Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 26.09.2012 р

Сентябрь 26th, 2012 Новини Вывести на печать

На Дніпропетровщині пройшов українсько-чеський бізнес-форум

Дніпропетровщина продовжує будувати системні економічні та культурні відносини на міжнародному рівні. Сьогодні в області пройшла вже четверта у цьому місяці міжнародна зустріч — українсько-чеський бізнес-форум. У ньому взяли участь представники бізнесу регіону та чеська підприємницька місія на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні Іваном Почухом та Генеральним консулом Чеської Республіки у м. Донецьк Ондреєм Моравеком.
За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов презентував для чеської делегації економічний та інвестиційний потенціал Дніпропетровського регіону. Презентація відбулася відповідно до Програми формування позитивного міжнародного іміджу та розвитку міжнародних зв’язків Дніпропетровської області на 2011 – 2015 роки.
«Дніпропетровська область — локомотив вітчизняної економіки. Наша область по праву вважається найбільш привабливим і перспективним регіоном України для інвестування, а також є лідером серед областей України в рейтингу конкурентоспроможності. Дніпропетровська область відкрита до обговорення взаємовигідних пропозицій щодо торговельно-економічного, науково-технічного і культурного співробітництва з Чеською Республікою», — сказав заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов.
«Торгового-економічне співробітництво між нашими державами має багаторічні традиції та є головним фактором розвитку наших двосторонніх відносин. У рамках нашої стратегії Україна належить до пріоритетних регіонів. Ми позитивно оцінюємо тенденцію до зростання наших економічних відносин. Через декілька днів у Празі відбудеться засідання міжурядової комісії з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва наших країн. Також у рамках засідання міжурядової комісії відбудеться семінар для представників бізнес-кіл щодо розширення можливостей для чеських інвесторів. Ми намагаємось укріплювати та поглиблювати наші економічні зв’язки і я гадаю, що сьогоднішній наш візит якнайбільше відповідає цим цілям», — сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух.
Також він наголосив: «Надзвичайне значення ми приділяємо розвитку економічного співробітництва на міжрегіональному рівні і про це свідчить наша сьогоднішня бізнес місія до Дніпропетровщини».
Іван Почух зазначив, що бачить великий потенціал до подальшого розвитку міжрегіональних відносин і поглиблення співпраці з Дніпропетровщиною. Зокрема чеські підприємці зацікавлені у співпраці в галузях енергетики, будівництва інфраструктурних об’єктів, машинобудування, сільськогосподарської техніки та житлово-комунальних послуг.
Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні високо оцінив суттєве зменшенням на Дніпропетровщині адміністративно-бюрократичних бар’єрів та перешкод, а також велике бажання йти назустріч у реалізації потенціалу відносин та конкретних проектів.
«Ми високо цінимо підтримку із боку влади та представників бізнес-кіл щодо створення сприятливих умов для реалізації підприємницьких ініціатив. Я би хотів відмітити, що у деяких випадках ми готові надати повне гарантійне та страхове забезпечення проектів та посередницьку участь банків, представники яких сьогодні присутні в цьому залі. У випадку зацікавленості українських партнерів не виключена й фінансова підтримка у рамках Східноєвропейського співробітництва та фінансових ресурсів Євросоюзу», — сказав Іван Почух.
У рамках ділової місії чеських підприємців до регіону пройшов українсько-чеський бізнес-форум на базі Дніпропетровської торгово-промислової палати. Відбулися ділові зустрічі чеських бізнесменів з представниками ділових кіл Дніпропетровської області.
З чеської сторони було представлено 19 суб’єктів різних сфер господарської діяльності, які обговорили можливі напрямки співробітництва з представниками більш ніж 50 суб’єктів господарської діяльності Дніпропетровщини. Зокрема чеська бізнес-делегація ознайомилася з виробничою діяльністю Міжнародної науково-промислової корпорації “ВЕСТА”(МНПК “ВЕСТА”) та ТОВ ”Вільногірське скло”.
Цього ж дня, відбудеться офіційна зустріч голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула, голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода, Дніпропетровського міського голови Івана Куліченка та Криворізького міського голови Юрія Вілкула з Надзвичайним і Повноважним послом Чеської Республіки в Україні Іваном Почухом та Генеральним консулом Чеської Республіки в м. Донецьк Ондреєм Моравеком.

Довідка.
Чеська Республіка — надійний партнер Дніпропетровського регіону. У першій половині 2012 року зовнішньоторговельний оборот області з Чеською Республікою склав понад 217 млн дол. США. На область припало майже 19% загального товарообігу України з Чеською Республікою.
Загальний обсяг прямих інвестицій з Чеської Республіки, залучених в економіку області, склав 2 млн дол. США.
В області зареєстровано 8 підприємств, в які вкладено чеські інвестиції.
З Дніпропетровської області експортуються руди, шлаки та зола — 79,3%, енергетичні матеріали, нафта та продукти її перегонки — 16,5%; недорогоцінні метали та вироби з них — 3,6%.
З Чеської Республіки імпортуються — машини, апарати і механічні пристрої — 35,9%; енергетичні матеріали, нафта та продукти її перегонки — 29,5%; полімерні матеріали, пластмаси та каучук — 8,6%; продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості — 7,1%; недорогоцінні метали та вироби з них — 7,0%, електричні машини і устаткування — 5,0%; залізничні або трамвайні локомотиви, шляхове обладнання — 2,9%.
У вересні 2012 року на Дніпропетровщині відбулася низка міжнародних зустрічей.
7 вересня пройшов міжнародний бізнес-форум «Інвестиційна хвиля 2012» .
8 вересня відбувся перший за межами ЄС міжнародний міжрегіональний форум співробітництва у рамках «Східного партнерства ЄС».
22 вересня відбувся візит дипломатичних представників країн світу щодо реалізації ініціативи України стосовно набуття Петриківським розписом статусу нематеріальної культурної спадщини людства.
Загалом у цих міжнародних зустрічах взяли участь більше 90 українських і іноземних компаній та організацій. Підписано меморандуми на суму понад 350 млн дол.

 Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині за 8 місяців 2012 року створено майже 48 тис нових робочих місць, що на 13,5% більше ніж за аналогічний період 2011 року»

На Дніпропетровщині за 8 місяців 2012 року створено 47 тис 932 нових робочих місця, що на 13,5% більше ніж за аналогічний період 2011 року (42 тис 213 місць). Про це сказав губернатор Олександр Вілкул під час колегії Дніпропетровської облдержадміністрації, що пройшла в Жовтих Водах.
«Створення нових робочих місць – це один з ключових напрямів роботи обласної влади. На Дніпропетровщині за 2010-2011 роки створено більше 100 тис нових робочих місць. За 8 місяців цього року в регіоні створено ще майже 48 тисяч нових робочих місць, що на 13,5% більше ніж за аналогічний період 2011 року», – сказав Олександр Вілкул.
У рамках Комплексної стратегії розвитку області в регіоні реалізуються програми, що спрямовані на модернізацію виробництва, поліпшення умов праці та підвищення рівня заробітних плат.
За липень 2012 року середньомісячна заробітна плата становила 3 тис 260 грн, що у 3 рази перевищує рівень прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановлений з 01 липня 2012 року (1102 грн). Протягом 2010-2011 та січня–липня 2012 року у порівнянні з 01.01.2010 роком заробітна плата зросла на 57%. У базових галузях Дніпропетровщини вже перевищено планку заробітної плати в 4 тис гривень, а на багатьох підприємствах і більше 5 тис гривень на місяць.
«Наш Президент Віктор Янукович поставив завдання – забезпечити людям гідні умови праці та високу заробітну плату. Наша робота з цього питання є системною і цілеспрямованою. Завдяки цьому обсяг заборгованості з виплати заробітної плати в області з 2010 року зменшено з 89 млн грн до 12,5 млн грн. Таким чином, за два з половиною роки заборгованість скорочена більш ніж в 7 разів. А по економічно активним підприємствам – майже в 25 разів (з 52 млн грн до 2,1 млн грн)», – сказав керівник області.
За 8 місяців 2012 року заборгованість скорочено на 2 млн 300 тис грн. (15,3%) і станом на 1 вересня 2012 року становить 12,5 млн грн. Губернатор Олександр Вілкул поставив завдання керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій та міським головам взяти під особистий контроль це питання та забезпечити щомісячне погашення заборгованості із заробітної плати до кінця 2012 року не менше як на 5% від загальної суми заборгованості станом на 01 вересня 2012 року.
Особлива увага в області приділяється детінізації трудових відносин. Завдяки ефективній роботі робочих груп з питань легалізації заробітної плати, яка створена за ініціативи Олександра Вілкула, за 8 місяців 2012 року в області легалізовано понад 11,5 тис робочих місць, підвищили рівень оплати праці майже 2 тис 200 роботодавців. Завдяки цьому до бюджету додатково надійшло 5,1 млн грн та Пенсійного фонду України – додатково 2,3 млн грн (в минулому році в області легалізовано понад 8,5 тис робочих місць. Завдяки цьому до бюджету додатково надійшло 3,3 млн грн, а до Пенсійного Фонду України – 1,7 млн грн). Робота цих груп продовжується.
Значну підтримку обласна влада отримує й на національному рівні. Зокрема, закон про зайнятість, що вступить в силу 1 січня 2013 року, дозволить створити сотні тисяч нових робочих місць. Закон розроблено на виконання Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича. Він має три основні підґрунтя: стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць, підтримка молоді у працевлаштуванні, створення умов для перенавчання людей, які виявились неконкурентоспроможними на ринку праці, також для людей зрілого віку.
Так, відповідно до закону, роботодавці отримують строком на 1 рік стовідсоткову компенсацію єдиного соціального внеску (ЄСВ) за те, що вони влаштовують на нові робочі місця молодь, безробітних віком понад 50 років, а також інвалідів та батьків, які виховують дітей-інвалідів.
Крім того, передбачено, що роботодавець, який створює нові робочі місця та працевлаштовує на них безробітних строком не менш ніж на два роки, протягом першого року отримуватиме щомісячну компенсацію у розмірі мінімального страхового внеску. Якщо ж роботодавець платив кожному працівнику не менше 3 мінімальних заробітних плат – зможе в наступному році сплачувати на 50% менше ЄСВ на кожного працевлаштованого на нове робоче місце. Така пільга дозволить зменшити оподаткування багатьом компаніям. Але вона цінна ще з однієї причини – уряд показує, що готовий іти назустріч компаніям, що розвиваються, в яких високий рівень заробітних плат. Це говорить про те, що держава хоче стимулювати успішний бізнес.
Новий Закон про зайнятість населення стимулюватиме розвиток села та передбачає можливість стартових виплат молодим фахівцям, які підписують контракти не менш ніж на 3 роки для роботи в селі. Молодим працівникам, які погодилися працювати у сільській місцевості надаватимуться «стартові виплати».
Закон закладає основи для розширення можливостей для підвищення конкурентоспроможності громадян віком старше 45 років — такі особи, страховий стаж яких становить не менше 15 років, матимуть право на одноразове отримання ваучера для підтримання їх конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності. Оплата ваучера здійснюватиметься за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, виходячи з його фінансових можливостей.
Довідка:
Закон України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 №5067-VI набирає чинності з 01 січня 2013 року.

 Олександр Вілкул: «Усі міста та райони Дніпропетровської області мають бути готові розпочати опалення закладів соціальної сфери з 5 жовтня у разі зниження температури»

Під час колегії облдержадміністрації, яка пройшла у Жовтих Водах, губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст та районів області з 15 жовтня розпочати опалювальний сезон та бути готовим з 5 жовтня у разі зниження температури розпочати опалення закладів соціальної сфери.

«Останні два роки Дніпропетровщина своєчасно та одночасно розпочинала опалювальний сезон у всіх містах та районах області, і цей рік не буде виключенням. На сьогодні забезпечено стовідсоткову готовність житлових будинків та котелень, закладів освіти та охорони здоров’я, що підтверджено підписаними паспортами готовності. Це завдання Дніпропетровщина виконали першою в Україні», — сказав Олександр Вілкул.
В поточному році на Дніпропетровщині у технічне переоснащення житлово-комунального господарства було вкладено більше 1 мільярда гривень, що на 20% більше, ніж в минулому році, та вдвічі більше, ніж в 2010 році.
З метою підвищення ефективності теплопостачання в Дніпропетровській області будується 4 котельні, які дозволять частково децентралізувати існуючій неефективний теплогенеруючий комплекс в місті Вільногірськ та розробляється проектно-кошторисна документація з будівництва локальних котелень в місті Кривий Ріг, що дозволить відмовитись від нерентабельних котелень і наблизити джерела теплової енергії до споживачів.
В минулому році запроваджено технологічний облік відпуску теплової енергії та води на всіх підприємствах, що надають відповідні послуги. Цього року в регіоні розпочинається оснащення лічильниками багатоквартирних будинків. Наступний крок – це утеплення фасадів житлових будинків, що дозволить на 30% зменшити витрати теплової енергії на опалення і помітно скоротити споживання природного газу.
Цього року за рахунок коштів обласного бюджету розроблено 9 пілотних проектів, якими передбачено проведення теплової санації фасадів та покрівель, модернізації системи опалення будинків ОСББ.
На Дніпропетровщині за завданням губернатора Олександра Вілкула усі вихідні мережі котелень на 100 % оснащені засобами обліку відпуску теплової енергії. Зокрема, встановлено 651 апарат обліку теплопостачання. Це дозволило оснастити засобами обліку відпуску теплової енергії всі котельні міст та районів Дніпропетровської області.
За 2010-2011 роки в рамках Регіональної програми з модернізації теплового господарства області завдяки впровадженню сучасних енергозберігаючих технологій споживання природного газу підприємствами ЖКГ Дніпропетровщини скоротилося на 10%.
У 2010 році під керівництвом Олександра Вілкула вирішено питання теплозабезпечення 140 житлових будинків, 4 шкіл та 2 дитячих садків в м. Марганець. Там було побудовано нову котельню, що дозволило місту відмовитися від дорогого покупного тепла Марганецького ГЗК.
Проведено реконструкцію аварійного котла Дніпродзержинської лівобережної котельні, яка опалює 250 житлових будинків лівобережної частини міста, в яких проживає 85 тис мешканців (30% населення міста).
У 2011 році розпочато реконструкцію котельні мікрорайону «Північний» м.Павлоград, яка забезпечить опаленням 34 багатоповерхових житлових будинки, в яких мешкає 7,5 тис жителів. Реконструкція проходить у рамках модернізації системи теплопостачання міста. Згідно з нею в мікрорайонах «Північний», «Західний» та «Новий» у місті Павлоград будуть збудовані 11 локальних котелень, вони замінять нині діючу велику промислову котельню «Нова» Павлоградського машинобудівного заводу, яка, незважаючи на свою назву, була побудована ще в 60-х роках і не відповідає сучасним технічним вимогам. Котельня є надмірно енерговитратною. Завдяки проведеним заходам втрати тепла в мережах зменшені та складають до 25%. У результаті модернізації системи теплопостачання, яка впроваджується у Павлограді, буде скорочено третину тепломереж у двотрубному вимірі (на 8,3 км), модернізовано решту 15,1 км мереж. У найбільших мікрорайонах міста буде почергово введено в експлуатацію 11 локальних систем теплопостачання зі своїми власними котельнями.
Впроваджена перша в області система когенерації на котельні Петриківської райлікарні, що на 40% зменшило загальновиробничі витрати на енергоносії. Також відкрито нову газоелектричну котельню у селі Лобойківка Петриківського району. Сучасне обладнання котельні дозволяє при виробництві тепла знизити витрати газу на 57%, споживання електроенергії при використанні газового обладнання – на 56%, споживання води – до 60%, викидів парникових газів – на 35%. У цілому зниження витрат на енергоносії становитиме 48%.

На Дніпропетровщині за підтримки губернатора Олександра Вілкула проходить обласний конкурс «Студент року»

На Дніпропетровщині за підтримки губернатора Олександра Вілкула проходить обласний конкурс «Студент року», що передбачає відзначення кращих студентів регіону, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті, творчості та громадській діяльності. Право участі у конкурсі надається студентам, які навчаються за денною формою навчання у вищих навчальних закладах (ВНЗ) Дніпропетровської області І-ІV рівнів акредитації. Наразі проходить перший етап конкурсу на рівні вишів. Заявки на участь у конкурсі необхідно подати в орган студентського самоврядування безпосередньо свого ВНЗ.
«Студенти Дніпропетровщини – талановиті, розумні, активні та цілеспрямовані молоді люди. Серед них значна кількість спортсменів, журналістів, вчених, митців, майстрів художньої самодіяльності, тощо. Тому обласний конкурс «Студент року» дозволить виявити кращих з кращих молодих людей по кожній з цих номінацій. Обласна влада під керівництвом нашого губернатора Олександра Вілкула створює сприятливі умови для всебічного розвитку й навчання молоді Дніпропетровської області як майбутніх висококваліфікованих фахівців та багатогранних особистостей. Адже саме їм розвивати в подальшому наш регіон та країну», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Конкурс «Студент року Дніпропетровщини» проводиться в два етапи. Перший етап – відбір студентів на рівні кожного вишу. Він триває до 12 жовтня 2012 року. Переможців даного етапу визначає конкурсна комісія вищого навчального закладу, склад якої затверджено наказом ректора (директора) ВНЗ. За підсумками проведення першого етапу конкурсу, вищий навчальний заклад подає на розгляд обласної Конкурсної комісії пакети документів на претендентів, які стали переможцями у своїх навчальних закладах, відповідно до заявлених номінацій.
Далі стартує другий етап конкурсу – обласний. Він триває до кінця жовтня 2012 року. Обласна конкурсна комісія серед претендентів-переможців вишів визначає вже безпосередньо переможців конкурсу «Студент року» за номінаціями:
«Розумник року» – претендують студенти, які досягли найвищих результатів з будь-яких предметних чи фахових олімпіад, у конкурсах з різних предметів;
«Спортсмен року» – серед студентів, які досягли найвищих результатів у будь-яких спортивних змаганнях з різноманітних видів спорту;
«Інноваційний прорив року» – номінуються студенти, які брали участь у міжнародних, всеукраїнських проектах інноваційного спрямування (отримували гранти, стипендії). Або розробили та застосовують у навчанні сучасні комп’ютерні технології чи володіють декількома іноземними мовами, використовуючи їх при фаховій підготовці та захисті курсових робіт. Також номінація розрахована на студентів, які пройшли практику або стажування за кордоном;
«Лідер студентського самоврядування року» – для студентів, які досягли значних успіхів у розвитку студентського самоврядування у навчальному закладі на рівні області та країни в цілому;
«Громадський діяч року» – номінуються студенти, які активно беруть участь у громадському житті навчального закладу, міста, області. Номінація включає в себе студентські ініціативи з проведення різноманітних акцій та заходів громадського спрямування;
«Художня самодіяльність року» – номінуються студенти та студентські колективи, які досягли найвищих результатів у будь-яких обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах художньої самодіяльності (спів, музика, хореографія);
«Волонтер року» – номінуються студенти, які організовують волонтерський рух будь-якого напрямку або є його учасниками. Оцінюється масштаб реалізації зазначеного волонтерського руху;
«Митець року» – номінуються студенти, які мають творчі здібності будь-якого напрямку (написання пісень, віршів, вишивання, малювання, в’язання, різьблення, бісероплетіння та інше);
«Студентський засіб масової інформації року» – номінуються студентські засоби масової інформації (газети, радіо, телебачення, веб-сайт), які стали найпопулярнішими в місті, області, країні. Оцінюється громадське значення проектів та їхня популярність серед студентської молоді;
«Унікальна номінація року» – розрахована на студентів, які мають відповідні досягнення, що не передбачаються вищезазначеними затвердженими номінаціями.

Довідка:
Більш детальну інформацію про цей та інші проекти, що реалізуються в регіоні можна дізнатися на сайті «Молодіжного центру Дніпропетровщини»: http://molodcentr.dnepredu.com/
Як повідомлялося раніше, Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник і губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрили Дніпропетровський обласний молодіжний центр. Заклад створено у рамках реалізації регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» у приміщенні Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна.
Цей сучасний заклад дозволить вирішити широке коло питань, актуальних для молодого покоління Дніпропетровщини та забезпечить ефективний обмін інформацією між владою й молодими людьми регіону.
Основні напрями роботи молодіжного центру: працевлаштування,організація туристичних поїздок, проведення соціологічних і маркетингових зрізів, тематичні школи, практичні семінари з менеджменту та психології, мовний клуб, організація зустрічей з лідерами суспільної думки, надання інформації про стипендії, програми, юридичний консалтинг, волонтерство.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу
  • ПАВЛОГРАД ЗНОВУ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ КОНКУРСУ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!