Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 25.02.2013

Февраль 25th, 2013 Новини Вывести на печать

На Дніпропетровщині у 2013 році буде реалізовано 4 нові електронні проекти у галузі освіти

На Дніпропетровщині створено й інтенсивно розвивається єдиний освітньо-інформаційний простір. Мета обласної влади — інтегрувати його в загальнонаціональний і міжнародний освітній простір. Для цього в регіоні відкритий Єдиний освітній центр, створений його портал, який об’єднав в єдину систему веб-ресурси усіх навчальних закладів області, а також реалізується низка освітніх електронних проектів, які розширюють доступ молоді до знань. У 2013 році робота у цьому напрямку буде продовжена. Зокрема, у регіоні буде реалізовано 4 нові електронні проекти у галузі освіти. Про це доповів голові Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитрові Колєснікову директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олександр Демчик під час засідання регіонального комітету з економічних реформ.
Олександр Демчик зазначив, що сучасна і якісна освіта, в основі якої лежить застосування новітніх технологій, – це один із тих ресурсів, що здатні збільшити конкурентоспроможність регіональної та національної економіки. На Дніпропетровщині під керівництвом Дмитра Колєснікова активно впроваджуються інформаційні технології в освітній і управлінський процес. «Цього року на Дніпропетровщині стартує 4 нових унікальних електронних проектів у галузі освіти. Зокрема, «Електронний методичний кабінет», «Електронний модуль «Атестація педагогічних працівників», «Мережевий освітній округ», «Study in Dnipropetrovsk Region».
«Електронний методичний кабінет»
У рамках проекту буде створено єдиний інформаційно-методичний простір, на якому будуть розміщені освітні нормативні документи, методичні матеріали, книги та статті, які допоможуть вчителям готуватися до занять та вдосконалювати свої знання та рівень педагогічної майстерності.
Також на сайті будуть створені спеціальні чати, форуми, вебінари, за допомогою яких вчителі зможуть спілкуватися між собою та обмінюватися досвідом.
«Електронний модуль «Атестація педагогічних працівників»
На Дніпропетровщині буде створено спеціальний сайт, який допоможе вчителям підготуватися та пройти атестацію. На сайті будуть розміщені необхідні бланки та форми, а також методичні матеріали. Це дозволить значно спростити процес підготовки та проходження атестації для вчителів.

«Мережевий освітній округ»
У рамках проекту буде створено сайти, на яких розміщуватиметься поглиблена інформація, методичні та навчальні посібники, цікаві завдання з різних галузей науки. Це допоможе учням поглибити свої знання з улюблених предметів, підготуватися до олімпіад та вступних екзаменів.
«Study in Dnipropetrovsk Region»
У рамках цього проекту буде створено портал вищої освіти регіону, який буде доступний читачам як мінімум на 4 мовах (українська, російська, англійська, французька). Він об’єднає вже фактично наявні сайти вишів Дніпропетровщини, що дозволить залучити більшу кількість студентів з інших регіонів і країн до регіональних вишів.
Дніпропетровська область краще за всіх просунулась у питанні створення гарних умов у пологових будинках, — Віктор Янукович
В Україні необхідно впроваджувати страхову медицину, що дасть змогу поліпшити якість медичних послуг та підвищити рівень заробітних плат медиків. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час телепроекту «Діалог з країною». «Треба кардинально міняти ситуацію в медичній галузі і переходити на страхову систему медичну, і ми будемо це робити», — сказав Глава держави. За його словами, Україна впритул наблизилася до вирішення цього питання — вже готова практично вся нормативна база, активно відбувається реформування медичної галузі.
На переконання Президента, оновлення медичних закладів, їх реструктуризація мають здійснюватися поетапно, як це і відбувається нині. Зокрема, зазначив Віктор Янукович, відкриваються нові перинатальні центри, в яких створюються умови для допомоги майбутнім матерям, породіллям та новонародженим. Зокрема, Президент підкреслив, що Дніпропетровська область краще за всіх просунулась у питанні створення гарних умов у пологових будинках.
Водночас створюються центри екстреної медичної допомоги. Як підкреслив Глава держави, нині необхідно акцентувати увагу не лише на забезпеченні цих центрів сучасним медичним обладнанням, підготовці фахівців, а й зосередитись на оновленні автомобільної бази. «Ми повинні врахувати те, що в нас рухомий склад дуже поганий і нам його треба оновлювати», — наголосив В.Янукович.
Говорячи про модернізацію «швидкої допомоги», Президент звернув увагу на необхідність відновлення та будівництва автомобільних доріг, ширшого застосування малої авіації в екстреній медицині. «Треба згуртовано, спільно, з урахуванням наших можливостей, якомога швидше виконати це завдання… Це та робота, яку ми повинні виконати на всіх рівнях», — наголосив Глава держави.
Щодо підвищення заробітних плат для працівників медичної галузі та їх соціального забезпечення, Президент зазначив: «З року в рік ми піднімаємо рівень заробітної плати робітникам бюджетної сфери, і цей рік не буде винятком».
Влада працює над вирішенням проблеми нелегальних «копанок» — Президент

Влада працює над вирішенням питання функціонування нелегальних «копанок» в Україні. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, відповідаючи на запитання шахтарів з м.Тернівки (шахтоуправління «Тернівське», Дніпропетровська область) під час телевізійного проекту «Діалог з країною». «Ми дуже добре розуміємо цю проблему. Тому закриваємо, реєструємо, не даємо відкривати нові «копанки», максимально намагаємося працевлаштувати людей, створити нові робочі місця на працюючих шахтах», — наголосив Глава держави.
ВікторЯнукович підкреслив, що до вирішення цього питання треба підійти з урахуванням соціального аспекту. «На жаль, це проблема не одного дня. Це проблема дуже велика, це соціальна проблема. З урахуванням цього йде робота», — сказав він.
«Значно скорочено кількість цих «копанок» і в Донецькій, і в Луганській областях. Десь ця робота легалізована. Але це не шлях. Тому ми з цієї проблеми дуже швидко не вийдемо. Ми підійдемо до цього питання оптимально, справедливо, узаконимо ці відносини найближчим часом, в тому числі за участю представників шахтарських колективів, профспілок», — запевнив Глава держави.
Говорячи про ситуацію у вугільній галузі, Президент підкреслив, що нині видобуток вугілля в нашій державі значно підвищено. «Ми зараз працюємо над тим, щоб вугілля не накопичувався на вугільних складах… Я вам обіцяю, що буду завжди уважно слідкувати за розвитком цих подій. Я дуже зацікавлений у тому, щоб ви не страждали від того, що у вас не вистачає ринків збуту вугілля. Я хочу, щоб ваша праця завжди була добре винагороджена», — сказав Президент.

 

 

 

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду