Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 26.04.2012

Апрель 26th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині у першому кварталі 2012 року обсяг виконаних будівельних робіт порівняно з аналогічним періодом 2011 року виріс на 13,1%»

На Дніпропетровщині у першому кварталі 2012 року обсяг виконаних будівельних робіт склав 879,6 млн грн, що на 13,1% більше порівняно з аналогічним періодом 2011 року. Про це повідомив Олександр Вілкул під час семінару-практикуму «Містобудівне законодавство: теорія та практика застосування».
«Розвиток кластеру будівництва – один з пріоритетів Комплексної стратегії розвитку регіону та один з головних напрямків підвищення його конкурентоспроможності. Одне робоче місце, створене в галузі будівництва, забезпечує створення п’яти робочих місць у суміжних галузях. Враховуючи передові світові практики, в рамках Програми реформ нашого Президента Віктора Федоровича Януковича Уряд влада створює необхідні умови для розвитку будівельної галузі Дніпропетровщини. Спрощені дозвільні і погоджувальні процедури для будівельників створюють сприятливі умови ведення будівельного бізнесу. Практично в три рази скоротилися терміни, відведені на підготовку дозвільних та погоджувальних документів. Значно спрощена процедура отримання дозволу на початок будівництва. Кількість необхідних у процесі будівництва документів, залежно від характеру споруджуваного об’єкта, скоротилася на десятки, а в деяких випадках і на сотні. На це одразу позитивно відреагувала будівельна галузь Дніпропетровщини», — сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, підкреслив губернатор, за підсумками 2011 року обсяг виконаних будівельних робіт в області склав майже 4,5 млрд грн. Зростання в порівнянні з 2010 роком – 15,7%. У 2011 році в області введено в експлуатацію 235 тис м2 житла. Це на 3,9% більше, ніж у 2010 році.
«Ми добре почали цей рік. На Дніпропетровщині у першому кварталі 2012 року обсяг виконаних будівельних робіт склав майже 879,6 млн грн, що на 13,1% більше порівняно з аналогічним періодом 2011 року», — сказав Олександр Вілкул.
Відчутного імпульсу росту в регіональній галузі будівництва надав початок реалізації в 2011 році великих інфраструктурних проектів. Найбільший серед них — будівництво окружної дороги Дніпропетровська, першу чергу якої протяжністю 18 км введено в експлуатацію в грудні 2011 року, а другу чергу – 9,8 км – буде збудовано цьогоріч.
Ще одне важливе питання, яке вирішується в рамках розвитку будівельної галузі регіону, — це добудова довгобудів. Це питання не вирішувалося десятиліттями. Дніпропетровщина першою в Україні завершила роботу з інвентаризації об’єктів незавершеного будівництва. На сьогодні в області їх налічується близько 700. З метою добудови цих об’єктів першочергові зусилля зосереджені на завершенні об’єктів житлового будівництва, а також соціально важливих об’єктів державної та комунальної власності. У 2011 році держава активно включилося в цей процес, залучивши об’єкти з високим (понад 70%) ступенем готовності в програму «Доступне житло». Зокрема, на Дніпропетровщині до цієї програми в 2011 році було залучено 3 об’єкти, з яких один об’єкт — житловий будинок на 45 квартир в селищі міського типу Дослідний Дніпропетровського району було введено в експлуатацію. Цього року до програми «Доступне житло» залучено ще 3 об’єкти.
У рамках програми житлового будівництва у 2011 році в області було введено в експлуатацію 26 багатоквартирних житлових будинків на 1570 квартир загальною площею 102,5 тис кв м. У 2012 році передбачено ввести в експлуатацію ще 17 житлових будинків на 866 квартир загальною площею 67,4 тис кв м.
Дніпропетровщина першою в Україні впроваджує на практиці Національний проект Президента України Віктора Януковича «Нова якість життя – доступне житло». За завданням Олександра Вілкула розроблений і з грудня 2011 року реалізується масштабний проект з будівництва доступного житла на житловому масиві «Лівобережний-3» в Дніпропетровську. Для того, щоб зробити ціну на житло в новому мікрорайоні доступною, забудовнику була безкоштовно надана земельна ділянка, а за рахунок обласного бюджету проведені комунікації: газ, вода та електрика.
Будівництво нового мікрорайону дозволить жителям області придбати квартири за ціною мінімум на 30% нижчою за середньоринкову. Додатково у рамках державних програм Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву молоді жителі області зможуть оформити кредит на купівлю квартири на пільгових умовах або отримати компенсацію від вартості квартири. За проектом на житловому масиві «Лівобережний-3» у Дніпропетровську планується побудувати 16 сучасних п’ятиповерхових будинків на понад 1 тис квартир. Перший будинок за цією програмою буде здано в експлуатацію вже у серпні цього року.
«Обласна влада за підтримки Президента створює необхідні умови для розвитку кластеру будівництва в нашому регіоні. Реалізуються великі інфраструктурні проекти, йде масштабна реконструкція доріг, шкіл, садків, лікарень, будівництво доступного і соціального житла та багато іншого. Тільки в 2011 році в області введено в експлуатацію понад тисячу нових об’єктів. Ми стратегічно дивимося в майбутнє – велика увага приділяється розвитку профільних вузів та навчальних закладів в сфері профтехосвіти. В рамках проекту «Новій Дніпропетровщині — новий стандарт освіти» триває адаптація навчальних програм до реальних потреб регіонального ринку праці. У тому числі і в будівельній галузі. Для випускників будівельних вузів впроваджується практика проведення «Ярмарок вакансій». Спільно з Європейським Фондом освіти реалізується пілотний проект з поліпшення системи профтехосвіти», — сказав Олександр Вілкул.

У Дніпропетровську визначено переможців обласного конкурсу «Розповім про подвиг», присвяченого 67-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

У Дніпропетровську визначено переможців обласного конкурсу «Розповім про подвиг». За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова вручила дипломи та художні книги 30 переможцям обласного літературного конкурсу «Розповім про подвиг», присвяченого 67-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Загалом на участь у конкурсі було подано понад 200 робіт від учнів з 3 по 11 клас шкіл області.
Учасники конкурсу у своїх прозових та поетичних творах прославляють подвиг воїнів-визволителів, розповідають про долі своїх дідів-прадідів у роки Великої Вітчизняної війни.
Окрім оповідань про подвиги на фронтах ВВВ підлітки розглянули багато нових тем: Чорнобиль, Афганістан, долі солдатських матерів і вдів, порятунок єврейських дітей від знищення, діяльність колишніх фронтовиків у мирний час. Не залишились поза увагою і теми про життєвий подвиг інвалідів, які ведуть активне життя і навіть завойовують високі нагороди в паралімпійських змаганнях тощо.
Обласний конкурс «Розповім про подвиг» проходить за підтримки губернатора області Олександра Вілкула. Учасники конкурсу – учні загальноосвітніх шкіл області. Кращі твори учасників були опубліковані в обласній газеті «Зоря». Конкурс проводиться Дніпропетровською обласною організацією ветеранів України та народною газетою «Зоря» за сприяння головного управління освіти і науки облдержадміністрації. Його мета – збереження історичної пам’яті українського народу та духовно-патріотичне виховання молоді.
«Шістдесят сім років минуло від того травневого дня 1945 року, коли на землю Європи прийшов мир. Відгриміли залпи найстрашнішої в історії людства війни. Школярі – учасники конкурсу взяли на себе шляхетну місію – розповісти своїм одноліткам про подвиг солдат тих часів, героїчні вчинки людей, які зараз живуть поруч. Пам’ять про великий подвиг наших батьків і дідів має передаватися з покоління в покоління. Вона живе у наших серцях та буде жити в серцях наших дітей, онуків та правнуків», – сказала Марія Пустова, підкресливши, що на Дніпропетровщині за підтримки губернатора Олександра Вілкула діє програма військово-патріотичного виховання молоді.
У рамках відзначення 67-ї річниці Великої Перемоги на Дніпропетровщині буде проведено понад 800 заходів, якими планується охопити більше 21 тисячі дітей. У них візьмуть участь понад 400 ветеранів і депутати різного рівня.
В усіх навчальних закладах області 7 травня пройде єдиний урок мужності за темою: «Вклоняємось доземно всім солдатам». Відбудуться лінійки слави за участю ветеранів ВВВ із покладанням квітів до пам’ятників, пам’ятних дошок, обелісків, могил воїнів. Також заплановані науково-практичні конференції, «круглі столи», тематичні уроки, виставки, виховні години; огляди кімнат бойової слави та зустрічі-інтерв’ю до 67-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років і багато інших заходів. Серед молоді області будуть проведені конкурси на кращу патріотичну пісню, конкурси малюнків та учнівських творчих робіт, присвячених подіям Великої Вітчизняної війни.

Переможці літературного конкурсу «Розповім про подвиг» серед учнів шкіл Дніпропетровської області в 2011-2012 роках:
«Перше місце»:
1. Еліна Войт (11 клас, СЗОШ № 80, Дніпропетровськ) — «Подвиг їх я запам’ятаю навічно».
2. Єва Харламова (5-а клас, ЗОШ № 6, Синельниківський район) — «Біля старої груші».
3. Олександр Козельський (9 клас, Великоолександрівське НВК, Ва-Сільковський район) — «Бабуся з Бабиного Яру».

«Друге місце»:
1. Єлизавета Піщанська (7-а клас, спеціалізована СШ № 22, Дніпропетровськ) — «Роздуми Біля пам’ятника»
2. Богдан Онацький (8 клас, НВК № 34, Дніпродзержинськ) — «Віночок»
3. Катерина Лещенко (11 клас, Новоіванівська ЗОШ, Нікопольський район) — «Сила її духу»
4. Євген Циба (9-а клас, Красинська СШ) — «Намисто»
5. Ольга Винокурова (7 клас, ЗОШ № 3, Синельникове) — «Великі Діди».
6. Марія Волгіна (9-б клас, НВК № 131, Дніпропетровськ) — «Ніжне серце старого солдата»
7. Яна Хоменко (6-а клас, ЗСШ № 69, Дніпропетровськ) — «Розповідь про Івана Петровича Щербину»
8. Анастасія Чернишова (9-б клас, СЗШ № 1, Синельникове) — «Нескорене місто».

«Третє місце»:
1. Олена Філоненко (9 клас, Златоустівська СЗШ, Криворізький район) — «Вулиця йо імені»
2. Анастасія Нікітіна (4-б клас, КЗО ССЗОШ № 142 еколого-економічного профілю, Дніпропетровськ) — «Присвячення Дню Перемоги», «Вітання ветеранам».
3. Дмитро Куліченко (4-а, Спеціалізована школа № 13, Дніпропетровськ) — «Розповідь про прадіда».
4. Вероніка Клименкова (11-б клас, ЗСШ № 69, Дніпропетровськ) — «Про остарбайтерів»
5. В’ячеслав Юденков (10 клас, ЗОСШ № 74, Дніпропетровськ) — «Жахливі роки у неволі»
6. Аліна Дмитрук (8 клас, НВК № 5, Новомосковськ) — «Така далека и така близьким війна»
7. Данило Федоров (9-б клас, гімназія № 11, Дніпродзержинськ) — «Зв’язківець».
8. Софія Пасічник (7-б, Гуманітарна гімназія № 39, Днепродзержінск) — «За горами гори»
9. Марина Іордата (10 клас, Першотравнева ЗОШ, Нікопольський район) — «День, коли скінчилось дитинство»
10. Микола Руденко (6 клас, Миколаївська ЗОШ, Софіївський район) — «Болючі спогади».
11. Євген Великий (7-а, Червоногригорівська ЗОШ, Нікопольський район) — «Одинадцять відважних патріотів».

Звання лауреат літературного конкурсу «Розповім про подвиг»:
1.Владімір Ситник (9-б клас, Покровська ЗОШ, Нікопольський район) — «Снайпер».
2. Костянтин Кучерявенко (11-б клас, Царичанська СШ) — «Чеканячи довжина в життя».
3. Владислав Чабан (9-а клас, гімназія № 11, Дніпродзержинськ) — «Підлітки в окупації»
4. Ілля Лаптєв (9-а клас, НВК № 57, Дніпропетровськ) — «Записки від Миколки».
5. Павло Смирнов (5-а клас, ЗОСШ № 102, Кривий Ріг) — «Подвиг Івана Смирнова»
6. Аліса Овечко (8-Б клас, Ліцей «Самара», Новомосковськ) — «хоробра дівчинка»
7. Катерина Пономаренко (11 клас, НВК № 34, Дніпродзержинськ) — «Лети, мій голубе»
8. Олександр Звегинцев (10 клас, Родіоновська СЗШ, з Радіонівка, Криворізький район) — «Лише запах весни у повітрі»

Олександр Вілкул: «Створення прозорої та зручної системи оплати комунальних платежів — один зі стимулів для споживачів своєчасно розраховуватись за житлово-комунальні послуги»

Органи місцевого самоврядування повинні вживати дієвих механізмів щодо стимулювання населення своєчасно та в повному обсязі розраховуватись за послуги ЖКГ. Відповідне завдання перед місцевими керівниками поставив губернатор Олександр Вілкул під час колегії облдержадміністрації. Такими стимулами є зручні способи оплати за допомогою розрахункових центрів, знижки для сумлінних платників за рахунок місцевих бюджетів, впровадження інших сучасних сервісів. Зокрема, губернатор поставив в приклад відповідні ініціативи, що успішно впроваджені в Нікополі та в Кривому Розі.

«Основним питанням, від якого залежить якість підготовки та роботи в опалювальному сезоні, є фінансово-економічний стан підприємств житлово-комунального господарства та результативність дій їх керівництва у забезпеченні ефективного управління. Підготовка об’єктів життєзабезпечення до надійної роботи в зимових умовах опалювального сезону потребує не тільки забезпечення їх технічної готовності, а й вжиття заходів, спрямованих на стабілізацію фінансово-економічного стану підприємств, що надають житлово-комунальні послуги. Актуальним є питання впровадження дієвого механізму стимулювання населення до своєчасної оплати за послуги опалення. Створення прозорої та зручної системи оплати комунальних платежів — один зі стимулів для споживачів своєчасно розраховуватись за житлово-комунальні послуги. І кожне місто має запровадити відповідні ініціативи», — сказав Олександр Вілкул
Як приклад, один із таких дієвих механізмів впроваджується у Нікополі, шляхом встановлення часткової знижки населенню міста на оплату послуги з централізованого теплопостачання. Це цільова знижка, яка надається кожному абоненту, що у встановлений строк оплачує послугу з теплопостачання і при цьому не має заборгованості або своєчасно її погашає у відповідності до укладеного договору реструктуризації. Компенсація за своєчасну оплату здійснюється не за рахунок підприємства теплопостачання, а передбачена в міському бюджеті і не призводить до збитків виконавця послуг.
Наразі в області та в Україні активно впроваджується досвід Кривого Рогу, де створено єдиний розрахунково-інформаційний центр з облаштуванням електронними інформаційно-аналітичними системами на базі мережі Інтернет. Кожен споживач послуг ЖКГ, маючи доступ до Інтернету, може сам вести аналіз нарахувань, оплати та існуючої заборгованості по кожному виду послуг на персональному абонентському рахунку. По електронній базі розрахункового центру можна відслідковувати періодичність вивезення ТПВ. Вразі потреби на веб-сторінці центру можна залишити власні зауваження та побажання. При розробці проектів по облаштуванню побудинкових лічильників теплової енергії та холодної води передбачається використання обладнання з можливістю модемного дистанційного зняття показників та автоматичного нарахування за надані послуги абонентам із внесенням в електронну базу інформаційного центру.
За розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула в області завершується створення подібних міських розрахунково-інформаційних центрів.
Також голова облдержадміністрації Олександр Вілкул зазначив, що переважна більшість звернень громадян стосується незадовільної роботи внутрішньобудинкових систем опалення і, в більшості населених пунктах досі чітко не визначені відповідальні за це. Губернатор доручив міським головам та головам райдержадміністрацій провести перевірку наявності договорів між споживачами та підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги, остаточно врегулювати питання межі балансової належності та до початку опалювального сезону забезпечити стовідсотковий перехід на договірні відносини зі споживачами.

У 2012 році у містах Дніпропетровщини планується провести капітальний ремонт покрівель 249 будинків та відновити роботу 87 непрацюючих ліфтів
У 2012 році у містах Дніпропетровщини планується провести капітальний ремонт покрівель 249 будинків та відновити роботу 87 непрацюючих ліфтів. Про це під час колегії Дніпропетровської облдержадміністрації доповів губернатору Олександру Вілкулу начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Білоусов.
Андрій Білоусов відзначив, що в 2011 році в містах області за завданням губернатора Олександра Вілкула за бюджетні кошти було капітально відремонтовано покрівлі 222 житлових будинків. У 2012 році передбачається відремонтувати покрівлі вже 249 житлових будинків. Також у 2012 році за завданням губернатора передбачено відновити 87 або 15% непрацюючих ліфтів.
У рамках бюджетної підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в 2010-2011 роках в область залучено понад 10 млн грн з державного бюджету на капітальний ремонт 49 житлових будинків ОСББ та на технічне поліпшення 69 ліфтів в будинках ОСББ.
У 2011 році, вперше за дорученням голови облдержадміністрації у місцевих бюджетах були передбачені 14,9 млн грн на капітальний ремонт житлових будинків ОСББ.
На 2012 рік у видатках місцевих бюджетів передбачено на капітальний ремонт 148 житлових будинків ОСББ 24,9 млн грн. Зокрема:
у Дніпропетровську — 12 млн грн (на 46 будинків);
у Дніпродзержинську — 918,7 тис. грн (8 будинків);
у Кривому Розі — 5 млн грн (29 будинків);
у Нікополі – 6,65 млн грн (50 будинків);
у Новомосковську — 70,0 тис грн (3 будинки);
у Павлограді — 261,6 тис грн (12 будинків).

Олександр Вілкул: Прогнозний обсяг фінансування заходів у галузі ЖКГ з бюджетів усіх рівнів у 2012 році – вдвічі більше, ніж у 2010 році

У 2012 році на Дніпропетровщині прогнозують продовження позитивної динаміки фінансування заходів у галузі ЖКГ з бюджетів усіх рівнів. У 2010 році обсяг фінансування становив майже 545 млн грн, у 2011-му – майже 888 млн грн. Прогнозний обсяг фінансування галузі ЖКГ регіону на 2012-й – 1 млрд 42 млн грн. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час колегії облдержадміністрації.
Зокрема, на фінансування заходів у галузі ЖКГ в 2012 році планується надходження 525 млн грн з місцевих бюджетів, 132,3 млн грн – з обласного та 385 млн грн – з державного бюджетів. Ці гроші передбачені на продовження модернізації галузі ЖКГ – будівництво та реконструкцію котелень, систем водопостачання тощо. Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст та районів, структурних підрозділів облдержадміністрації підвищити відповідальність за своєчасне і належне проведення процедур закупівель робіт і послуг за рахунок субвенцій з державного бюджету, їх цільове і повне освоєння та своєчасне введення в експлуатацію завершених об’єктів.
«Дніпропетровщина – один з регіонів, в якому опалювальний сезон пройшов у сталому режимі, не було допущено перебоїв в енергозабезпеченні підприємств галузі та резонансних подій, пов’язаних з тривалими перебоями в наданні житлово-комунальних послуг. Цей результат досягнуто завдяки системній роботі та консолідації бюджетів всіх рівнів. На основі проведеного аналізу стану проходження опалювального сезону 2011/2012 року розроблені заходи з підготовки області до роботи в новому опалювальному сезоні 2012/2013 року. За виконання цих планів керівники територій та галузевих організацій несуть особисту відповідальність», — сказав Олександр Вілкул.
Олександр Вілкул підкреслив, що забезпечення стабільного опалювального сезону в регіоні вимагає серйозних зусиль. Незначні аварії, що виникали у продовж опалювального сезону, усувались в нормативні терміни. Проте ліквідація аварій в системі водопостачання м. Орджонікідзе, смт. Міліоративне та с. Пісчанка Новомосковського району відбулась лише після втручання облдержадміністрації та залучення додаткових ресурсів. За допущені в підготовці до зими недоліки звільнені від займаних посад начальник Орджонікідзеводоканалу та заступник голови Новомосковської райдержадміністрації.
В рамках підготовки до роботи в новому опалювальному сезоні в області заплановано провести комплексну підготовку з отриманням паспортів та актів готовності:
• 15 751 житловий будинок,
• 1025 шкіл,
• 811 дитячих садків,
• 237 закладів охорони здоров’я

Губернатор Олександр Вілкул акцентував увагу на головних завданнях:
• до 1 вересня – безумовне виконання заходів з підготовки до зими;
• до 1 жовтня – наявність паспортів готовності до роботи в опалювальному сезоні на всі житлові будинки та об’єкти теплового господарства;
• до 10 жовтня – завершення пусконалагоджувальних робіт, проведення пробних пусків тепла;
• з 15 жовтня всі без виключення споживачі повинні бути забезпечені якісним теплопостачанням.

В засіданні колегії узяли участь заступники голови та члени президії обласної ради; керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних організацій і установ; міські голови; голови райдержадміністрацій та районних рад; керівники підприємств, що надають житлово-комунальні послуги; представники громадської ради, профспілок; керівники територіальних підрозділів пенсійного фонду, а також представники засобів масової інформації. На розгляд колегії винесені питання « Про підсумки соціально-економічного розвитку області за І квартал 2012 року» та «Результати опалювального сезону 2011/2012 року і заходи щодо підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2012/2013 року».

Олександр Вілкул: На Дніпропетровщині вже на третину виконано річне завдання щодо кількості створених нових робочих місць

На Дніпропетровщині вже вшестеро скорочено накопичені в минулі роки обсяги заборгованості з виплати заробітної плати, йде впевнений процес зменшення безробіття і легалізації зарплати. В регіоні вже на третину виконано річне завдання щодо кількості створених нових робочих місць. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час колегії облдержадміністрації.
Олександр Вілкул підкреслив, що протягом 2-х років в регіоні продовжуються стала тенденція зменшення заборгованості із виплати заробітної плати – обсяг заборгованості скорочено у більш ніж у 6 разів – з 89 млн грн до 13,8 млн грн (станом на 24.04.2012). У 2012 році створено 17,8 тис. нових робочих місць – це третина річного завдання. Кількість зареєстрованих безробітних скоротилась на 13,1%. Легалізовано 1706 робочих місць, 333 роботодавця підвищили рівень оплати праці найманим працівникам. Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул зазначив, що такі показники є результатом системної злагодженої та наполегливої роботи усіх відповідних структур та підрозділів, які координує та контролює облдержадміністрація. Так, протягом січня – березня 2012 року відбулось 132 засідання робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, здійснено 2749 обстежень роботодавців щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

В засіданні колегії узяли участь заступники голови та члени президії обласної ради; керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних організацій і установ; міські голови; голови райдержадміністрацій та районних рад; керівники підприємств, що надають житлово-комунальні послуги; представники громадської ради, профспілок; керівники територіальних підрозділів пенсійного фонду, а також представники засобів масової інформації. На розгляд колегії винесені питання « Про підсумки соціально-економічного розвитку області за І квартал 2012 року» та «Результати опалювального сезону 2011/2012 року і заходи щодо підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2012/2013 року».

На Дніпропетровщині за підсумками січня-березня 2012 року продовжується зростання обсягів в основних галузях

За підсумками січня-березня 2012 року в більшості галузей і сфер діяльності Дніпропетровської області продовжується економічне зростання. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час колегії облдержадміністрації.
«Президент України Віктор Федорович Янукович наголошує, що першочергове завдання регіональної влади – забезпечити стабільне управління соціально-економічним розвитком. Від цього залежить реальне поліпшення рівня життя населення. Економічне зростання в Україні напряму залежить від економічної активності та підприємницької ініціативи на місцях, інвестиційної привабливості територій і реалізації інноваційних підходів до управління регіонами. Задля цього з минулого року ми реалізуємо Комплексну стратегію розвитку Дніпропетровської області до 2015 року, такі ж програмні документи діють в кожному місті та районі», — сказав Олександр Вілкул.
Як зазначив губернатор, за підсумками січня-березня 2012 року в більшості галузей і сфер діяльності області продовжується економічне зростання. Зокрема,
• зростання обсягів промислового виробництва склало 4%;
• виконаних будівельних робіт зросло на 13,1 %;
• сільськогосподарського виробництва – на 2,8%;
• реалізованих послуг – на 24,1%.
Зовнішньоторговельний оборот товарів у січні-лютому збільшився на 8,3% (до січня-лютого 2011 року) і склав 2 млрд 462,1 млн дол. США. Загальний обсяг роздрібного товарообороту склав 12,7 млрд грн, що на 11% більше відповідного періоду минулого року. Середньомісячна заробітна плата за січень-лютий по області зросла на 18% (становить 2908 грн).
Завдяки підтримці Президента та Уряду продовжується будівництво важливих для регіону об’єктів:
• з’їздів з Кайдацького мосту та метрополітену;
• доступного житла на житловому масиві Лівобережний – 3;
• Регіонального перинатального центру в Дніпропетровську;
• обласного санаторно-оздоровчого реабілітаційного центру для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (Новомосковський район, на базі дитячого табору ім.Олександра Матросова).
Як повідомив Олександр Вілкул, планується, що в червні в урочистому відкритті регіонального перинатального центру та реабілітаційного центру для дітей сиріт братиме участь Президент України Віктор Федорович Янукович.
«Кожне місто і кожний район мають свої плани введення пускових об’єктів і їх безумовне виконання – завдання кожного керівника», — сказав Олександр Вілкул.

В засіданні колегії узяли участь заступники голови та члени президії обласної ради; керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних організацій і установ; міські голови; голови райдержадміністрацій та районних рад; керівники підприємств, що надають житлово-комунальні послуги; представники громадської ради, профспілок; керівники територіальних підрозділів пенсійного фонду, а також представники засобів масової інформації. На розгляд колегії винесені питання « Про підсумки соціально-економічного розвитку області за І квартал 2012 року» та «Результати опалювального сезону 2011/2012 року і заходи щодо підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2012/2013 року».

Дніпропетровщина вшанувала пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
У Дніпропетровську в кафедральному Свято-Троїцькому соборі пройшла панахида вшанування пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи. Її відслужив Митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Іриней у супроводі духовенства Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви. Після богослужіння відбулася хресна хода до меморіального комплексу «Чорнобильський дзвін», де відбулося урочисте покладання квітів.
У заході з ушанування 26-х роковин Чорнобильської катастрофи взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, голова обласної ради Євген Удод, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, духовенство, та понад 500 ліквідаторів аварії, представників громадських організацій «чорнобильців», вдів загиблих та інші.
«Сьогодні виповнюється 26 років від дня трагедії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою техногенною і екологічною катастрофою ХХ століття. Аварія торкнулася долі мільйонів людей. Тисячі жителів Дніпропетровської області стали учасниками ліквідації аварії та її наслідків. Ми пам’ятаємо й пишаємося великим подвигом ліквідаторів. Ми вдячні за мужність, героїзм і самовідданість. Ризикуючи своїм здоров’ям і життям, чорнобильці ліквідували катастрофу. Бажаю ліквідаторам здоров’я, благополуччя, миру і добра. Нехай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!», — сказав Олександр Вілкул.
26 квітня в усіх містах та районах області пройшли урочисті заходи з ушанування Героїв-чорнобильців: покладання квітів до Пам’ятнику Чорнобильців, благодійні обіди та панахиди у храмах.
Унаслідок Чорнобильської катастрофи радіаційного забруднення зазнали 2 тисячі 293 населені пункти України, де проживало 2 мільйона 300 тисяч чоловік.
На ліквідацію аварії Дніпропетровщина залучила потужні матеріальні ресурси, науковий та технічний потенціал. 23 тисячі мешканців Дніпропетровської області стали учасниками ліквідації аварії та її наслідків. Область прийняла з Чорнобильської зони та надала житло трьом тисячам сімей.
В області проживає 24 тис 748 постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед них 2 тис 764 інваліди, 3 тис 742 дитини та 1 тис 210 вдів, які підпадають під дію Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».
У рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича протягом 2012 року буде збільшено фінансування програм щодо забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, житлом, якісними медичними послугами та лікуванням онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій.
На Дніпропетровщині під керівництвом Олександра Вілкула реалізується комплекс програм з адресної підтримки Чорнобильців.
Щорічно з обласного бюджету забезпечується фінансування статутної діяльності обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України». Зокрема, у 2011 році було виділено 320 тис грн, у тому числі придбано мікроавтобус. У 2012 році за ініціативи Олександра Вілкула протягом року буде виділено 140,6 тис грн. Відповідна підтримка статутної діяльності осередків міст і районів області передбачена і в місцевих бюджетах.
З початку року за рахунок державних програм профінансовано доплати чорнобильцям на продукти харчування, додаткові відпустки, обслуговування банківських позик, виплати на оздоровлення, компенсації сім’ям з дітьми та виплати стипендій на суму 15,6 млн грн.
В області створюється ефективна система медико-санітарного забезпечення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. В рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича у медичних закладах Дніпропетровської області майже в 2,5 рази збільшено кількість стаціонарних ліжок для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (з 30 до 80 койко-місць). Для цього в області відкриті реабілітаційні відділення у Дніпропетровську (ДОКЛ ім. Мечникова, Дніпропетровська міська багатопрофільна лікарня № 4, Обласна дитяча клінічна лікарня), у Дніпродзержинську (Госпіталь інвалідів ВВВ) та у Кривому Розі (Міська лікарня № 3, неврологічному відділенні міської лікарні №4). Усі відділення оснащені сучасною технікою та спеціальним діагностичним обладнанням.
На 2-й квартал цього року (квітень-травень-липень) від Міністерства соціальної політики України Дніпропетровська область отримала 414 путівок для санаторно-курортного лікування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, у тому числі 195 для лікування дітей. Вже 20 квітня 2012 року 37 дітей-«чорнобильців» поїхали до санаторію «Березівські мінеральні води» Харківської області. Оздоровлення дітей постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи проводитиметься до кінця цього року.
У 2012 році в рамках програми щодо забезпечення державних соціальних гарантій і регіональних форм адресної підтримки ветеранів війни, інвалідів та окремих категорій громадян у Дніпропетровській області за ініціативи губернатора з обласного бюджету виділено 350 тис грн на оздоровлення дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи під час літніх канікул.
Протягом 2012 року у рамках місцевих програм передбачено надання матеріальної допомоги 4 тис 830 чорнобильцям на загальну суму 1,46 млн грн та адресної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг 230 дружинам померлих Чорнобильців, смерть яких не пов’язана з ліквідацією аварії на ЧАЕС, на суму 275 тис грн.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Флешмоб на ознаку єдності та на підтримку перемоги нашого земляка Олександра Усика
  • Про внесення змін до рішення міської ради від 05.12.2023р. № 1343-46/VIIІ «Про бюджет Павлоградської міської територіальної громади на 2024 рік»
  • День пам’яті жертв політичних репресій
  • Павлоградці стали віце-чемпіонами Європи!
  • День пам’яті жертв політичних репресій
  • Вітання з Міжнародним днем музеїв
  • Долучайтеся до благодійної акції «Подаруй дитині мрію»!
  • Підписаний Меморандум про підтримку ветеранів війни, захисників та захисниць України та членів їх родин
  • До уваги суб’єктів господарювання підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • Мистецька акція «Генетичний код нації»
  • Міський голова привітав працівників музею зі святами
  • Протоколи 47 сесії
  • Про передачу майна
  • Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди
  • Фінансова допомога для малого та середнього бізнесу