Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 26.07.2012

Июль 26th, 2012 Новини Вывести на печать

Офіційна делегація Дніпропетровщини на чолі з губернатором Олександром Вілкулом перебуває з робочим візитом у Луганській області

У рамках розвитку міжрегіонального партнерства офіційна делегація Дніпропетровщини на чолі з Олександром Вілкулом перебуває з робочим візитом у Луганській області. До делегації входить керівництво Дніпропетровської облдержадміністрації та Дніпропетровської облради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та обласної ради.
«Дніпропетровщина презентує свої можливості на міжнародному рівні, вивчає кращий світовий досвід у реалізації стратегічно важливих проектів та в державному управлінні. Разом з тим важлива роль у розвитку нашої країни належить міжрегіональному співробітництву. Така форма співпраці дозволяє використовувати кращий вітчизняний досвід колег з регіонів України, реалізовувати взаємовигідні проекти та втілювати в життя корисні ідеї. Сьогодні ми робимо черговий крок до розширення співробітництва між Дніпропетровщино та Луганської областю – флагманами промислового розвитку України, які багато в чому забезпечують той економічний ріст, який є базою для підвищення якості життя наших громадян», — сказав Олександр Вілкул.
Нагадаємо, 22 лютого 2011 року делегація Луганської області відвідала з робочим візитом Дніпропетровську область. Тоді губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул презентував губернатору Луганщини Володимиру Пристюку та його заступникам реалізацію масштабних інфраструктурних проектів регіону, а також кращі практики та напрацювання Дніпропетровської облдержадміністрації. Зокрема, підвищення інвестиційної привабливості області, а також дебюрократизації та забезпечення відкритості роботи влади. Результатом зустрічі стало підписання Угоди між Дніпропетровською та Луганською облдержадміністраціями про співробітництво.
У рамках цієї Угоди регіони активно співпрацюють у промисловій, транспортній та сільськогосподарській галузях, а також у медичній та соціальній сферах. Зокрема, напрацьовані спільні пропозиції щодо збільшення обсягів вантажних залізничних перевезень у луганському напрямі. До Луганської облдержадміністрації направлено номенклатуру продукції промислових підприємств Дніпропетровської області для розширення внутрішнього ринку збуту. Під час виїзних семінарів аграрії Дніпропетровської області презентували колегам з Луганщини свої напрацювання у вирощуванні високоякісних сортів насіння та розведення поголів’я худоби.
Для поглиблення та розширення співпраці між регіонами під час робочого візиту делегації Дніпропетровської області до Луганщини буде підписано План заходів щодо реалізації Угоди та Угода про співробітництво між Луганською та Дніпропетровською обласними радами.
Також у рамках робочого візиту делегація нашого регіону візьме участь у церемонії урочистого підйому та встановлення куполу Храму на честь Ікони Божої Матері «Умиління», огляне місце будівництва спортивного комплексу «Арена», ознайомиться з роботою Луганського обласного благодійного фонду «Благовіст», Центру адміністративних послуг та ряду медичних закладів — Луганського обласного клінічного онкологічного диспансеру, обласної станції переливання крові та обласної клінічної лікарні.

 Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул подарував Луганській єпархії Української Православної Церкви унікальну ікону Божої Матері «Умиління», виконану дніпропетровськими майстрами в стилі петриківського розпису

Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул подарував Луганській єпархії Української Православної Церкви ікону Божої Матері «Умиління», виконану дніпропетровськими майстрами в стилі петриківського розпису. Вручення образу Богородиці пройшло під час урочистостей з підйому та встановлення куполу в рамках будівництва Храму на честь Ікони Божої Матері «Умиління» у Луганську. У заході також узяли участь архієпископ Луганський та Алчевський Митрофан, губернатор Луганщини Володимир Пристюк, перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Анатолій Адамський та голова Луганської обласної ради Валерій Голенко.
Олександр Вілкул привітав Владику Митрофана з призначенням на Луганську кафедру. Рішення про це Священний Синод УПЦ ухвалив лише тиждень тому 20 липня.
«Я радий бути присутнім на цій урочистій події, вручити Вам Ікону Божої Матері «Умиління» і побажати Луганській єпархії плідного розвитку, а всім вірним Луганщини добра і щастя. Ця унікальна ікона виконана сучасними майстрами Дніпропетровщини у стилі всесвітньо відомого Петриківського розпису, який є самобутньою художньою традицією нашого народу, а також візитною карткою нашого регіону та всієї України», — сказав Олександр Вілкул.
Він зазначив, що в 2010 році Дніпропетровщина зустрічала Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила — це була визначна подія для всієї України, вперше в історії Московський патріарх відвідав Дніпропетровський регіон.
«Це був перший візит новообраного Патріарха, який став дуже сильною духовною підтримкою для всіх віруючих та духовного розвитку суспільства. Сьогодні на Дніпропетровщині відроджуються духовні традиції, створюються нові єпархії, будуються нові храми і духовно-просвітницькі комплекси. Ведеться міжконфесійний діалог. Мені особливо приємно, що на Луганщині також йде масштабний процес духовного відродження нашого народу», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор Дніпропетровщини підкреслив, що встановлення куполів – особливий момент у будівництві православного храму. Адже куполи символізують головну суть християнської віри — небеса, які через Ісуса Христа відкриваються перед кожним християнином.
«Я вітаю мешканців Луганщини з цією знаменною подією в житті міста, області і всієї нашої країни. Бажаю всім щастя і добра! Упевнений, що благодатна українська земля була і буде оплотом християнської віри, духовного відродження традицій Київської Русі і самобутності українського народу», — сказав Олександр Вілкул.
Архієпископ Луганський і Алчевський Митрофан подякував Олександру Вілкулу за подарунок.
«Це підкреслює, що відродження народу, держави розпочинається з відродження духовності», — сказав Владика Митрофана.
Як повідомлялося, сьогодні офіційна делегація Дніпропетровської області перебуває з робочим візитом у луганській області в рамках міжрегіонального співробітництва Дніпропетровщини і Луганщини.

За перший місяць роботи у Дніпропетровському обласному перинатальному центрі народилося 311 немовлят

Місяць тому розпочав свою роботу Дніпропетровський регіональний перинатальний центр, який був відкритий Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим та губернатором Дніпропетровської області Олександром Вілкулом. Завдяки сучасному обладнанню та кваліфікованим медичним фахівцям за цей час у медичному закладі народилося 311 немовлят, з яких 10 новонароджених вагою від 500 до 1000 грамів та 6 — від 1 000 до 1 500 грамів. Про це повідомила головний лікар Дніпропетровського регіонального перинатального центру Людмила Падалко.
За чотири тижні роботи з моменту здійснення перших пологів у перинатальному центрі було проведено 303 пологів, з яких передчасних – 43; ускладнених – 262; шляхом операції кесарів розтин — 48. Серед пацієнток перинатального центру 132 мешканок Дніпропетровська, 171 – Дніпропетровської області. Протягом доби у медичному закладі проводять у середньому 10 пологів.
«Під керівництвом губернатора області Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створена найсучасніша система перинатальної допомоги, яка включає в себе два перинатальних центри у місті Кривий Ріг та місті Дніпропетровськ, для яких придбано найсучасніше обладнання та закуплені сучасні реанімобілі; потужну мережу міжрайонних пологових центрів, три неонатальних центри. Така система надання медичної допомоги матерям та дітям дає змогу рятувати життя породіллі та новонародженого у складній ситуації. У нашому закладі створені оптимальні умови для виходжування недоношених немовлят вагою від 500 грамів», — сказала головний лікар Дніпропетровського обласного перинатального центру Людмила Падалко.
Зокрема, виходжування немовлят здійснюються у сучасно обладнаному відділенні інтенсивної терапії, медичне обладнання якого було поставлено благодійною організацією «Фонд Віктора Пінчука – соціальна ініціатива». На лікування однієї дитини в реанімаційному відділенні з обласного бюджету виділяють 230 грн на добу, а це один з найвищих показників в Україні.
Наразі у перинатальному центрі спостерігаються та лікуються жінки зі складним перебігом вагітності, загрозою викидня, патологією плоду, з ускладненими пологами, а також отримують лікування жінки хворі на безпліддя, гінекологічні хворі, в тому числі і дівчата-підлітки, яким роблять складні операції з широким застосуванням методу лапароскопії.
«В рамках Національного проекту нашого Президента Віктора Януковича «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» Дніпропетровщина перша в Україні завершила створення комплексу сучасної системи перинатальної допомоги. Завдяки цьому матері та діти мають змогу отримувати якісну медичну допомогу. Створення такої системи — це реальний внесок влади в розвиток регіону та країни у створені сучасних умов надання якісної медичної допомоги», — сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
У Дніпропетровському регіональному перинатальному центрі створені всі умови для проведення безпечних пологів, для виходжування новонароджених у кризовому стані, для поліпшення здоров’я матері та дитини, надання високотехнологічної допомоги хворим жінкам та немовлятам у післяпологовому періоді.
Довідка:
Дніпропетровський регіональний перинатальний центр – це медична установа ІІІ рівня надання медичної допомоги матерям та дітям, в якій зосереджені новітні технології в акушерстві, неонатології та педіатрії, сучасне медичне обладнання та робота висококваліфікованих медичних кадрів.
Медичний заклад було відкрито 21 червня 2012 року. Створення перинатального центру відбулося в рамках реалізації Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства», який ініційовано Президентом України Віктором Януковичем. Центр складається з акушерського та гінекологічного корпусів, які розраховані на 200 ліжко-місць.
Акушерський корпус розрахований на 89 ліжко-місць. До його складу входять: відділення патології вагітних (30 ліжок); 59 ліжок для роділь (з них 12 пологових залів); відділення новонароджених. Крім цього, у приміщені функціонує відділення інтенсивної терапії для новонароджених (7 ліжок) та жінок (6 ліжок); дві операційні зали.
У гінекологічному корпусі регіонального перинатального центру розміщено: відділення медицини плоду та патології раннього терміну вагітності (30 ліжок); відділення ургентної гінекології з малоінвазивними технологіями (40 ліжок, з них 10 ліжок – дитячої гінекології); відділення оперативної гінекології (40 ліжок); три операційні зали для цілодобового проведення гінекологічних операцій; відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії (6 ліжок).
Загальна площа перинатального центру — 18,2 тис кв м. Вартість реконструкції об’єкта — 98,4 млн грн, з них 25,2 млн грн — вартість сучасного медичного обладнання. У Дніпропетровському регіональному перинатальному центрі працюють 558 співробітників, з яких 135 лікарів (з них 4 кандидати медичних наук та 2 заслужених лікаря України) та 205 середніх медичних працівників.
Криворізький міжрайонний перинатальний центр – це лікувально-профілактичний заклад, у якому надається допомога вагітній жінці під час виношування дитини та при пологах, а також створюються умови для післяродового супроводу породіллі та для лікування новонароджених.

28 липня Дніпропетровщина відзначать День хрещення Київської Русі
28 липня православні віряни України відзначать День хрещення Київської Русі. Урочисті заходи відбудуться і на Дніпропетровщині. У соборах та храмах нашої області пройдуть святкові молебні. Про це повідомили в управлінні з питань внутрішньої політики.
Згідно з Православним церковним календарем, 28 липня відзначається день пам’яті Святого рівноапостольного князя Володимира. Також святкується День тезоіменитства (День Ангела) Блаженнішого Володимира — Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви. А з 2008 року вся країна і, зокрема, православні віряни Дніпропетровської області, відзначають День хрещення Київської Русі — України.
З 26 по 28 липня 2012 року у м. Києві пройдуть урочистості. У них візьме участь Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирило. На честь Дня тезоіменитства Блаженнішого Митрополита Володимира, 20-річчя його Предстоятельського служіння та Дня хрещення Київської Русі у храмах та соборах Дніпропетровської області також відбудуться святкові молебні.
«Хрещення Русі – це знакова подія, що стояла біля витоків української історії, сприяла розвитку суспільства в цілому. Вітаю всіх православних вірян Дніпрпетровщини зі святом», — сказав Олександр Вілкул.

Довідка: За літописом, 987 року Володимир на раді бояр прийняв рішення про хрещення “за законом грецьким”. Наступного, 988-го, в Корсуні Володимира з багатьма дружинниками охрестив єпископ корсунський. У хрещенні Володимир прийняв ім’я Василь, на честь правлячого візантійського імператора Василя II, згідно з практикою політичних хрещень тих часів. Прийняття віри Христової супроводжувалося встановленням церковної ієрархії. Русь стала однією з митрополій (Київською) Константинопольського патріархату. При святому рівноапостольному великому князі Володимирі Київська Русь досягла розквіту і її вплив розповсюдився далеко за її межі.

У першому півріччі 2012 року на Дніпропетровщині підвищили кваліфікацію в 1,5 рази більше державних службовців, ніж за аналогічний період минулого року

474 державних службовця обласної та районних державних адміністрацій, а також працівників місцевого самоврядування підвищили кваліфікацію протягом першого півріччя 2012 року на Дніпропетровщині. Це майже в 1,5 рази більше, ніж у минулому році (2011 рік – 324 особи).
«Підвищення кваліфікації державних службовців дає можливість ефективно реалізовувати ініціативи президента України Віктора Федоровича Януковича, які направлені на покращення якості життя населення. Сучасний державний службовець має бути орієнтований на досягнення конкретного результату і саме на цих принципах ґрунтується робота органів влади на Дніпропетровщині. Ми заохочуємо працівників вдосконалювати професійні якості через отримання профільної освіти, участь у семінарах, навчання на курсах та тренінгах, стажування та самовдосконалення», — сказав губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.
Підготовка державних службовців на Дніпропетровщині за спеціальністю «Державне управління» здійснюється в Дніпропетровському регіональному інституті Державного управління в національній академії державного управління при Президентові України, також добір студентів за спеціальністю «Державна служба» — у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара. У 2012 році здобувати фахову освіту в галузі державного управління планують 384 жителя регіону. З них 295 подали заяви до ДРІДУ НАДУ, і 89 – до ДНУ ім. Олеся Гончара. У лютому 2012 року 118 фахівців отримали диплом магістрів державного управління.
Також одним із видів підвищення кваліфікації державних службовців є участь у щорічному Всеукраїнському конкурсі „Кращий державний службовець”. За підсумками двох етапів конкурсу цього року 4 переможці представлятимуть Дніпропропетровщину на заключному етапі конкурсу. Він пройде у вересні у м. Києві.
Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині до стажування та практики в органах влади залучають кращих студентів вищих навчальних закладів. Зокрема, у 2012 році 111 студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, Дніпропетровського державного аграрного університету, Придніпровської державної академії будівництва і архітектури, Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту проходитимуть виробничу практику у 17 структурних підрозділах облдержадміністрації.
Нагадаємо, що за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула для підготовки і виховання ефективних менеджерів та управлінців на Дніпропетровщині з листопада 2011 року реалізується масштабний проект «Державне управління завтрашнього дня». Для його виконання обласною владою залучено провідну світову консалтингову компанію в сфері управління персоналом Хай Груп („Hay Group”).
Також головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом та головою Національного агентства України з питань державної служби В’ячеславом Толковановим підписана та діє Угода про співробітництво Дніпропетровської області з Національним агентством України з питань державної служби, в рамках якої сторони співпрацюють з питання модернізації державного управління та місцевого самоврядування на регіональному рівні, розробляють та реалізовують спеціальні програми для підвищення рівня державних службовців та представників місцевого самоврядування.
Крім цього у грудні 2011 року регіональна влада разом з міжнародною консалтинговою компанією «Deloitte» розпочала реалізацію ще одного важливого проекту — «Побудова системи планування та контролю для облдержадміністрації».

Довідка. 27 червня 2012 року розпорядженням Кабінету Міністрів України № 411-р була схвалена Концепція Державної цільової програми розвитку державної служби на період до 2016 року. Мета Програми – створення ефективної системи управління людськими ресурсами на державній службі.
Відповідно до Положення про систему підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, видами підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування є:
навчання за професійними програмами підвищення кваліфікації;
тематичні постійно діючі семінари;
спеціалізовані короткострокові навчальні курси;
тематичні короткострокові семінари, зокрема тренінги;
стажування в органах, на які поширюється дія Законів України “Про державну службу” та “Про службу в органах місцевого самоврядування”, а також за кордоном;
самостійне навчання (самоосвіта), зокрема щорічний Всеукраїнський конкурс “Кращий державний службовець” (для державних службовців).

За підсумками І півріччя 2012 року Дніпропетровська область посідає ІІ місце у Всеукраїнському рейтингу з олімпійських видів спорту

За підсумками І півріччя 2012 року Дніпропетровська область посідає ІІ місце у Всеукраїнському рейтингу з олімпійських видів спорту серед областей України, міст Києва та Севастополя. Рейтинг визначає Державна служба молоді та спорту України.
«Дніпропетровщина – регіон-лідер, який славиться в Україні та світі визначними здобутками своїх спортсменів. Наша область виховує справжніх чемпіонів, які підвищують престиж рідного регіону й України. Всеукраїнський рейтинг з олімпійських видів спорту ще раз підтверджує високий рівень підготовки наших спортсменів та розвитку спортивної інфраструктури на Дніпропетровщині», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
За підсумками І півріччя 2012 року І місце у Всеукраїнському рейтингу з олімпійських видів спорту посідає м. Київ (135 186 очок). ІІ місце – Дніпропетровська область (126 856 очок), ІІІ місце – Харківська область (116 434 очок).
«У рамках реалізації Комплексної стратегії розвитку регіону, визначеної Олександром Вілкулом, розширюється й оновлюється спортивна інфраструктура Дніпропетровщини. Щоб максимально розкрити потенціал наших спортсменів та сприяти досягненню ними високих результатів, в області створюються умови для якісної підготовки спортсменів. За підтримки нашого Президента Віктора Януковича у Дніпропетровську збудований сучасний комплекс «Льодова арена». До кінця цього року сучасну льодову арену буде відкрито й у Кривому Розі. Потужна спортивна база Дніпропетровського регіону дозволяє нашим спортсменам проходити якісну підготовку, підвищувати професіоналізм та досягати ще більших успіхів», сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Всеукраїнський рейтинг з олімпійських видів спорту серед областей України, міст Києва та Севастополя визначається за найбільшою кількістю очок, які нараховуються за результатами виступу спортсменів у змаганнях.
Очки нараховуються кожному спортсмену за виборене місце в індивідуальних, групових і командних змаганнях та ігрових видах спорту. У змаганнях, що не включені до програми Олімпійських ігор (легка атлетика та стрільба з лука в закритих приміщеннях, плавання у 25-метровому басейні, тощо), очки зменшуються вдвічі.
Державна служба молоді та спорту України щокварталу надсилає учасникам поточні результати рейтингу. Підбиття загальних підсумків і нагородження переможців проводиться в лютому-березні наступного року.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Повний перелік актуальних назв топонімів міста
  • Зустріч міського голови з молодіжною радою
  • Шановні мешканці Павлоградської громади!
  • Родини привітали з Міжнародним днем сім’ї
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • Команда робототехніки Ліцею № 9 отримала патент на винахід
  • У бою за Україну загинув наш земляк Недвига Олексій
  • Реабілітація дітей з інвалідністю
  • Про надання матеріальної допомоги
  • «Реконструкція гуртожитку по вул. Промислова, 9/2 у м. Павлоград Дніпропетровської області (житло для внутрішньо переміщених осіб)», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-009320-a
  • Про відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води
  • Про визначення балансоутримувача нерухомого комунального майна
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Протокол засідання молодіжної ради при Павлоградській міській раді
  • Про надання дозволу на обробку інформації на обробку інформації на типовому робочому місці Користувача ІКС ЄДР