогодні прийшла на прийом до свого акушера-гінеколога. Була приємно вражена відсутністю черги, без проблем отримала талон на прийом до лікаря», — сказала пацієнтка ЦПМСД №3 Марина Якименко.
Протягом зустрічі громадські активісти також поспілкувалися з медиками, оглянули кабінети лікарів та обговорили зручність їх розташування.
«У кожній амбулаторії сімейної медицини нашого центру вже є по одному сімейному лікарю та по 4-5 терапевтів. На первинній ланці залишились лор та офтальмолог, які надають консультативну допомогу», – сказав головний лікар ЦПМСД №5 Юрій Сапа.
У найближчий час представники Громадської платформи відвідають усі Центри первинної медико-санітарної допомоги Дніпропетровської області.
Усі бажаючі можуть висловити свої пропозиції та зауваження щодо ходу модернізації охорони здоров’я у Дніпропетровській області за телефоном Громадської платформи: (056) 377 — 17-34.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Привітання міського голови Анатолія ВЕРШИНИ з Великоднем
  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав