Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 24.07.2012

Июль 24th, 2012 Новини Вывести на печать

Дніпропетровці принесли Україні першу за всю історію незалежності перемогу в командній першості на чемпіонаті Європи з воднолижного спорту в категорії до 15 років

Уперше в історії воднолижного спорту України та колишнього Радянського Союзу національна збірна України, яка складалася з представників Дніпропетровщини, здобула перемогу в командній першості на чемпіонаті Європи з воднолижного спорту в категорії до 15 років. Губернатор Олександр Вілкул привітав спортсменів та відзначив високий рівень їх підготовки.
«Дніпропетровщина виховує справжніх чемпіонів, які прославляють рідний регіон та Україну на європейському рівні. Збірна команда України, яка була сформована саме з наших спортсменів, вперше в історії воднолижного спорту України здобула таку визначну перемогу. Вітаю спортсменів Дніпропетровщини з цим високим досягненням. Професіоналізм та високий рівень підготовки наших спортсменів підтверджує лідируючі позиції Дніпропетровського регіону та активний розвиток спортивної інфраструктури області», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Чемпіонат Європи з воднолижного спорту серед юніорів за версією IWWF E&A Age Category Cable ski (електротяга) проходив з 18 по 22 липня 2012 року у Лондоні (Великобританія) на території воднолижного клубу Liquid Leisure Waterski & Wakeboard Ltd.
У складі національної команди України, яка дебютувала на цих змаганнях за версією IWWF E&A Age Category Cable sk., виступали представники воднолижного спортивного клубу «Сентоза» (м. Дніпропетровськ): Данило Фільченко, Алекс Самойлов, Ольга Івлюшкіна, Ганна Піроженко, Софія Максименкова та Ксенія Кузьменко.
1 місце – Україна (7644 очок),
2 місце – Білорусь (7190 очок),
3 місце – Німеччина (6020 очок).
За підсумками змагань наші спортсмени завоювали 9 медалей, з яких 4 золотих, 2 срібних та 3 бронзових.
У категорії фігурне катання серед дівчат (до 15 років) всі нагороди завоювали спортсмени Дніпропетровщини: золота медаль у Софії Максименкової, срібна – в Ольги Івлюшкіної та бронзова – у Ксенії Кузьменко.
Чемпіоном Європи в категорії фігурне катання серед хлопців (до 15 років) став Данило Фільченко. Алекс Самойлов здобув бронзову медаль.
В особистому багатоборстві перше місце та звання абсолютного чемпіона Європи в категорії до 15 років здобув Данило Фільченко.
В особистому багатоборстві серед дівчат срібну нагороду отримала Ольга Івлюшкіна, а бронзову – Софія Максименкова.

Довідка:
Змагання проводилися у двох категоріях – до 15 років і до 19 років. Спортсмени змагалися у трьох видах воднолижного спорту: стрибки з трампліна, фігурне катання, слалом. Переможців визначали у загальнокомандному заліку, особистому багатоборстві, особистій першості з трьох видів спорту та особистому багатоборстві з трьох видів воднолижного спорту. Усього розіграли 19 комплектів медалей. Головні відзнаки змагань – медалі у загальнокомандному заліку.
У фінальному етапі Чемпіонату Європи змагалися 90 кращих юних воднолижників Європи у складі 11 збірних команд країн: Великобританії, Німеччини, Ізраїлю, Польщі, Словаччини, Білорусі, Росії, Австрії, Чехії та Нідерландів.

 На Дніпропетровщині в рамках «Днів здоров`я» проходять медичні обстеження мешканців віддалених сільських районів області

В рамках «Днів здоров`я», що тривають протягом останніх шести місяців, бригади лікарів здійснили 52 виїзди до населених пунктів 22 районів області з метою підвищення якості профілактики та діагностики захворювань у жителів віддалених районів Дніпропетровської області.
13 грудня 2011 року згідно з наказом Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації з метою підвищення якості диспансерних обстежень та наближення до населення сільських районів якісної діагностики захворювань на Дніпропетровщині розпочато проведення «Днів здоров`я».
«За підтримки губернатора Олександра Вілкула жителі віддалених населених пунктів Дніпропетровської області мають змогу отримати безкоштовну висококваліфіковану діагностику стану здоров`я та проконсультуватися у медичних фахівців. Такий виїзний цикл дозволяє нам виявляти захворювання на ранніх стадіях та вчасно починати лікування в місцевих амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини, а в разі необхідності в обласних лікувальних закладах», — сказала начальник Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
У січні 2012 року з лікарів дніпропетровських медичних закладів були укомплектовані бригади, до складу яких увійшли кардіологи, хірурги, неврологи, гастроентерологи, офтальмологи, фтизіатри, наркологи, гінекологи та лікарі ультразвукової діагностики. Станом на липень 2012 року було оглянуто 6869 осіб, в тому числі 376 інвалідів та ветеранів війни. Проведено майже 13 тис додаткових обстежень з ендоскопії, ультразвукового дослідження, електрокардіографії та лабораторні дослідження. Всі виїзні бригади оснащені спеціальним обладнанням.
Також для мешканців віддалених сільських районів області проводяться флюорографічні обстеження. Так, пересувним флюорографом Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І.Мечникова проведені обстеження понад 9 тис мешканців 60 віддалених сіл з 10 районів області.
Крім цього, огляд населення у віддалених районах Дніпропетровщини здійснюється ще 16 пересувними флюорографами, які знаходиться на балансі 12 лікувально-профілактичних закладів міст та районів області. Починаючи з 1 січня 2012 року цими пересувними флюорографами проведено 552 виїзди та оглянуто майже 52 тис жителів Дніпропетровської області.
Бригадами Обласної стоматологічної поліклініки проведено 8 виїздів до сільських районів. Під час виїздів лікарі оглянули та розробили систему лікування для 72 осіб, в тому числі для 16 дітей. 12 ветеранів Великої вітчизняної війни отримали пільгове зубопротезування.
Результати обстежень і рекомендації лікарів передані до амбулаторій загальної практики – сімейної медицини. Ті, в кого були виявлені відповідні симптоми, направлені до обласних лікувально-профілактичних закладів для подальших обстежень та лікування.
Всі обстеження та консультації лікарів проводяться за кошти обласного бюджету.

 У Кривому Розі за підтримки губернатора Олександра Вілкула проходить реконструкція академічного театру драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів виїзну нараду у порядку контролю за ходом реконструкції Криворізького академічного театру драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка. Реконструкція театру проходить в рамках Регіональної програми розвитку театрів на Дніпропетровщині, яка розроблена й прийнята з ініціативи Олександра Вілкула.
Окрім фінансової підтримки на ремонт і реконструкцію театральних закладів обласна влада приділяє велику увагу популяризації високого театрального мистецтва та підвищенню ролі театрів у культурному житті Дніпропетровської області. Цього року театру імені Тараса Шевченка у Кривому Розі Міністерство культури України з ініціативи Олександра Вілкула надало статус «академічний». Це стало потужним імпульсом для подальшого творчого зростання акторського колективу театру, збагачення його репертуару та розширення гастрольної діяльності, а також середня заробітна плата працівників театру з 1 серпня 2012 року зросте на 30%.
«Обласна влада системно створює можливості для розвитку на Дніпропетровщині високого театрального мистецтва. Театр – колиска культури людської цивілізації. Дніпропетровщина має власні давні театральні традиції, і завдання обласної влади – примножувати цю славну спадщину нашого регіону. Сьогодні соціально-економічне відродження області супроводжуватися культурним відродженням. В області проходять сотні різноманітних фестивалів, розвиваються театри, музеї, музичне, кінематографічне й образотворче мистецтво, надається підтримка талановитій молоді. Все це в комплексі дає потужний імпульс розвитку Дніпропетровщини і всієї України», — сказав Олександр Вілкул.
У рамках проекту реконструкції театру імені Тараса Шевченка в Кривому Розі відремонтовано сцену, глядацьку залу, встановлено нові крісла для глядачів, металопластикові вікна, реконструйовано покрівлю. Цьогоріч передбачено провести реконструкцію зовнішнього фасаду, відремонтувати підлогу, провести внутрішнє оздоблення, реконструювати системи опалення, освітлення, вентиляції та водопостачання, замінити дверні блоки, провести заходи з протипожежної безпеки, тощо. Повна вартість реконструкції становить 23,5 млн грн.
«Реконструкція академічного театру імені Тараса Шевченка у Кривому Розі, яка проходить за підтримки губернатора Олександра Вілкула, – це реальний внесок у розвиток високого театрального мистецтва Кривбасу, Дніпропетровщини і всієї України. Завдяки губернатору громада Кривого Рогу вже восени 2012 року фактично отримає нове приміщення театру, яке відповідатиме сучасним стандартам», — сказав перший заступник Криворізького міського голови Костянтин Павлов.
Розвиток театрального мистецтва у місті Кривому Розі починає свій відлік з початку XX століття, на той час у місті існувало декілька приватних театрів «Гігант», «Чари», «Новий театр». Перший радянський театр було створено у 1919 році на базі трупи місцевого театру «Колізей». З 1931 року починає діяти Український державний драматичний театр «Кривбас».
У 1949 році відбувається реорганізація театрів: Криворізький український театр імені Жовтневої революції об’єднують із пересувним українським Дніпропетровським театром, а у Кривий Ріг перебазовується Дніпродзержинський театр російської драми перейменувавшись у Криворізький драматичний театр ім. Т.Г Шевченка.
Протягом 2010-2011років у Криворізькому міському театрі драми та музичної комедії було показано 463 вистави, які подивилися 91,5 тис глядачів. Крім театру імені Тараса Шевченка у місті діють ще два: міський театр ляльок та міський театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху». У квітні поточного року двом театрам міста – імені Тараса Шевченка та «Академія руху» рішенням Колегії Міністерства культури України надано статус «академічний». Протягом 2010-2011 років цими театрами було показано 1 060 вистав, які подивилися 108,2 тис глядачів.
Для відродження культурних традицій, шанування високого театрального мистецтва на Дніпропетровщини з 2011 року за ініціативи Олександра Вілкула реалізується Регіональна програма з розвитку театрів. Згідно з нею 100% доходів театрів від оренди залишаються у їхніх бюджетах. Раніше від 30 до 70% доходів віддавалося до обласного бюджету. У всіх найбільш відомих торгово-розважальних комплексах області (Мост-Сіті, Караван, Материк, Дафі, Апполло) відкриті концертно-театральні каси. Театрам області для проведення промо-кампаній надається можливість за пільговими тарифами рекламувати свої вистави на місцевих телеканалах області. Також у рамках губернаторської програми запроваджено безкоштовне відвідування театрів учнями навчальних закладів та працівниками бюджетних установ області. За час реалізації програми в 2011 році глядачі переглянули 155 вистав та 89 концертів. Всього безкоштовно відвідати театри отримали можливість майже 10 тисяч учнів та близько 6,5 тисяч працівників бюджетних організацій та установ.
У рамках регіональної програми розвитку театрів 2011 року завершено капітальний ремонт покрівлі Дніпропетровського академічного театру російської драми ім. М.Горького. Цього року на придбання крісел для глядацької зали Дніпропетровського академічного театру опери та балету за ініціативи губернатора виділено з обласного бюджету 1,5 млн грн.
В регіоні щорічно ставиться більше 50 прем’єрних спектаклів. За підтримки Олександра Вілкула проводяться конкурси та фестивалі, зокрема фестиваль-конкурс на вищу театральну нагороду Придніпров’я «Січеславна» та Міжнародний театральний фестиваль «Класика сьогодні», у якому у 2011 році взяли участь 16 театрів із 7 країн – України, Молдови, Румунії, Грузії, Росії, Білорусі, Казахстану.
Минулого року Дніпропетровський обласний український молодіжний театр отримав статус «академічний». Це вже четвертий театр в області, який має статус академічного. Ця зміна статусу надала колективу можливість розширити свій репертуар, зробити його більш різноманітним.
Загалом у 2012 році на підтримку театрів з обласного бюджету буде виділено 56 млн грн, що на 16% більше ніж у 2011 році. За перше півріччя 2012 року середня зарплата театральних працівників Дніпропетровщини зросла на 26%.

Довідка:
У Дніпропетровській області діє 14 професійних театрів: Дніпропетровський академічний театр опери та балету, Дніпропетровський академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка, Дніпропетровський академічний театр російської драми ім. М.Горького, Дніпропетровський академічний обласний український молодіжний театр, Дніпропетровський міський молодіжний театр-студія «Віримо!», Дніпропетровський муніципальний театр, Дніпропетровський театр КВН, Дніпропетровський телевізійний театр, Дніпродзержинський музично-драматичний театр ім. Лесі Українки, Криворізький академічний театр драми та музичної комедії ім. Т.Г.Шевченка, Криворізький театр ляльок, Криворізький театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху», Павлоградський регіональний театр ім. Б.Захави.

В рамках проекту Олександра Вілкула «Місто без околиць» у Кривому Розі розпочалася друга черга реконструкції проспекту Південний

У червні 2012 року у Кривому розі розпочалася друга черга реконструкції та благоустрою на проспекті Південний, яка проходить у рамках губернаторського проекту «Місто без околиць». Під час реалізації цього проекту в місті відремонтовано понад 400 тис квадратних метрів доріг, проведено благоустрій парків і скверів, встановлено понад 100 дитячих майданчиків.
Губернатор Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо ходу реконструкції проспекту. У нараді також в’язали участь перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний, Криворізький міський голова Юрій Вілкул, заступники Криворізького міського голови Григорій Вербицький та Андрій Гальченко, керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації та Криворізького міськвиконкому.
Нагадаємо, у жовтні 2011 року завершилася перша черга реконструкції проспекту Південний. У її рамках були оновлені фасади будинків, реконструйований сквер, майдан біля пам’ятника Воїну-Визволителю, установлено сучасну ілюмінацію, замінено зовнішнє освітлення, влаштовано 8 нових зупиночних павільйонів, споруджено футбольний та тенісний майданчики, а також майданчик для гри «Городки». Перебудовані та замінені на нові інженерні комунікації – водо-, тепло-, газо-, електропостачання та водовідведення. На ділянці 816 погонних метрів проспекту укладене нове асфальтобетонне покриття, встановлено нові бордюрні камені.
«У європейських країнах влада і бізнес об’єднують свої зусилля задля підвищення якості життя людей. Це стосується створення сучасних спортивних та рекреаційних об’єктів, озеленення і розвитку інфраструктури міст. На Дніпропетровщині ця практика сьогодні також набирає обертів. Зокрема, у Кривому розі вже понад 5 років в рамках соціального партнерства влади й бізнесу реалізується проект «Місто без околиць». В його рамках встановлено більше ста дитячих майданчиків, реконструюються дороги, парки, сквери та цілі мікрорайони», — сказав Олександр Вілкул.
Масштабною частиною реконструкції проспекту Південний став капремонт проїжджої частини, зокрема, трамвайних колій. Останній раз їх капітально ремонтували більше 40 років тому – у 1970 році. Торік було влаштовано понад півтора кілометри трамвайних колій за технологією безшумного трамваю.
Цього року за завданням губернатора Олександра Вілкула за новою безшумною європейською технологією буде перевлаштовано ще 740 м трамвайних колій та за класичною технологією – 480 м. Також будуть перевлаштовані існуючі мережі водо-, тепло-, газо-, електропостачання, водовідведення та зв’язку, реконструйовано контактну мережу трамвая та тролейбуса, а також освітлення проїжджої частини та тротуару. Загальна вартість реконструкції цього об’єкту – близько 18 млн грн, які за сприяння Олександра Вілкула виділені з державного та місцевого бюджетів.
«В 2012 році завдяки підтримці й сприянню губернатора Олександра Вілкула на ремонт доріг у Кривому Розі з бюджетів усіх рівнів та від провідних підприємств міста передбачено 120,5 млн грн. Це вдвічі більше ніж минулого року та майже у 5 разів більше, ніж в 2010 році. За ці кошти 2012 року передбачено відремонтувати понад 400 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття. Це на 100 тисяч квадратних метрів більше, ніж торік і втричі більше, як у 2010 році. Тож щороку за підтримки губернатора обсяги та якість ремонту доріг зростають, як у Кривому Розі, так і в цілому по області. А це один з головних показників соціально-економічного розвитку Кривбасу і всієї Дніпропетровщини. При таких темпах Олександр Вілкул поставив завдання, аби вже за кілька років дороги високої якості стали візитною карткою Дніпропетровщини», — сказав перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний.
Загалом в рамках проекту Олександра Вілкула «Місто без околиць» у 2008 році проведена комплексна реконструкція житлового масиву Даманський. Цей проект по комплексній реконструкції житлових масивів став першим на території Дніпропетровської області, який реалізовано в рамках соціального партнерства. Було замінено асфальтове покриття на дорогах і тротуарах, побудовані сучасні дитячі та спортивні майданчики, виконано художнє оформлення фасадів будівель, створені зони відпочинку, побудований і відкритий світлодинамічний фонтан, вулиці прикрасило унікальне LED-підсвічування.
У 2009 році біля однієї з центральних площ Жовтневого району створено сквер з першим на той момент в Дніпропетровській області світломузичним фонтаном.
У 2010-2011роках проводилася комплексна реконструкція вулиці Мусоргського та прилеглих територій. Було замінено асфальтове покриття на дорогах і тротуарах, уздовж доріг встановлено огорожу, розбитий затишний сквер, збудовані дитячі і спортивні майданчики, включаючи майданчик для занять екстремальними видами спорту, виконано художнє оформлення фасадів будівель, створені зони відпочинку, вздовж всієї вулиці було встановлено LED-підсвічування.
У 2011 році створені найбільші в світі Квітковий годинник. Кошти на будівництво були виділені Інгулецьким гірничо-збагачувальним комбінатом. Поруч із квітковим годинником був відкритий унікальний комплекс світломузичних фонтанів — один з найбільших в Україні.
Завершена перша черга комплексної реконструкції проспекту Південний. Вартість робіт склала 25,6 млн. грн. з яких 10,2 млн.грн виділив Південний гірничо-збагачувальний комбінат.
Цього року будуть реалізовані такі проекти як друга черга реконструкції проспекту Південний, відкриття першого в Україну інтерактивного музею міста, реконструкція доріг міста тощо.

 Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула у Кривому Розі буде реконструйовано стадіон ДЮСШ № 3 «Спартак»

Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула продовжується створення сучасної спортивної інфраструктури Дніпропетровщини. Зокрема, в Кривому Розі вже відкрито нові басейни в сучасному спортивному комплексі «Північне сяйво», 3 стадіони для занять футболом (з покриттям «штучна трава»), тенісний корт та майданчик для гри в «Городки», 34 тренажерних майданчики та інші. Наразі будується сучасна льодова арена і розпочинається реконструкція стадіону ДЮСШ № 3 «Спартак». Сьогодні Олександр Вілкул провів нараду з метою контролю організації реконструкції стадіону, де будуть створені умови для занять спортом і в основних групах, і для людей з обмеженими можливостями. На стадіоні буде проведено капітальний ремонт глядацьких трибун, створені сучасні зали для тренувань, а також оновлена покрівля спортивного залу школи. Це створить умови для одночасних тренувань більше 120 вихованців. Трибуни стадіону буде обладнано комфортними посадочними місцями на 3800 чоловік.
«Цього року на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні нашу область представлятимуть 30 спортсменів. Із них 3 представників Криворіжжя. Наш регіон пишається своїми спортсменами – як юними вихованцями, так і досвідченими спортсменами, які вже неодноразово ставали чемпіонами. Влада забезпечує розширення спортивної інфраструктури Криворіжжя, розвиток спортивного руху та якісне виховання молодих спортсменів», – сказав Олександр Вілкул.
Дитячо-юнацька спортивна школа № 3 має власну базу. На її території знаходиться єдиний у Кривому Розі стадіон «Спартак» зі спеціальним покриттям для проведення змагань із легкої атлетики. На стадіоні проводяться змагання районного, міського та Всеукраїнського рівнів, в яких за рік бере участь близько 5 тис молодих людей.
Останній ремонт на стадіоні проводився у 2004 році. Зараз трибуни та підтрибунні приміщення школи частково розібрані та знаходяться в небезпечному стані. Проект капітального ремонту глядацьких трибун стадіону передбачає заміну дерев’яних сидінь на сучасні індивідуальні стільці з пластику. Ремонт трибун забезпечить комфортне перебування на стадіоні 3800 глядачів та вболівальників.
У підтрибунних приміщеннях знаходяться зали для занять боксом (50 чол.), легкою атлетикою (22 чол.), тенісом (22 чол.), баскетболом (48 чол.). Також там проходять заняття «Клубу інвалідів» (30 чол.).
Разом із трибунами будуть реконструйовані ці зали, будуть створені умови для занять спортом та розширені можливості одночасних занять молоді. Також проект передбачає заміну покрівлі спортивного залу школи. Загальна кошторисна вартість об’єкту – близько 8,3 млн грн.
Загалом у Кривому Розі працюють 16 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. У 2012 році на капітальні ремонти комунальних позашкільних закладів «Дитячо-юнацька спортивна школа» Кривого Рогу із міського бюджету було виділено близько 2,4 млн грн. За І півріччя 2012 року освоєно 586,7 тис грн.
«На Дніпропетровщині створена спортивна база для виховання юних спортсменів, підготовки їх до чемпіонатів. Розширюється та виводиться на сучасний рівень спортивна інфраструктура області. У нашому регіоні знаходяться бази підготовки олімпійців. Забезпечуються умови для комфортної та якісної підготовки юних спортсменів у дитячо-юнацьких спортивних школах, які є початковою ланкою у вихованні нових чемпіонів. Так, вихованці ДЮСШ № 3 Кривого Рогу вже представляють місто й регіон на Всеукраїнських і Міжнародних змаганнях. Забезпечення спортивних шкіл області необхідним обладнанням, створення комфортних умов для занять, проведення ремонтних робіт – важлива складова у розвитку спортивного руху на Дніпропетровщині та вихованні нових олімпійських чемпіонів», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
У Дніпропетровській області, зокрема у Кривому Розі, активно розширюється спортивна інфраструктура. У 2011 році був відкритий сучасний спортивний комплекс «Північне сяйво». Комплекс складається з двох басейнів, спортивної зони і зони відпочинку. До кінця 2012 року в Кривому Розі буде збудована сучасна льодова арена за прикладом Дніпропетровської.
До кінця 2012 року в Кривому Розі буде встановлено 42 спортивних майданчики з тренажерним обладнанням. Станом на 23 липня 2012 року в загальноосвітніх школах міста вже встановлено за рахунок міського бюджету 34 тренажерних майданчики.

Довідка:
У ДЮСШ № 3 Кривого Рогу працює 5 відділень: бокс, легка атлетика, теніс, настільний теніс, хокей на траві. У секціях займаються 550 вихованців (26 груп). На базі школи фізичною культурою та спортом займаються й дорослі жителі району та міста.
Під час зимових канікул для всіх бажаючих на спортивному майданчику ДЮСШ № 3 працює ковзанка.
Дитячо-юнацька спортивна школа № 3 співпрацює із загальноосвітніми школами міста № 113, № 7.
Серед вихованців ДЮСШ № 3 – переможці Чемпіонатів області, учасники та призери Кубків України та Міжнародних турнірів. У 2011 році шість вихованців ДЮСШ № 3 виконали нормативи «Кандидатів у майстри спорту України». Двоє вихованців школи ввійшли до резерву збірної команди України з хокею на траві.

За підтримки губернатора Олександра Вілкула та Генерального Консула республіки Туреччина в Україні Ігора Ханіна відбулося засідання круглого столу «Дніпропетровщина багатонаціональна»

За підтримки губернатора Олександра Вілкула та Генерального Консула республіки Туреччина в Україні Ігора Ханіна 24 липня 2012 року відбулося засідання круглого столу «Дніпропетровщина багатонаціональна».
Учасники засідання поділилися досвідом розвитку освітньої галузі в європейських країнах, розглянули питання євроінтеграції і розвитку молодіжної політики в Дніпропетровському регіоні.
«Дніпропетровська область продовжує інтеграцію в європейський і світовий освітній простір. Регіональна програма «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», яка реалізується під керівництвом губернатора Олександра Вілкула, покликана модернізувати систему освіти регіону. Ми переймаємо прогресивний досвід у сфері освіти у зарубіжних колег та готові ділитися власними напрацюваннями. Засідання круглого столу «Дніпропетровщина багатонаціональна» – це ще одна можливість для представників різних національностей обмінятися цінним досвідом», – сказала начальник управління у справах сім’ї та молоді Лілія Ковальова.
Засідання проходило у Дніпропетровському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. Участь у ньому взяли представники обласної влади, доцент відділу підготовки спеціалістів для закордонних країн Геннадій Оніщенко, голова товариства німецької молоді «Данпарштадт» Євген Гессен та лідери громадських і національних спільнот.

Представники канадської діаспори проведуть моніторинг стану здоров’я молоді Дніпропетровщини

У Дніпропетровську у рамках українсько-канадського проекту «Дослідження системних і структурних шляхів для досягнення рівності в системі здоров’я в Україні» відбувся круглий стіл за участі представників облдержадміністрації, міжнародних експертів та громадських молодіжних організацій.
Мета зустрічі – визначення шляхів подальшої співпраці щодо покращення стану здоров’я українців та залучення молоді до здорового способу життя.
Учасники круглого столу, який відбувся за підтримки управління у справах сім’ї та молоді Дніпропетровської облдержадміністрації та обласної громадської організації «Промінь», обговорили питання покращення рівня здоров’я молоді Дніпропетровщини.
«Охорона здоров’я особливо актуальна для молоді та підростаючого покоління. Пріоритетним напрямком роботи обласної влади є підтримка молоді, в тому числі і у проектах, що спрямовані на захист охорони здоров’я», — сказала начальник управління у справах сім’ї та молоді Дніпропетровської облдержадміністрації Лілія Ковальова.
Під час зустрічі учасники круглого столу визначили важливим напрямком роботи проведення моніторингу стану здоров’я молоді Дніпропетровщини.
«Канадсько-українська діаспора зацікавлена в тому, щоб не тільки вивчати ситуацію, пов’язану із охороною здоров’я в Україні, але й проводити громадські обговорення, спрямовані на висвітлення та вирішення актуальних питань», — сказала представник Державного управління Університету імені Саймона Фрейзера (Канада) професор Олена Ганьківськи.
За словами міжнародних експертів, результати моніторингу, які будуть відомі вже через місяць, можуть бути використані урядом України при вироблені напрямків процесу модернізації охорони здоров’я.
Довідка: Проект «Дослідження системних і структурних шляхів для досягнення рівності в системі здоров’я в Україні» фінансується Канадським інститутом досліджень у сфері здоров’я та реалізується за підтримки Міністерства охорони здоров’я України. До складу науково-дослідницької групи проекту входять троє професорів-експертів у сфері здоров’я пострадянських країн: Олена Ганьківськи (Університет ім. С. Фрейзера), Тетяна Андрєєва (Національний університет «Києво-Могилянська академія») та Уільям Кокерхем (Університет штату Алабама). Партнером проекту у Дніпропетровській області є Дніпропетровська обласна організація «Промінь».

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій