Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 25.07.2012

Июль 25th, 2012 Новини Вывести на печать

В рамках проекту Олександра Вілкула «Місто без околиць» у Кривому Розі розпочалася друга черга реконструкції проспекту Південний

У червні 2012 року у Кривому розі розпочалася друга черга реконструкції та благоустрою на проспекті Південний, яка проходить у рамках губернаторського проекту «Місто без околиць». Під час реалізації цього проекту в місті відремонтовано понад 400 тис квадратних метрів доріг, проведено благоустрій парків і скверів, встановлено понад 100 дитячих майданчиків.
Губернатор Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо ходу реконструкції проспекту. У нараді також в’язали участь перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний, Криворізький міський голова Юрій Вілкул, заступники Криворізького міського голови Григорій Вербицький та Андрій Гальченко, керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації та Криворізького міськвиконкому.
Нагадаємо, у жовтні 2011 року завершилася перша черга реконструкції проспекту Південний. У її рамках були оновлені фасади будинків, реконструйований сквер, майдан біля пам’ятника Воїну-Визволителю, установлено сучасну ілюмінацію, замінено зовнішнє освітлення, влаштовано 8 нових зупиночних павільйонів, споруджено футбольний та тенісний майданчики, а також майданчик для гри «Городки». Перебудовані та замінені на нові інженерні комунікації – водо-, тепло-, газо-, електропостачання та водовідведення. На ділянці 816 погонних метрів проспекту укладене нове асфальтобетонне покриття, встановлено нові бордюрні камені.
«У європейських країнах влада і бізнес об’єднують свої зусилля задля підвищення якості життя людей. Це стосується створення сучасних спортивних та рекреаційних об’єктів, озеленення і розвитку інфраструктури міст. На Дніпропетровщині ця практика сьогодні також набирає обертів. Зокрема, у Кривому розі вже понад 5 років в рамках соціального партнерства влади й бізнесу реалізується проект «Місто без околиць». В його рамках встановлено більше ста дитячих майданчиків, реконструюються дороги, парки, сквери та цілі мікрорайони», — сказав Олександр Вілкул.
Масштабною частиною реконструкції проспекту Південний став капремонт проїжджої частини, зокрема, трамвайних колій. Останній раз їх капітально ремонтували більше 40 років тому – у 1970 році. Торік було влаштовано понад півтора кілометри трамвайних колій за технологією безшумного трамваю.
Цього року за завданням губернатора Олександра Вілкула за новою безшумною європейською технологією буде перевлаштовано ще 740 м трамвайних колій та за класичною технологією – 480 м. Також будуть перевлаштовані існуючі мережі водо-, тепло-, газо-, електропостачання, водовідведення та зв’язку, реконструйовано контактну мережу трамвая та тролейбуса, а також освітлення проїжджої частини та тротуару. Загальна вартість реконструкції цього об’єкту – близько 18 млн грн, які за сприяння Олександра Вілкула виділені з державного та місцевого бюджетів.
«В 2012 році завдяки підтримці й сприянню губернатора Олександра Вілкула на ремонт доріг у Кривому Розі з бюджетів усіх рівнів та від провідних підприємств міста передбачено 120,5 млн грн. Це вдвічі більше ніж минулого року та майже у 5 разів більше, ніж в 2010 році. За ці кошти 2012 року передбачено відремонтувати понад 400 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття. Це на 100 тисяч квадратних метрів більше, ніж торік і втричі більше, як у 2010 році. Тож щороку за підтримки губернатора обсяги та якість ремонту доріг зростають, як у Кривому Розі, так і в цілому по області. А це один з головних показників соціально-економічного розвитку Кривбасу і всієї Дніпропетровщини. При таких темпах Олександр Вілкул поставив завдання, аби вже за кілька років дороги високої якості стали візитною карткою Дніпропетровщини», — сказав перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний.
Загалом в рамках проекту Олександра Вілкула «Місто без околиць» у 2008 році проведена комплексна реконструкція житлового масиву Даманський. Цей проект по комплексній реконструкції житлових масивів став першим на території Дніпропетровської області, який реалізовано в рамках соціального партнерства. Було замінено асфальтове покриття на дорогах і тротуарах, побудовані сучасні дитячі та спортивні майданчики, виконано художнє оформлення фасадів будівель, створені зони відпочинку, побудований і відкритий світлодинамічний фонтан, вулиці прикрасило унікальне LED-підсвічування.
У 2009 році біля однієї з центральних площ Жовтневого району створено сквер з першим на той момент в Дніпропетровській області світломузичним фонтаном.
У 2010-2011роках проводилася комплексна реконструкція вулиці Мусоргського та прилеглих територій. Було замінено асфальтове покриття на дорогах і тротуарах, уздовж доріг встановлено огорожу, розбитий затишний сквер, збудовані дитячі і спортивні майданчики, включаючи майданчик для занять екстремальними видами спорту, виконано художнє оформлення фасадів будівель, створені зони відпочинку, вздовж всієї вулиці було встановлено LED-підсвічування.
У 2011 році створені найбільші в світі Квітковий годинник. Кошти на будівництво були виділені Інгулецьким гірничо-збагачувальним комбінатом. Поруч із квітковим годинником був відкритий унікальний комплекс світломузичних фонтанів — один з найбільших в Україні.
Завершена перша черга комплексної реконструкції проспекту Південний. Вартість робіт склала 25,6 млн. грн. з яких 10,2 млн.грн виділив Південний гірничо-збагачувальний комбінат.
Цього року будуть реалізовані такі проекти як друга черга реконструкції проспекту Південний, відкриття першого в Україну інтерактивного музею міста, реконструкція доріг міста тощо.

У Кривому Розі за підтримки губернатора Олександра Вілкула проходить реконструкція академічного театру драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів виїзну нараду у порядку контролю за ходом реконструкції Криворізького академічного театру драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка. Реконструкція театру проходить в рамках Регіональної програми розвитку театрів на Дніпропетровщині, яка розроблена й прийнята з ініціативи Олександра Вілкула.
Окрім фінансової підтримки на ремонт і реконструкцію театральних закладів обласна влада приділяє велику увагу популяризації високого театрального мистецтва та підвищенню ролі театрів у культурному житті Дніпропетровської області. Цього року театру імені Тараса Шевченка у Кривому Розі Міністерство культури України з ініціативи Олександра Вілкула надало статус «академічний». Це стало потужним імпульсом для подальшого творчого зростання акторського колективу театру, збагачення його репертуару та розширення гастрольної діяльності, а також середня заробітна плата працівників театру з 1 серпня 2012 року зросте на 30%.
«Обласна влада системно створює можливості для розвитку на Дніпропетровщині високого театрального мистецтва. Театр – колиска культури людської цивілізації. Дніпропетровщина має власні давні театральні традиції, і завдання обласної влади – примножувати цю славну спадщину нашого регіону. Сьогодні соціально-економічне відродження області супроводжуватися культурним відродженням. В області проходять сотні різноманітних фестивалів, розвиваються театри, музеї, музичне, кінематографічне й образотворче мистецтво, надається підтримка талановитій молоді. Все це в комплексі дає потужний імпульс розвитку Дніпропетровщини і всієї України», — сказав Олександр Вілкул.
У рамках проекту реконструкції театру імені Тараса Шевченка в Кривому Розі відремонтовано сцену, глядацьку залу, встановлено нові крісла для глядачів, металопластикові вікна, реконструйовано покрівлю. Цьогоріч передбачено провести реконструкцію зовнішнього фасаду, відремонтувати підлогу, провести внутрішнє оздоблення, реконструювати системи опалення, освітлення, вентиляції та водопостачання, замінити дверні блоки, провести заходи з протипожежної безпеки, тощо. Повна вартість реконструкції становить 23,5 млн грн.
«Реконструкція академічного театру імені Тараса Шевченка у Кривому Розі, яка проходить за підтримки губернатора Олександра Вілкула, – це реальний внесок у розвиток високого театрального мистецтва Кривбасу, Дніпропетровщини і всієї України. Завдяки губернатору громада Кривого Рогу вже восени 2012 року фактично отримає нове приміщення театру, яке відповідатиме сучасним стандартам», — сказав перший заступник Криворізького міського голови Костянтин Павлов.
Розвиток театрального мистецтва у місті Кривому Розі починає свій відлік з початку XX століття, на той час у місті існувало декілька приватних театрів «Гігант», «Чари», «Новий театр». Перший радянський театр було створено у 1919 році на базі трупи місцевого театру «Колізей». З 1931 року починає діяти Український державний драматичний театр «Кривбас».
У 1949 році відбувається реорганізація театрів: Криворізький український театр імені Жовтневої революції об’єднують із пересувним українським Дніпропетровським театром, а у Кривий Ріг перебазовується Дніпродзержинський театр російської драми перейменувавшись у Криворізький драматичний театр ім. Т.Г Шевченка.
Протягом 2010-2011років у Криворізькому міському театрі драми та музичної комедії було показано 463 вистави, які подивилися 91,5 тис глядачів. Крім театру імені Тараса Шевченка у місті діють ще два: міський театр ляльок та міський театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху». У квітні поточного року двом театрам міста – імені Тараса Шевченка та «Академія руху» рішенням Колегії Міністерства культури України надано статус «академічний». Протягом 2010-2011 років цими театрами було показано 1 060 вистав, які подивилися 108,2 тис глядачів.
Для відродження культурних традицій, шанування високого театрального мистецтва на Дніпропетровщини з 2011 року за ініціативи Олександра Вілкула реалізується Регіональна програма з розвитку театрів. Згідно з нею 100% доходів театрів від оренди залишаються у їхніх бюджетах. Раніше від 30 до 70% доходів віддавалося до обласного бюджету. У всіх найбільш відомих торгово-розважальних комплексах області (Мост-Сіті, Караван, Материк, Дафі, Апполло) відкриті концертно-театральні каси. Театрам області для проведення промо-кампаній надається можливість за пільговими тарифами рекламувати свої вистави на місцевих телеканалах області. Також у рамках губернаторської програми запроваджено безкоштовне відвідування театрів учнями навчальних закладів та працівниками бюджетних установ області. За час реалізації програми в 2011 році глядачі переглянули 155 вистав та 89 концертів. Всього безкоштовно відвідати театри отримали можливість майже 10 тисяч учнів та близько 6,5 тисяч працівників бюджетних організацій та установ.
У рамках регіональної програми розвитку театрів 2011 року завершено капітальний ремонт покрівлі Дніпропетровського академічного театру російської драми ім. М.Горького. Цього року на придбання крісел для глядацької зали Дніпропетровського академічного театру опери та балету за ініціативи губернатора виділено з обласного бюджету 1,5 млн грн.
В регіоні щорічно ставиться більше 50 прем’єрних спектаклів. За підтримки Олександра Вілкула проводяться конкурси та фестивалі, зокрема фестиваль-конкурс на вищу театральну нагороду Придніпров’я «Січеславна» та Міжнародний театральний фестиваль «Класика сьогодні», у якому у 2011 році взяли участь 16 театрів із 7 країн – України, Молдови, Румунії, Грузії, Росії, Білорусі, Казахстану.
Минулого року Дніпропетровський обласний український молодіжний театр отримав статус «академічний». Це вже четвертий театр в області, який має статус академічного. Ця зміна статусу надала колективу можливість розширити свій репертуар, зробити його більш різноманітним.
Загалом у 2012 році на підтримку театрів з обласного бюджету буде виділено 56 млн грн, що на 16% більше ніж у 2011 році. За перше півріччя 2012 року середня зарплата театральних працівників Дніпропетровщини зросла на 26%.

Довідка:
У Дніпропетровській області діє 14 професійних театрів: Дніпропетровський академічний театр опери та балету, Дніпропетровський академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка, Дніпропетровський академічний театр російської драми ім. М.Горького, Дніпропетровський академічний обласний український молодіжний театр, Дніпропетровський міський молодіжний театр-студія «Віримо!», Дніпропетровський муніципальний театр, Дніпропетровський театр КВН, Дніпропетровський телевізійний театр, Дніпродзержинський музично-драматичний театр ім. Лесі Українки, Криворізький академічний театр драми та музичної комедії ім. Т.Г.Шевченка, Криворізький театр ляльок, Криворізький театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху», Павлоградський регіональний театр ім. Б.Захави.

Темпи зростання за основними показниками на Дніпропетровщині перевищують середні по Україні

На Дніпропетровщині продовжується зростання темпів соціально-економічного розвитку. Темпи зростання за основними показниками на Дніпропетровщині перевищують середні по Україні. Зокрема, це стосується росту обсягів промислового виробництва, валової продукції сільського господарства, капітальних інвестицій, виконаних будівельних робіт, роздрібної торгівлі, реалізованих послуг, розміру середньомісячної заробітної плати. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час колегії облдержадміністрації.

«Впровадження соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича повинно підтримуватись відповідним зростанням реального сектору економіки. Наша область має потужний економічний потенціал і успішно його розкриває. За версією журналу «ТОП-100. Лідери бізнесу України» за підсумками 2011 року Дніпропетровщина посіла перше місце за рейтингом ефективності економічного розвитку серед 24 областей України та Автономної Республіки Крим. За останніми даними Мінекономрозвитку за результатами діяльності у I кварталі цього року область посідає провідне місце серед регіонів України. Наш обов’язок – забезпечити подальший стабільний економічний розвиток області», — сказав Олександр Вілкул.
З початку року перевищено середні по Україні показники темпів зростання (в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року:
• промислового виробництва + 2,8% (по Україні + на 0,7%, І півріччя);
• валової продукції сільського господарства + 13,7% (по Україні + 7,4%, І півріччя);
• капітальних інвестицій + 33,9% (по Україні + 23,2%) (І квартал);
• виконаних будівельних робіт + 14,7% (по Україні – зниження на 3,0%) (І півріччя);
• роздрібної торгівлі + 16,1% (по Україні + 15,5%) (І півріччя);
• реалізованих послуг +17,7% (по Україні + 13,8%) (січень-травень 2012 року).
З початку року на Дніпропетровщині створено 36,1 тис. нових робочих місць.
Середньомісячна заробітна плата за січень – травень по області зросла на 14,2% і склала 3020 грн (по Україні – 2880 грн). На базових підприємствах галузі ГМК регіону середня зарплата перевищує 5 тис грн.
Також зовнішньоторговельний оборот товарами у січні – травні збільшився на 5,5% (до січня – травня 2011 року) і склав 7 млрд 54,8 млн дол. США.
Збільшено надходження власних коштів до Пенсійного фонду області на 17,8% (в порівнянні до січня – червня 2011 року).
Олександр Вілкул зазначив, що у цьому році завдяки спільним діям органів виконавчої влади та місцевого самоврядування всіх рівнів введено в дію та завершуються роботи по введенню ряду суспільно важливих об’єктів соціальної сфери, промисловості, інфраструктури. Зокрема, у червні за участі Прем’єр-міністра України Миколи Яновича Азарова відбулося відкриття одних з головних об’єктів соціальної сфери регіону – Дніпропетровського обласного перинатального центру потужністю 4 000 пологів на рік та дитячого центру соціальної реабілітації “Перлина Придніпров’я” для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.
Щодо будівництва Південного обходу м. Дніпропетровська глава Уряду дав доручення Державному агентству автомобільних доріг України прискорити темпи робіт і у вересні 2012 року згідно з планом здати в експлуатацію другу чергу об’їзної дороги.
З метою отримання коштів для добудови метро у Дніпропетровську планується підписання Кредитної угоди між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо проекту завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську. Як зазначив Олександр Вілкул, така підтримка з боку керівництва держави є свідченням того, що регіон успішно працює над виконанням поставлених перед нами завдань.

Довідка:
На розгляд колегії винесено наступні питання:
1. Про хід збирання ранніх зернових врожаю 2012 року і забезпечення продовольчим зерном області на 2012/2013 маркетинговий рік.
2. Про реалізацію Комплексної стратегії розвитку області на період до 2015 року у Покровському районі (затверджена рішенням Дніпропетровської обласної ради від 24 червня 2011 року № 132-7/VI).
У порядку контролю:
3. Про підготовку та проведення виборів народних депутатів України.
4. Про виконання вимог Закону України “Про доступ до публічної інформації”.
5. Про формування та дієвість кадрового резерву на посади державних службовців.
6. Про стан створення мережі трудових архівів в області.

 На Дніпропетровщині станом на 25 липня 2012 року вже отримали компенсаційні виплати 130 тисяч 540 вкладників Ощадбанку колишнього СРСР

Губернатор Олександр Вілкул підбив чергові підсумки реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича на Дніпропетровщині станом на середину липня 2012 року. Зокрема, він зазначив, що завдяки сталому розвитку економіки Дніпропетровської області та України забезпечене підвищення соціальних стандартів життя пільгових категорій населення. Проводяться компенсаційні виплати вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР. Для адресної допомоги родинам, які потребують особливої уваги з боку держави, розширено штат соціальних працівників.
«За завданням нашого Президента Віктора Януковича на Дніпропетровщині відбувається системний розвиток економіки. Завдяки цьому розвивається соціальна сфера. Підвищено соціальні виплати пільговим категоріям населення, проводяться компенсаційні виплати вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР. Розширено штат соціальних працівників, що дозволяє застосовувати адресний підхід у вирішенні проблем громадян. Разом із нашим Президентом та Урядом обласна влада підвищує соціальні стандарти життя населення Дніпропетровщини», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
У рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича на Дніпропетровщині підвищено соціальні виплати пільговим категоріям населення. Більше 950-ти тис жителів збільшено трудові пенсії. Майже 145 тис інвалідів війни отримали разову грошову допомогу на загальну суму понад 52,6 млн грн.
Підвищено розмір щомісячної державної допомоги для:
понад 12 тис членів сімей померлих інвалідів війни (на 142,46 грн);
понад 97 тис учасників війни (в середньому на 42 грн);
дітей, інвалідів та пенсіонерів з 2 тис 857 малозабезпечених сімей – з 1468 грн до 1835 грн;
громадян області, які доглядають за психічно хворими особами – у 10 разів (з 109,4 грн до 1094 грн);
майже 35 тисячам потерпілим на виробництві (в середньому на 328 грн, у тому числі шахтарям – на 467 грн).
У Дніпропетровській області проведено актуалізацію даних понад 206 тис вкладників Ощадбанку колишнього СРСР, з яких станом на 25 липня 2012 року 130 тис 540 вже отримали компенсаційні виплати за знеціненими заощадженнями.
Для повного охоплення соціальними послугами сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, із 2 липня 2012 року на Дніпропетровщині додатково введено 671 посаду соціальних працівників.
Фахівці надаватимуть родинам психологічні, соціально-педагогічні, юридичні та інформаційні послуги. За спеціалістами будуть закріплені певні території в селі, районі чи місті. У співпраці з освітніми закладами, правоохоронцями, службою у справах дітей вони проводитимуть аналіз інформації про родини, які перебувають у складних життєвих обставинах. Далі вони працюватимуть безпосередньо із сім’ями та допомагатимуть разом вирішити складні питання. Зокрема, надаватимуть підтримку у зборі та оформленні документів для отримання державних соціальних виплат, допомоги, субсидій. Спеціалісти сприятимуть працевлаштуванню батьків, здобуттю освіти і професії, лікуванню, соціальній реабілітації.

Олександр Вілкул: «Сільськогосподарські підприємства мають бути захищені від несанкціонованих перевірок»

Сільськогосподарські підприємства мають бути захищені від несанкціонованих перевірок. Особливо це стосується періоду збирання врожаю. На цьому наголосив губернатор Олександр Вілкул під час засідання колегії облдержадміністрації.

«На засіданні Уряду Прем’єр-міністр Микола Азаров закликав керівників фіскальних, контролюючих та правоохоронних органів «не відволікати селян бюрократичною тяганиною», не маючи на це обґрунтованих підстав. Звертаюсь до керівників правоохоронних та контролюючих органів – потрібно забезпечити дотримання цієї вимоги відносно соціально відповідального бізнесу на селі», — сказав Олександр Вілкул.

 Для посівної кампанії 2013-го року Дніпропетровщина буде забезпечена насінням на 100%

Для посівної кампанії 2013-го року Дніпропетровщина буде забезпечена насінням на 100%. Про це доповіла губернатору Олександру Вілкулу під час колегії облдержадміністрації начальник Державної інспекції сільського господарства в Дніпропетровській області Лариса Мефьодова.

На Дніпропетровщині проводиться підготовка насіння озимих та ярих культур. Для посіву під урожай 2013 необхідно 107,8 тис. тонн насіння озимих культур, у тому числі пшениці 89 тис. тонн, ячменю — 18,3 тис. тонн, жита — 0,4 тис. тонн.
«Очікувана кількість насіння озимих культур становить 106,3 тис. тонн, в тому числі насіння з урожаю 2012 року — 85,5 тис. тонн. та наявні перехідні залишки насіння озимих культур минулих років — 20,8 тис. тонн. Таким чином, власним насінням область забезпечена на 98,6%. Решту буде закуплено в насінницьких господарствах області та в наукових установах Української Академії аграрних наук. З урахуванням закупленого насіння область буде забезпечена насінням на 100%», — повідомила Лариса Мефьодова.

Довідка:
В області у 2012 році налічується 605 господарств, які займаються виробництвом, заготівлею, обробкою, розмноженням, зберіганням, реалізацією насіннєвого матеріалу, з них — 33 елітних господарства, 64 — репродукційного, решта господарств — рядові.
Управління контролю якості насіння і садивного матеріалу Держінспекції сільського господарства в Дніпропетровській області проводить нагляд (контроль) за дотриманням технології виробництва на всіх етапах вирощування, збирання та післязбиральної обробки насіння і садивного матеріалу у всіх сільськогосподарських підприємствах області.

За підтримки губернатора Олександра Вілкула у Дніпропетровську відбудеться вечір пам’яті Володимира Висоцького

За підтримки губернатора Олександра Вілкула 25 липня 2012 року о 16:00 у залі «Російського центру» Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Кирила і Мефодія відбудеться вечір пам’яті Володимира Висоцького, приурочений до 32 річниці з дня смерті відомого діяча мистецтва ХХ століття. Захід проходитиме за адресою: вул. Ю. Савченка, 10. Вхід вільний.
«Розвиток культури й мистецтва, у тому числі, підтримка розвитку музичної творчості – це важливий фактор у формуванні висококультурного, духовного покоління та в майбутнє нашого регіону й країни. Губернатор Олександр Вілкул приділяє особливу увагу всебічному вихованню молоді. На Дніпропетровщині проводиться низка культурних та освітніх заходів. Одним із них є вечір пам’яті визначного діяча мистецтва ХХ століття Володимира Висоцького, який зробив вагомий внесок у становлення музичного мистецтва на всьому пострадянському просторі. Пам’ять і повага до діячів мистецтва минулих років, які сформували культурне підґрунтя нашої країни й Дніпропетровщини, – це запорука нашого успішного розвитку в майбутньому», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Усі бажаючі зможуть переглянути відеосюжет про життя і творчість Володимира Висоцького та прослухати його пісні у виконанні дніпропетровського співака й композитора Олега Мелещука.

Довідка:
Володимир Семенович Висоцький (25 січня 1938 р. – 25 липня 1980 р.) – радянський поет і прозаїк, автор і виконавець пісень, актор. Лауреат Державної премії СССР (1987р. – посмертно). Увійшов в історію як автор і виконавець пісень під акустичну семиструнну «російську» гітару. За підсумками соціологічного опитування у країнах СНД, яке проводилося у 2010 році, Володимир Висоцький посів друге місце після Юрія Гагаріна у списку «кумирів ХХ століття».

Дніпропетровщина завершила збір ранніх зернових культур

Дніпропетровщина завершила збір ранніх зернових культур. Про це повідомив в.о. начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Вадим Удовицький під час колегії обласної державної адміністрації.
За оперативними даними аграрії області зібрали 807 тис тонн зерна на площі 615,3 тис. гектарів, а середня урожайність склала 13 цнт/га. Зокрема, станом на
25 липня 2012 року зібрано 454 тис тонн озимої пшениці з площі 314,1 тис га (середня урожайність 14,5 цнт/га), 27 тис тонн озимого ячменю з площі 26,9 тис га (середня урожайність 10 цнт/га) та 292,4 тис тонн ярого ячменю з площі 249,7 тис га (середня урожайність 11,7 цнт/га).
Також зібрано 18,6 тис тонн озимого та ярого ріпаку з площі 15,3 тис га (середня урожайність 12,1 цнт/га).

Олександр Вілкул: «Усі міста й райони Дніпропетровщини долучаться до урочистостей з нагоди відкриття ХХХ літніх Олімпійських ігор в Лондоні»

26 та 27 липня 2012 року на головних площах міст і районів Дніпропетровської області відбудуться урочисті церемонії підняття Державного Прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України з нагоди відкриття ХХХ літніх Олімпійських ігор в Лондоні.
«Дніпропетровщина пишається своїми спортсменами, які представлятимуть наш регіон та Україну на змаганнях міжнародного масштабу. Усі міста й райони Дніпропетровської області долучаться до урочистостей з нагоди відкриття ХХХ літніх Олімпійських ігор в Лондоні. Це стане ще одним знаком поваги до наших олімпійців та віри в їх перемогу на змаганнях», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
ХХХ літні Олімпійські ігри проходитимуть із 27 липня по 12 серпня 2012 року. Лондон стане першим містом, яке приймає Олімпійські ігри вже втретє (також змагання проводились у 1908 і 1948 роках).
На Олімпіаді будуть розіграні 302 комплекти медалей із 32 видів спорту.
У змаганнях на Олімпійських іграх планують взяти участь 245 українських спортсменів. Дніпропетровщину представлятиме 31 спортсмен (27 в основному складі збірної та 4 запасні).
Нагадаємо, що під час зустрічі з олімпійцями 12 липня 2012 року Олександр Вілкул сказав, що всі спортсмени Дніпропетровщини, які повернуться з Олімпійських ігор з медалями, отримають квартири.
Українські спортсмени змагатимуться у 28 видах спорту. Найбільше представників від України – на участь у змаганнях з легкої атлетики – 78 спортсменів, з академічного веслування – 24, із плавання – 14, із вільної боротьби та дзюдо – по 10.
Спортсмени області планують взяти участь у змаганнях із 12 видів спорту: 12 спортсменів – з академічного веслування, 7 – з легкої атлетики, 2 – із дзюдо, 2 – із плавання та по одному – з бадмінтону, боксу, вільної боротьби, греко-римської боротьби, художньої гімнастики, кульової стрільби та сучасного п’ятиборства.
Нагадуємо, що на сайті Дніпропетровської облдержадміністрації створена інформаційна сторінка про олімпійців Дніпропетровщини «Олімпійці області».
Усі бажаючі можуть переглянути біографії, фото спортсменів, які представлятимуть Дніпропетровський регіон на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні. Також на сторінці розміщений розклад проведення змагань на Олімпійських іграх та інформація щодо участі в них спортсменів із Дніпропетровської області.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій