Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 26.06.2012

Июнь 26th, 2012 Новини Вывести на печать

Звернення управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Дніпропетровської облдержадміністрації

Шановні громадяни!

У зв’язку з національною традицією святкування в ніч з 6 на 7 липня дня Івана Купала, пов’язаною з масовим відпочинком людей поблизу води, керівництво Дніпропетровської облдержадміністрації та управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Дніпропетровської облдержадміністрації звертає увагу про зростання загрози збільшення нещасних випадків на воді.
Статистика безжалісно констатує численні факти загибелі людей на водоймах, більшості з яких і не трапилося б, якби не безглузда самовпевненість і непотрібний ризик.
З початку 2012 року на водних об’єктах області загинули 37 осіб з них 5 дітей, постраждало 10 осіб, з них 6 дитини.
Знання та дотримання правил поведінки на воді — запорука безпеки життя вашого і ваших дітей. Необхідно звернути особливу увагу на роз’яснювальну роботу з дітьми вдома, у дитячих оздоровчих установах. Щодня нагадуйте дітям про небезпеку на воді, не пускайте малих дітей гратися, рибалити чи купатися самих. Знайте: дитячі пустощі, невміння плавати можуть призвести до нещастя
Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є: правильний вибір та облаштування місць купання; навчання дорослих і дітей плаванню; суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах; постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих.
Шановні громадяни, батьки, гості області! Виконуйте елементарні правила поведінки на воді, привчайте до цього дітей які повинні знати і виконувати зазначені правила і ви будете убезпеченні від надзвичайних подій.
Цінуйте і бережіть своє життя!

Начальник управління
Сергій КОВАЛЕНКО

З нагоди Дня Конституції 28 червня 2012 року для дітей, які відпочивають у дитячому центрі соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» відбудеться святкове лазерне шоу-вистава «Зірковий мікс»

За підтримки губернатора Олександра Вілкула 28 червня 2012 року о 10:00 для майже двохсот дітей, які відпочивають у дитячому центрі соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» в селі Орлівщина Новомосковського району Дніпропетровської області відбудеться лазерне шоу-вистава театру естрадно-циркової мініатюри м. Запоріжжя «Зірковий мікс». Захід проходить у рамках святкування Дня Конституції України. Вистава пройде в ігровій формі.
З 1 вересня 2012 року в усіх містах та районах Дніпропетровщини цю виставу переглянуть всі діти, які потребують соціальної уваги та підтримки держави.
Згідно Конвенції ООН про права дитини кожна дитина має право на оздоровлення та культурне дозвілля. В 2012 році дитячий фонд ЮНІСЕФ визнав Дніпропетровщину регіоном в якому на високому рівні відбувається захист прав дитини. Культурно оздоровчі напрямки роботи облдержадміністрації є пріоритетними.
Організатори акції – управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації та дитяча громадська організація правозахисна спілка «Допоможемо дітям».
Нагадаємо, що 21 червня 2012 року Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул відкрили унікальний обласний дитячий центр соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» в селі Орлівщина Новомосковського району Дніпропетровської області.

На Дніпропетровщині у три рази збільшиться штат працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

На Дніпропетровщині у три рази збільшиться штат працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Це відбувається в рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича для підвищення якості соціального обслуговування родин, які перебувають у складних життєвих обставинах. У центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді додатково вводиться 671 посада.
Завдяки цьому підвищиться якість надання соціальної допомоги родинам, які потребують особливої уваги з боку держави. Нові працівники посилять ефективність реалізації низки регіональних проектів, спрямованих на підтримку соціально незахищених верств населення. Зокрема, регіональний проект «Родина для дитини», ініційований губернатором Олександром Вілкулом. Цей проект передбачає попередження соціального сирітства та влаштування дітей у сімейні форми виховання. Нові соціальні працівники почнуть роботу з 02 липня 2012 року. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
«Обласна влада модернізує регіональну систему соціального захисту для підвищення якості послуг сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах. Ця система забезпечує адресний підхід до кожної родини та дозволяє вирішити конкретні її проблеми. У рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича для підвищення якості соціальних послуг кількість фахівців із соціальної роботи збільшиться у 3 рази. Це значно посилить роботу з сім’ями, щоб попередити вилучення дітей із родини», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Також вона зазначила, що головний принцип роботи обласної влади полягає не в очікуванні звернень по допомогу, а в безпосередній увазі до кожної родини та спільному вирішенні складних питань. Кожна родина і дитина, які перебувають у складних життєвих обставинах, повинні отримати підтримку та допомогу. «Таке завдання ставить наш Президент Віктор Янукович та губернатор Олександр Вілкул», – зазначила Марія Пустова.
У Дніпропетровській області до штатів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вводиться додатково 671 фахівець із соціальної роботи. Кожен соціальний працівник буде забезпечений робочим місцем, у тому числі, комп’ютерною технікою. Його середня заробітна плата складатиме близько 2 тис грн.
«Усі соціальні працівники пройшли спеціальні підготовчі курси. З ними працювали спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які мають досвід роботи у соціально незахищених сім’ях. Кожен фахівець надаватиме родинам психологічні, соціально-педагогічні, юридичні та інформаційні послуги», – сказала Марія Пустова.
За спеціалістами будуть закріплені певні території в селі, районі чи місті. У співпраці з освітніми закладами, міліцією, службою у справах дітей вони проводитимуть аналіз інформації про родини, які перебувають у складних життєвих обставинах. Далі вони працюватимуть безпосередньо із сім’ями та допомагатимуть разом вирішити складні питання. Зокрема, надаватимуть підтримку у зборі та оформленні документів для отримання державних соціальних виплат, допомоги, субсидій. Спеціалісти сприятимуть працевлаштуванню батьків, здобуттю освіти і професії, лікуванню, соціальній реабілітації.

Довідка:
У нараді взяли участь директор Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Кабат, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Ніна Тутова, начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Лілія Ковальова, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, кандидати на посади фахівців із соціальної роботи.

У Дніпропетровському регіональному перинатальному центрі вперше в Україні відбудуться міжнародні семінари та тренінги для акушерів-гінекологів та неонатологів України за участі провідних німецьких фахівців
З 27 червня по 1 липня 2012 року в рамках реалізації Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» вперше в Україні у Дніпропетровському регіональному перинатальному центрі відбудуться міжнародні навчальні семінари та тренінги для акушерів-гінекологів та неонатологів. Теоретичні семінари та практичні тренінги проведуть провідні німецькі фахівці – професори Університетської клініки ім. Вольфганга Гете (Франкфурт-на-Майні).
25 червня 2012 року в Києві відбулося підписання Меморандуму про партнерство у сфері акушерства та перинатальної медицини між Міністерством охорони здоров’я Німеччини, Міністерством охорони здоров’я України та Державною Агенцією з Інвестицій та Керування Національними Проектами України. Меморандум підписали заступник Міністра охорони здоров`я України Олександр Толстанов, голова Державного Агентства з Інвестицій та Керування Національними Проектами України Владислав Каськів та Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина Ганс-Юрґен Гаймзьот.
Реалізація даного Меморандуму дозволить обмінюватися досвідом між українськими та німецькими медиками шляхом проведення лекцій, навчальних заходів, симпозіумів у галузі акушерства, пренатальної і перинатальної медицини та неонатолігії.
Основними завданнями програми підготовки медичних кадрів для перинатальних центрів в рамках Україно-Німецького партнерства є ознайомлення українських лікарів з сучасними технологіями та методиками надання акушерської, пренатальної, перинатальної та неонатальної допомоги в Європі, підготовка медичних кадрів для перинатальних центрів ІІІ рівня та вищих медичних навчальних закладів України, сприяння реформуванню національної системи медичної допомоги в галузі акушерства, перинатальної медицини та неонатології в Україні.
Перший тренінг за участі провідних німецьких фахівців для акушерів-гінекологів та неонатологів з усіх регіонів України у рамках Україно-Німецького партнерства та впровадження Національного проекту «Нове життя» відбудеться на базі Дніпропетровського регіонального перинатального центру. Теоретичні семінари та практичні тренінги проходитимуть протягом п`яти днів, починаючи з 27 червня.
«У Дніпропетровській області створена комплексна система надання перинатальної допомоги, що включає в себе потужну мережу міжрайонних пологових центрів, три неонатальних центри та два перинатальних центри у
місті Кривий Ріг та місті Дніпропетровськ, для яких придбано найсучасніше обладнання, закуплені сучасні реанімобілі, які дозволяють перевозити в належних умовах новонароджених вагою від 500 грамів. Крім того, в перинатальних центрах працюють висококласні спеціалісти. Тому саме на Дніпропетровщині вперше в Україні проходять тренінги такого високого рівня. Це забезпечить підвищення якості надання медичних послуг для матерів та дітей нашої області», — сказав глава Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Губернатор також зазначив, що для Дніпропетровщини велика честь приймати медиків з усіх регіонів України та їх колег з Німеччини, які готові ділитися своїм досвідом та новітніми тенденціями в акушерстві та перинатології.
Зайняття проходитимуть спеціально для медичних працівників перинатальних центрів ІІІ рівня, викладачів кафедр вищих медичних закладів ІІІ та ІV рівнів акредитації, представників інститутів системи Національної академії медичних наук України та фахових медичних асоціацій. Семінари та тренінги проведуть німецькі фахівці Університетської клініки ім. Вольфганга Гете (Франкфурт-на-Майні) – професор Франк Льоувен та професор Рольф Шльоссер.
Участь у тренінгах візьмуть троє представників Міністерства охорони здоров`я України, 57 лікарів – працівників перинатальних центрів України, 20 представників кафедр акушерства та гінекології, неонатології, педіатрії українських вищих медичних навчальних закладів, 11 головних обласних фахівців з неонатології, акушерства та гінекології.
«У Дніпропетровську відкрито сучасний перинатальний центр. Він дійсно відповідає рівню найсучасніших європейських клінік, це відзначили і наші колеги з Німеччини. Проведення міжнародного тренінгу на базі Дніпропетровського регіонального перинатального центру – це гарна можливість для українських лікарів обмінятися досвідом з кращими фахівцями Німеччини», — сказав керівник Національного проекту «Нове життя» — нова якість охорони материнства та дитинства Віктор Сірман.
Протягом п`яти днів медичні працівники пройдуть підготовку за напрямками: практичне акушерство, перинатальна діагностика та проблема плоду, перинатальна медицина, неонатологія, інтенсивна терапія в неонатології, інтенсивна терапія та анестезіологія в акушерстві, організація акушерської, перинатальної та неонатальної допомоги.
Після 3 днів лекційного курсу для медиків проведуть практичні тренінги, де українські лікарі спільно з німецькими колегами вирішуватимуть складні клінічні питання безпосередньо у відділеннях Дніпропетровського перинатального центру.
Найбільш успішні учасники тренінгів зможуть пройти стажування у провідних клініках та університетах Німеччини. Таке клінічне стажування є загальноприйнятим у Європі і тепер стає можливим і для українських лікарів та науковців.
Довідка: Університетська клініка ім. Вольфганга Гете входить до числа кращих німецьких клінік та користується непохитним авторитетом в наукових колах. Заснований ще у 1914 році, Університет ім. Вольфганга Гете зараз є одним з найпрестижніших вищих медичних навчальних закладів Німеччини.

Олександр Вілкул привітав жителів регіону з 16-ою річницею Конституції України
На Дніпропетровщині відзначили 16-ту річницю Конституції України. З цієї нагоди в обласному центрі відбулися урочисті заходи.
У рамках відзначення Дня Конституції відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, у якому взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, перший заступник голови обласної ради Анатолій Адамський, міський голова Іван Куліченко, а також представники політичних партій, громадських організацій, духовенство та небайдужі громадяни.
«День Конституції та День незалежності України — це два священних свята для кожного українця. День незалежності закріпив наше бажання будувати самостійну незалежну державу. А день Конституції закріпив норми, правила і закони, за якими ця держава будується. Українська Конституція завжди була символом свободи і впевненого руху вперед. Так було з першою Конституцією Пилипа Орлика, і ці ж підходи закріплені в Конституції, якій сьогодні виповнюється 16 років», — сказав Олександр Вілкул.
Цього дня у Дніпропетровському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка також відбулося урочисте зібрання. За особливі заслуги перед Дніпропетровщиною та Україною губернатор нагородив державними нагородами та обласними відзнаками кращих жителів області.
Під час свого виступу Олександр Вілкул сказав: «Дніпропетровщина і вся України динамічно розвиваються. Завдання влади, яке ставить Президент України Віктор Янукович, — забезпечити стабільне економічне зростання для підвищення якості життя кожного українця».
Для цього в області створюються необхідні умови: залучаються інвестиції, будуються нові підприємства, впроваджуються новітні енергозберігаючі та екологічно безпечні технології виробництва, модернізується інфраструктура, йде масштабна реконструкція доріг, підвищується якість медичного обслуговування, впроваджуються новітні стандарти освіти. В рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України суттєво підвищені соціальні виплати ветеранам, пенсіонерам, інвалідам, молодим сім’ям. І цей процес триває.
«Для подальшого розвитку нашого регіону і країни необхідно, щоб наша Конституція відповідала сучасним вимогам суспільного розвитку. Саме тому наш Президент Віктор Федорович Янукович підтримав ідею створення Конституційної Асамблеї, до якої увійшли представники громадянського суспільства, політичних сил, а також вітчизняні та міжнародні експерти. У конструктивному діалозі будуть вироблені цивілізовані правила з розвитку громадянського суспільства та утвердження в нашій країні принципу верховенства права. На цьому шляху важлива і цінна громадянська позиція кожного українця», — сказав губернатор.
Довідка:
Основний закон – Конституція України – прийнятий 28 червня 1996 року. Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність і стало найважливішим кроком у забезпеченні прав та свобод людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Олександр Вілкул: «Завдяки модернізації теплового господарства Дніпропетровщини за останні два роки споживання природного газу підприємствами ЖКГ скорочено на 10%»

Завдяки модернізації теплового господарства Дніпропетровщини за останні два роки споживання природного газу на підприємствах ЖКГ скорочено на 10% та вдвічі зменшена кількість аварійних ситуацій на об’єктах ЖКГ. Про це губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул повідомив під час засідання Колегії Мінрегіонбуду, яка пройшла у Дніпропетровську під головуванням Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка.

У 2010 році проведено енергоаудит систем теплопостачання Дніпропетровської області та розроблено покроковий план підвищення ефективності їх роботи – зменшення енергозатрат на виробництво тепла, скорочення шкідливих викидів у атмосферу та покращення якості теплопостачання для жителів області.
З метою скорочення споживання природного газу всі міста області розробили оптимізовані схеми теплопостачання на основі оптимального поєднання розвитку централізованого, децентралізованого та індивідуального опалення, і в більшості міст ці схеми вже впроваджуються. У малих містах з населенням до 25 тисяч чоловік погоджені схеми переведення на індивідуальне опалення.
«Створення сучасної системи теплозабезпечення є одним із ключових завдань щодо підвищення ефективності роботи ЖКГ, яке поставив наш Президент Віктор Федорович Янукович. На Дніпропетровщині це завдання реалізується в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону. Завдяки модернізації теплового господарства Дніпропетровщини за останні два роки споживання природного газу підприємствами ЖКГ скорочено на 10%. І ми продовжуємо цю роботу», — сказав Олександр Вілкул.
Серед ключових проектів, реалізованих на Дніпропетровщині в рамках регіональної програми модернізації ЖКГ:
У 2010 році під керівництвом Олександра Вілкула вирішено питання теплозабезпечення 140 житлових будинків, 4 шкіл та 2 дитячих садків в м. Марганець. Там було побудовано нову котельню, що дозволило місту відмовитися від дорогого покупного тепла Марганецького ГЗК.
Проведено реконструкцію аварійного котла Дніпродзержинської лівобережної котельні, яка опалює 250 житлових будинків лівобережної частини міста, в яких проживає 85 тис мешканців (30% населення міста).
У 2011 році розпочато реконструкцію котельні мікрорайону «Північний» м.Павлоград, яка забезпечить опаленням 34 багатоповерхових житлових будинки, в яких мешкає 7,5 тис жителів. Реконструкція проходить у рамках модернізації системи теплопостачання міста. Згідно з нею в мікрорайонах «Північний», «Західний» та «Новий» у місті Павлоград будуть збудовані 11 локальних котелень, вони замінять нині діючу велику промислову котельню «Нова» Павлоградського машинобудівного заводу, яка, незважаючи на свою назву, була побудована ще в 60-х роках і не відповідає сучасним технічним вимогам. Котельня є надмірно енерговитратною. Втрати тепла в мережах складають до 25%. У результаті модернізації системи теплопостачання, яка впроваджується у Павлограді, буде скорочено третину тепломереж у двотрубному вимірі (на 8,3 км), модернізовано решту 15,1 км мереж. У найбільших мікрорайонах міста буде почергово введено в експлуатацію 11 локальних систем теплопостачання зі своїми власними котельнями.
Впроваджена перша в області система когенерації на котельні Петриківської райлікарні, що на 40% зменшило загальновиробничі витрати на енергоносії. Також відкрито нову газоелектричну котельню у селі Лобойківка Петриківського району. Сучасне обладнання котельні дозволяє при виробництві тепла знизити витрати газу на 57%, споживання електроенергії при використанні газового обладнання – на 56%, споживання води – до 60%, викидів парникових газів – на 35%. У цілому зниження витрат на енергоносії становитиме 48%.

ПРЕС – РЕЛІЗ м. Дніпропетровськ, 26 червня 2012 року
Андрій Білоусов: «За цьогорічним показником створених ОСББ Дніпропетровщина посідає перше місце в Україні»

За цьогорічним показником створених об’єднань співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) Дніпропетровщина посідає перше місце в Україні. Про це доповів начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Білоусов під час засідання виїзної колегії Мінрегіонбуду, яка пройшла у Дніпропетровську під головуванням Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка.

В області експлуатується 16,2 тис житлових багатоквартирних будинків, із яких у 978 функціонують ОСББ (6 %), 20% будинків комунальної власності обслуговується приватними підприємствами, 15% дирекціями єдиного замовника або керуючими компаніями.
Згідно з комплексною стратегією розвитку до 2015 року в області планується створити 4 тис 219 ОСББ, у тому числі 512 в поточному році.
Зокрема, у 2011 році на Дніпропетровщині було створено 169 ОСББ. За півроку 2012 у регіоні створено ще 76 ОСББ. За цьогорічним показником створених ОСББ Дніпропетровська область посідає перше місце в Україні.
«Створення ОСББ є важливим елементом програми розвитку та реформування ЖКГ Дніпропетровської області. Це перехід на нові ринкові відносини. ОСББ виконують важливу роль дерегуляції у ЖКГ, децентралізації і боротьби з монополією на ринку комунальних послуг. Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул приділяє особливу увагу розвитку та стимулюванню до створення таких обєднань. Щороку в регіоні проводиться конкурс на кращий будинок ОСББ та кращого управляючого об’єднанням. З місцевих бюджетів виділяються кошти на ремонт таких будинків», — сказав Андрій Білоусов.
Він відзначив, що ця сума постійно збільшується, якщо у 2009 році гроші не виділялися взагалі, то в 2010 році під керівництвом губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула виділено 7 млн грн, у 2011 – 14 млн грн, цього року у місцевих бюджетах закладено 26 млн грн.
Більше 100 чоловік вже пройшли навчання з управління ОСББ та отримали відповідні дипломи. Як показує практика один дипломований голова ОСББ може здійснювати управління відразу групою житлових будинків. З 2012 року в області впроваджено навчання й бухгалтерів ОСББ та житлово-будівельних комітетів (ЖБК). Проводяться інтернет-семінари у мережі Інтернет з теми «Комунікації та конфліктологія в ОСББ» та «Енергозбереження в багатоквартирному будинку».

 На Дніпропетровщині більш ніж у двічі зросла кількість здорових пологів без ускладнень

Завдяки системній роботі з покращення медичних послуг матерям та дітям, зокрема впровадженню перинатальних технологій, на Дніпропетровщині більш ніж у двічі зросла кількість здорових пологів без ускладнень та наразі складає 72% від загальної кількості.
На Дніпропетровщині створена та функціонує розвинена система перинатальної допомоги, що включає у себе: потужну мережу міжрайонних пологових центрів, де народжують 82% жінок області, три неонатальних центри, а також два перинатальних центри — у Кривому Розі та Дніпропетровську.
«Охорона материнства та дитинства є одним із пріоритетних напрямків розвитку медичного обслуговування на Дніпропетровщині. Саме тому збільшено фінансування медичних установ області, відкриваються нові сучасні перинатальні центри та створюються всі умови для підвищення якості надання медичної допомоги матерям та дітям», — сказала начальник головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
Завдяки тому, що з початку 2012 року медичні установи вторинного рівня (лікарні зі стаціонарами) були переведені на баланс обласного бюджету, видатки на утримання педіатричних та акушерських ліжок збільшено більш ніж удвічі (на утримання дитячих лікарень із 3 млн грн до більш ніж 16 млн грн, а на утримання пологових будинків — з 4,7 млн грн до 7 млн грн).
Окрім цього, в рамках обласної програми «Здоров’я дітей та матерів Дніпропетровщини на період до 2015 року» передбачено медикаментозне забезпечення пологових стаціонарів Дніпропетровської області медикаментами для профілактики та боротьби з акушерськими кровотечами, а також закладів, що забезпечують медичну допомогу новонародженим, препаратами для профілактики та лікування дихальних розладів у недоношених дітей. Починаючи з 2008 року, щорічно на ці цілі витрачається близько 2 млн грн.
Зазначимо, що Дніпропетровська область є єдиним регіоном в Україні, де 99% всіх дитячих і родопомічних установ акредитовані на звання «Лікарня, доброзичлива до дитини».
Наразі на Дніпропетровщині під керівництвом губернатора Олександра Вілкула вже створена та функціонує ефективна система перинатальної допомоги, що передбачає роботу двох сучасних перинатальних центрів для надання висококваліфікованої медичної допомоги матерям та новонародженим.
Так, у грудні 2011 року був відкритий сучасний перинатальний центр вторинного рівня надання медичної допомоги у м.Кривий Ріг, розрахований на 3 тис пологів на рік. За час існування центру було проведено понад 1400 пологів (з них 60% — з ускладненнями під час вагітності).
21 червня 2012 року в рамках Національного проекту «Нове життя», ініційованого Президентом України Віктором Януковичем, відкрито ще один високотехнологічний перинатальний центр у м.Дніпропетровськ, розрахований на 4 тисяч пологів на рік. Лише за перший день роботи центру тут відбулося 10 пологів.
Дніпропетровський регіональний перинатальний центр — це медичний заклад третинного рівня надання медичної допомоги, у якому максимально сконцентровані необхідні лікувально-діагностичні служби для забезпечення перинатальної допомоги жителям Дніпропетровщини. Центр максимально наближений до обласної дитячої клінічної лікарні, де вже протягом 4 років функціонує обласне неонатальне відділення та здійснюється невідкладна хірургічна допомога новонародженим, у тому числі — недоношених дітей.
Окрім цього, на базі цього медичного закладу функціонують обласні методичні центри з питань підтримки грудного вигодовування, упровадження новітніх перинатальних технологій, репродуктивного здоров’я та медико-соціальної реабілітації інвалідів, дитячої та підліткової гінекології і ювенільного акушерства, а також кафедра акушерства, гінекології та перинатології Дніпропетровської державної медичної академії.
Враховуючи висококваліфікований кадровий склад медичного закладу і потужну матеріально-технічну базу, Дніпропетровський обласний перинатальний центр стане міжобласним тренінговим центром з питань перинатології, тобто базою для проведення тренінгів на міжнародному рівні для фахівців перинатальних центрів Україні. Так, вже з 27 червня протягом п’яти днів тут відбудуться міжнародні семінари та тренінги для акушер-гінекологів та неонатологів України за участі провідних німецьких фахівців
Довідка
Статус «Лікарня, доброзичлива до дитини» присвоюється закладам охорони здоров’я України, які надають допомогу матерям та дітям відповідно до вимог Розширеної Ініціативи ВООЗ/ЮНІСЕФ «Лікарня, доброзичлива до дитини». В основу Ініціативи покладені Принципи підтримки грудного вигодовування, метою яких є зниження рівню захворюваності та смертності дітей першого року життя, післяпологових ускладнень, поліпшення репродуктивного здоров’я жінок шляхом популяризації та збільшення тривалості грудного вигодування немовлят. Даний статус присвоюється рішенням Координаційної ради міністерства охорони здоров’я України.

 На Дніпропетровщині активно розвивається система ранньої медико-соціальної реабілітації дітей
У Дніпропетровській області за два роки удвічі зменшилися випадки залишення дітей у пологових будинках (до 2009 року – це понад 200 дітей на рік, 2010-2012 роки – це 60-70 покинутих малюків на рік).
Крім того, майже в 1,5 рази зменшилася кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які щороку утримуються в 5 будинках дитини системи охорони здоров’я області. При цьому самі заклади мають потужний медичний та педагогічний кадровий потенціал, а також сучасне матеріально-технічне оснащення. Тому в будинках дитини, що продовжують працювати за профілем, створюються центри ранньої медико-соціальної реабілітації дітей.
Це реабілітаційні центри для дітей з органічними ураженнями нервової системи, порушеннями психіки і функцій опорно-рухового апарату, дітей-інвалідів, сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Такі центри вже створені на базі чотирьох будинків дитини – в Дніпропетровську, Кривому Розі, Дніпродзержинську та Нікополі. Завдяки державній програмі дітям допомагають безкоштовно набути навичок самообслуговування, навчають контактувати із зовнішнім світом. У відновлювальних програмах лікарі використовують найсучасніші не медикаментозні методи реабілітації маленьких пацієнтів.
Більш докладно дізнатися про унікальну діяльності цих центрів ми вирішили особисто та завітали в гості до Дніпропетровського будинку дитини №1 та Нікопольського будинку дитини «Орля», де функціонують центри ранньої медико-соціальної реабілітації дітей з обмеженими фізичними можливостями. У центрах медичну допомогу отримують дітки віком від одного місяця до семи років. В цих закладах обслуговуються понад 170 маленьких пацієнтів. Курси реабілітації безкоштовні та в середньому тривають 4 тижні.
Тут панують щирі посмішки, доброзичливість, неприхована увага до навколишнього світу та затишна атмосфера. Малеча завжди рада гостям та батькам.
Вихованці центру – це діти з розладами психіки та поведінки, з хворобами нервово-м’язової системи, з придбаними вадами фізичного розвитку, які залишилися сиротами, або потрапили сюди з кризових та звичайних сімей.
З дітьми працюють доброзичливі та уважні медичні фахівці, які щиро люблять та дбають про своїх маленьких пацієнтів. Це педіатри, неврологи, психологи, логопеди, дефектологи, фізіотерапевти, спеціалісти з лікувальної фізкультури.
У роботі з малечею вони використовують найсучасніші методи реабілітації: динамічну гімнастику, механотерапію (використання спеціальних дитячих тренажерів та лікувальної фізкультури), масаж, поведінкову терапію, арт-терапію (лікування за допомогою мистецтва), казкотерапію, музикотерапію, аромафітотерапію, лялькову, сенсорну, пісочну терапію, дидактичні ігри, теплолікування, іпотерапію (лікувальна терапія, заснована на верховій їзді на конях).
З усього різномаїття методів реабілітації особливу увагу привертає сучасна інтерактивна система. Виглядає вона наступним чином: на підлогу проектується інтерактивне зображення, дитина потрапляє в ігрову область, картинка починає «оживати»: поплили рибки, полетіли метелики, розквітли квіти. Сама гра супроводжується тематичними звуками та музикою.
Така система звільняє дитину від буденності сприйняття світу, поліпшує її настрій, стимулює рухливість та фізичний розвиток. Простіше кажучи, після такої гри малеча тривалий час знаходиться у стані захвату, а це привертає увагу дитини до своєї діяльності, розвиває мотивацію до рухливості.
«Дніпропетровський реабілітаційний центр ми відвідуємо вже третій раз. Наразі сину 3,5 роки. Приблизно у 2 роки йому поставили діагноз органічний розлад особистості, затримка психомовного розвитку з елементами аутизму. Після першого реабілітаційного курсу в центрі Назарчик сказав вперше слово «тато», до цього він не розмовляв. Після другого курсу відновлювальної терапії він міг говорити деякі фрази з казок. Ми дуже вдячні лікарям центру за підтримку, допомогу та консультації, які вони надають. Тут створені всі умови для дітей. З нами займається логопед, Назарчик приймає трав’яні вани, відвідує масажний та ЛФК кабінети. Результат є, тому ми приїхали сюди втретє», — сказала мама маленького Назара Олена з м. Павлоград.
Потрапивши до реабілітаційного центру одразу відчуваєш ту любов, увагу та ласку з якою ставляться до дітей спеціалісти закладу. Батьки малечі теж беруть активну участь в реабілітаційній програмі своїх дітей. Фахівці навчають їх спеціальному догляду за дитиною, а також надають психологічну підтримку родині.
«Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині реалізується велика кількість проектів. Проте я вважаю, що проект з реабілітації дітей є одним з найважливіших, — каже головний лікар Спеціалізованого будинку дитини №1 (м. Дніпропетровськ) Світлана Патук. — Комплекс відновлювальних заходів, які проходять діти, сприяє розвитку загальної рухливості, спритності та рівноваги, покращенню координації рухів, тренуванню силової витривалості всіх груп м’язів, вестибулярного апарату, тактильної та сенсорної стимуляції, а також створенню позитивного емоційного тонусу. Завдяки сучасним відновлювальним методикам та піддатливості дитячого організму, досягаються неймовірні результати у реабілітації. Коли ти бачиш, як дитина потрапляє до центру з важкою неврологічною недостатністю і не може ступити й кроку, а через декілька курсів реабілітації починає ходити, то це не диво, а реальний результат реабілітаційних послуг та надання медичної допомоги».

ПРЕС – РЕЛІЗ м. Дніпропетровськ, 26 червня 2012 року
Затверджено перші будинки у Дніпропетровській області, квартири у яких можна придбати за пільговим кредитом у рамках Соціальної Ініціативи Президента України «Доступне житло»

Для реалізації Соціальної Ініціативи Президента України Віктора Януковича «Доступне житло» за дорученням губернатора Олександра Вілкула Дніпропетровською облдержадміністрацією направлено на розгляд Міжвідомчої комісії матеріали по 13 об’єктах будівництва у регіоні. Наразі вже затверджено перші 7 будинків, у яких квартири вже можна придбати за Програмою пільгового іпотечного кредитування. Це 872 квартири у Дніпропетровську, Новомосковську, Дніпропетровському та Петриківському районах. Ще 447 квартир у 6 будинках Дніпропетровська, Нікополя, Павлограда та сел. Царичанка знаходяться на розгляді Міжвідомчої комісії Мінрегіонбуду. Про це повідомив губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул під час наради щодо реалізації Соціальної Ініціативи Президента України Віктора Януковича Доступне житло. Нарада пройшла під головуванням Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка.

Наразі також опрацьовано та готуються матеріали ще по 3-х об’єктах житлового будівництва (м. Павлоград – 1, м. Новомосковськ – 1, м. Дніпропетровський район (вул. Партизанська) – 1). Це ще 270 квартир, які можуть взяти участь у пільговому кредитуванні.
«Соціальна Ініціатива нашого Президента Віктора Федоровича Януковича «Доступне житло» є дуже важливою. Це системоутворююча ініціатива, яка дозволяє вирішити відразу кілька ключових проблем соціально-економічного розвитку нашої країни і нашого регіону. Найголовніше – це можливість для людей придбати житло за європейським механізмом — 15-річний кредит під 3 % річних. (Максимальна банкова ставка – 16% річних, 13% з яких компенсує держава). По-друге – це пожвавлення і зростання будівельної галузі. Це стосується як безпосередньо самої будівельної діяльності, так і виробництва будівельних матеріалів. По-третє – це пожвавлення банківського сектора. Тому що під гарантії держави надається масштабне кредитування, так звана «довга» іпотека.», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор зазначив, що на Дніпропетровщині ще минулого року розпочато проект «Доступне житло» в частині будівництва житла із вартістю квадратного метра щонайменше на третину нижче за середньоринкову ціну і складе не більше 5 тис грн за 1 кв. м. Наприклад, при площі квартири 60 кв. м її вартість становитиме близько 300 тис грн, що є вигідною пропозицією нерухомості у м. Дніпропетровську. Так як ринкова вартість житла в даному мікрорайоні складає 8 тис грн за 1 кв. м, у разі такої ціни вартість квартири площею 60 кв. м становитиме 480 тис грн. Тобто різниця складає біля 180 тис грн. Це реальна можливість для мешканцям міста та області придбати житло за доступними цінами. Будівництво ведеться на ж/м «Лівобережний-3», де буде побудовано 16 сучасних п’ятиповерхових будинків на понад 1 тисячу квартир.
Такий рівень вартості досягнуто за рахунок того, що проект будівництва розроблений за кошти обласного бюджету, забудовнику земельна ділянка під будівництво була відведена безкоштовно, а комунікації і мережі до неї були підведені за рахунок бюджетних коштів або за кошти власників мереж. Новозбудоване житло матиме сучасне планування, автономне опалення
Наразі передані документи до Міжвідомчої комісії щодо отримання пільгового кредитування на ці будинки на ж/м «Лівобережний-3»
Кредити за цією програмою можна узяти у 4-х банках: Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, Банк-Форум.
За дорученням губернатора Олександра Вілкула при всіх дозвільних центрах міськвиконкомів та райдержадміністрацій працює 35 консультаційних пунктів, де кожен може отримати консультацію з питань іпотечного кредитування. Ще один консультаційний пункт в режимі „Єдиного вікна” працює в Фонді молодіжного житлового будівництва.
Довідково:
Наразі вже затверджено рішенням Міжвідомчої комісії – 7 будинків (872 квартири):
1. м. Дніпропетровськ, вул. Мандриківська, 51-М, готовність – 87%;
2. м. Новомосковськ, вул. Радянська, 1, готовність – 80%;
3. Дніпропетровський район, с. Дослідне, готовність – 4%;
4. с. Єлизаветівка Петриківського району, котеджне містечко „Голубое озеро”, 49 квартир, готовність – 60%;
5. с. Єлизаветівка Петриківського району, котеджне містечко „Голубое озеро”, 35 квартир, готовність – 100%;
6. м. Новомосковськ, вул. Сучкова, 56, готовність – 100%;
7. м. Дніпропетровськ, вул. Сімферопольська, 2, готовність – 8%.
Рішення по решті 6 будинках (447 квартир) буде прийматися на наступному засіданні:
1. м. Нікополь, пр.Трубников,9а, готовність – 70,2%,
2. м. Дніпропетровськ, житловий масив Лівобережний-3 у районі пр. Мира – вул. Усенка – вул. Рилєєва, готовність – 55%;
3. м. Дніпропетровськ, вул. Замполіта Бєляєва, 8, готовність – 10%;
4. м. Новомосковськ, вул. Сучкова – Короленка, готовність – 12%;
5. м. Павлоград, вул. Озерна, 35, готовність – 22%;
6. сел. Царичанка, вул.14 Гвардійської Дивізії, готовність – 70%.
Таким чином, у Дніпропетровській області для участі у Програмі пільгового іпотечного кредитування, яка реалізується в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича, на 26.06.2012 року намічено 13 об’єктів, всього 1319 квартир (1-кімнатних – 588 кв., 2-кімнатних – 543 кв., 3-кімнатних – 162 кв., 4-кімнатних – 26 кв.). Це квартири, які відповідають критеріям, визначеним порядком здешевлення вартості іпотечних кредитів. Кількість квартир може бути збільшена після затвердження Міжвідомчою комісією інших пропозицій, що надходять від Дніпропетровської області.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Повідомлення про позачергову сесію
  • Відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Тато, мама, я – активна сім’я»
  • Виконком від 24.04.2024 р.
  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує