Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 25.09.2012 р

Сентябрь 25th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «Завершено перший етап реалізації проекту Європейського фонду освіти щодо покращення системи професійно-технічної освіти на Дніпропетровщині та Україні»

Олександр Вілкул провів круглий стіл з метою підбиття підсумків першого етапу реалізації проекту Європейського фонду освіти щодо покращення системи професійно-технічної освіти на Дніпропетровщині та Україні. Зокрема, на першому етапі реалізації проекту в області проведено масштабне дослідження. Опитано 378 підприємств регіону, які займаються 22 видами економічної діяльності і на яких працює понад 350 тис фахівців. На підставі прогнозу провідними фахівцями Національної академії наук України будуть представлені пропозиції щодо вдосконалення системи підготовки робітничих кадрів регіону та планування ринку праці для того, щоб готувати конкурентоспроможних фахівців.
У роботі круглого столу також взяла участь головний науковий співробітник відділу соціальної інфраструктури Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. Птухи НАН України Надія Дєєва.
«Наш Президент Віктор Янукович поставив перед Україною чітку мету – за десять років наша країна має увійти до 20 провідних країн світу. При цьому система української освіти і науки повинна скласти гідну конкуренцію на світовому ринку. У Дніпропетровській області для реалізації поставленої мети за участю міжнародних експертів розроблена Комплексна стратегія розвитку регіону, яка включає в себе підтримку базових галузей промисловості за рахунок впровадження інноваційних та енергозберігаючих технологій, розвиток точного машинобудування та космічної, а також диверсифікацію економіки. У рамках Стратегії визначено пріоритетні кластери розвитку регіону. Це, насамперед, освіта і наука, IT-технології, сільське господарство і будівництво»,– сказав губернатор Олександр Вілкул.
Дніпропетровська область є найпотужнішим промисловим центром України і Східної Європи. Близько 20% промислового виробництва країни припадає на наш регіон. І питання навчання та підвищення кваліфікації робітничих кадрів є першочерговим.
Для цього в Дніпропетровській області реалізується комплексний регіональний проект «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», який отримав високу оцінку вітчизняних і міжнародних експертів. Мета цього проекту – адаптація освіти до реальних потреб ринку праці, створення ефективного ланцюжка «школа – ПТУ/ВНЗ – перше робоче місце», а також дієвої системи підвищення кваліфікації працівників.
На підставі тих результатів, які досягнуті Дніпропетровською областю, в 2011 році Кабінетом Міністрів України визначено Дніпропетровську область пілотним регіоном для реалізації проекту Європейського Фонду з поліпшення системи профтехосвіти.
«Наше завдання – розробити чіткі критерії щодо підвищення якості освіти та ефективну методику планування ринку праці для того, щоб готувати конкурентоспроможних фахівців. Це стосується як навчання молодих спеціалістів, так і перекваліфікації, й підвищення кваліфікації робітників, які вже знаходяться на ринку праці»,– сказав керівник області.

В рамках цього проекту Головним управлінням освіти облдержадміністрації спільно з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерством економіки України, Інститутом демографії та соціальних досліджень імені М. Птухи НАН України проведено аналіз кращого європейського досвіду в сфері профтехосвіти.
«Я дякую губернатору Олександру Вілкулу за активну участь у реалізації проекту щодо покращення системи професійно-технічної освіти на Дніпропетровщині та Україні. Ми задоволені, що саме Дніпропетровська область обрана пілотним регіоном. Даний проект не простий, і тому без підтримки обласної влади його не можливо було б реалізувати. Пропоную вже наступного року провести підсумкову конференцію, на якій ми презентуємо іншим регіонам України досвід Дніпропетровщини у реалізації цього проекту», — сказав голова місії Європейського фонду освіти Тімо Куусела.
З метою підготовки та відпрацювання методик оцінки структури робочої сили за професіями в регіоні було проведено опитування 378 підприємств та 130 професійних училищ різних форм власності та підпорядкування. В даний час анкети знаходяться на опрацюванні експертів Інституту демографії та соціальних досліджень. На підставі прогнозу провідними фахівцями Національної академії наук України будуть представлені пропозиції щодо вдосконалення системи підготовки робітничих кадрів регіону. Завдяки цьому проекту Дніпропетровщина отримає чітку методику прогнозування попиту підприємств області в робочих кадрах в розрізі професійних груп.
Олександр Вілкул зазначив, що питання прогнозування та управління ринком праці знаходиться не тільки в площині: «Міжнародні фонди – Національна академія наук – обласна влада». У Дніпропетровській області в цьому процесі активну участь беруть і представники реального сектору економіки, які залучені до реалізації цього проекту.
У регіоні для підвищення якості навчання студентів відкриваються кафедри профільних ВНЗ на базі підприємств регіону. За підтримки обласної влади вже відкриті філії кафедр Будівельної академії та Аграрного університету в профільних компаніях. Завдяки цьому студенти отримали можливість навчатися на новітній техніці і освоювати сучасні технології.
Для того щоб підвищити конкурентоспроможність учнів на базі ПТУ створюються центри нових технологій, які дають можливість молодим людям вже під час навчання реалізувати на практиці свої знання із застосуванням інноваційних технологій і працювати на сучасній техніці. На сьогодні в регіоні вже функціонує 16 таких центрів. До кінця навчального року (2012/2013) планується створити ще 3. Цей досвід обласна влада поширює на всі виші і профтехучилища нашого регіону.
Для забезпечення підприємств регіону професійними кадрами вже два роки проводяться «Ярмарки вакансій». Завдяки таким заходам випускники ПТУ та ВНЗ отримують можливість в безпосередньому діалозі з роботодавцем працевлаштуватися, а студенти старших курсів отримують можливість пройти стажування в провідних компаніях.
«Вибудовуючи в області ланцюжок «школа – ПТУ/ВНЗ – перше робоче місце» ми отримуємо підтримку з боку держави. Завдяки закону «Про зайнятість населення», який набуде чинності з 1 січня 2013 року, підвищується конкурентоспроможність на ринку праці молодих фахівців, у тому числі і випускників ПТУ. Роботодавці, які працевлаштовують на перше робоче місце молодих людей без досвіду роботи, на рік звільняються від сплати єдиного соціального внеску. Випускники, які укладуть контракт на роботу в сільській місцевості за затребуваними спеціальностями, отримають стартові виплати в розмірі 5-ти мінімальних зарплат», – сказав Олександр Вілкул.

Губернатор Олександр Вілкул привітав команду спортсменів-держслужбовців Дніпропетровщини з перемогою на ХIV Всеукраїнській спартакіаді

Губернатор Олександр Вілкул привітав команду спортсменів-держслужбовців Дніпропетровщини, яка перемогла на ХIV Всеукраїнська спартакіада серед збірних команд державних службовців. Змагання проходили з 17 по 22 вересня 2012 року в Алушті. Наші спортсмени посіли І місце у командному заліку, здобувши 546 залікових очок, другими стали Хмельничани – 479 очок, третіми – Полтавчани – 411 очок.
«Збірна команда спортсменів-держслужбовців Дніпропетровської області другий рік поспіль стає переможцем Всеукраїнської спартакіади. Наші земляки – цілеспрямована й згуртована команда, яка впевнено досягає вершин та вкотре підтвердила, що Дніпропетровщина – регіон-лідер. Бажаю спортсменам успіхів, нових перемог на славу нашої рідної області та країни. Пишаємося вами!» – сказав Олександр Вілкул.
У Всеукраїнській спартакіаді взяли участь 27 команд державних службовців з усіх регіонів України, Автономної Республіки Крим, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. Змагання проходили з 5 видів спорту: волейболу,футзалу, тенісу настільного, шахів і шашок.
За підсумками спартакіади в загальнокомандному заліку перемогу одержала команда Дніпропетровської області (546 оч.), друге місце – Хмельницької області (479 оч.) та третє – Полтавської області (411 оч.).
У складі збірної команди області представники нашої команди посіли призові місця.
У змагання з волейболу спортсмени здобули 2 місце (Нечипоренко Сергій Олексійович – перший заступник голови Покровської райдержадміністрації, Петренко Віктор Віталійович – начальник юридичного відділу Царичанської райдержадміністрації, Дубовик Олександр Миколайович – старший державний виконавець відділу державної виконавчої служби Солонянського районного управління юстиції, Терехов Юрій Олегович – провідний спеціаліст відділу організаційної роботи та фінансово – економічного обліку та звітності управління у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації, Кіріченко Олександр Володимирович – головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства та надзвичайних ситуацій Царичанської райдержадміністрації, Бєліков Сергій Вікторович – провідний спеціаліст відділу організаційно правової та кадрової роботи Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Скляренко Павло Володимирович – перший заступник голови Межівської райдержадміністрації, Онищенко Ольга Сергіївна – старший державний податковий ревізор-інспектор відділу планування, організації податкового контролю та аналітичної роботи управління податкового контролю ДПІ у Жовтневому районі м. Дніпропетровськ).
У змаганнях з футзалу – 2 місце (Курило Сергій Вікторович – заступник начальника відділу фінансових розслідувань управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПС у Дніпропетровській області, Терещенко Володимир Сергійович – головний державний податковий ревізор-інспектор відділу фінансових розслідувань управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПС у Дніпропетровській обл., Біланчук В’ячеслав Васильович — головний державний податковий ревізор-інспектор відділу контролю за правомірністю бюджетного відшкодування податку на додану вартість управління оподаткування юридичних осіб ДПС у Дніпропетровській обл., Косарев Руслан Олегович – старший державний податковий ревізор-інспектор відділу контролю за проведенням готівкових розрахунків управління податкового контролю, Рябець Дмитро Георгійович – головний державний податковий ревізор-інспектор відділу контролю за проведенням готівкових розрахунків управління податкового контролю, Набоков Анатолій Володимирович – виконуючий обов’язки заступника начальника управління – начальник відділу організаційно-кадрової роботи та документообігу управлінні державної служби Головдержслужби України в Дніпропетровській області, Кругляк Дмитро Володимирович — головний державний податковий ревізор-інспектор відділу податкового контролю фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб).
У змаганнях з шахів – 2 місце (Тихонов Олег Вікторович – начальник Криворізького районного управління юстиції – 1 місце, Камишева Антоніна Іванівна – заступник начальника відділу операційного аудиту Державної фінансової інспекції Дніпропетровській обл. – 13 місце),
У змаганнях з шашок – 5 місце (Момот Леонід Андрійович – Начальник відділу юридичного, кадрового забезпечення та контролю управління праці та соціального захисту населення Апостолівської райдержадміністрації – 8 місце, Шмалій Наталія Михайлівна – головний спеціаліст відділу бюджетних надходжень видатків та обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів УДК у Покровському районі – 3 місце).
У змаганнях з тенісу настільного – 5 місце (Кутній Ілля Анатолійович – головний спеціаліст відділу транспорту та фінансового забезпечення управління транспорту, зв’язку та дорожнього будівництва ОДА – 3 місце, Петренко Ірина Олексіївна – заступник начальника управління з питань внутрішньої політики Дніпропетровської ОДА – 19 місце).

У рамках Соціальних Ініціатив Президента України на Дніпропетровщині з 1 вересня 2012 року збільшена щомісячна страхова виплата на 17,6% (на 263 грн)

У рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Дніпропетровській області з 1 вересня 2012 року збільшена щомісячна страхова виплата на 17,6% (на 263 грн). Це питання знаходиться на постійному контролі губернатора Олександра Вілкула. На перерахунок виплат виконавчою дирекцією Фонду було додатково виділено 28 млн грн.
«На Дніпропетровщині на початку жовтня 2012 року 26,5 тис потерпілих на виробництві, в тому числі члени їх сімей, отримають вже підвищені суми щомісячних страхових виплат. В середньому розмір таких виплат становитиме 1 тис 715 грн. Суми в середньому збільшено на 263 грн (на 17,6%). А по шахтарським районам області (Павлоград, Першотравенськ, Тернівка, Павлоградський, Юр’ївський та Петропавлівський райони) виплати складатимуть 2 тис 225 грн», – сказала начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Дніпропетровській області Надія Братко.
Це вже другий етап осучаснення щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві, яким ці виплати призначено до 1 березня 2007 року.
Як, повідомлялось раніше, у рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича в березні 2012 року були проведені перші перерахунки щомісячних страхових виплат потерпілим, яким страхові виплати були призначені до 1 березня 2006 року.
Таким чином за результатами двох осучаснень у 2012 році щомісячна страхова виплата потерпілим збільшиться в середньому на 563 грн (37,6%) у порівнянні з вереснем 2011 року.

 У Дніпропетровському художньому музеї з 27 вересня по 07 жовтня 2012 року відбудеться виставка творів живопису

За підтримки губернатора Олександра Вілкула у Дніпропетровському художньому музеї протягом 10-ти днів (з 27 вересня по 07 жовтня 2012 року) проходитиме виставка творів живопису «Дніпровський край очима художників». Усього буде представлено близько 60 картин пейзажного жанру. Виставка присвячена 80-річчю Дніпропетровської області. Урочисте відкриття заходу відбудеться 27 вересня о 16:00.

«Розвиток культури та мистецтва – це складові підвищення свідомості кожного з громадян нашого міста. Підтримуючі даний культурний захід, обласна влада надає можливість молодим творцям-аматорам перейняти досвід у відомих митців та надихнути оточуючих на створення власних шедеврів. Тематика даної виставки допоможе пізнати не тільки красу сучасності, але й поринути у історичне минуле міста. Губернатор Олександр Вілкул підтримує ініціативи та проекти, які спрямовані на підвищення культурного рівня громадян», — сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
На виставці будуть представлені картини уже відомих художників Дніпропетровщини, зокрема, Вячеслава Данилова, Сергія Ісаєва, Василя Коркішко, Валерія Сосни, Віталія Валсамакі, Миколая Галичіна. Усі 62 картини написані маслом та зображують пейзажі та видатні місця Дніпропетровщини. Деякі з них створені спеціально для виставки, а саме «Проспект Карла Маркса», «Будинок органної та камерної музики», «Троїцький собор» Василя Коркішко. Унікальною є і картина Вячеслава Данилова «Благословення Святої Катерини», присвячена історії міста, що у воєнні часи мало назву Екатеринослав.
Запрошуються усі бажаючі відвідати виставку, яка проходитиме у Дніпропетровському художньому музеї за адресою вул. Шевченка, 21. Музей працює з 10:00 до 17:30, вихідний день – п`ятниця.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині цього року наприкінці жовтня 24 родини військовослужбовців отримають нове житло»
Цього року наприкінці жовтня 24 родини військовослужбовців отримають житло у новому будинку в Новомосковську. Наразі роботи з будівництва вже виконані на 85 %. Про це повідомив губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул під час виїзної наради щодо забезпечення житлом військовослужбовців в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича, яка пройшла у Новомосковську на території військового містечка 194 понтонно-мостового загону. У нараді взяли участь Віце-прем’єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков та Міністр оборони України Дмитро Саламатін.

«У рамках Соціальних Ініціатив нашого Президента Віктора Федоровича Януковича та Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини в містах і районах області реалізується низка програм із будівництва соціального та доступного житла. Починаючи з 2010 року вже видано 520 квартир працівникам бюджетної сфери. Наприкінці жовтня цього року ще 24 родини військовослужбовців отримають нове житло. До кінця року квартири отримають 51 родина медиків, а у новому будинку на 56 квартир, який будується по програмі Президента України «Доступне житло», ще 6 квартир отримають 5 спортсменів та їх тренер, які привезли з Олімпійських ігор у Лондоні золоті та срібну медалі», — сказав Олександр Вілкул.
Будинок, який будується для військовослужбовців 194 понтонно-мостового загону у Новомосковську, розрахований на 24 квартири: 8 – однокімнатних, 8 – двокімнатних та 8 – трикімнатних. Площа квартири складає 40 кв м, 60 кв м та 73 кв м відповідно.
Наразі роботи з будівництва вже виконані на 85 %. Повністю виконані роботи зі зведення чотирьох поверхів, підведення комунікацій. Наразі ведуться роботи з укладання двускатної крівлі будинку. Найближчим часом будуть проведені роботи зі встановлення металопластикових вікон та оздоблення фасаду. У дворі будинку будуть встановлені дитячий та спортивний майданчики, облаштована парковка.
Також губернатор відзначив, що в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича «Доступне житло» на Дніпропетровщині будується більше тисячі квартир у 11 житлових будинках, які можна придбати за доступними цінами в кредит під 3 %. Максимальна ставка – 16 %, з яких 13 % компенсує держава.
Також учасники наради оглянули будівництво каплиці, яка зводиться на честь Святителя Миколая Чудотворця, Архієпископа Мир Лікійських. Каплиця була освячена до будівництва наприкінці вересня 2012 року владикою Іринеєм, Митрополитом Дніпропетровським і Павлоградським. Її будівництво буде завершене наприкінці жовтня цього року.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У боях за Україну загинули наші земляки
  • Вітання з нагоди Міжнародного дня Червоного Хреста і Червоного півмісяця
  • У Павлограді відбувся ритуал пам’яті з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війни 1939-1945 рр.
  • Вітання до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війни 1939-1945 рр.
  • Пішов із життя Соловйов Іван Олексійович
  • Про надання ФОП Коваль В.М. дозволи на розміщення зовнішньої реклами у місті
  • Про надання дозволу на встановлення дорожніх знаків та нанесення дорожньої розмітки
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Про внесення змін до фінансового плану КП «Павлоградтеплоенерго» Павлоградської міської ради на 2024 рік
  • Оголошення про скликання засідання молодіжної ради при Павлоградській міській раді
  • Рішення 50 сесії VIII скликання
  • Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 28.12.2022 р. №1314 «Про передачу автогрейдера»
  • Impactpreneurship 2.0: навчання з соціального підприємництва для молоді, ВПО, ветеранів/-ок
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Яворницького Дмитра (від буд. № 203 до буд. № 173) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006643-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Нова (від вул. Кравченка до пров. Новий) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006543-a