Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Январь 31st, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «У березні 2012 року Дніпропетровщина вперше за останні 35 років отримає Схему планування території області»
Про це губернатор Олександр Вілкул повідомив, відкриваючи нараду щодо розробки й затвердження проекту Схеми планування території Дніпропетровської області на період до 2031 року.
«Схема планування території області є важливим інструментом проектного та адресного управління регіоном у рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини. Цей стратегічний документ покликаний стати базою для формування місцевих програм соціально-економічного розвитку територій області», – сказав Олександр Вілкул.
Відсутність Схеми планування території області протягом останніх 35 років – з 1976 року – стримує соціально-економічний розвиток області. У 2010 році губернатор Олександр Вілкул поставив завдання перед відповідними службами області доопрацювати проект Схеми планування території області й до кінця 2011 року провести його державну експертизу. Наразі завдання губернатора виконано. Позитивний висновок держекспертизи було отримано 7 грудня 2011, і 16 січня 2012 року Олександр Вілкул підписав розпорядження про затвердження проекту Схеми планування територій Дніпропетровської області, який буде винесено на розгляд сесії обласної ради вже в березні 2012 року. Це об’ємний документ, який складається з 4-х томів на понад 600 сторінок тексту і 14 аркушів графічної частини.
Проект Схеми планування території області визначає такі пріоритетні напрями:
• розвиток господарського комплексу області;
• демографічний прогноз;
• проектне використання земель та природно-ресурсного потенціалу;
• розвиток інженерної інфраструктури територій;
• охорона об’єктів національно-культурної спадщини;
Схема планування території області насамперед вирішує питання чіткого розмежування виробничої і соціальної сфер життєдіяльності. Схема у своїй концепції передбачає розвиток певних цільових територій області. І про це говорять цифри. По-перше, згідно зі Схемою не зменшується кількість населених пунктів області. На сьогодні їх 1499 і цю кількість сіл, селищ і міст пропонується зберегти і в майбутньому.
Крім того, Схемою планування території Дніпропетровської області передбачається:
• збільшення площ населених пунктів (з 29,1 тис га до 32 тис га), у тому числі за рахунок збільшення площ житлової забудови;
• збільшення протяжності доріг державного значення на 80% або на 740 км – з 936 км до 1680 км, у т. ч. міжнародних з 415 до 791 км. Зокрема, у 2011 році в області вже збудовано 18 км першої черги об’їзної дороги Дніпропетровська, а в цьому році будівництво дороги буде продовжено – планується побудувати ще 8 км другої черги.
• збільшення площ рекреаційного та оздоровчого призначення більш ніж в два рази – з 3,3 тис га до 7,8 тис га, а також збільшення земель природоохоронного призначення – з 27,8 тис га до 273,7 тис га, тобто майже в десять разів. На сьогодні в області вже зарезервовані території для створення на них нових заказників.
При цьому згідно з проектом Схеми планування території області площа виробничого сектора за рахунок раціонального використання земель та впровадження нових технологій передбачено збільшити лише на 2,9 тис га — з 70 тис га до 72,9 тис га.
У 2011 році губернатор Олександр Вілкул дав доручення головам райдержадміністрацій приступити до розробки Схем планування територій районів області. На ці цілі з обласного бюджету було виділено 1,89 млн грн. За ці кошти було виконано оновлення топогеодезичних підоснов для подальшої розробки та оновлення містобудівної документації для 11 районів, області а також розпочато розробку Схеми планування Криворізького району. У 2012 році ця робота буде продовжена. На ці цілі в обласному бюджеті за ініціативи вже виділено 1,89 млн грн. Олександр Вілкул поставив завдання головам райдержадміністрацій закінчити роботи з оновлення топогеодезичних підоснов решти 11 районів області.
ДОВІДКА
Схема планування території – планувальна документація, яка розробляється у розвиток Генеральної схеми планування території України та визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови, використання територій адміністративно-територіальних одиниць та їх окремих частин. Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» визначено, що інструментом державного регулювання територій є містобудівна документація, яка поділяється на документацію державного, регіонального та місцевого рівнів. Схема планування території області відноситься до містобудівної документації регіонального рівня.
Проект Схеми планування території Дніпропетровської області розроблений інститутом «Діпромісто». Схема планування території Дніпропетровської області складається з 4 томів.
Том І включає в себе прогноз та визначення пріоритетних напрямків розвитку господарського комплексу адміністративних одиниць області, демографічний прогноз, трудові ресурси, пропозиції з розвитку функціонально-планувальних елементів території області, сучасне та проектне використання земель.
Том ІІ – природно-ресурсний потенціал території області, стан та охорону навколишнього середовища, транспорт, інженерну підготовку та захист території, гідротехнічні заходи, інженерну інфраструктура (водопостачання, водовідведення, енергопостачання), основні техніко-економічні показники.
Том ІІІ – заходи з охорони об’єктів культурної спадщини.
Том ІV – пропозиції з реалізації рішень Схеми планування території області.
Затвердження проекту Схеми планування території Дніпропетровської області дасть можливість підвищити ефективність планування територій, прийняття програм розвитку області, районів та населених пунктів, програм господарського, соціального та культурного розвитку шляхом розроблення містобудівної документації місцевого рівня, схем планування та генеральних планів населених пунктів.

На Дніпропетровщині визначено 10 знакових подій 2011 року у сфері фізичної культури та спорту

Розвиток спортивної інфраструктури, професійного спорту та популяризація здорового способу життя серед громадян на Дніпропетровщині – один із пріоритетних напрямків роботи обласної влади, які визначені головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом.
«Дніпропетровщина має давні традиції розвитку фізичної культури та спорту, підготовки спортсменів високого класу. В області створюються всі умови для того, щоб якомога більше жителів займалися спортом. Здоровий спосіб життя українців – запорука здорового суспільства. Ми робимо спорт масовим, створюємо загальнодоступну й сучасну спортивну інфраструктуру», – сказав Олександр Вілкул. Також він зазначив, що 2012 рік, який Президент України Віктор Янукович оголосив роком фізичної культури та спорту, спортивна Дніпропетровщина розпочала з високого старту.
Зокрема, 22 спортсмени регіону вже отримали ліцензії на участь в Олімпійських іграх у Лондоні, а решта продовжують боротьбу за право участі в змаганнях такого високого класу. Як повідомлялося раніше, Олександр Вілкул заявив, що кожен спортсмен, який стане чемпіоном або призером Олімпіади – 2012, отримає від обласної влади квартиру.
Управління у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації визначило 10 знакових подій 2011 року у спортивному житті Дніпропетровщини:
1. Перемога Криворізького боксера Євгена Хітрова на чемпіонаті світу з боксу в ваговій категорії до 75 кг. За видатне спортивне досягнення спортсмен отримав орден «За заслуги» ІІІ ступеня та двокімнатну квартиру в м. Кривому Розі.
2. 581 спортсмен Дніпропетровщини, що входять до складу збірних команд України з різних видів спорту, на чемпіонатах Європи та світу 2011 року вибороли 229 медалей різного ґатунку – це найвищий показник за всю історію Дніпропетровської області. За підсумками виступів в офіційних міжнародних змаганнях 60 спортсменів області включено до числа кандидатів на участь у ХХХ літніх Олімпійських іграх 2012 року.
3. 18 грудня в Мюнхені Україна отримала право приймати «ЄВРОБАСКЕТ-2015». Завдяки ініціативі губернатора Олександра .Вілкула Дніпропетровськ увійшов до числа українських міст, які прийматимуть баскетбольне «Євро – 2015».
4. Сходження альпіністів Дніпропетровщини на пік Тараса Шевченка на Центральному Кавказі, де нашими земляками майже 40 років тому було встановлено бюст поета, який став найвищим у світі пам’ятником Кобзарю. Крім того цього року наша землячка Марія Хітрікова здолала дві гірські вершини висотою понад 8 тисяч метрів та стала єдиною в Україні жінкою, що підкорила два восьмитисячники.
5. Проведення перших обласних змагань з футболу «Кубок губернатора», присвячених 20-річчю незалежності України, з призовим фондом 50,0 тис гривень.
6. Перемога Дніпропетровської області на ІV літніх Всеукраїнських іграх ветеранів спорту пам’яті М.М.Баки та на ХІІІ Всеукраїнській спартакіаді серед збірних команд державних службовців.
7. У 2011 році в рамках реалізації проекту «Спортивна інфраструктура» на Дніпропетровщині створено футбольне поле зі штучним покриттям, 8 нових сучасних майданчиків для занять футболом, 8 майданчиків зі штучним покриттям для занять ігровими видами спорт. Також відкрито 2 сучасні стадіони в селах Гаврилівка та Братське Покровського району, 55 майданчиків з тренажерним обладнанням та понад 180 дитячих майданчиків, з яких 60 придбано за кошти обласного бюджету на загальну суму 3 млн грн. У Кривому Розі відкрито перші 2 скейтодроми та сучасний спортивний комплекс «Північне сяйво» з двома басейнами (для дітей і дорослих). Після реконструкції відкрито стадіон ДЮСШ Синельниківської міської ради.
8. У 2011 році досягнуто найвищий показник за часів незалежності України з залучення населення до занять всіма видами фізкультурно-спортивної та оздоровчої роботи. Цей показник складає 18,6% населення області.
9. Організація та проведення міжнародного фестивалю повітроплавання «Небесний карнавал» на Кубок Губернатора.

На Дніпропетровщині за підсумками 2011 року 494 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з інтернатів області влаштовано в сімейні форми виховання

На Дніпропетровщині за підсумками 2011 року в рамках регіональної концепції «Родина для дитини», ініційованої губернатором Олександром Вілкулом, влаштовано з інтернатів області 494 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, у сімейні форми виховання.
Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова під час прес-конференції з питань підведення підсумків роботи щодо розвитку сімейних форм виховання та усиновлення в Дніпропетровській області в 2011 році.
«В області під керівництвом Олександра Вілкула розроблена та реалізується Концепція розвитку усиновлення та інших форм сімейного виховання «Родина для дитини». У рамках концепції спільно з благодійним фондом «Розвиток України» реалізується проект забезпечення прав кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в сімейному оточенні. До речі, Дніпропетровщина перший регіон в Україні, що представив комплексний проект у цьому напрямку», – сказала заступник голови облдержадміністрації.
Як зазначила Марія Пустова, голова облдержадміністрації поставив завдання керівникам міст та районів області протягом п’яти років влаштовувати щорічно близько 20% вихованців інтернатів – це понад 400 дітей – у сімейні форми виховання та усиновлення. Таким чином, протягом п’яти років це питання буде вирішено.
Для посилення роботи з питань усиновлення у 2011 році обласна влада підписала Меморандум про співпрацю з благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України». Наші спільні дії спрямовані на розвиток сімейних форм виховання та профілактику соціального сирітства.
Як повідомлялось раніше, на Дніпропетровщині протягом 2011 року та січня 2012 року створено 20 дитячих будинків сімейного типу й 72 прийомні сім’ї.
Також на Дніпропетровщині за ініціативи Олександра Вілкула реалізується програма з попередження сирітства «Депутати за благополуччя сімей».

Марія Пустова: «Влаштовуючи дітей у сімейні форми виховання, губернатор Олександр Вілкул ставить за мету в роботі обласної влади – не допустити соціального сирітства»

Влаштовуючи дітей у сімейні форми виховання, голова облдержадміністрації Олександр Вілкул ставить за мету у роботі обласної влади – не допустити соціального сирітства. На Дніпропетровщині за ініціативи Олександра Вілкула реалізується програма з попередження сирітства «Депутати за благополуччя сімей».
«Ми повинні зберегти наявні, так звані, біологічні сім’ї. Тому що більшість дітей опиняються в інтернатах саме через проблеми в сім’ях, а не через загибель батьків», – сказала Марія Пустова під час прес-конференції з питань підведення підсумків роботи щодо розвитку сімейних форм виховання та усиновлення в Дніпропетровській області в 2011 році.
Активну позицію в напрямку попередження соціального сирітства займає обласна організація Партії регіонів. За кожним депутатом закріплена кризова сім’я – це понад 5 тисяч сімей.
У разі необхідності дітям надається допомога в організації лікування, придбанні продуктів харчування, надається також допомога у працевлаштуванні батьків. Це важлива робота для того, щоб не допустити вилучення дітей із сімей.
За сприянням депутатів протягом 2011 року була надана така допомога: 1015 сімей отримали взуття, одяг, продукти; 122 сім’ям відремонтовано житло; 1633 сім’ї отримали безкоштовні консультації юристів, місця для дітей у дитсадках, оформлення документів; 212 сім’ям надана допомога в лікуванні; 8 сім’ям надано житло; 45 сімей отримали меблі та побутову техніку; 72 молоді людини влаштовано на навчання; 107 людей працевлаштовані.
Окрім того, за потребою сім’ям надано грошову допомогу загальною сумою 75, 2 тис грн.
Як повідомлялось раніше, на Дніпропетровщині за підсумками 2011 року 494 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з інтернатів області влаштовано в сімейні форми виховання.
А також протягом 2011 року та січня 2012 року створено 20 дитячих будинків сімейного типу і 72 прийомні сім’ї.

На Дніпропетровщині впродовж 2011 року та січня 2012 року створено 20 дитячих будинків сімейного типу й 72 прийомні сім’ї

У рамках Концепції «Родина для дитини», ініційованої губернатором Олександром Вілкулом, одним із ефективних шляхів вирішення питання сирітства є створення дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ). Упродовж 2011 року та січня 2012 року в області створено 20 дитячих будинків сімейного типу й 72 прийомні сім’ї, до яких влаштовано 270 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
«У Дніпропетровській області ведеться активна робота щодо розвитку сімейних форм виховання – дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) та прийомних сімей. Наразі у нас вже функціонує 59 дитячих будинків сімейного типу й 293 прийомних сімї, в яких виховуються 936 дітей», – сказала Марія Пустова під час прес-конференції з питань підведення підсумків роботи щодо розвитку сімейних форм виховання та усиновлення в Дніпропетровській області в 2011 році.
З метою стимулювання створення ДБСТ минулого року придбано 4 будинки для створення дитячих будинків сімейного типу. У цьому році планується придбати ще 10 будинків.
Результатом спільної роботи обласної влади та благодійного фонду «Розвиток України» є те, що в Дніпропетровській області на початок 2010 року в державних закладах перебувало понад 2 тисячі 300 дітей (2 тис 520 дітей), на сьогоднішній день – 1 тисяча 705.
Як повідомлялось раніше, на Дніпропетровщині за підсумками 2011 року 494 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з інтернатів області влаштовано у сімейні форми виховання.
Також на Дніпропетровщині за ініціативи Олександра Вілкула реалізується програма з попередження сирітства «Депутати за благополуччя сімей».

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.