Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 28.03.2012

Март 28th, 2012 Новини Вывести на печать

Губернатор Олександр Вілкул привітав чотири театри Дніпропетровської області з отриманням статусу «академічний»

Губернатор Олександр Вілкул привітав чотири театри Дніпропетровської області з отриманням статусу «академічний».
Сьогодні, 29 березня 2012 року, на колегії Міністерства культури України за ініціативи Олександра Вілкула було розглянуто питання щодо присвоєння статусу «академічний» Дніпропетровському театру одного актора «Крик», Дніпродзержинському музично-драматичному театру імені Лесі Українки, Криворізькому міському театру музично-пластичних мистецтв «Академія Руху» та Криворізькому міському театру драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка.
Рішенням колегії ці театри отримали високе звання – статус академічного театру.
«Своїм талантом і творчою манерою ви збагачуєте театральну палітру Дніпропетровщини. Ваші високі здобутки є частиною іміджу сучасної Дніпропетровщини. Бажаю усім працівникам театрів доброго здоров’я, творчого натхнення, родинного затишку та вдячного глядача», — сказав Олександр Вілкул.

Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Мексики в Україні Беренісе Рендон Талавер
Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Мексики в Україні Беренісе Рендон Талавер. Рішення приїхати до регіону з діловим візитом Посол Мексики в Україні прийняла після того, як відвідала презентацію інвестиційних можливостей та проектів розвитку Дніпропетровської області, яка відбулася у Києві спільно із Американською торгівельною палатою в Україні.
Під час зустрічі сторони обговорили стан та перспективи взаємовигідної співпраці, як у сферах економіки, так і у зміцненні наукових і культурних зв’язків.
«Мексика – один з основних торговельних партнерів України в регіоні Латинської Америки та Карибського басейну. Між Дніпропетровською областю та Мексикою склалися надійні партнерські відносини, які обласна влада зацікавлена надалі розвивати», – сказав Вячеслав Задорожний.
Вже у січні 2012 року обсяг імпортних товарних операцій Дніпропетровщини з Мексикою склав 3,3 млн дол. США – це більше третини (31,1%) усього імпорту товарів України з Мексикою.
Зовнішньоторговельний оборот товарами між Дніпропетровщиною та Мексикою у 2011 році склав 14,7 млн дол. США, у тому числі експорт – 8,2 млн дол. США, імпорт – 6,5 млн дол. США. У 2011 році на область припадало 3,3% загального торговельного обороту товарами України з Мексикою, у тому числі 2,3% експортних та 6,8% імпортних операцій. Основу експорту товарів складали: чорні метали – 77,7% у загальному обсязі експорту товарів області, добрива – 12,8%; вироби з чорних металів – 6,3%; сіль, сірка, штукатурні матеріали, цемент – 2,5%. Основу імпорту складали: сіль, сірка, штукатурні матеріали, цемент – 23,1% у загальному обсязі експорту товарів області; наземні транспортні засоби, крім залізничних – 23,8%; готові харчові продукти – 22,2%; механічне обладнання – 17,0%; органічні хімічні сполуки – 4,8.
Беренісе Рендон Талавер відзначила, що 21 березня вона відвідала презентацію інвестиційних можливостей та проектів розвитку Дніпропетровської області у Києві.
«Дніпропетровщина відкрита до міжнародного співробітництва. Я бачу, що губернатор Олександр Вілкул приділяє велику увагу залученню до регіону іноземних інвестицій. Це означає, що область впевнено розвивається та готова реалізовувати цікаві та взаємовигідні обом сторонам проекти», — сказала Посол Мексики в Україні та додала, що обов’язково передасть усю інформацію про Дніпропетровську область мексиканським бізнесменам та інвесторам.
У рамках візиту до Дніпропетровської області Посол зустрінеться з керівництвом Дніпропетровської торгово-промислової палати та представниками ділових кіл регіону, поспілкується зі студентами з Національного гірничого університету, огляне експозиції Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І.Яворницького.

Олександр Вілкул: «19 травня на Дніпропетровщині відзначатиметься День Європи»

Олександр Вілкул провів нараду щодо підготовки святкування у Дніпропетровській області Дня Європи в Україні. У 2012 році свято буде відзначатися 19 травня. У нараді взяли участь голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, заступники голови облдержадміністрації та голови обласної ради, керівники структурних підрозділів ОДА та заступник міського голови Дніпропетровська Анатолій Крупський.
День Європи в Україні святкується щорічно у третю суботу травня. Цього року свято відзначатимуть 19 травня. Європейська інтеграція України та її ефективна модернізація залишаються визначальними державними пріоритетами. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на міжнародних муніципальних слуханнях «Розвиток належного врядування на місцевому та регіональному рівнях» 1 листопада 2011 року.
«27 країн континенту, котрі поділяють єдині принципи та цінності, святкують день миру та єдності – День Європи. Головна мета свята – формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграції України, знайомство українців з європейськими цінностями та традиціями, популяризація європейського культурного надбання», — сказав Олександр Вілкул.
Цьогоріч до Дня Європи на Дніпропетровщини будуть проводитися культурно-освітні, спортивні заходи, конкурси для школярів, тематичні бесіди у бібліотеках.
Дніпропетровщина бере активну участь у євроінтеграції України. Варто зазначити, що з листопада 2011 року Дніпропетровщина є членом Ассоціації європейських регіонів (АЄР). Дніпропетровщина є лідером із залучення прямих іноземних інвестицій – більше ніж 8 млрд доларів США, з них 95% залучені з країн Європейського Союзу. На минулому тижні голова Дніпропетровської облдержадміністрації презентував у Києві інвестиційні можливості та проекти розвитку Дніпропетровської області для дипломатичних кіл, в тому числі, країн Європи та членів Американської торговельної палати в Україні.
На Дніпропетровщини щойно завершився VIII міжнародний фестиваль франкомовних театрів, що об’єднує студентів, аматорів та професіоналів навколо театрального мистецтва та французької мови.
«Дуже важливо, щоб в заходах на честь Дня Європи активну участь брали громадські організації, молодіжні та студентські об’єднання. Адже рух в Європу — це перш за все встановлення прямих зв’язків між українцями та жителями країн Європи. Відкритий діалог між громадськими об’єднаннями Європи та України дозволить сформулювати спільні цінності та посилить позиції нашої країни у євроінтеграційних процесах», — сказав Олександр Вілкул.

На 12 сесії обласної ради 23 березня 2012 року депутати прийняли регіональну Програму євроінтеграції, метою якої є впровадження Комплексної стратегії розвитку, реалізація численних проектів з міжнародними фондами, донорськими організаціями. Програма створює можливості представити Дніпропетровщину європейським партнерам як динамічний і перспективний для інвестування регіон, що володіє потужним промисловим, аграрним та науково-технічним потенціалом.

Довідка: Днем народження Європейського Союзу вважається 9 травня 1950 року. Рішення стосовно відзначення головного європейського свята було прийняте у 1985 році на саміті ЄС у Мілані. Відтоді його відзначають в країнах Європи кожного року 9 травня. Відповідно до статті 61 Регламенту Європейської Комісії 9 травня є одним із 17 святкових днів в ЄС і вихідним для співробітників європейських інституцій. Відповідно до Указу Президента України від 19 квітня 2003 року № 339/2003 в Україні День Європи відзначають з 2003 року у третю суботу травня.

Олександр Вілкул поставив завдання проаналізувати всі місця відпочинку Дніпропетровська та скласти програми з їх благоустрою

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час наради з благоустрою Дніпропетровська поставив завдання проаналізувати всі місця відпочинку міста та скласти програми з їх благоустрою.
«Наразі вже існують ключові місця, де жителі Дніпропетровська відпочивають, проводять свій вільний час. Це Набережна, Театральний бульвар, парк ім. Леніна, які ми вже облаштували. Вони стали візитною карткою нашого регіону. Ці місця відпочинку не лише полюбили жителі міста, а і з задоволенням відвідують гості з різних регіонів України та світу. Наразі таким знаковим місцем повинен стати парк ім. Глоби. В усіх місцях відпочинку, і у парку ім. Глоби зокрема, ми повинні продумати можливість створення мережі Wi-Fi, облаштувати зручні лавки та затишні газони, щоб кожен житель міста міг і відпочити, і поспілкуватися, і отримати потрібну інформацію в Інтернеті», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор поставив завдання скласти електронну карту місць відпочинку у Дніпропетровську. «Це потрібно не лише гостям міста, а й його жителям, які наразі активно користуються Інтернетом. Завдяки такій системі кожен буде розуміти, які культурні заходи та у якому місці проходять, як сьогодні організувати своє дозвілля», — сказав він.
У рамках реконструкції парку ім. Глоби буде створено площу 80-річчя Дніпропетровської області, на якій будуть встановлені дошки пошани видатних жителів області, фонтан та лавки для відпочинку.
У парку планується висадити нові дерева та кущі, викласти нові доріжки, відремонтувати зовнішнє освітлення, встановити дитячі майданчики, влаштувати вхід з вул. Сєрова та новий вхід в парк з вул. Комсомольської.
Губернатор поставив завдання проаналізувати всі міста відпочинку в Дніпропетровську та області та скласти програми з їх благоустрою. Щоб у кожному місті та районі були створені місця для відпочинку. Необхідно проаналізувати стан зелених насаджень та створити план по їх збільшенню. «Дерева та кущі – це не лише затишок міста, це чисте повітря, яким будуть дихати жителі регіону. Чисте повітря – це, перш за все, здоров’я наших дітей», — сказав Олександр Вілкул.
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації відзначив, що особливу увагу потрібно звернути на місця відпочинку та парки поруч з вищими навчальними закладами. Потрібно в цих місцях передбачити можливість створення мережі Wi-Fi та проаналізувати стан спортивних майданчиків. «Це європейська практика, за цим принципом працюють кращі світові виші. Студент у перерві між парами чи після них має можливість зайнятися фізкультурою або ж відкрити комп’ютер та переглянути необхідну інформацію», — сказав губернатор.
«Минулого року Дніпропетровськ посів друге місце у Всеукраїнському конкурсі з благоустрою. У перспективі цього року головне місто Дніпропетровщини повинно здобути перемогу та вийти на рівень благоустрою промислових міст Європи», — сказав Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул поставив завдання підвищити якість вивозу сміття у Дніпропетровську

У Дніпропетровську необхідно підвищити якість вивозу сміття. Для цього обов’язковою умовою є створення нового полігону для утилізації твердих побутових відходів (ТПВ). Цей полігон має розпочати роботу наприкінці осені 2012 року. Таке завдання поставив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул міській владі Дніпропетровська під час наради з благоустрою м. Дніпропетровська.
Губернатор Дніпропетровщини відзначив, що для створення полігону облдержадміністрація надає всю організаційну допомогу щодо регулювання земельних питань, надання дозвільних документів та взаємодії з різними територіальними підрозділами.
«В області запроваджено системний підхід в організації заходів з благоустрою, створено систему управління відходами. Поява нового полігону дозволить вирішити питання вивозу сміття для Дніпропетровська та Дніпропетровського району, а в майбутньому і його переробки», — сказав Олександр Вілкул.
За 20 років в Дніпропетровську та Дніпропетровському районі накопилася низка питань, які потребують нагального вирішення. На початку лютого цього року офіційно було закрито сміттєспалювальний завод ТОВ «Екологія України», який не відповідав екологічним нормам. Наразі з міста та району сміття вивозиться на два полігони ТОВ «Екологія України» — це Кулебівський полігон та полігон на територію колишнього сміттєспалювального заводу – які не забезпечують належний рівень збереження та утилізації ТПВ. Тому виникла необхідність будівництва нового полігону, який буде знаходитися поряд із заводом ТОВ «Екологія України» в районі Краснопілля. Для створення комунального полігону ТПВ за сприяння обласної влади відведено 131 га землі. Загальна вартість об’єкту становить 8,5 млн грн. Губернатор Олександр Вілкул під час наради з благоустрою поставив завдання перед міською владою Дніпропетровська завершити будівництво полігону наприкінці осені 2012 року. Обов’язковою умовою створення полігону має бути дотримання всіх екологічних норм, у тому числі гідролінзи, яка не дозволить шкідливим рідинам потрапляти у ґрунт та перетікати у ґрунтові води.
У рамках Національного проекту Президента України «Чисте місто» та в рамках Меморандуму Дніпропетровської області з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України у майбутньому буде створено сміттєпереробний комплекс. Супроводженням проекту зі створення заводу буде займатися Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство (ДІА). Наразі вже розроблено інвестиційний проект, який є в переліку пропозицій ДІА.
«Створення нового полігону та заводу покращить екологічну ситуацію на Дніпропетровщині та дозволить усунути монополізм в галузі переробки ТПВ у Дніпропетровську», — сказав Олександр Вілкул.

Міська влада Дніпропетровська звітувала губернатору Олександру Вілкулу щодо створення плану ремонту доріг та розвитку дорожньої інфраструктури в 2012 році

У 2010 році голова облдержадміністрації Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст та районів розробити покроковий план ремонту доріг. «За декілька років якісні дороги мають стати візитною карткою Дніпропетровщини», — сказав губернатор. За два роки під керівництвом Олександра Вілкул у Дніпропетровській області було відремонтовано, переважно капітально, 3,2 млн м2 доріг. Цього року в регіоні заплановано відремонтувати 1,8 млн м2 доріг. Одне з найважливіших питань – це ремонт доріг в обласному центрі. Про створений план заходів з ремонту доріг у Дніпропетровську в 2012 році на сьогоднішній нараді губернатору звітувала міська влада.
У 2012 році буде продовжено ремонт вулиць Героїв Сталінграда та Маршала Малиновського. Буде проведено ремонт знакових для міста вул. Набережної-Заводської, вул. Ленінградської, вул. Московської та пр. Кірова. В цілому на ремонт доріг міста Дніпропетровська виділені кошти в сумі майже 210 млн грн.
Перший заступник міського голови Анатолій Крупський у своєму звіті зазначив, що на виконання завдань губернатора у березні розпочато ямковий ремонт доріг міста. Роботи ведуться на просп. Карла Маркса, вул. Калиновій, вул. Артема, вул. Каруни, пл. Дем’яна Бідного та інші. Наразі вже відремонтовано 5 тис кв м пошкоджених ділянок покриття. Олександр Вілкул поставив завдання міській владі Дніпропетровська прискорити темпи робіт та завершити ямковий ремонт вже у квітні.
Також губернатор звернув увагу міської влади на необхідність більш тісної співпраці з громадськими організаціями, які опікуються благоустроєм міста та станом доріг.
«У засобах масової інформації періодично з’являються критичні матеріали про стан доріг у місті. Треба брати до уваги такі звернення не лише шляхом ремонту цих доріг, а й шляхом безпосереднього спілкування з громадськими організаціями. Благоустрій міста та його розвиток — це спільна справа влади та суспільства. Тому ставлю завдання – через місяць звітувати мені щодо роботи з громадськими організаціями з цього питання», — сказав Олександр Вілкул.
«Я поставив чітке завдання – дороги мають ремонтуватися якісно та у визначений термін. І ці завдання мають виконувати всі керівники міст та районів області», — підкреслив Олександр Вілкул.
Цього року у Дніпропетровську відповідно до плану особлива увага буде приділятися ремонту міжквартальних доріг.
Важливим напрямком розвитку дорожньої інфраструктури Дніпропетровська є виведення транзитного транспорту за межі міста за рахунок будівництва об’їзної дороги. Це дозволить знизити навантаження на міські дороги та зменшить обсяг шкідливих викидів у атмосферу. Перша черга об’їзної дороги довжиною 18 км була введена в експлуатацію у грудні 2011 року. У 2012 році буде реалізовано другу чергу об’їзної дороги. Це наступні 7 км нової дороги, які з’єднають Запорізьке шосе з Південним мостом у м. Дніпропетровську та реконструкція радіальної дороги, що з’єднує село Сурсько-Литовське з вул. Героїв Сталінграда в м. Дніпропетровську. Губернатор поставив завдання завершити її другу чергу до кінця 2012 року.
Губернатор відзначив, що одним з масштабних проектів, який реалізується в Дніпропетровську є будівництво з’їздів з Кайдацького мосту, що дозволить вивезти щоденний потік транзитного транспорту з центру міста. У 2012 році планується збудувати 22-і опори, провести монтаж балок прогонових споруд, на що з державного бюджету виділено 300 млн грн.

Олександр Вілкул: «У рамках регіональної програми розвитку дорожньої інфраструктури у 2012 році у Дніпропетровську на проспекті ім. газети «Правда» буде збудований перший у Східній Україні надземний перехід, обладнаний ескалатором і ліфтом»

У рамках регіональної програми розвитку дорожньої інфраструктури у 2012 році у Дніпропетровську на проспекті ім. газети «Правда» буде збудований перший у Східній Україні надземний перехід, обладнаний ескалатором і ліфтом. Також на проспекті будуть відремонтовані три підземні переходи. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час наради з благоустрою та розвитку дорожньої інфраструктури м. Дніпропетровська.
«Два роки тому було розпочато регіональну програму розвитку дорожньої інфраструктури. У тому числі, програму з ремонту доріг у місті Дніпропетровську. У 2011 році було розпочато комплексний ремонт проспекту ім. газети «Правда». У рамках першого етапу реконструкції проспекту було укладено два шари дорожнього полотна, облаштовані тротуари та системи ливневої каналізації, висаджено нові дерева, замінено мережі зовнішнього освітлення. У 2012 році комплексний ремонт проспекту ім. газети «Правда» продовжиться. Цього року буде відремонтовано три підземні переходи (в районі Юр’ївської розв’язки, в районі вул. Байкальської, на вул. Калиновій) та збудовано новий надземний перехід (у районі пр. Воронцова). Новий надземний перехід буде облаштований ескалатором та ліфтом для підйому людей похилого віку та осіб з обмежиними фізичними можливостями. Обласна влада системно вирішує актуальні питання, дбаючи про комфорт жителів Дніпропетровщини», — сказав Олександр Вілкул.
Вартість будівництва надземного переходу та реконструкції трьох підземних переходів на проспекті ім. газети «Правда» становить 26,5 млн. грн.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині буде створена програма підвищення кваліфікації психологів та педагогів, які займаються соціальною адаптацією дітей-сиріт та дітей з проблемних сімей»

За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела робочу нараду щодо підвищення якості роботи системи соціальної адаптації дітей та влаштування дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, у сімейні форми виховання або повернення їх у біологічні сім’ї. Нарада пройшла в центрі соціально-психологічної реабілітації дітей у Дніпропетровську.
«Центр соціально-психологічної реабілітації дітей – це сучасний комплексний заклад соціального захисту дітей. В таких закладах створюються необхідні умови для того, щоб дитина повернулась у біологічну сім’ю після соціальної реабілітації. У центрі професійними психологами та педагогами у дитині формується сприятливе ставлення до усиновлення або переходу в сімейні форми виховання, в тому числі до дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ). Це краща європейська практика роботи з такими дітьми», — сказав губернатор Олександр Вілкул.
Центр соціально-психологічної реабілітації дітей тісно співпрацює зі службами у справах дітей та центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які безпосередньо займаються влаштуванням дітей у сімейні форми виховання та підготовкою кандидатів у прийомні батьки. Ця роботи відбувається в рамках регіональної програми, ініційованої губернатором Олександром Вілкулом, щодо попередження соціального сирітства та підтримки кризових родин «Депутати за благополуччя сімей». Програма реалізується депутатами Партії регіонів. За кожним депутатом Партії регіонів закріплена кризова сім’я — це більше 3 тисяч кризових сімей Дніпропетровщини. Дітям та сім’ям надається системна допомога.
З метою створення рівних можливостей для здобуття дітьми освіти у закладі організовано навчання вихованців. Навчаються вони з вчителями Дніпропетровської школи № 14 за індивідуальною та екстернатною формами, якщо дитина до цього не відвідувала певний час школу. Це дає можливість дітям вирівняти свій освітній рівень до вікового та придбати нові знання.
«У Центрі надається всебічна психологічна допомога, для того, щоб дитина мала змогу безболісно соціалізуватися та адаптуватися до нового життя. Працюємо ми за комплексною індивідуальною програмою реабілітації дітей. Програма основана на адресному підході до кожної дитини, вивченні її особистості та життєвих обставин. Ми допомагаємо дитині повірити у себе, відчути себе потрібною і захищеною», – сказав психолог Дніпропетровського центру соціально-психологічної реабілітації дітей Олег Прокопенко.
Центр соціально-психологічної реабілітації дітей виконує функції не тільки тимчасового пункту перебування (якими наразі в системі соціального захисту є притулки). Центр реабілітації – це комплексна система роботи з дітьми, яка вибудовує рух дітей не за маршрутом «притулок – дитячий будинок (інтернат)», а від «Центру до біологічної сім’ї або до сімейних форм виховання».
«Притулок – це тимчасове місце перебування дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, де вона знаходиться поки не встановлять її особу та статус. Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула ми робимо акцент на подальшому розвитку центрів реабілітації дітей шляхом переходу від форми притулку до центру. Це забезпечить підвищення якості роботи системи соціальної адаптації та влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у сімейні форми виховання або повернення дітей у біологічні сім’ї»,- сказав в.о. начальника служби у справах дітей Віктор Візир.
Для подальшого розвитку системи Центрів соціально-психологічної реабілітації губернатор Олександр Вілкул поставив завдання органам місцевого самоврядування та виконавчої влади, на території яких знаходяться ці центри реабілітації дітей або притулки, які перейдуть у форму Центру, вивчити кадровий потенціал в своєму місті чи районі по лінії медицини, педагогіки, юридичної та психологічної служби.
«На Дніпропетровщині буде створена програма підвищення кваліфікації психологів та педагогів, які займаються соціальною адаптацією дітей-сиріт та дітей з проблемних сімей. Ми будемо цілеспрямовано займатися підготовкою спеціалістів для надання професійної допомоги дітям в центрах реабілітації. Також будуть проводитися курси для підвищення кваліфікації педагогів. Наприклад, теоретична частина на базі Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, а практична частина в центрі реабілітації», — сказав Олександр Вілкул.

Довідка:
У Дніпропетровському Центрі соціально-психологічної реабілітації діти перебувають віком від 3 до 18 років, які опинились у складних життєвих обставинах. Центр у Дніпропетровську був відкритий одним із перших в Україні. Заклад розрахований на 30 місць.
Щорічно влітку вихованці центру соціально-психологічної реабілітації оздоровлюються у позаміських таборах на узбережжі моря.
Всього у Дніпропетровській області функціонує 3 центри соціально-психологічної реабілітації дітей. Планова ємність центрів соціально-психологічної реабілітації становить 110 місць. Протягом 2011 року у центрах отримали соціально-психологічну та педагогічну допомогу 256 дітей.

Дніпропетровщина повністю забезпечена матеріальними ресурсами для весняно-польової кампанії

На даний час обсяги закупленого насіння, мінеральних добрив, дизельного палива перевищують торішні показники станом на цей час. Про це стало відомо на засіданні Регіонального комітету з економічних реформ, яке пройшло під головуванням губернатора Олександра Вілкула.
На даний час весняно-польова кампанія на Дніпропетровщині забезпечена матеріальними ресурсами в достатній кількості – обсяги закупленого насіння, мінеральних добрив, дизельного палива перевищують торішні показники станом на цей час.
Забезпечення матеріальними ресурсами становить:
Насіння: господарства області при потребі 52,8 тис. тонн з урахуванням пересіву озимих засипали 58,1 тис. тонн насіння, або 110% (в 2011 році 101%). Господарства повністю забезпечені насіннєвим матеріалом ярих зернових та зернобобових культур.
Мінеральні добрива: станом на 20 березня закуплено 104 тис. тонн мінеральних добрив або 97% до потреби (106,7 тис. тонн). Повністю забезпечені мінеральними добривами у Верхньодніпровському, Царичанському та Томаківському районах (100-122%). Робота по закупівлі мінеральних добрив продовжується.
Засоби захисту рослин: Закуплено засобів захисту рослин для проведення весняно-польових робіт 1140 тонн, що становить 95% до потреби (1200 тонн). Робота по закупівлі продовжується.
Паливно-мастильні матеріали: при потребі 38,1 тис. тонн дизельного палива закуплено 37,2 тис. тонн, або 98%, що необхідно для поточної роботи. Закупівля продовжується.
Техніка: з наявних 18,4 тисяч одиниць тракторної техніки відремонтовано 18,2 тисяч, або 99%. До кінця березня роботи будуть завершені.

На Дніпропетровщині розпочалася весняно-польова кампанія
Південні райони Дніпропетровщини розпочали посівну. Зокрема, почався посів ярового ячменю. Найбільші площі наразі посіяно у Нікопольському районі (500 га), Апостолівському районі (350 га), Томаківському районі (80 га). Зараз посів йде у 2 зміни. Про це стало відомо на засіданні Регіонального комітету з економічних реформ, яке пройшло під головуванням губернатора Олександра Вілкула.
Господарствами області вже розпочато підживлення озимих зернових культур, ці роботи вже проведено на площі 176 тис. га. (56%). Активно проводять цю роботу господарства Широківського – 72%, Апостолівського – 66%, Петропавлівського – 54% районів. Також ведуться роботи по підготовці ґрунту до посіву (по закриттю вологи).
Загальний обсяг весняно-польових робіт, який потрібно буде зробити на Дніпропетровщині цього року, майже на 30% більше минулорічного. Через несприятливі погодні умови пересіву підлягає 334 тисячі га втрачених від несприятливих погодних умов посівів озимини. З урахуванням цього загалом весняно-польові роботи охоплюють на Дніпропетровщині 1 млн 460 тис га (у 2011 – 1 млн 126 тис га).
Як повідомлялося, на колегії облдержадміністрації 22 березня 2012 року Олександр Вілкул доручив визначити перелік господарств Дніпропетровщини для отримання державної допомоги на пересів озимини.

Олександр Вілкул: «За 3 роки парк тракторів та комбайнів на Дніпропетровщині оновиться на 15%»

За завданням губернатора Олександра Вілкула в області проводиться технічне переоснащення аграрного сектору. Загалом парк тракторів та комбайнів на Дніпропетровщині протягом 2010-2012 років оновиться на 15%. Сучасна техніка, зокрема, дозволить якісно виконати значний обсяг робіт весняно-польових робіт в стислі терміни.
Враховуючи значний обсяг робіт та стислі терміни весняно-польової кампанії, за завданням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула розроблено робочий план посіву ярих культур, який передбачає організацію роботи у цілодобовому режимі у три зміни з використанням потужної техніки з обладнанням для високої точності землеробства.
Новітнє обладнання сільськогосподарської техніки дозволяє досягти дуже високої точності (5-15см) водіння по заданих траєкторіях навіть в умовах поганої видимості через пил чи туман та вночі. Зокрема, мова йде про системи паралельного водіння з використанням систем супутникової навігації для визначення поточного положення сільгосптехніки. Таким чином максимально використовується ширина агрегату, зводяться до мінімуму перекриття сусідніх рядів, виключаються пропуски між сусідніми рядами, забезпечується можливість роботи в умовах поганої видимості (пил, туман, нічний час), знижується стомлюваність водія.
Наразі на Дніпропетровщині 14% сільськогосподарської техніки мають подібне обладнання, 37% з них – це імпортна складна техніка, зокрема, таких визнаних світових виробників як John Deere, Case ІН, CLAAS.
За завданням Олександра Вілкула в області проводиться технічне переоснащення аграрного сектору за рахунок механізму здешевлення кредитів на закупівлю сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва, умов фінансового лізингу. Так, у 2011 році агроформуваннями області придбано 1348 одиниць техніки на суму 532,6 млн. грн., в тому числі тракторів 779 одиниць на суму 240 млн. грн., зернозбиральних комбайнів 133 одиниці на суму 149,6 млн. грн.
В 2012 році господарствами планується закупити більше 1400 одиниць техніки, з них 790 тракторів, 150 комбайнів. Таким чином, парк тракторів та комбайнів на Дніпропетровщині протягом 2010-2012 років оновиться на 15%.

Олександр Вілкул: «В структурі посівних площ на Дніпропетровщині в 2012 році до 60% будуть складати культури зернової групи»
Весняно-польові роботи на Дніпропетровщині повинні пройти в стислі терміни за високої якості, з дотриманням в структурі посівних площ до 60% зернової групи. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул на засіданні Регіонального комітету з економічних реформ.
«Від своєчасного і якісного проведення підготовчих робіт великою мірою залежить майбутній врожай. Ми повинні провести весняно-польові роботи в стислі терміни за високої якості, з дотриманням в структурі посівних площ до 60% зернової групи», — сказав Олександр Вілкул. Він дав низку завдань щодо своєчасного та якісного проведення посівної. Головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом поставлено завдання довести площу зернової групи до 60% в структурі посівних площ, що становить 1 млн. 247 тис. га. Це на 122 тис. га більше минулого року.
Цього року на Дніпропетровщині необхідно посіяти:
ярих зернових 930 тис. га;
— з них: ярового ячменю – 302 тис. га;
— кукурудзи на зерно – 505 тис. га;
— круп’яних та інших зернових – 123 тис. га;
соняшнику – 439 тис. га (23% від загальної площі посівів);
овочів та картоплі на рівні минулого року (овочів – 38,5 тис. га; картоплі – 49,3 тис. га).
Наразі також з озимих колосових збереглося озимої пшениці 260,7 тис га (80% з отриманих сходів). При мінімальній врожайності 25 ц\га прогнозований валовий збір її складе 650 тис тонн. Ще близько 260 тисяч тонн пшениці є в запасі, тож разом на маркетинговий рік 2012-2013 на Дніпропетровщині планується мати більше 900 тисяч тонн зерна. З них на насіння на наступну посівну потрібно буде 140 тисяч тонн, тож залишку – 760 тисяч тонн – вистачить для забезпечення потреб регіону до літа наступного року (для потреб харчової промисловості на маркетинговий рік 2012-2013 ( з липня по липень) потрібно 535 тисяч тон продовольчого зерна, з яких 250 тис тонн – для хлібопекарського виробництва).

Олександр Вілкул: «Соціальні Ініціативи Президента України – це основа для підвищення соціальних стандартів життя»

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів засідання Регіонального комітету з економічних реформ. Одне з питань було присвячене реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича у Дніпропетровській області.
«Соціальні Ініціативи Президента України – це основа для підвищення соціальних стандартів життя. Тому кожен керівник міста та району області несе за надання конкретної допомоги нашим людям персональну відповідальність», — сказав Олександр Вілкул.
Президент України Віктор Янукович визначив чотири стратегічних напрямки соціальних реформ, що мають реалізуватися у державі. Це відновлення довіри суспільства до державної соціальної політики, комплексні зміни у підходах до оплати праці, модернізація сфери соціального забезпечення та сприяння ефективній зайнятості та створення робочих місць. Для реалізації цих напрямків розроблені 16 першочергових кроків.
«Результати реалізації Президентських Ініціатив повинні відчути перш за все ті, на чиїх плечах тримається наша країна — педагоги, лікарі, працівники бюджетної сфери, робітничий клас. Відповідальне ставлення держави формує нові стандарти соціального захисту ветеранів та пенсіонерів», — сказав Олександр Вілкул.
Наразі Міністерство соціальної політики України визначило основні заходи, які забезпечать виконання завдань Глави держави. Зокрема, це перегляд розмірів пенсійних виплат пенсіонерам за віком, членам сімей померлих інвалідів війни, учасникам війни, пенсіонерам-військовослужбовцям. Також це попередження кризових ситуацій у сім’ях з дітьми та охоплення сімейними формами виховання дітей-сиріт, підвищення рівня соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Це і забезпечення засобами реабілітації та житлом інвалідів, медичне лікування інвалідів-чорнобильців та спецлікування дітей хворих церебральним паралічем, виплата заощаджень колишнього Ощадбанку.
Під час наради Олександр Вілкул визначив перед міськими головами та головами райдержадміністрацій низку завдань щодо реалізації Соціальних Ініціатив.
Зокрема, для продовження існуючих державних соціальних програм губернатор наголосив на необхідності:
• прискорення завершення тендерних процедур з визначенням установи, які будуть проводити оздоровлення пільгових категорій громадян;
• підсилення контролю за виконанням планів-графіків проведення ремонтів житла інвалідів війни;
• оновлення до 4 квітня 2012 року поіменних списків ветеранів війни для виплати одноразової допомоги до Дня Перемоги;
• максимального охоплення усіх потребуючих програмою житлових субсидій.
Олександр Вілкул зазначив, що вже з травня 2012 року передбачено підвищення низки виплат для пенсіонерів, ветеранів війни, інвалідів та інших пільгових категорій населення. Тому усі задіяні структури вже зараз мають відпрацювати механізми проведення своєчасних перерахунків.
Для цього в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Олександр Вілкул поставив відповідні завдання:
• оновити бази Пенсійного фонду, Ощадного банку, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Дніпропетровській області;
• оновити список та перевірити наявні житлові справи інвалідів, які потребують покращення житлових умов;
• до 15 квітня оновити відомості Центрального банку даних з питань інвалідності для забезпечення заміни протезних засобів, термін придатності яких завершується в 2012 році;
• посилити роботу з легалізації доходів працюючих громадян.

З 2 квітня 2012 року на Дніпропетровщині розпочне роботу «гаряча» телефонна лінія з питань реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича

З 2 квітня 2012 року на Дніпропетровщині розпочне роботу «гаряча» лінія з питань реалізації Соціальних Ініціатив. Телефонна лінія працюватиме з 9-00 до 18-00 з понеділка по п’ятницю за номером (056) 713 63 09.
Таке завдання поставив губернатор Олександр Вілкул головному управлінню праці та соціального захисту населення облдержадміністрації під час засідання Регіонального комітету з економічних реформ.
«Кожен мешканець регіону, який потребує соціального захисту держави, повинен знати про усі зміни, запроваджені Президентом України Віктором Януковичем», — сказав Олександр Вілкул.
В рамках реалізації Соціальних Ініціатив Глави держави передбачено з 1 травня 2012 року підняти рівень пенсій у залежності від трудового стажу. Так протягом з травня 2012 року пенсіонери, яких по області нараховується 765 тис осіб, отримуватимуть додатково щомісяця у середньому по 103,60 грн.
Також з травня зростуть з 28% до 42% пенсійні виплати для членів сімей померлих інвалідів війни. Додаткова виплата у травні – червні 2012 року складе 117,32 грн, у липні – вересні 118,16 грн, у жовтні – грудні 121,15 грн. Наразі в області проживає 8681 така особа.
Водночас з 1 травня поточного року підвищення до пенсії учасників війни, нагороджених медалями зросте з 15 до 20%, а для учасників війни, які не мають нагород – з 10 до 15%. Загалом в області отримують такі доплати 95 тис осіб.
Також у 2012 році будуть прийняті рішення щодо повернення 373 тис жителі області по 1 тис гривень заощаджень колишнього Ощадбанку.
Значна увага приділяється лікуванню інвалідів-чорнобильців, зокрема, проведенню складних медичних операцій (онкохвороби, серцево – судинні захворювання). Загалом у державному бюджеті цього року для лікування інвалідів-чорнобильців України передбачено 50 млн грн. Наразі триває розподіл коштів між регіонами України.
Починаючи з березня 2012 року вперше в Україні запроваджено соціально справедливий рівень щомісячних страхових виплат шахтарям-інвалідам та іншим потерпілим на виробництві і членам їх сімей. Розмір щомісячних страхових виплат буде підвищений на коефіцієнт збільшення середньомісячної номінальної зарплати. На Дніпропетровщині такі страхові виплати отримують більше 36 тис осіб. Щомісячна доплата у березні склала близько 140 гривень.
У 2012 році передбачено підвищення рівня прожиткового мінімуму, до якого доплачується допомога на дітей з малозабезпечених сімей з 50 до 75%, а на пенсіонерів та інвалідів — з 80 до 100%. Зокрема, діти з малозабезпечених родин щомісячно додатково у середньому отримуватимуть 259,7 грн; пенсіонери та інваліди – додатково щомісячно 168 гривень.
«Соціальні Ініціативи Президента України Віктора Януковича – новий етап та нова якість соціального захисту громадян. Вже найближчим часом для сотень тисяч жителів Дніпропетровської області підвищаться соціальні виплати та державні гарантії. Завдання обласної влади – забезпечити чітке та безумовне виконання завдань Глави держави, аби підсилену державну допомогу відчула кожна людина, яка цього потребує», — сказав Олександр Вілкул.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Відбулося засідання виконкому.
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою
  • ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В ПАВЛОГРАДІ
  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.