Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Январь 30th, 2012 Новини Вывести на печать

Податкова міліція Дніпропетровщини визначила пріоритетні напрями роботи на 2012 рік

У рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини з ініціативи губернатора Олександра Вілкула реалізується регіональна Програма профілактики правопорушень на 2011-2015 роки. У рамках цієї програми в 2011 році обласна влада забезпечила ефективну взаємодію з правоохоронними та контролюючими органами регіону щодо зміцнення законності, у тому числі й в економічній сфері.
Зокрема, Податковою міліцією Дніпропетровської області в 2011 році викрито 461 злочин у сфері оподаткування, з яких 395 злочинів є тяжкими та особливо тяжкими. За підсумками року до суду було направлено 356 кримінальних справ, за якими відшкодовано 66 млн грн нанесених державі збитків.
Також Податковою міліцією області разом з підрозділами податкового контролю юридичних осіб встановлено 120 фактів необґрунтованої заявки на відшкодування ПДВ з бюджету. За цими фактами сума ПДВ, незаконно заявленого до відшкодування з бюджету, зменшена на 901 млн грн, порушено 19 кримінальних справ.
За 2011 рік в області припинено діяльність 67 підпільних цехів, виявлено 30 суб’єктів фіктивного підприємництва, припинено діяльність 10 «конвертаційних центрів».
На нараді, яку провів перший заступник Голови ДПС України – начальник податкової міліції Андрій Головач, визначено сім основних напрямів роботи Податкової міліції Дніпропетровщини на 2012 рік:
— встановлення перепон незаконному виводу валюти за кордон в офшорні компанії;
— контроль витрат державного бюджету, зокрема – за отриманими субвенціями та тендерними процедурами;
— контроль за діяльністю державних монополій;
— боротьба з незаконним відшкодуванням ПДВ під час експертно-імпортних операцій;
— контроль надходжень до місцевих бюджетів;
— боротьба з «конвертаційними центрами» та замовниками їхніх послуг;
— боротьба з фальсифікатом та незаконним використанням акцизних марок.
Також важливим напрямком роботи податкової міліції в 2011 році стане виявлення податкових злочинів, пов’язаних з використанням новітніх технологій. Для цього у структурі податкової міліції області створені відповідні підрозділи та наразі здійснюється набір фахівців.
У 2011 році на Дніпропетровщині збір з податку на додану вартість забезпечено у сумі 76,2 млрд. грн., що на 42 відсотки більше, ніж у 2010 році. Сума відшкодованих збитків у закінчених кримінальних справах становить 488 млн грн, що удвічі більше, ніж у 2010 році, та є найбільшим показником з відшкодування коштів у кримінальних справах за всі роки роботи податкової міліції в області.

Олександр Вілкул: «За період сильних морозів у Дніпропетровській області в пунктах обігріву надано допомогу більше, ніж 1300 жителям області»

На період сильних морозів у Дніпропетровській області за завданням губернатора Олександра Вілкула розгорнуто роботу 126 стаціонарних та 32 мобільних пунктів обігріву населення, зокрема соціально незахищених груп громадян, у тому числі й тих, які не мають постійного місця проживання. З 26 січня через пункти обігріву на Дніпропетровщині пройшли й отримали медичну та психологічну допомогу понад 1300 осіб. За останні три доби медичну допомогу отримали 84 особи, з них 32 – знаходяться на лікуванні.
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул перевірив роботу одного з таких пунктів, що у Дніпропетровську на площі Островського.
«Через різке зниження температури та погіршення погодних умов обласна влада організувала в містах і районах роботу пунктів обігріву для населення та соціально незахищених груп громадян, зокрема, тих, хто не має місця постійного проживання. У таких пунктах працюють спеціалісти підрозділів МНС, соціальних служб та медичні працівники. Ті, хто звернувся, отримають у наметі гарячий чай, їжу, а також у разі потреби медичну допомогу», — сказав Олександр Вілкул.
Пункти обігріву розташовані в місцях масового перебування людей у містах і районах області та працюють цілодобово. Тут надається допомога соціально незахищеним верствам населення, щоб запобігти їх переохолодженню. У наметах встановлені теплогенератори, є гарячий чай та продукти харчування. Співробітники МНС та лікувальних закладів проводять роз’яснювальну роботу щодо правил поводження в умовах сильних морозів, а в разі необхідності – надають психологічну допомогу.
Пункти встановлені з дотриманням правил пожежної безпеки та санітарно-гігієнічних норм. Їх діяльність буде припинена після завершення сильних морозів.
Олександр Вілкул повідомив, що при облдержадміністрації створений обласний штаб, а в усіх містах і районах області створено й працює 35 місцевих штабів із забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєзабезпечення населення: котелень, водогонів, газопроводів, а також тепло-, водо- газо- й електромереж.
Крім того, за дорученням Олександра Вілкула усі водії патрульних автомобілів МВС, тролейбусів та трамваїв Дніпропетровщини пройшли спеціальний інструктаж. Якщо побачили людину з найменшими ознаками обмороження, то вони повинні зупинитися, у разі необхідності викликати швидку медичну допомогу або доставити цю людину до найближчого пункту обігріву.
Олександр Вілкул звернувся до працівників підприємств громадського харчування у разі необхідності зігрівати людей гарячим чаєм та закликав населення нашої області: «Не залишайтеся байдужими до тих, хто може потребувати вашої допомоги. Це наша спільна справа».
Начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург звернула увагу населення на ознаки та першу допомогу при переохолодженні. За її словами При тривалому перебуванні в умовах низької температури людина ризикує переохолодитися. Це може стати причиною порушення нормального функціонування життєво важливих органів. Причиною переохолодження можуть бути недостатньо теплий, тісний та вологий одяг чи взуття, фізична перевтома, голод, тривале нерухоме та незручне положення, ослаблення організму унаслідок перенесених хвороб, хронічні захворювання судин ніжних кінцівок та серцево-судинної системи, паління тощо.
Першими симптомами переохолодження можуть бути:
— тремтіння усього тіла
— уповільнене дихання
— зниження температурної, тактильної, больової чутливості
— понижений артеріальний тиск
— температура тіла нижче 36С
— холодна бліда шкіра, що може почати злущуватися
— порушена координація рухів
— сильна втома, сонливість
— порушення уваги

Існує декілька простих правил, виконання яких дозволить уникнути переохолодження.
1. При сильному холоді не рекомендується вживати алкогольні напої – алкогольне сп’яніння сприяє високій утраті тепла.
2. Не варто палити на морозі – паління зменшує циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду.
3. Потрібно одягати виключно теплий одяг з натуральних тканин – це сприяє нормальній циркуляції крові. Верхній одяг бажано носити вологостійкий.
4. Передумови для обмороження можуть створювати тісне взуття, відсутність устілки, брудні шкарпетки. У взуття необхідно вкладати теплі устілки, а замість бавовняних шкарпеток одягати вовняні – вони поглинають вологу та залишають ноги сухими.
5. У вітряну та морозну погоду необхідно захищати відкриті ділянки тіла, рекомендується змащувати їх спеціальним кремом. Не варто носити на морозі металевих (у тому числі золотих та срібних) прикрас.
6. Під час тривалого перебування на вулиці потрібно періодично заходити до теплих приміщень, вживати гарячий чай.
7. Потрібно остерігатися перевтоми. Втомлена людина швидше піддається переохолодженню.
8. По можливості варто постійно рухатися, аби посилити кровообіг у замерзаючих судинах.
9. У разі переохолодження необхідно своєчасно розпочати лікування.
Не варто думати, що переохолодження мине саме по собі. Як тільки з’являться його перші симптоми потрібно:
— негайно перейти у тепле приміщення, одягти теплий одяг, випити гарячого чаю чи кави, розпочати виконувати інтенсивні фізичні вправи;
— у разі стійкого переохолодження на уражені тканини слід накладати термоізолюючі пов’язки (ватно-марлеві, бавовняні), зробити масаж усього тіла;
— ні в якому разі не можна зігрівати уражені тканини тіла гарячою водою чи грілками, тримати поряд з гарячими батареями – це може призвести до значного поглиблення ураження;
— рекомендується пити якомога більше рідини – будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові.
— у разі сильного обмороження слід негайно звернутися до лікаря.

Сімейних лікарів Дніпродзержинська навчатимуть харківські спеціалісти
У лютому 2012 року до Дніпродзержинська приїдуть провідні викладачі Харківської медичної академії післядипломної освіти. На базі медичних закладів Дніпродзержинська вони будуть проводити піврічні курси перекваліфікації лікарів у спеціалістів загальної практики – сімейних лікарів.
Планується, що на цих заняттях перекваліфікацію пройдуть 40 лікарів – колишніх терапевтів, педіатрів та інших фахівців. Навчання проходитиме без відриву від повсякденної роботи лікарів: до обіду вони прийматимуть пацієнтів, а після прийому освоюватимуть нові професійні навички.
«У рамках модернізації системи охорони здоров’я, яка є важливою складовою Програми реформ Президента України Віктора Януковича, в області активними темпами проходить підготовка висококваліфікованих спеціалістів загальної практики. Протягом 2010-2011 років в області спеціальну підготовку пройшли 404 сімейних лікаря. На їх навчання з державного, районного та міського бюджетів було виділено 945 тисяч гривень. У 2012 році ми плануємо підготувати ще близько 300 сімейних лікарів. На навчання одного спеціаліста витрачається 8 тисяч гривень», — повідомила заступник начальника головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова.
Довідка
З 1999 року на базі Дніпропетровської медичної академії діє кафедра сімейної медицини. За 13 років існування кафедри було підготовлено 1120 сімейних лікарів. Також у жовтні 2011 року на базі Підгородненської амбулаторії розпочав роботу перший в Україні навчально-методичний центр для сімейних лікарів. Тут проходять навчання лікарі-інтерни, а також освоюють практичні навички сімейні лікарі. Наразі навчання пройшли 76 осіб.

Олександр Вілкул звернувся з ініціативою до місцевих та районних органів влади області організувати з 30 січня 2012 року додаткові канікули для учнів 1- 4 класів

У зв’язку зі зниженням температури навколишнього середовища голова облдержадміністрації Олександр Вілкул звернувся з ініціативою до місцевих та районних органів влади області організувати з 30 січня 2012 року додаткові канікули для учнів 1- 4 класів.
Навчальний процес для учнів 1- 4 класів почнеться після стабілізації температури.

Олександр Вілкул: «Підтримка та розвиток творчої молоді є одним з головних напрямків діяльності обласної влади»
За підтримки голови облдержадміністрації Олександра Вілкула у Кривому Розі пройшов фінал гала-концерту десятого ювілейного фестивалю «Квітка надії». Захід присвячений дитячій, юнацькій та молодіжній народній творчості. Фестиваль зібрав кращих солістів, дуети, фольклорні, інструментальні та хореографічні колективи Криворіжжя. Цього року він присвячений 80-річчю з Дня заснування Дніпропетровської області. В урочистостях взяли участь Криворізький міський голова Юрій Вілкул, голова Центрально-Міської районної в місті ради Ірина Салтовська.
«Фестиваль – це не тільки конкурс та змагання за високі нагороди, а й своєрідний екзамен, випробування для учасників і керівників колективів. Це ще одна сходинка на шляху до найвищих творчих досягнень», – сказав Олександр Вілкул.
Основною метою фестивалю є відродження, збереження та розвиток національної культури серед дітей, юнацтва та молоді, розкриття творчих здібностей підростаючого покоління, підтримка талановитої молоді, збагачення й обмін досвідом між колективами району та міста. Участь у фестивалі безкоштовна.
Щорічно кількість учасників зростає. Загальна кількість учасників першого фестивалю склала 336 чоловік. У 2012 році у відбіркових турах фестивалю «Квітка надії» взяли участь близько 2 тисяч 970 талановитих дітей та молоді Криворіжжя. і А той факт, що колективи «Барвінок», «Калинонька», театр мод «Дебют», театр «Райдуга», «Очаровашки» та «Юність» не перший рік беруть участь у фестивалі свідчить про винятково творчу та дружню атмосферу фестивалю.
Розширюючи категорії учасників фестивалю, в цьому році організатори започаткували нову номінацію, у якій буде представлене образотворче, декоративно-ужиткове мистецтво та художні ремесла.
Вік учасників фестивалю від 5 до 35 років. Фестиваль проводиться в 2 етапи за 15 номінаціями в чотирьох вікових категоріях.
Фестиваль «Квітка надії», визнаний у місті Кривому Розі, у минулому році відкрив нову сторінку в своїй історії. Учасниками фестивалю вперше стали кращі виконавці та творчі колективи Софіївського, Широківського, Апостолівського та Криворізького районів.
Особливим номером цьогорічного Гала-концерту стане виконання пісні, написаної спеціально до ювілейного фестивалю. Пісня має назву «Квітка надії». Виконувати пісню буде дует Ольга Ходакова та Катерина Четкова. Остання також є автором музики пісні. Слова ж пісні написані опікуном Ольги Ходакової — викладачем української мови та літератури школи №60 м. Кривого Рогу Оленою Ходаковою.
Цьогоріч від голови облдержадміністрації Олександра Вілкула вручено 70 призів. За перше та друге місце широкоформатні пласкі телевізори. Інші номінанти отримали 7 телевізорів, 6 нетбуків та DVD програвачів, фотокамери та інші цінні призи. Всі учасники фестивалю нагороджені пам’ятними дипломами.
«Підтримка та розвиток творчої молоді є одним з головних напрямків діяльності обласної влади. В області щорічно проводяться культурно-масові заходи та фестивалі. Наприклад, міжнародний фестиваль молодіжних театрів «Рампа», «Студентська весна», «Стріт-арт» — перший регіональний конкурс вуличного мистецтва серед молодих художників та інші. З метою популяризації здорового способу життя проводяться міжвишівські спортивні змагання та турніри з різноманітних видів спорту», — сказав Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул: «У зв’язку з очікуваним зниженням температури повітря в кожному місті та районі Дніпропетровської області працюватимуть пункти обігріву людей»

Цими вихідними в області очікується зниження температури до – 24 градусів. У зв’язку з цим голова облдержадміністрації – начальник служби Цивільного захисту області Олександр Вілкул видав наказ про розгортання у всіх містах і районах області 126 стаціонарних і 36 пересувних (наметових) пунктів обігріву, де люди можуть прийти і обігрітися, отримати консультацію, якщо потрібно, і випити гарячого чаю.
«Зараз в області температурний режим повітря коливається від 14 до 18 градусів морозу. На вихідних очікується суттєве пониження температури повітря до – 24 градусів. Обласна влада не чекає холодів і працює на випередження. У кожному місті та районі області почали роботу пункти обігріву людей, 126 – стаціонарних та 36 – пересувних. Окремо я звертаюсь до власників об’єктів загального харчування із проханням допомагати людям, у разі необхідності, виділяти їм місця де вони могли б обігрітися і випити гарячого чаю», – сказав Олександр Вілкул.
Пункти обігріву будуть розгорнуті в містах обласного значення та районних центрах. 25 пунктів працюватимуть у Дніпропетровську, 20 – у Кривому Розі, 15 – у Дніпродзержинську, по 10 пунктів – у Павлограді, Нікополі, Новомосковську, по 2 пункти – у Перштравенську, Тернівці, Жовтих Водах, Вільногірську, Марганці, Орджонікідзе, Синельниковому.
У кожному районі розгорнуть по 22 пункти. Крім цього у містах обласного значення з резервних фондів виділять по 5 тис грн. для закупівлі чаю та цукру, в інших містах – по 1 тис грн.
У разі екстреної необхідності працюватимуть пересувні намети. У Дніпропетровську –5, у Кривому Розі – 4, у Дніпродзержинську – 2.
У всіх лікарнях, територіальних центрах, будинках престарілих, в готелях, гуртожитках підготовлені всі умови для швидкого розгортання додаткових пунктів обігріву в разі потреби.

Модернізація охорони здоров’я: «швидкі» стануть більш оперативними

Цього року в бюджеті Дніпропетровської області передбачені кошти на придбання близько 90 машин екстреної допомоги марок Peugeot і Ford. Таким чином оперативність та якість надання екстреної допомоги значно підвищиться, що допоможе зберегти життя та здоров’я населенню Дніпропетровщини.

Поповнення автопарку збільшується у зв’язку з реалізацією на Дніпропетровщині проекту модернізації охорони здоров’я, в рамках оголошеної президентом України Віктором Януковичем реформи медичної галузі.

«Якщо раніше вартість виділених медикаментів на один виклик до хворого становила 1,5 гривні, зараз ця сума зросте до 25-85 гривень. І це тільки початок», — заявив заступник голови обласної ради по виконавчому апарату з питань супроводження реформування системи охорони здоров’я Володимир Павлов.

Нагадаємо, що протягом 2011 року в Дніпропетровській області відкрито 33 додаткових пункти базування бригад «швидкої» і додатково створено 40 бригад швидкої допомоги. Уся структура екстреної допомоги була переведена на фінансування з обласного бюджету.

Раніше «швидка» обслуговувала лише мешканців певної території (район чи місто), тому що фінансувалася з бюджету місцевого органу влади – міської або районної ради. Після переведення на «швидкої» фінансування з обласного бюджету до пацієнта, не залежно від його місця знаходження, завжди їде «карета», яка знаходиться найближче до нього. Так, наприклад, Дніпропетровський район крім 7 розташованих на його території станцій швидкої допомоги тепер обслуговують ще і 8 станцій, які знаходяться на території обласного центру. Мета зазначених змін — скоротити час доїзду «швидкої» до хворого до 20 хвилин у селах і до 10 хвилин — у містах.

До того ж, в 2011р. за завданням губернатора Олександра Вілкула, усі карети «швидкої» в Дніпропетровській області обладнані системами супутникової навігації. Система GPS-навігації була впроваджена в області з метою організації максимального рівня координації роботи служби швидкої допомоги та економії споживання паливно-мастильних матеріалів. Європейська практика свідчить, що використання системи супутникової навігації підвищує ефективність роботи «швидкої» щонайменше на 30%.

Олександр Вілкул: «Завдяки введенню в експлуатацію модернізованої котельні на шахті «Степова» ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» кількість шкідливих викидів підприємства в атмосферу зменшилась у 6 разів»

 

За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула начальник управління паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Едуард Кирпичов увів в експлуатацію модернізовану котельню блоку № 2 та систему очищення димових газів на котельні блоку № 2 ВСП “Шахта “Степова” ПАТ “ДТЕК Павлоградвугілля”.

«Покращення екологічного стану регіону є одним з ключових завдань, які вирішує обласна влада в рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровського регіону та Програми реформ нашого Президента Віктора Януковича. У 2011 році на реалізацію екологічних проектів в області було скеровано понад 1 млрд грн. Це на 60% більше, ніж у 2010 році. На 2012 рік заплановано запуск ряду об’єктів, які знизять кількість шкідливих викидів у повітря», – сказав Олександр Вілкул.

Відтепер газ метан, який відкачується з підземних виробок шахти «Степова» для безпечного видобутку вугілля, буде спалюватися як енергоносій у спеціально обладнаному котлі КЕ-25. Дотепер цей газ просто викидався в атмосферу, а наразі використовується для опалення та гарячого водопостачання блоку шахти. Це, в свою чергу, дозволить скоротити шкідливі викиди в атмосферу. У подальшому планується реалізація аналогічного проекту ще на трьох шахтах ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля».

«Введення в експлуатацію цієї котельні дозволить зменшити обсяг шкідливих викидів шахтного метану в атмосферу. Викачування газу з виробки підвищить безпеку роботи шахтарів. А це є одним з найважливіших завдань Президента Віктора Януковича», –– зазначив Олександр Вілкул.

При проектуванні обладнання шахтної котельні враховувався показник стандарту очищення димових газів. Донедавна в Україні він знаходився на рівні 250 мг на 1 м3. Новий європейський стандарт встановлений на рівні 50 мг на 1 м3.

Другий ступінь очищення димових газів, який установили на модернізованій шахтній котельні, дозволяє знизити кількість шкідливих викидів на 112 тонн на рік (у 6 разів) до 30 мг на 1 м3, це нижче європейських норм. Планується, що уловлену фільтром золу можна буде застосовувати у виготовленні добавок для металургійної промисловості.

«Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул завжди підтримує проекти, пов’язані з модернізацією виробництва на підприємствах ДТЕК. У рамках соціального партнерства обласної влади і компанії ДТЕК успішно реалізуються вагомі екологічні і соціальні проекти. Вони спрямовані на поліпшення якості життя мешканців Західного Донбасу. Це створює надійну перспективу для подальшого розвитку Дніпропетровської області», –– сказав генеральний директор ПАТ “ДТЕК Павлоградвугілля” Артур Мартовицький.

 

 

1 из 2

Аналогічні проекти надалі будуть реалізовані на всіх шахтах ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» в  рамках виконання заходів програми щодо зниження забруднення навколишнього середовища, яка реалізується з ініціативи Олександра Вілкула в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону. На виконання вищезазначених проектів до 2015 року компанія планує виділити майже 37 млн грн.

Завдяки підтримці обласної влади в регіоні йде системне покращення стану навколишнього середовища. У серпні 2011 року Олександр Вілкул доручив мерам міст Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ встановити системи моніторингу атмосферного повітря. Ці системи автоматичні, дані оновлюються кожні 20 хвилин. Подібного в Україні немає у жодному місті.

На сьогодні у Дніпропетровську вже запущена одна система моніторингу, у 2012 році запустять іще 6. У Кривому Розі вже у лютому введуть в дію дві установки, до кінця року планують придбати іще 2.

У Дніпродзержинську до кінця 2012 року змонтують 5 постів з охорони атмосферного повітря. Крім того, іще два пости будуть відстежувати радіоактивність.

 

 

 

 

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою