Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 28.09.2012 р

Сентябрь 28th, 2012 Новини Вывести на печать

Надання першої допомоги при отруєнні чадним газом

Природний і скраплений гази не мають токсичного (отруйного) впливу на організм людини, оскільки вони мало розчиняються в крові, але змішуючись з повітрям, значно зменшують вміст кисню в ньому. Людина, яка знаходиться в такій атмосфері, відчуватиме кисневий голод, а при значній концентрації газу в повітрі може задихнутися. Крім того, кисневий голод може наступити під час роботи газових приладів за відсутності надходження необхідної кількості свіжого повітря.

При неповному згорянню газів, тобто при браку кисню, виділяється окис вуглецю СО (чадний газ), який не має кольору і запаху і є високотоксичним. Після декількох вдихів повітря, яке містить за об’ємом всього 1 відсоток окислу вуглецю, наступає втрата свідомості і через 1-2 хвилини – смерть.

При всіх нещасних випадках, пов’язаних з використанням газу (вибухах, пожежах, отруєннях), необхідно подзвонити в одну із служб: швидку медичну допомогу — 103, пожежну — 101, газову — 104, міліцію — 102. Пам’ятайте: кожна з цих служб повідомить інші про те, що трапилося, і вони прибудуть на місце події.
До прибуття швидкої допомоги повинно бути наданий долікарську допомогу потерпілим.
При опіках. Необхідно винести потерпілого в безпечне місце і захистити уражені ділянки тіла від зовнішнього середовища. Як захисні засоби необхідно використовувати стерильні матеріали (бинт, марлю) свіжовипрані і вигладжені простирадла, покривала, скатертини. Не допускати очищення шкіри від прилиплого або пригорілого одягу, відкриття уражених ділянок тіла, оскільки при цьому в рану можна занести інфекцію.
Опіки часто супроводжуються шоком. Рекомендовані заходи: дати потерпілому випити до 20 крапель Зеленіна і валеріанової настоянки, можна пити каву або міцний чай. Забезпечити спокій до приїзду лікаря.
При отруєнні чадним газом і удушенні негайно відкрити вікна, викликати швидку допомогу і до її прибуття потерпілого треба винести або вивести на свіже повітря, покласти на рівне місце, усунути все, що утрудняє його дихання (розстібнути комір, ослабити пояс), тепло укрити і стежити за його станом. При необхідності дати понюхати нашатирний спирт, робити штучне дихання.

Управління
з питань надзвичайних ситуацій
облдержадміністрації

 На Дніпропетровщині відкрито навчально-виховний комплекс по типу «дитсадок-школа» в селі Троїцьке Петропавлівського району

На Дніпропетровщині відкрито навчально-виховний комплекс по типу «дитсадок-школа» (НВК) в селі Троїцьке Петропавлівського району. Відтепер у селі Троїцьке ще 25 маленьких мешканців Дніпропетровщини мають змогу отримувати дошкільну освіту.
«Троїцький навчально-виховний комплекс по типу «дитсадок-школа» є практичною реалізацією регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», ініційований губернатором Олександром Вілкулом. Обласна влада працює над вирішенням ключових питань: відновленням діяльності дитсадків, створенням умов для здобуття дітьми нашого регіону якісної дошкільної освіти», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Приміщення Троїцького НВК було капітально відремонтовано. Зокрема, проведено ремонт водопроводу та опалення, покрівлі, внутрішніх приміщень, фасаду будівлі. Придбано дидактично-ігрове та спортивне обладнання, а також килимове покриття, лави для сидіння, письмові столи, стільці, навісні полиці. На ці цілі було виділено понад 600 тисяч гривень.
На святі відкриття навчально-виховного комплексу були присутні: голова Петропавлівської районної державної адміністрації Ігор Лисунець, перший заступник голови Петропавлівської районної державної адміністрації Іван Леонов, голова Петропавлівської районної ради Сергій Павленко, начальник Петропавлівського районного відділу освіти Михайло Пающик, спонсори, фермери, односельчани.
У рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» в 2011-2012 роках у Петропавлівському районі після капітального ремонту відкрито додаткову групу у Самарському дитячому садку (для 25 дітей с.Самарське), дитсадок переведено із сезонного режиму роботи на цілорічний. Наразі завершуються ремонтні роботи у Петропавлівькому дитсадку №3 та Дмитрівському дошкільному закладі №2, де буде відкрито по одній додатковій групі для 50 дітей с. Петропавліка та с. Дмитрівка. Також з 1 жовтня цього року 10 дітей з с. Лозівське (де відсутній дитсадок взагалі) будуть підвозитися до Петропавлівського дитсадка №4.
Довідка:
У Петропавлівському районі працює 18 дошкільних навчальних закладів, в яких виховується 668 дітей. Охоплення п’ятирічних дітей дошкільною освітою становить 100 %.

На міжнародній конференції «Україна: перемагати за допомогою інформаційних технологій» були високо оцінені результати впровадження проекту «Е-регіон» у Дніпропетровській області

На міжнародній конференції «Україна: перемагати за допомогою інформаційних технологій», яка пройшла у Києві, були високо оцінені результати впровадження проекту «Е-регіон» у Дніпропетровській області. У міжнародній конференції взяли участь Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, голова державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів, Президент компанії Cisco в країнах Європи, Ближнього Сходу, Африки та СНД Кріс Дедікот, Президент корпорації Global Engineering Technology Тае Джонг Ли та інші.
Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул зазначив, що під керівництвом нашого Президента Віктора Федоровича Януковича Україна почала масштабну модернізацію економіки й соціальної системи. Це вже дало свої позитивні результати — забезпечено зростання економіки, підвищуються соціальні стандарти життя громадян. При цьому ми розуміємо, що успіх системних перетворень можливий лише при впровадженні кращих світових практик управління у всіх сферах життєдіяльності з широким використанням новітніх інформаційних технологій. З цією метою на Дніпропетровщині в рамках Комплексної стратегії розвитку області розроблено і реалізується проект «Е-регіон.
У регіоні вже запроваджена та розвивається система електронного врядування. Дніпропетровщина вивчила кращий світовий досвід впровадження IТ-технологій у цій сфері. Були проаналізовані проекти створення «розумних міст і регіонів», інфраструктура яких побудована на новітніх інформаційно-телекомунікаційних системах. У тому числі Лондон, Дубаї, Стокгольм та Хельсенки.
«До кінця року буде затверджено низку законів стосовно е-урядування та надання послуг в електронному вигляді. Я їжджу по регіонах і бачу, що є регіони, які вже запроваджують у себе такі проекти. Зокрема, таким регіоном є Дніпропетровська область», — сказав Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.
Електронний документообіг
У Дніпропетровській області створена єдина комунікаційна мережа, до якої підключені облдержадміністрація, обласна рада, районні адміністрації та районні, міські, сільські й селищні ради, це більше 1500 користувачів системи. Створено єдиний телекомунікаційний центр і центр сертифікації електронних ключів. В облдержадміністрації та обласній раді запроваджено електронний документообіг. До системи електронного документообігу підключені всі управління облдержадміністрації та підрозділи облради, а також районні адміністрації та ради (всього понад 400 користувачів).
Створюється обласний Дата-центр. Це дозволить підвищити ефективність, тиражування типових рішень для користувачів та забезпечить безпеку зберігання і обробки даних.
«Відкрита влада»
Із березня 2011 року при облдержадміністрації створений і працює сучасний автоматизований інформаційно-ресурсний центр «Відкрита влада». У Центрі за принципом «єдиного вікна» надається 21 адмінпослуга. Функціонує портал «Відкрита влада», на якому розміщена актуальна інформація для підприємців та громадян.
У кожному місті і районі функціонують дозвільні центри. У них за принципом «єдиного вікна» та за єдиними стандартами надаються дозвільні процедури для підприємців. Всього таких центрів 36. 22 — в районах, 13 — у містах обласного підпорядкування, 1 — обласного рівня. У них працює 53 держадміністратора. Робота всіх дозвільних центрів області по кожному зверненню за допомогою спеціального програмного забезпечення в онлайн-режимі контролюється з центру «Відкрита влада». Завдяки цьому 90% дозволів в області видаються підприємцям достроково.
У всіх містах області завершується створення інформаційно-розрахункових центрів для оплати всіх видів комунальних послуг, в тому числі і через Інтернет. Завдяки цьому за 2 роки рівень розрахунків населення за послуги ЖКГ в області зріс на 20%.
У червні цього року в Дніпропетровській обласній адміністрації запущений контакт-центр «Гаряча лінія Олександра Вілкула». Результати розгляду звернень громадян на цю лінію контролюються губернатором особисто.
Єдиний освітній простір
У сфері освіти створюється єдиний освітній простір. На Дніпропетровщині вже впроваджено серію знакових проектів. Зокрема, минулого року запущено «Єдиний інформаційно-освітній портал» області, на якому представлена актуальна інформація про всі школи та дитячі садки області та відділи освіти.
Першого вересня цього року стартував проект «Електронна школа для обдарованих дітей». Це електронний ресурс для поглибленого навчання 7 предметів природничо-математичного напрямку. В рамках проекту зареєстровано близько 2 тисяч переможців олімпіад і конкурсів Малої академії наук. Відтепер кожна обдарована дитина в області має можливість отримати доступ до 50-ти веб-семінарів провідних вчених України та світу.
Також в регіоні створена електронна Інтернет-школа для дітей з особливими потребами, яка дозволяє учням 5-9-х класів, що мають обмежені фізичні можливості, отримати он-лайн консультації, переглянути навчальні матеріали. В рамках проекту вже створено і розміщено в Інтернет більше 1 тис уроків. У регіоні створені «Електронний журнал» і «Електронний щоденник», а також «Електронна бібліотека».
Впроваджено проект «Електронний дитячий садок». На сьогодні вже створено Інтернет-сайти і бази даних всіх 927 дошкільних установ. З 1 вересня батьки мають можливість відвідувати 3D екскурсії, а обравши дитсадок здійснити он-лайн реєстрацію дитини.
З метою забезпечення безпеки підвезення учнів та вчителів у сільській місцевості, контролю за нормальним швидкісним режимом, цільовим використанням транспортних засобів, інтерактивним інформуванням батьків про переміщення шкільного автобуса з дитиною впроваджено проект «Логістика шкільного автобуса». Система фіксує відхилення від маршруту і перевищення швидкості, автоматично формує звіти. 100% шкільних автобусів у сільській місцевості Дніпропетровщини охоплені системою такого контролю.

Розробляється портал «Ярмарок вакансій». У рамках проект випускники вишів отримають доступ до інформації про вакансії на підприємствах та вимогах роботодавця до кандидатів. У свою чергу підприємства-роботодавці також матимуть доступ до інформації про випускників з потрібних спеціальностей та рівень їх підготовки.
ІТ-технології в охороні здоров’я
Дніпропетровщина є «пілотним» регіоном з модернізації охорони здоров’я. В рамках проекту «Е-регіон» на всіх машинах «швидкої допомоги» встановлено GPS-системи. Створюється Єдиний обласний центр диспетчеризації. Це дозволило не лише скоротити час доїзду «швидкої допомоги», але і на 30% знизити витрати палива. Вже сьогодні на Дніпропетровщині в 90% випадків «швидка» доїжджає на місце виклику за 10 хвилин у містах, за 20 хвилин у сільській місцевості.
У регіоні розпочато реалізацію пілотного проекту з телемедицини. Це дозволяє лікарям отримувати дистанційно відео-консультації медичних експертів.
Розроблена та розпочато реалізацію пілотного проекту Е-лікарня, який передбачає впровадження електронної медичної картки пацієнта (всі дані в одному місці: результати оглядів, досліджень, аналізів, антрометрічних даних; швидкий пошук і використання); електронний запис на прийом до лікаря; доступ до інформації про гарантований рівень послуг (перелік безкоштовних ліків, процедур, аналізів, нормативного харчування); надання результатів аналізів в електронній формі; автоматизацію роботи реєстратури (електронні журнали, запис, розклад, контроль обслуговування пацієнтів, централізоване зберігання даних), аналіз діяльності установи: витрати на пацієнта, навантаження лікарів, ліжок, обладнання та ін. Проект дозволяє перейти від фінансування абстрактного «ліжко-місця» до програмно-цільового методу фінансування лікування конкретного пацієнта.
«Безпечне місто»
У регіоні розпочато реалізацію проекту «Безпечне місто», при розробці якого вивчено досвід Ізраїлю, США та країн ЄС.
Для цього за аналогією з Єдиним обласним центром диспетчеризації «швидкої допомоги» створюється Єдина регіональна автоматизована система «Служба 102», а всі патрульні автомобілі обладнуються системами GPS, бортовими комп’ютерами та засобами електронного зв’язку.
Зараз робочою групою з упровадження проекту проводиться вибір компанії-інтегратора по впровадженню комплексного рішення, яке дозволить створити єдину інформаційну, технічну та технологічну інфраструктуру для поетапного впровадження стаціонарних систем відеоспостереження та створення єдиного Ситуаційного Центру для централізованого контролю і прийняття рішень по кожному з об’єктів включених в систему «Безпечне місто».
«Ми розглядаємо перехід до електронного управління як основу для підтримки темпів соціально-економічного розвитку регіону і України. Ми відкриті для міжнародного досвіду та партнерства в рамках впровадження проектів Електронного керування», — сказав Олександр Вілкул.

 На Дніпропетровщині підвищення пенсій отримали близько 958 тис пенсіонерів

Губернатор Олександр Вілкул привітав ветеранів війни та праці, а також старше покоління Дніпропетровщини з міжнародним Днем громадян похилого віку та Днем ветерана в Україні. З нагоди свята в Дніпропетровському академічному театрі опери та балету відбулось урочисте зібрання, в якому взяли участь близько 800 ветеранів війни та праці з усіх міст та районів області.
«День людей похилого віку та День ветерана – це символ мудрості, добра, єдності і наступності поколінь. Ми вшановуємо і дякуємо вам за вашу працю та подвиг! Ми цінуємо ваш величезний внесок у наше сьогодення і майбутнє!», – сказав Олександр Вілкул.
В фойє театру ветеранів зустрічали естрадний оркестр «Віадук» Дніпропетровського училища культури. На святковому концерті творчі номери виконували артисти Дніпропетровського академічного театру опери та балету, актори Дніпродзержинського музично-драматичного театру ім. Л.Українки, ансамбль бандуристів «Чарівниці» Дніпропетровської обласної філармонії та Дніпропетровської консерваторії, академічний фольклорно-хореографічний ансамбль «Славутич», ансамбль «Сузір’я Придніпров’я», дитячий театр «Золотий ключик», актори Дніпродзержинського музично-драматичного театру, тощо.
Губернатор нагородив 35 активістів та членів ветеранських організацій Почесними грамотами Дніпропетровської облдержадміністрації.
«Захист і підтримка ветеранів та пенсіонерів є одним із пріоритетних напрямків роботи влади. Для досягнення цієї мети нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем реалізується курс на підвищення соціальних стандартів життя. В основі цього – комплексність і адресний підхід до кожного», – сказав керівник області.
Голова Дніпропетровської обласної ради ветеранів Станіслав Миколайович Шевченко подякував обласній владі за турботу та підтримку: «Моєму поколінню довелося пережити дуже багато. І ми пишаємося тим, що ми віддавали своє життя немарно. Ми бачимо щасливі обличчя дітей, молоді, сімей… Наша рідна Дніпропетровщина та Україна активно розвиваються. Будуються дороги, дитсадки, школи, лікарні… Розвивається система соціального захисту. Ветерани та пенсіонери отримують значну увагу та підтримку у вирішенні багатьох проблем, в тому числі лікуванні й оздоровленні. Про нас дбають. І я дякую за це обласній владі».
Із 1 січня 2012 року на виконання доручень Уряду на Дніпропетровщині збільшено мінімальний розмір пенсій інвалідів війни. Так, мінімальна пенсія інваліда війни І групи складає 2343 грн, ІІ групи — 2096 грн, ІІІ групи — 1850 грн. Середній розмір пенсії цієї категорії збільшено у порівнянні з минулим роком на 437 грн та складає більше 2,7 тис грн. Із 1 травня 2012 року для майже 958 тис пенсіонерів регіону збільшено пенсії в середньому на 153 грн. Наразі середній розмір пенсії складає 1 тис 532 грн. Пенсії виплачуються своєчасно і в установлених розмірах.
Крім цього, у 2012 році збільшено розмір одноразової допомоги ветеранам війни до Дня Перемоги. Близько 145 тис громадян отримали допомогу на загальну суму близько 53 млн грн. Це в 1,3 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (у 2011 році загальна сума виплат ветеранам війни складала близько 40 млн грн). Розмір допомоги інвалідам війни у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшено в 2,2 рази.
В області створена ефективна система соціального захисту одиноких непрацездатних пенсіонерів, ветеранів та інвалідів. Зокрема, на Дніпропетровщині функціонує 51 територіальний центр соціального обслуговування. Ці заклади обслуговують близько 70 тис осіб, у тому числі, майже 43 тис осіб обслуговуються фахівцями терцентрів вдома.
У територіальних центрах регіону організовані та діють відділення постійного і тимчасового перебування ветеранів, надання соціальних послуг вдома одиноким непрацездатним громадянам, надаються послуги перукаря, з ремонту взуття, одягу та побутової техніки, транспортні послуги, функціонують бібліотеки, клуби, гуртки за інтересами.
В області постійно ведеться робота по забезпеченню ветеранів безкоштовним лікуванням, забезпеченням житлом, надання послуг з ремонту житла, зубо- і слухо-протезування. Ветерани та інваліди регулярно проходять санаторно-курортне оздоровлення. У цьому році вже оздоровлено 1 тис 460 ветеранів війни. Також 657 інвалідам війни, які за станом здоров’я не змогли відвідати санаторії, замість санаторно-курортної путівки виплачено грошову компенсацію на загальну суму близько 180 тис грн.
У 2012 році буде оздоровлено близько 5 тис ветеранів війни. Це майже на 2 тис чоловік більше, ніж у 2011 році.
На Дніпропетровщині у цьому році поведені ремонти житла 74 ветеранів, ще 62 помешкання буде відремонтовано до кінця року. В тому числі ремонти проводяться в помешканнях інвалідів війни. Інвалідам І та ІІ груп безкоштовно встановлюються стаціонарні телефони. Близько 1,5 тис інвалідів забезпечені засобами мобільного зв’язку.
Триває робота із забезпечення інвалідів технічними засобами пересування та реабілітації, зокрема, цього року близько 1400 інвалідів отримали інвалідні візки. До кінця року ще 1 тис інвалідам буде надано такі візки. Понад 4 тис інвалідів Дніпропетровщини отримують компенсацію на пальне, ремонт, технічне обслуговування транспортних засобів або транспортне обслуговування. На це було виділено майже 500 тис грн.
За завданням губернатора Олександра Вілкула об’єкти соціальної сфери для вільного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями обладнуються пандусами. Наразі в регіоні обладнано і пристосовано для безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями 9,3 тис об’єктів житлового та громадського призначення. Забезпечено безперешкодний доступ інвалідів до усіх управлінь Пенсійного фонду України, управлінь праці та соціального захисту населення, інтернатних установ системи соціального захисту населення, міських і районних центрів зайнятості, територіальних центрів соціального обслуговування.
Пандусами обладнано 194 будівлі місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст та районів Дніпропетровщини прискорити облаштування пандусами закладів соціальної сфери.
123 особи, яким виповнилося 100 і більше років виплачено обласну разову стипендію на загальну суму 747 тис грн. Три Героя Радянського Союзу та особа, яка нагороджена 4-ма медалями «За відвагу» у 2012 році отримали по 50 тис грн кожний.
Обласна влада велику увагу приділяє питанням фінансової підтримки громадських організацій ветеранів і інвалідів. У 2012 році обласній раді ветеранів надана фінансова допомога у розмірі близько 462 тис грн, а міським та районним осередкам – понад 2 млн грн.
На Дніпропетровщині проживають 347 тис. ветеранів праці, 123 тис ветеранів війни, в тому числі 9,7 тис інвалідів війни, 19,7 тис учасників бойових дій, 93,3 тис. учасників війни, три Герої Радянського Союзу, один ветеран нагороджений 4-ма медалями «За відвагу», 57 Героїв Соціалістичної праці, 13 повних кавалерів ордена Трудової Слави.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Про внесення змін до фінансового плану КП «Павлоградтеплоенерго» Павлоградської міської ради на 2024 рік
  • Оголошення про скликання засідання молодіжної ради при Павлоградській міській раді
  • Рішення 50 сесії VIII скликання
  • Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 28.12.2022 р. №1314 «Про передачу автогрейдера»
  • Impactpreneurship 2.0: навчання з соціального підприємництва для молоді, ВПО, ветеранів/-ок
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Яворницького Дмитра (від буд. № 203 до буд. № 173) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006643-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Нова (від вул. Кравченка до пров. Новий) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006543-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Щастя до вул. Хуторська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006477-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Будівельна в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006366-a
  • Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ТОВ «АТБ-МАРКЕТ»
  • Про внесення змін до фінансового плану КП «Павлоградське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Павлоградської міської ради на 2024 рік
  • Привітання міського голови Анатолія ВЕРШИНИ з Великоднем
  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі