Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 27.08.2012

Август 27th, 2012 Новини Вывести на печать

Звернення управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Дніпропетровської облдержадміністрації

Шановні громадяни!

За інформацією Українського Гідрометцентру, в період 28-29 серпня на території Дніпропетровської області пройдуть сильні та дуже сильні дощі з грозами, місцями з крупним градом і шквалами 22 — 30 м/с.
У цей період прогнозується пониження температури повітря вночі до 9-15°С, вдень до 14-19°С.
Беручи до уваги попередження Гідрометцентру, керівництво Дніпропетровської облдержадміністрації та управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Дніпропетровської облдержадміністрації закликає населення області на цей час обмежити пересування, особливо в сільській місцевості, при можливості відмовитись від виїздів на власному автомобілі.
Нагадуємо основні правила безпечного поводження в умовах грози та шквального вітру.
Якщо інтенсивна гроза застала вас на відкритій місцевості, то до її закінчення присядьте навпочіпки, бажано в заглибленні.
Вимкніть засоби мобільного зв’язку, уникайте металевих предметів.
Тримайтеся подалі від води (удар блискавки у воду може бути смертельний на відстані 100 м).
Не біжіть, уникайте високих та поодиноких дерев – це смертельно небезпечно.
Не пересувайтеся щільною групою.
В умовах сильного вітру перейдіть у безпечне місце, сховайтеся у надійному приміщенні.
Не намагайтеся виходити на вулицю ¬- це небезпечно.
Якщо ви перебуваєте на відкритій місцевості, присядьте на дні будь-якого заглиблення (яру, канави, кювету), захищайте голову.
Якщо їдете автомобілем, зупиніться, по можливості зайдіть у міцну і надійну будівлю.
Після того як вітер вщухне, не виходьте одразу на вулицю, адже шквал може повторитися.

Сектор підготовки і навчання населення та зв’язків із ЗМІ
управління з питань надзвичайних ситуацій Дніпропетровської облдержадміністрації

 Олександр Вілкул: «До початку нового навчального року школи Дніпропетровської області отримали 1245 сучасних комп’ютерів»

До початку нового навчального року школи Дніпропетровської області отримали 1245 сучасних комп’ютерів. Сертифікати на їх отримання представникам шкіл вручили голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул та Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник. 83 заклади освіти отримали нову комп’ютерну техніку для оновлення технічної бази та забезпечення ефективного навчання школярів регіону.
«У рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» з метою покращення якості навчального процесу в області активно впроваджуються новітні інформаційні технології. З 1 вересня буде впроваджено Інтернет-школу для дітей з особливими потребами, які не мають можливості відвідувати навчальні заклади. А також Інтернет-школу для обдарованих дітей. Для забезпечення комфортного навчального процесу на Дніпропетровщині постійно оновлюються комп’ютерні класи. У 2012 році до початку нового навчального року за підтримки нашого Президента Віктора Януковича, Уряду та Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника 83 школи області отримали 1245 сучасних комп’ютерів для оновлення технічної бази», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Губернатор зазначив, що всі школи області на 100% забезпечені комп’ютерною технікою та підключенням до мережі Інтернет. Проводиться оновлення технічної бази навчальних закладів регіону.
Загалом за 2010-2011 роки на Дніпропетровщині для оновлення технічної бази шкіл було придбано 58 навчальних комп’ютерних комплексів та 24 мобільні комп’ютерні класи (до складу класів входять ноутбуки) для спеціальних шкіл і шкіл-інтернатів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
З 1 вересня 2012 року буде впроваджено проект «Обласна електронна школа», який об’єднує два підпроекти: «Інтернет-школа для дітей з особливими потребами» та «Інтернет-школа для обдарованих дітей».
Одержання школами області 1245 комп’ютерів підвищить ефективність навчального процесу та реалізації проектів «Електронний щоденник», «Електронний журнал» і «Електронна бібліотека» у 83 закладах освіти.
Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник зазначив, що Дніпропетровщина вибудовує найпередовішу освітню ланку: «Досягнення Дніпропетровщини в освітній сфері, дійсно, вражають. Цей регіон є регіоном-лідером із впровадження цифрових технологій в освіту. Передовими здобутками регіону є створення освітнього порталу, проекту 3D-садочку, обладнання шкільних автобусів системою GPS-навігації».

На Дніпропетровщині з 1 вересня 2012 року почне працювати «Обласна електронна школа», до складу якої входять Інтернет-школа для дітей з особливими потребами та Інтернет-школа для обдарованих дітей
На Дніпропетровщині з 1 вересня 2012 року почне працювати «Обласна електронна школа», до складу якої входять Інтернет-школа для дітей з особливими потребами та Інтернет-школа для обдарованих дітей. Про це сказав губернатор Олександр Вілкул на обласній серпневій конференції педагогічних працівників області, що пройшла за участі Міністра освіти та науки, молоді та спорту Дмитра Табачника. На конференції було підбито підсумки розвитку освітньої галузі в області у 2011/2012 навчальному році та визначені плани на 2012/2013 навчальний рік.
««Обласна електронна школа» – це сучасна інтерактивна форма навчання дітей, яка за допомогою мережі Інтернет дозволяє одночасно із заняттями в школі отримувати додаткові нові знання незалежно від місця проживання таі статусу дитини. Ми на практиці створюємо систему рівних можливостей навчання дітей. Для створення цієї електронної школи було вивчено кращий світовий досвід із впровадження подібних проектів (Німеччина, Франція, Америка, Росія). Над створенням обласної електронної школи працювали близько двох тисяч кращих педагогів області», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
«Обласна електронна школа» об’єднує два підпроекти: «Інтернет-школа для дітей з особливими потребами» та «Інтернет-школа для обдарованих дітей». Це дозволить дітям Днвпропетровщини незалежно від місця проживання, чи це маленьке село, чи це велике місто, отримати можливість комунікації з кращими педагогами, доступ до дистанційних курсів та іншим розвиваючим ресурсам для підготовки до олімпіад, семінарів і конкурсів.
«Обласна електронна школа» розроблена за ініціативи губернатора Олександра Вілкула групою науковців кафедри управління інформаційно-освітніми проектами Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (ДОІППО). Ректор ДОІППО – Михайло Романенко, завідуюча кафедри управління інформаційно-освітніми проектами ДОІППО – Марина Ватковська.
В Інтернет-школі для дітей з особливими потребами зможуть навчатися учні 5-9 класів шкіл Дніпропетровщини, які знаходяться на домашньому навчанні, або часто хворіють чи потребують особливої педагогічної уваги. На сьогодні вже зареєстровано 589 учнів області, які вже 1 вересня 2012 року «сядуть за віртуальні парти» електронної школи.
Всі учасники цієї віртуальної спільноти мають свої власні сторінки на сайті електронної школи – http://eschool.dnepredu.com/, через які отримують доступ до навчальних матеріалів. На сайті розміщені електронні підручники, збірники, лекції, контрольні тести та мультимедійні вправи (тренажери, дидактичні ігри, тощо). Система сайту автоматично обробляє тести, проводить облік навчальних досягнень учнів та складає загальний рейтинг.
Також на сайті електронної школи працює форум, на якому учні матимуть можливість спілкуватися та обговорювати актуальні навчальні теми.
Під час навчання в «Електронній школі» успіхи користувачів відображаються в електронних щоденнику та журналі. По закінченню чверті, семестру, начального року підсумки реєструються в електронному табелі. Є можливість роздрукувати сертифікат з окремого предмету, де будуть зафіксовані всі навчальні досягнення учня.
«Інтернет-школа для обдарованих дітей» – другий підпроект ««Обласної електронної школи». Вона є додатковим освітнім ресурсом для учнів, які бажають розширити свої знання у різних предметних галузях та підготуватися до конкурсів, олімпіад чи конференцій.
Інтернет-сайт Інтернет-школи для обдарованих дітей – http://om.moodle.dp.ua/. В рамках цього проекту створені інформаційні бази навчальних матеріалів з історії України та всесвітньої історії, астрономії, математики (алгебра, геометрія), хімії, інформатики, української, російської мови та літератури, фізики, екології, біології, англійської та німецької мов.
Сьогодні в режимі відкритого (гостьового) доступу можна ознайомитись з базою корисних посилань (електронні словники, довідники, енциклопедії, віртуальні лабораторії, музеї, колекції, таблиці, фільми, тощо) які систематизовані по предметам, а також скористатись бібліотечним ресурсом.
Наразі ведеться технічна розробка організації лекційних занять за участю провідних фахівців вишів у режимі on-line, тобто вебінарів. В роботі навчальних вебінарів візьмуть участь 50 лекторів з числа науково-педагогічних працівників області та 3 закордонних викладачі.
На сьогодні в «Інтернет-школі для обдарованої молоді» вже зареєстровано близько 2 тис учнів 9-11 класів області.

 Олександр Вілкул: «Дніпропетровська область впроваджує сучасні міжнародні принципи розвитку професійно-технічної та вищої освіти»

Дніпропетровська область впроваджує сучасні міжнародні принципи розвитку професійно-технічної та вищої освіти. Про це сказав губернатор Олександр Вілкул на обласній серпневій конференції педагогічних працівників регіону, що пройшла за участі Міністра освіти та науки, молоді та спорту Дмитра Табачника. На конференції було підбито підсумки розвитку освітньої галузі в області у 2011/2012 навчальному році та визначені плани на 2012/2013 навчальний рік.
У роботі конференції взяли участь голова обласної ради Євген Удод, народний депутат Олег Зарубінський, заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, начальник Головного управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Демчик, а також керівництво міст і районів Дніпропетровщини та більше тисячі освітян регіону.
«Дніпропетровська область зацікавлена в обміні досвідом в системі освіти і науки з іншими країнами. Дніпропетровщина стала пілотним регіоном для впровадження проекту Європейського Фонду Освіти щодо покращення системи професійно-технічної освіти. Завдяки цьому проекту будуть визначені актуальні потреби в робочих кадрах у виробничій сфері регіону. Наш досвід важливий не тільки для України, але й для країн Центральної Європи, які є членами ЄС. У травні, на конференції в Комітеті Регіонів Єврокомісії в Брюсселі досвід нашого регіону в сфері профтехосвіти був високо оцінений міжнародними експертами», – сказав Олександр Вілкул.
Він також зазначив, що випускник Дніпропетровщини має бути конкурентним і на міжнародному рівні. Для цього вже зараз у багатьох вишах регіону впроваджена система подвійних дипломів: українського вишу та країни-партнера. Зокрема, магістри Університету залізничного транспорту отримують українські та французькі дипломи, випускники Університету ім. Альфреда Нобеля в наступному році отримають українські та британські дипломи Університету Уельсу. Національна Металургійна академія за проектом ТЕМПУС відкрила центр партнерства з підприємствами, а Національний гірничий університет пройшов американську акредитацію програми MBA спільно з Університетом Франкліна (США).

 Дмитро Табачник та Олександр Вілкул привітали молодих викладачів з початком трудової діяльності та вручили їм сучасні ноутбуки

На Дніпропетровщині під головуванням губернатора Олександра Вілкула та за участі Міністра освіти й науки, молоді та спорту Дмитра Табачника пройшла конференція педагогічних працівників. У рамках заходу відбулася церемонія посвячення у вчителі кращих випускників педагогічних навчальних закладів області. Дмитро Табачник та Олександр Вілкул привітали молодих викладачів з початком трудової діяльності та вручили їм сучасні ноутбуки.
«Бути вчителем – це відповідальна і почесна місія. Для того щоб стати справжнім вчителем мало мати аудиторні програмні знання. Для цього треба мати велику душу, впевненість і розуміння значення своєї місії в житті величезної кількості людей, яким ти відкриваєш дорогу в майбутнє. Шановні педагоги! Сучасна молодь шукає свій шлях розвитку. І в цьому їм потрібна насамперед ваша допомога і підтримка. У ваших руках доля підростаючого покоління. Ви виховуєте майбутнє Дніпропетровщини та України. Дорогі друзі! Ми віримо в вас! Бажаємо благополуччя і процвітання, натхнення і творчих здобутків, щоб звучала слава нашої Дніпропетровщини на всю Україну і світ», – сказав губернатор Олександр Вілкул.
Загалом на Дніпропетровщині 1 вересня 2012 року за парти сядуть майже 300 тисяч учнів. А навчати їх буде близько 27 тисяч педагогів. Вперше в цьому році в школах області почнуть свою трудову діяльність більше п’ятисот молодих фахівців, які закінчили педагогічні навчальні заклади.

 Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник і губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрили Дніпропетровський обласний молодіжний центр

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник і губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрили Дніпропетровський обласний молодіжний центр. Заклад створено у рамках реалізації регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» у приміщенні Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна. Центр буде надавати допомогу молодим людям у працевлаштуванні, організації волонтерського руху та координації освітніх і культурних програм. Дмитро Табачник та Олександр Вілкул подарували молодіжному центру два ноутбуки.
На урочистому відкритті закладу були присутні голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, начальник управління у справах сім’ї та молоді ОДА Лілія Ковальова, начальник головного управління освіти і науки ОДА Олександр Демчик, ректор Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна Олександр Пшінько, голова Ради директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Дніпропетровської області Лев Таберко.
«Відкриття Дніпропетровського обласного молодіжного центру – це приклад практичної реалізації державної політики нашого Президента Віктора Януковича та Уряду з підтримки молодіжних ініціатив. Цей сучасний заклад дозволить вирішити широке коло питань, актуальних для молодого покоління Дніпропетровщини та забезпечить ефективний обмін інформацією між владою й молодими людьми регіону. Він стане потужним інструментом в реалізації потенціалу молоді нашої області», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Завдання молодіжного центру:
• залучити максимальну кількість активної молоді до соціально корисної роботи;
•поліпшитипередачудосвідутазнаньміжмолодимилюдьмиіпідвищитиїхкомпетенцї
•підвищити міжнародну мобільність нашої молоді;
•допомогти молодій людині працевлаштуватись;
•реалізувати молодіжні ініціативи.
Основні напрями роботи молодіжного центру: працевлаштування,організація туристичних поїздок, проведення соціологічних і маркетингових зрізів, тематичні школи, практичні семінари з менеджменту та психології, мовний клуб, організація зустрічей з лідерами суспільної думки, надання інформації про стипендії, програми, юридичний консалтинг, волонтерство.
Важливим інструментом центру стане Інтернет-сайт – http://molodcentr.dnepredu.com. Він буде містити наступні рубрики: «новини», «молодь для молоді», «працевлаштування», «міжнародні програми», «тренінги», «волонтерство», «проекти». Також сторінку молодіжного центру буде розміщено в соціальних мережах («В контакте», «Одноклассники», «Twitter», «Facebook»).
Штат працівників центру буде сформовано за такими критеріями: професіоналізм, уміння і бажання працювати в колективі задля досягнення спільної мети, активна життєва позиція, участь у молодіжних проектах, орієнтація в основних питаннях, актуальних для молоді регіону, бажання розвиватись та вдосконалювати свої професійні навички.
«Дуже добре, що зусиллями керівництва Дніпропетровської області створюється справжній елемент молодіжного активу. На Дніпропетровщині дівчата і хлопці не просто красиві та креативні. Вони красиві у своїх проявах. Енергія молодого покоління зажди прорветься. Все можна створювати своїми руками і для цього створюється Дніпропетровський обласний молодіжний центр», — сказав Дмитро Табачник.
Звертаючись до молоді регіону він зазначив: «Ви повинні передавати один одному комунікативні і професійні навички»
На церемонії відкриття Дніпропетровського обласного молодіжного центру Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник і губернатор Олександр Вілкул подарували молодіжному закладу два ноутбуки.
«Створення молодіжного центру Дніпропетровщини відкриває нові можливості для молоді нашого регіону. Студенти і випускники вишів області зможуть своєчасно отримувати актуальну інформацію та допомогу в працевлаштуванні, обмінюватися досвідом і вести плідний діалог із владою. Від імені молодих людей нашого регіону дякую Дмитру Володимировичу Табачнику та Олександру Юрійовичу Вілкулу за підтримку наших ініціатив та віру в потенціал нового покоління Дніпропетровщини», – сказав активіст Дніпропетровської обласної молодіжної ради при голові облдержадміністрації Євген Федоренко.
У Дніпропетровській області реалізується ряд проектів та програм, спрямованих на підтримку молодіжних ініціатив.
У 2011 році була створена Дніпропетровська обласна молодіжна рада при голові облдержадміністрації (ДОМР), до складу якої входять близько 50 представників студентського самоврядування вишів Дніпропетровщини, молодіжних організацій, молоді підприємці та науковці регіону. Представники Молодіжної Ради презентували Дмитру Табачнику та Олександру Вілкулу комплексний проект «ДОМР eco», який включає під проекти: «Екологічні блоки в гуртожитках», «Систематизована утилізація побутових відходів», «Енергозберігаючі технології в гуртожитках», «Спортивні майданчики», «Розвиток танцювальної культури серед молоді», «Перший Дніпропетровський обласний фестиваль альтернативних видів спорту», «Фільтри очистки води в гуртожитках».
Важливим напрямом у реалізації державної політики Президента України Віктора Федоровича Януковича та Уряду в сфері освіти є підтримка наукової діяльності молоді Дніпропетровщини та стажування наших студентів у зарубіжних вузах. Це одна зі складових інноваційного розвитку нашого регіону і всієї України.
В основі вищої освіти нашої області лежить трикутник знань: «освіта-дослідження-інновації». За два роки молоді вчені Дніпропетровщини отримали 25 регіональних грантів на суму 1,6 мільйона грн. У цьому році фінансування збільшене і складає 900 тис грн, за рахунок яких молодим вченим буде видано 20 грантів.
У 2012 році губернаторські іменні стипендії отримують більш ніж 830 школярів, студентів і аспірантів області. На це з обласного бюджету виділено більше 2 млн грн. Зокрема, 120 стипендій отримують відмінники навчання серед дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 359 стипендій – переможці Малої академії наук, 350 стипендій – учні професійно-технічних училищ і студенти вишів. Також 5 молодих людей отримують обласні іменні стипендії імені О. М. Макарова.
У рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» в області створюється система «школа – вуз – перше робоче місце». Вона спрямована на адаптацію сфери освіти до реальних потреб ринку праці. В області створюється своєрідний місток, який дозволить молодим людям комфортно перейти в доросле життя.
Для підвищення якості освіти, в тому числі професійно-технічної, відбувається ефективна співпраця вишів області з роботодавцями. Зокрема, в2011 році було відкрито філії кафедр Будівельної академії та Аграрного університету в профільних компаніях регіону. На Дніпропетровщині два роки поспіль проводяться «Ярмарки вакансій», завдяки чому десятки випускників вишів знайшли роботу, а студенти старших курсів отримали можливість пройти стажування у провідних компаніях регіону і країни.
«Дніпропетровщина унікальний регіон науки та розвитку IT-технологій, якими пронизана зараз сфера освіти. У Дніпропетровській області велика увага приділяється якості освіти. Також за два роки в регіоні на 6 тис місць скоротилася черга дітей у дитячий садок. Хіба це не показник? Хіба це не перемога?», — сказав Дмитро Табачник.
Нагадаємо, в області за два роки (2010 та 2011) відкриті 59 дошкільних закладів та майже 200 додаткових груп при діючих дитсадках. Це більше 6 тисяч нових місць, що на 60% скоротило чергу в дошкільні установи регіону.
На Дніпропетровщині в рамках Соціальних Ініціатив Президента України реалізується соціальний проект«Доступне житло». Зокрема, на житловому масиві «Лівобережний-3» у Дніпропетровську створюється новий мікрорайон доступного житла.
Квартири в будинках цього нового мікрорайону будуть як мінімум на 30% дешевші, ніж в середньому на ринку нерухомості. Тобто, нарівні600 доларів США за квадратний метр. Таким чином,у жителів регіону, зокрема молоді,з’явилася можливість взяти кредит під 3% річних на придбання житла. Тобто, процентна ставка становить 16%, з яких 13% компенсує держава. Це реальна можливість для молодих сімей Дніпропетровщини вирішити своє житлове питання.
Також за завданням губернатора Олександра Вілкула з 2011 року дітей із студентських сімей безкоштовно позачергово приймають у дитячі садки області.

Довідка:
Дніпропетровський обласний молодіжний центр знаходиться за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. академіка В. Лазаряна, 2, Палац студентів Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду