Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 25.08.2012

Август 25th, 2012 Новини Вывести на печать

Губернатор Олександр Вілкул привітав жителів Дніпропетровщини з Днем Державного Прапору та 21-ю річницею Незалежності України

Святкування головних державних свят – Дня Державного Прапору та Дня Незалежності України – на Дніпропетровщині в усіх населених пунктах розпочалось 23 серпня 2012 року з урочистого підняття Державного Прапора України. Головну урочисту церемонію підняття Державного Прапора, що пройшла на площі біля облдержадміністрації, очолив губернатор Олександр Вілкул. Також цього дня в Дніпропетровському академічному театрі опери та балету відбулось обласне урочисте зібрання з нагоди 21-ї річниці Незалежності України.
«Сьогодні ми піднімаємо Державний Прапор на знак шани могутньої історії українського народу, на знак єднання та нових досягнень Дніпропетровщини та всієї країни. Жовто-блакитна стрічка біля серця, яка сьогодні є в кожного з нас, — це знак віри в Україну та спільної праці заради сильної процвітаючої держави. Наша країна пройшла довгий шлях свого становлення та 21 рік тому здобула бажану незалежність. А ті процеси, які сьогодні проходять в нашій області, є частиною нової історії нашої незалежної держави. Разом з нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем ми почали будувати нову країну і нову Дніпропетровщину. День Незалежності України ми зустрічаємо, впевнено дивлячись в майбутнє. В регіоні здійснені і продовжують реалізовуватися знакові проекти розвитку. Близько тисячі соціальних і промислових об’єктів щороку! Такі високі темпи розвитку регіону обумовлені системною реалізацією Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини. Це наше адресне регіональне бачення реалізації на практиці Програми реформ нашого Президента в Дніпропетровській області», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор наголосив, що 87 разів Державний Прапор України цього року гордо здіймався на честь перемог дніпропетровських спортсменів. У тому числі, на тридцятих Олімпійських іграх у Лондоні, де наші спортсмени отримали золоті та срібну медалі.
«Наш державний прапор – це символ нашої незалежності і невичерпної свободи України, який потрібно берегти і поважати як національну святиню. В цьому – запорука наших майбутніх успіхів. Дніпропетровський регіон і уся країна в цілому упевнено розвивається. І це не просто слова. Ми будуємо дороги і дома, розвиваємо соціальну сферу. Реальні зміни на краще відчули жителі великих міст і малих сіл. Саме тому сьогодні нестримно росте громадянська активність населення. Ми заклали потужний фундамент в основу нашої країни. Ми зробили все для того, щоб пишатися своєю державою, щоб нею пишалися багато поколінь українців», — сказав голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.
«День Державного Прапора та День Незалежності України для мене нерозривно зв’язані. Це свято моєї країни, це свято мого колективу, моєї родини. Всі ці роки я будував цю країну. Я радий, що наша держава змінює пріоритети та цінності, що на перше місце виходить людина, її проблеми, її здоров’я, її життєві потреби. Я пов’язую зі своєю країною майбутнє своєї родини. Не пошкодую своїх сил, професійного досвіду та докладу всіх можливостей для того, щоб Україна стала взірцем для усіх своїх сусідів», — сказав начальник державного підприємства «Придніпровська залізниця» Олександр Момот.
«Я вітаю усіх жителів Дніпропетровщини та України з Днем Державного Прапора. Сьогодні Дніпропетровській області є чим пишатися. Ми пишаємося тими справами, які були зроблені за останні два роки», — сказав начальник Головного територіального управління МНС України у Дніпропетровській області Віктор Бутківський.
На вшанування Державного Прапору України урочистим стройовим маршем на площі біля облдержадміністрації пройшли підрозділи 6-го Дніпропетровського гвардійського армійського корпусу, 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади, 93-ї окремої механізованої бригади, Управління Центрального територіального командування внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, 16-го полку спеціальних моторизованих військових частин міліції внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, 1-го полку внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Головного територіального управління Міністерства внутрішніх справ України у Дніпропетровській області.
Олександр Вілкул вручив паспорти громадян України 14-ти юнакам та дівчатам Дніпропетровської області, яким виповнилось 16 років та і відзначилися досягненнями в навчанні та творчості.
Річницю Незалежності України Дніпропетровщина зустрічає насамперед досягненнями в економічній та соціальній сфері.
«Нам є чим пишатися, і ми продовжуємо втілювати в життя амбітні плани розвитку регіону та всієї України», — сказав Олександр Вілкул.
На Дніпропетровщині розвивається сільське господарство, підвищуються соціальні стандарти життя. Реалізуються комплексні програми з благоустрою регіону. Нарощуються обсяги виробництва, зростає заробітна плата. І станом на червень середній розмір зарплати на Дніпропетровщині сягнув 3197 гривень. А на підприємствах базових галузей – перевищив 4, а на багатьох і 5 тисяч гривень. Виходить на новий сучасний рівень якість освіти та охорони здоров’я.
За підтримки Президента та Уряду будується об’їзна дорога навколо Дніпропетровська. Перша черга об’їзної вже здана минулого року, цього року буде завершена друга черга. В обласному центрі також будується міська естакада безперервного руху – з’їзди з Кайдацького мосту.
За два роки реконструйовано більше 3,2 мільйонів квадратних метрів доріг. Цього року буде реконструйовано ще 1,8 мільйона квадратних метрів доріг.
Дніпропетровщина отримала необхідне фінансування – і за чотири роки буде збудовано Дніпропетровське метро.
Створено сучасну систему перинатальної допомоги: відкрито перинатальні центри в Кривому Розі та Дніпропетровську.
За два роки на Дніпропетровщині відкрито 59 нових дошкільних закладів та більше 200 додаткових груп у дитячих садочках. Це більше шести тисяч нових місць для навчання малюків. Цього року буде відкрито ще 32 такі заклади та створено 100 додаткових груп. Олександр Вілкул поставив завдання – повністю вирішити питання забезпечення дітей Дніпропетровщини місцями в дитсадках.
«Ми пишаємося тим, що живемо в Україні. Ми пишаємося рідною Дніпропетровщиною. Ми вірні традиціям лідерства нашого регіону і працюємо заради добробуту нашої країни. Державний прапор – це надійний оберіг усіх наших справ та помислів, нашого заможного й щасливого майбутнього на рідній землі, яка зветься Дніпропетровщина – регіон-лідер! Зі святами! Слава Дніпропетровщині! Слава Україні!», — сказав Олександр Вілкул.
Довідка
У серпні 2004 року підписано Указ про встановлення Дня Державного Прапора України, який святкуватиметься щорічно 23 серпня.
День Незале́жності Украї́ни — головне державне свято України, що відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді.
У м. Дніпропетровську 24 серпня 2012 року заплановано урочисте покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку і проведення святкового феєрверку. До заходів з відзначення 21-ї річниці незалежності України залучатимуться спортсмени – учасники XXX літніх Олімпійських ігор у м. Лондоні.
В області протягом липня – серпня 2012 року за участю науковців, активу місцевих організацій політичних партій, представників громадськості проходять науково-теоретичні конференції та круглі столи.
У серпні в бібліотеках та музеях області проводяться тематичні виставки фото- та архівних документів, друкованих видань, присвячених історії українського державотворення, становленню та утвердженню державних символів України.
Протягом серпня-вересня 2012 року у закладах культури і освіти, військових частинах, установах для дітей та молоді відбудуться просвітницькі тематичні заходи, спрямовані на формування правової культури, становлення і утвердження державних символів України, отримання знань про конституційні права, свободи, обов’язки.
Проведено заходи із забезпечення благоустрою населених пунктів, упорядкування об’єктів культурної спадщини, пам’ятників та місць поховань борців за незалежність України, пам’ятників воїнам, полеглим у боях за її свободу.

 З нагоди 21-ої річниці незалежності України Президент України Віктор Янукович присвоїв почесне звання Герой України Михайлу Короленку — голові правління АТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат»

За визначний особистий внесок у розвиток вітчизняного гірничо-металургійного комплексу, впровадження сучасних технологій у виробництво, багаторічну самовіддану працю Президент України Віктор Янукович присвоїв звання «Герой України» з врученням ордена Держави Михайлу КОРОЛЕНКУ — голові правління акціонерного товариства «Південний гірничо-збагачувальний комбінат». Відповідний Указ № 490/2012 від 24 серпня 2012 року опублікований на офіційному сайті Президента України.
Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул привітав Михайла Короленка з високими досягненнями та почесним званням.

 Губернатор Олександр Вілкул привітав шахтарів Павлограду з професійним святом

Губернатор Олександр Вілкул привітав шахтарів Павлограду з професійним святом — Днем шахтаря. Урочисті заходи у місті пройшли на стадіоні «Шахтар». Відзначити це свято зібралося близько 12 тис осіб.

«Це свято сміливих і мужніх людей! На роботі — ви завжди відповідальні і серйозні працівники. Вдома — ви люблячі сини, чоловіки і батьки, яких з нетерпінням чекають мами, дружини і діти. Ви пов’язали своє життя з важкою та небезпечною професією. Тому для вас найважливішими людськими якостями залишаються — надійність, готовність підставити плече і простягнути руку допомоги своєму колезі. Регіон пишається вами та вашими здобутками», — сказав губернатор.
Олександр Вілкул також зазначив, що сьогодні на шахтах Західного Донбасу, які єдині в області займаються підземним видобутком вугілля, працюють близько 25 тис осіб. Цю галузь представляє потужне підприємство ДПЕК «Павлоградвугілля», на якому ефективно реалізується інвестиційна політика та проводиться технічне переозброєння.
«Це свято воістину всенародне для наших шахтарських міст і районів. Практично кожна сім’я тут, так чи інакше, пов’язана з вуглевидобутком. День шахтаря — видатний день не тільки для трудівників і ветеранів шахт, але і для їхніх рідних і близьких, дружин і матерів, дітей і онуків. Шахтарі «ДПЕК Павлоградвугілля», втілюючи в собі ці найкращі якості, давно завоювали славу гвардії праці», — сказав генеральний директор ПАТ «ДПЕК Павлоградвугілля» Артур Мартовицький.
За сім місяців 2012 року на шахтах цього підприємства видобуто понад 10 млн тонн вугілля, що майже на 1 млн тонн більше, ніж за 7 місяців 2011 року. Середня зарплата складає більше 5,7 тис грн.
«Підвищення якості життя людей, підвищення соціальних стандартів, розвиток міст і регіону в цілому є ключовим напрямком Стратегії нашого Президента Віктора Федоровича Януковича. І обласна влада реалізує ці принципи на практиці», — сказав губернатор.
Зокрема, у цьому році в Павлограді розпочалося будівництво нового сучасного мосту через річку Вовча, завдяки якому буде вдвічі збільшено пропускну спроможність автопроїзду.
Ведеться розчищення русла річки Вовча, що дозволить уникнути підтоплень, а на її березі створюється рекреаційна зона, яка стане улюбленим місцем відпочинку городян.
Павлогорадського міська лікарня № 4 отримала сучасний комп’ютерний томограф, що підвищить доступність сучасної медичної діагностики.
У місті також реалізується комплекс робіт по забезпеченню якісним теплопостачанням жителів. Будуть створені 11 сучасних котелень для опалення мікрорайонів «Північний», «Західний» та «Новий».
Ремонтуються тисячі квадратних метрів доріг, на яких встановлені сучасні світлофори із звуковими сигналами і зворотним відліком часу. Ця робота буде продовжена й наступного року.
Також у 2013 році будуть модернізуватися об’єкти житлово-комунального господарства. Зокрема, це стосується утеплення житлових будинків, дитсадків та ремонту покрівель.

 Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині з 1 вересня 2012 року буде запущений Інтернет-проект «Електронний дитячий садок»»

На Дніпропетровщині з 1 вересня 2012 року буде запущений Інтернет-проект «Електронний дитячий садок». Про це сказав губернатор Олександр Вілкул на обласній серпневій конференції педагогічних працівників області, що пройшла за участі Міністра освіти та науки, молоді та спорту Дмитра Табачника. На конференції було підбито підсумки розвитку освітньої галузі в області у 2011/2012 навчальному році та визначені плани на 2012/2013 навчальний рік.
«Застосовуючи інформаційні технології та інноваційні підходи, підвищується доступ до якісної освіти в регіоні. Із 1 вересня цього року в області буде запущений Інтернет-проект «Електронний дитячий садок». Всі дані про дитсадки області розміщені на порталі освітнього Центру Дніпропетровщини (dp.isuo.org). Завдяки цьому батьки можуть отримати необхідну інформацію по кожному дитячому садку регіону, в тому числі, щодо кількості груп і дітей у садку. Також на порталі вказані й додаткові послуги, такі як вивчення іноземної мови, спортивні, танцювальні гуртки та багато іншого», — сказав Олександр Вілкул.
На сьогодні всі 927 дошкільних навчальних закладів Дніпропетровської області мають свої інтернет-сайти, на яких створена додаткова функція «3D-екскурсія». За допомогою функції «3D-екскурсія» батьки зможуть здійснити віртуальну подорож по кожному дитсадку.
«Також у всіх дитсадках області з 1 вересня цього року почне працювати електронна база обліку дітей раннього та дошкільного віку, завдяки якій батьки зможуть заздалегідь вибрати місце для своєї дитини. До кінця року планується розширити можливості цього проекту. Батьки отримають можливість онлайн-реєстрації дітей у дошкільні навчальні заклади. Дана система буде діяти автоматично. Таким чином, ми забезпечимо прозорі умови влаштування дитини в дошкільні установи», — сказав губернатор.
Обласна влада приділяє особливу увагу розвитку системи дошкільних навчальних закладів.
В регіоні всі діти п’ятирічного віку забезпечені дошкільною освітою. В області за два роки (2010 та 2011) відкриті 59 дошкільних закладів та майже 200 додаткових груп при діючих дитсадках. Це більше 6 тисяч нових місць, що на 60% скоротило чергу в дошкільні установи регіону.
У 2012 році губернатор Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст і районів регіону повністю вирішити питання забезпечення дітей місцями в дитячих садочках шляхом відкриття нових дошкільних закладів. У 2012 році планується відкрити 14 дитсадків, 18 навчально-виховних комплексів «дитсадок-школа» (НВК) і створити понад 100 додаткових груп у діючих дитсадках.
Олександр Вілкул зазначив, що за рахунок відкриття НВК зберігаються малокомплектні школи: «Ми більш раціонально використовуємо приміщення шкіл у невеликих селах, де навчається менше учнів, ніж передбачено проектом школи. У такому разі на їх базі створюються НВК. Це дозволяє створити групи для дошкільнят в селах, де немає дитсадків. Таким чином, ми не тільки зберігаємо малокомплектні школи в селах, але й підвищуємо якість освіти».
Також завдяки формату «дитсадок-школа» зберігається безперервність процесу освіти, зменшується психологічне навантаження на дитину при переході з дитсадка до школи.

 Для підвищення конкурентоспроможності учнів ПТУ на Дніпропетровщині буде створено 3 центри нових технологій

Для впровадження передових технологій в профтехосвіту і підвищення конкурентоспроможності учнів, на Дніпропетровщині на базі ПТУ створюються центри нових технологій. Про це сказав губернатор Олександр Вілкул на обласній серпневій конференції педагогічних працівників Дніпропетровської області, що пройшла за участі Міністра освіти та науки, молоді та спорту Дмитра Табачника. Олександр Вілкул зазначив, що на сьогодні в області вже функціонує 16 таких центрів. До кінця навчального року планується створити ще 3.
«На Дніпропетровщині створюється потужна система «школа – ПТУ/виш – перше робоче місце», завдяки якій молодь отримує необхідні навички і знання, що адаптовані до реальних потреб ринку праці. Відкриття центрів нових технологій на базі ПТУ дозволяє учням на практиці реалізувати свої знання із застосуванням інноваційних технологій та нових матеріалів, в тому числі пройти виробничу практику. На сьогодні в області вже функціонує 16 таких центрів. До кінця навчального року планується створити ще 3», — сказав Олександр Вілкул.
В рамках Комплексної стратегії розвитку регіону для адаптації освіти до реальних потреб ринку праці та підвищення освіти якості, в тому числі професійно-технічної, в області встановлюються ефективні взаємовідносини між роботодавцями, вишами та молодими спеціалістами.
Зокрема, в 2011 році Будівельна академія та Аграрний університет стали першими вишами, що за підтримки обласної влади відкрили філії кафедр в профільних компаніях регіону. Завдяки цьому студенти отримали можливість навчатися на новітній техніці і освоювати сучасні технології.
Для забезпечення підприємств області професійними кадрами на Дніпропетровщині два роки поспіль проводяться «Ярмарки вакансій». Завдяки таким заходам випускники вузів отримують можливість в безпосередньому діалозі з роботодавцем працевлаштуватися, а студенти старших курсів отримали можливість пройти стажування у провідних компаніях регіону і країни.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій