Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ 27.02.2012

Февраль 27th, 2012 Новини Вывести на печать

Понад 500 шанувальників завітали на творчий вечір народного артиста РРФСР Родіона Нахапєтова

У рамках візиту до Дніпропетровщини народний артист РРФСР Родіон Нахапєтов провід творчий вечір у Дніпропетровському академічному театрі російської драми імені Максима Горького. Захід ініційований губернатором Олександром Вілкулом у рамках відзначення 80-річчя Дніпропетровської області.
На захід завітали понад 500 жителів Дніпропетровщини, зокрема, студенти Дніпропетровського державного театрально-художнього коледжу, Дніпропетровського училища культури, Дніпропетровської консерваторії ім. М. Глінки, актори та артисти Дніпропетровського академічного театру російської драми імені Максима Горького, Дніпропетровського державного академічного театру опери та балету, Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка, а також ветерани сцени, члени Національної спілки театральних діячів України.
Родіон Нахапєтов розповів глядачам про своє життя, поділився спогадами про матір, дитинство та розповів про творчий шлях. Потім творчий вечір зірки кінематографа пройшов у формі бесіди. Кожен глядач мав можливість поставити питання народному артисту, який із задоволенням відповідав дніпропетровцям.
Також у рамках творчого вечору виконавчий директор Дніпропетровського обласного товариства вірменської культури ім. Григора Лусаворича Анаїда Арзуманова подарувала Родіону Нахапєтову від імені вірменської спільноти Дніпропетровщини унікальну книгу «Вірмени Дніпропетровщини: історія та сучасність». Окремі сторінки видання присвячені життю та діяльності відомих діячів, які зробили свій вагомий внесок у розвиток області, в тому числі Родіону Нахапєтову. Зокрема, книгу «Вірмени Дніпропетровщини: історія та сучасність» видано з нагоди святкування 80-річчя області у рамках проекту зі створення серії книг «Національні культури Дніпропетровщини». Проект реалізується за підтримки голови облдержадміністрації Олександра Вілкула.
Родіон Нахапєтов подякував дніпропетровцям за теплий прийом та цікаву зустріч.
«Я вітаю Дніпропетровщину з прекрасним ювілеєм. Бажаю регіону подальшого розвитку й процвітання, а жителям – міцного здоров’я та злагоди. Дякую організатором мого візиту та губернатору Олександру Вілкулу за теплий прийом. Бути на Дніпропетровщині – це велике свято для мене», — сказав Родіон Нахапєтов.

Від членів Уряду, закордонних та українських громадських діячів та від керівників областей України продовжують надходити привітання губернатору Дніпропетровщини Олександру Вілкулу та жителям області із 80-річним ювілеєм регіону

Заступник міністра закордонних справ України Віктор Майко у своєму вітальному листі привітав губернатора Олександра Вілкула та жителів регіону з ювілеєм області та зазначив: «Дніпропетровщина сьогодні впевнено займає провідні позиції в розвитку економіки, промисловості та народногосподарського комплексу країни. Ваш край є одним із найбільш привабливих і перспективних регіонів України з точки зору реалізації масштабних інвестиційних проектів, а продукція провідних підприємств області – флагманів вітчизняної промисловості – відома далеко за межами нашої Держави».
Президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов у своєму вітальному листі написав: «Від імені Харківської обласної ради і всієї Слобожанщини вітаю вас з 80-річницею утворення Дніпропетровської області. Багата подіями та звершеннями історія Дніпропетровщини. В її яскраві сторінки навічно вкарбовані і нелегка повсякденна праця, і героїка воєнних часів. Дніпропетровська область і сьогодні посідає особливе, вагоме місце і житті нашої держави, в розвитку економіки України. Провідні підприємства, родючі ниви, працьовиті люди, які живуть на цій землі, стали запорукою успіхів, яких досягла Дніпропетровська область у наші непрості часи».
Також Дніпропетровщину із 80-річчям привітав голова Луганської обласної ради Валерій Голенко: «Сьогодні Придніпров’я разом з Луганщиною та іншими індустріальними регіонами спільно відновлює економіку міць країни, володіє величезним промисловим, освітнім і науковим потенціалом, але головним багатством регіону безперечно залишаються його люди, які своєю працьовитістю та старанністю створюють і примножують економічний потенціал, розвивають виробничу та побутову інфраструктур. З повною віддачею працюють на ниві освіти, культури, охорони здоров’я, у соціальній сфері. У наших регіонів є багато спільного, як в історичному минулому, так і в економічному майбутньому».
Екс-губернатор Дніпропетровщини Надія Дєєва побажала Олександру Вілкулу та жителям регіону: «Щиро вітаю Вас, жителів і всіх патріотів Дніпропетровщини із 80-річницею бажаю нових звершень розвитку краю, благополуччя, достатку кожній родині, успіхів і щастя!».
Голова Гомельського Обласного виконавчого комітету Республіки Білорусь у своєму привітанні побажав жителям Дніпропетровщини міцного здоров’я, щастя та благополуччя, і зазначив: «Выражаю надежду на дальнейшее взаимное сотрудничество и реализацию в полной мере широкого потенциала межрегионального взаимодействия».
Надійшло привітання і від голови Ради ГО «Асоціація «Комсомолець Кривбасу» Дмитра Степанюка: «Щиро вітаємо Вас і державну владу регіону з 80 — річчям створення Дніпропетровської області. Досягнення області як в економічній так і в соціальних сферах переконливі. Бажаємо усій нашій області, нових звершень і в майбутньому, адже Дніпропетровська область — бюджетно-формуюче джерело нашої країни, це стабілізаційний політичний регіон суверенітету нашої Незалежної України! Від успіху області залежить і майбутнє України», — йдеться у привітанні.

В облдержадміністрації діє документальна виставка «Від вільного степу до незалежності, 1932–2012 рр.», присвячена 80-річчю Дніпропетровщини

З нагоди 80-ї річниці створення Дніпропетровської області та 210-річчя Катеринославської губернії з 23 лютого 2012 р. у приміщенні Дніпропетровської облдержадміністрації діє документальна виставка «Від вільного степу до незалежності», 80-річчя Дніпропетровської області / 1932–2012 рр.». На виставці експонується 154 фотокопії унікальних та особливо цінних архівних документів і фотографій із фондів Державного архіву Дніпропетровської області. Вони охоплюють період з XVІІ століття до сьогодення й відображають події, які відбувалися на території сучасної Дніпропетровщини.
«80-річчня – знакова подія для Дніпропетровщини. На виставці представлені копії унікальних документів, що зафіксували життя Катеринославщини та Дніпропетровщини. Завдяки таким виставкам молоде покоління може побачити, як жили їхні предки на цих землях та зрозуміти, яка багата та яскрава історія рідного краю. Тут зароджувалось козацтво, і ще за часів Російської імперій на Дніпропетровщині активно розвивалася промисловість та інфраструктура. Наш регіон пережив жахи громадянської війни та розгромні бої Великої Вітчизняної. Потім – довгий шлях відновлення та розвитку регіону. Сьогодення – це нова епоха в історії регіону», — сказав Олександр Вілкул.
На стендах розділу «Козацький край» представлені документи Коша Запорозької Січі, карта місць розташування Запорозьких Січей, карти-схеми фортець, що існували в запорозькі часи, та інші матеріали.
У розділі «У складі Російської імперії» експонуватимуться: відомість Сукняної фабрики зі зразками сукон (1787 р.), фото Сукняної фабрики початку ХХ століття, лист правителя Катеринославського намісництва генерал-майора І. М. Синельникова за його власним підписом, план межування маєтку генерал-фельдмаршала К. Г. Розумовського в с. Кирилопіль Костянтиноградського повіту Катеринославського намісництва. (1788 р.), герби міст Катеринославської губернії, матеріали про розвиток промисловості Катеринославщини в другій половині ХІХ століття, фотографії з Південноросійської виставки, яка відбувалася в Катеринославі в 1910 році, фотографії з видами Катеринослава та інші матеріали.
Стенд «Громадянська війна» через документи різних владних структур допоможе уявити події, що тоді відбувалися: наказ Катеринославського повітового комісара про проведення мобілізації всіх старшин, підстаршин, козаків, лікарів, фельдшерів та інших військовозобов’язаних осіб, явку їх у штаб республіканських військ (16 січня 1919 р.), документи повстанської армії Нестора Махна і радянської влади.
Найбільший розділ виставки – «У складі радянської України» поділений на підрозділи — «Ліквідація розрухи, індустріалізація», «Створення Дніпропетровської області», «Велика Вітчизняна війна», «Відновлення господарства», «Подальший розвиток», де розміщені різноманітні матеріали відповідної тематики, що охоплюють період з 1922 по 1991 рр.
У розділі «У незалежній Україні» експонуватимуться фотоматеріали, що відображають події в нашій області за останній час: будівництво лікарень, благоустрій міст, будівництво об’їзної дороги навколо Дніпропетровська та інші.
Виставка буде експонуватися у приміщенні Дніпропетровської облдержадміністрації протягом тижня. Потім експозицію можна буде відвідати у приміщенні Держархіву області з 10.00 до 17.00 години за адресою м. Дніпропетровськ, вул. Карла Лібкнехта, 89.

Родіон Нахапетов подякував керівництву Дніпропетровської області за зустріч з рідним містом

Родіон Нахапєтов подякував керівництву Дніпропетровської області за зустріч з рідним містом. Кіноактор і режисер, народний артист РРФСР Родіон Нахапєтов зазначив, що дуже вдячний губернатору Олександру Вілкулу за запрошення до Дніпропетровщини. Ця зустріч актора з рідним містом відбулась після більш ніж 30-річної розлуки. Про це він повідомив під час прес-конференції.
«Я безмежно вдячний організаторам моєї поїздки до Дніпропетровська, зокрема губернатору Олександру Вілкулу за те, що запросив мене на ювілей області, за можливість знову бути на рідній землі, спілкуватися з земляками. Для мене це величезна радість. Я 30 років не був у Дніпропетровську і щасливий знову побачити місто, де провів дитинство і юнацтво, місто, яке особливо близьке мені», — сказав Родіон Нахапєтов.
Довідка:
Нахапєтов Родіон Рафаїлович — радянський, український, російський, американський актор, режисер і сценарист, народний артист РРФСР (1985). Народився 21 січня 1944 року в місті П’ятихатки Дніпропетровської області. Закінчив акторський факультет Всеросійського державного університету кінематографії. З 1978 року — актор і режисер кіностудії «Мосфільм». З 2003 року Родіон Нахапетов живе і працює в США та Росії.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк привітав губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула та жителів області із 80-річним ювілеєм регіону

«Прийміть щирі та сердечні вітання з 80-річчям заснування Дніпропетровської області.
Дніпропетровщина є одним із провідних регіонів, який відіграє ключову роль у розвитку народногосподарського комплексу України,зокрема реалізації потужного промислового і агарного потенціалу та забезпечення продовольчої безпеки держави.
Про це свідчить самовіддана праця аграріїв області, які проявляють професіоналізм,відданість нелегкій селянській справі,щорічно вносять вагомий внесок в нарощування обсягів виробництва сільськогосподарської продукції та подальшу розбудову українського села.
З повагою та шаною зичу усім вам міцного здоров’я, щастя,благополуччя, достатку в кожній сім’ї, нових трудових здобутків на шляху зміцнення економічного потенціалу регіону та держави в цілому», — йдеться у привітанні.

Президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв привітав губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула та жителів області із 80-річним ювілеєм регіону

«Уважаемый Александр Юрьевич!
От всего сердца поздравляю Вас и в вашем лице всех жителей Днепропетровской области с 80-летием со дня образования региона.
История Вашего региона вобрала в себя глубокие пласты трудовых и военных подвигов, научных свершений, культурных и гуманитарных достижений. Днепропетровская область славится своими яркими личностями, прославивших свою землю во всех сферах, от металлургии до космических исследований.
На сегодняшний день Ваша область продолжает оставаться флагманом независимой Украины, ее житницей и кузницей, благодаря которой растет социально-экономический и научно-технический потенциал страны.
Мне особенно приятно, что в ваших прекрасных краях я провел годы своей юности, сделал первые шаги к профессии металлурга и приобрел много друзей.
Желаю всем жителям, каждой семье Днепропетровской области здоровья, счастья, благополучия и процветания», — йдеться у привітанні.

У рамках візиту до Дніпропетровщини народний артист РРФСР Родіон Нахапєтов відвідав Дніпропетровський історичний музей ім. І.Яворницького

У рамках візиту до Дніпропетровщини народний артист РРФСР Родіон Нахапєтов відвідав Дніпропетровський історичний музей ім. І.Яворницького. Екскурсію для нашого земляка, відомого кіноактора та режисера провела директор музею Надія Капустіна.
Родіон Нахапєтов оглянув експозиції, що охоплюють 150 тис років нашої історії. Він також відвідав виставку «Обрані часом», яка присвячена 80-річчю Дніпропетровської області. На виставці представлені особисті речі Героїв Соціалістичної праці та передовиків виробництва, відтворені образи представників робітничих професій та кабінет голови колгоспу. Також на виставці представлені знамена та стрічки переможців соцзмагань, а також грамоти, ордени та агітплакати.
Також він ознайомився з виставкою «Повернені до життя», на якій представлено близько тисячі експонатів (меблі, одяг, зброя, монети, посуд, картини тощо), які придбані та відреставровані музеєм за останні 10 років.
По завершенню екскурсії видатному земляку на пам’ять подарували каталог «Скарби історичного музею ім. І.Яворницького» та Путівник для батьків та дітей «Ми мандруємо музеєм». Також Радіон Нахапєтов відвідав діараму «Битва за Дніпро» та Свято-Преображенський собор.
Візит Родіона Нахапєтова до Дніпропетровщини проходить за підтримки губернатора Олександра Вілкула. 27 лютого відбудеться творчий вечір режисера і актора у Дніпропетровському академічному театрі російської драми імені Максима Горького. 28 лютого розпочнуться зйомки фільму про життєвий і творчий шлях Родіона Нахапєтова в циклі передач телевізійного проекту «Свої», присвяченому 80-річчю Дніпропетровської області. 29 лютого народний артист проведе майстер-клас для студентів Дніпропетровського державного театрально-художнього коледжу.
Довідка: Нахапєтов Родіон Рафаїлович — радянський, український, російський, американський актор, режисер і сценарист, народний артист РРФСР (1985). Народився 21 січня 1944 року в місті П’ятихатки Дніпропетровської області. Закінчив акторський факультет Всеросійського державного університету кінематографії. З 1978 — актор і режисер кіностудії «Мосфільм». З 2003 року Родіон Нахапєтов живе й працює в США і Росії.

Борис Колесніков: «Об’їзна дорога та злітно-посадкова смуга потрібні Дніпропетровщині»

Скільки коштів виділять на будівництво об’їзної дороги в Дніпропетровську, буде відомо вже у квітні. Також Дніпропетровський аеропорт чекає реконструкція злітно-посадкової смуги.
«По метро ми будемо битися за держгарантії на 800 млн євро, які потрібні для того щоб його добудувати. Щодо об’їзної — ми будемо розглядати питання фінансування у квітні, коли будуть розглянуті зміни у держбюджет. Об’їзна дорога регіону потрібна. Також Дніпропетровську потрібна реконструкція злітно-посадкової смуги в аеропорту. Її та об’їзну дорогу треба обов’язково зробити у рамках реалізації крупних інфраструктурних об’єктів», — зазначив Віце-прем’єр – міністр України – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков.
Також він запропонував можливість державної підтримки у реконструкції злітно-посадкової смуги в аеропорту Дніпропетровська.
«Єдина проблема в тому, що на час реконструкції треба зупиняти роботу аеропорту, чого робити ніяк не можна. Тому наші спеціалісти мають розробити відповідний проект для того, щоб реконструювати смугу без зупинки роботи самого аеропорту», — сказав Борис Колесніков.

Дмитро Табачник: «За всіма програмами освіти Дніпропетровська область є лідером»

Міністр науки і освіти, молоді та спорту України Дмитро Табачник позитивно оцінив стан освіти в Дніпропетровській області
«Я позитивно оцінюю стан освіти в Дніпропетровській області, так як за всіма програмами освіти регіон лідирує. Незважаючи на те, що чисельність населення в області одна з найбільших в Україну, на сьогодні охоплення п’ятирічних дітей дошкільними установами (дитячими садами, нульовими групами) становить 98%. Дуже серйозно просунулися загальні показники дітей, які відвідують дитячі садки, — за півтора року показник збільшився на 10%. У Дніпропетровській області дуже потужна база професійно-технічної освіти, середньої та вищої. У регіоні близько 80 вузів, звичайно, на мій погляд, це надмірно. Однак є явні лідери – ДНУ ім. О. Гончара, Національна металургійна академія, Національний гірничий університет, Національний університет залізничного транспорту ім. академіка Лазаряна. Деякі вузи, особливо не державні з часом можуть відійти. Якщо говорити про середню освіту, то кількість дніпропетровських учнів, які перемагають у всеукраїнських олімпіадах, у захисті наукових робіт Малої академії наук, говорить про високу якість середньої освіти в регіоні», — сказав Дмитро Табачник.
Міністр зазначив, що Дніпропетровська область перша в Україну завершила систему електронного управління освітою.
«Також можу відзначити приємний момент, коли я був на всесвітній конференції з освіти, відвідав Оксфорд, де зустрів юних талановитих людей з Дніпропетровська, які там навчаються. Студенти попросили мене зберегти форму роботи з талановитими дітьми, систему предметних олімпіад, конкурсів і змагань. Дніпропетровська область перша в Україну завершила систему електронного управління системою освіти. Це дуже інноваційний і передової проект, за допомогою якого керівник обласного управління освіти може подивитися відвідуваність і успішність кожного учня області. Директор школи може зробити теж з учнями своєї школи. Крім того, батьки дітей можуть відслідковувати відвідуваність своєї дитини », — зазначив міністр.
Також Дмитро Табачник позначив кілька ключових позицій, які виділяють Дніпропетровську область з ряду регіонів України та роблять її лідером, зокрема, у сфері освіти.
«Кілька ключових позицій виділяють дніпропетровське освіта — якість шкільної освіти, це діалог роботодавців та випускників (вузів, профтехучилищ) і у всіх ланках підвищення якості освіти. В свою чергу ми передбачаємо підтримку на освітні програми Дніпропетровщини. У цьому році ми забезпечимо підручниками перші, другі класи, за програмою «Шкільний автобус» надамо кілька десятків нових автобусів для доступності освіти дітей, які живуть в сільській місцевості. Також будемо реалізовувати програму з оснащення комп’ютерами навчальних закладів. У 2011 році ми допомагали вищої освіти коштами держбюджету — у Національній металургійній академії за кошти держбюджету була створена сучасна бібліотека, а також центр для навчання дітей з особливими потребами», — зауважив Дмитро Табачник.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва