Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 28.12.2012р.

Январь 9th, 2013 Новини Вывести на печать

Дмитро Колєсніков доручив розробити регіональний план дій з реалізації Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини у 2013 році

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков провів нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації. Він наголосив, що під керівництвом Президента України Віктора Януковича, в країні завершується підготовка Національного плану дій на 2013 рік, який охоплює всі напрямки соціально-економічного розвитку.
Дмитро Колєсніков доручив розробити регіональний план дій з реалізації Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини у 2013 році.
«Обласна влада повинна враховувати конкретні потреби і запити населення регіону, використовувати потенціал місцевого бізнесу, регулярно проводити моніторинг регіонального розвитку. Такий механізм роботи дозволить відслідковувати та контролювати вирішення кожної актуальної проблеми», — сказав Дмитро Колєсніков.
Губернатор представив учасникам наради основні завдання, які визначили на 2013 рік Президент України Віктор Янукович та Прем’єр-міністр України Микола Азаров.
Зокрема, це розвиток реального сектора і внутрішнього ринку як основи впровадження нової економічної моделі зростання. Визначальними орієнтирами в регіональній стратегії мають бути широке впровадження механізмів державно-приватного партнерства, імпортозаміщення, складовими якого є політика енергозбереження, забезпечення зростання питомої ваги власних енергетичних ресурсів, включаючи нетрадиційні та відновлювальні джерела енергії.
Щодо послідовної реалізації політики соціальної справедливості, керівництвом країни основними завданнями у цьому напрямку визначені:
• посилення адресності соціальних витрат і фокусування роботи на ранньому виявленні проблем в сім’ях і своєчасному наданні якісних соціальних послуг;
• модернізація політики зайнятості;
• зміна підходів до стимулювання створення робочих місць.
В галузі медицини особливу увагу необхідно звернути на технічне забезпечення оперативно-диспетчерських служб центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.
У 2013 році буде продовжено впровадження політики дерегуляції, перш за все — здешевлення витрат бізнесу на дотримання обов’язкових регуляторних процедур. Дніпропетровщина є лідером з провадження принципу «єдине вікно» з надання адміністративних послуг. Більше третини (34%) з усіх створених в Україні центрів з надання адмінпослуг припадає саме на Дніпропетровщину (35 зі 103-х).
Завершуючи нараду, Дмитро Колєсніков зазначив, що Дніпропетровщина одна з перших областей в країні, яка увійшла у новий рік із повністю сформованими бюджетами місцевих громад. Губернатор додав: «Бюджетний ресурс необхідно направляти на реалізацію пріоритетних напрямів реформ і впровадження соціальних ініціатив. Контроль за використанням бюджетних коштів — пріоритет в діяльності влади. Кожна бюджетна гривня повинна високо цінуватися».

Дмитро Колєсніков: «Першим об’єктом, який відкрито на Дніпропетровщині у новому 2013 році, став навчально-виховний комплекс у місті Верхівцево Верхньодніпровського району»

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков відкрив навчально-виховний комплекс у місті Верхівцево Верхньодніпровського району. Відкриття НВК стало можливим завдяки реконструкції приміщення початкової школи, яке не працювало з 1999 року. Перша черга реконструкції – відкриття двох груп дитячого садка на 52 дитини – була завершена у 2011 році. Наразі завершена друга черга реконструкції, яка дозволила відкрити ще одну додаткову групу на 28 дітей старшого дошкільного віку та забезпечити новими просторими класними кімнатами всіх учнів 1- 4 класів. Це підвищить якість та комфортність навчання й розвитку дошкільнят та учнів початкової школи.

Навчальний комплекс колишньої Верхівцевської загальноосвітньої школи № 1 складався з 2 будівель, в одній з яких вчилися учні 1-11 класів, інше приміщення, яке будувалося як початкова школа, не працювало 13 років (з 1999 року). Воно знаходилося у аварійному стані. При цьому в місті працював лише один дитячий садок на 110 місць, який не забезпечував потребу у дошкільній освіті. У 2010 році за ініціативи обласної влади було вирішено створити на базі Верхівцевської загальноосвітньої школи № 1 навчально-виховний комплекс «школа-дитсадок» та розпочата реконструкція закритої будівлі.
Наразі реконструкція завершена повністю. Верхівцевський навчально-виховний комплекс розрахований на 1035 вихованців, 80 з яких – це дошкільнята, які відвідують 3 групи дитячого садка, що входить до НВК.
«Дніпропетровщина розпочинає новий рік з нових добрих справ. І знаковим є те, що перший об’єкт, відкритий у 2013 році, — це навчально-виховний комплекс. Колись закрите приміщення школи сьогодні отримало нове життя, а маленькі жителі Верхівцево, які навчатимуться тут, отримали нові можливості для якісної освіти. Тисячі дітей регіону завдяки системній роботі влади всіх рівнів за останні три роки пішли у нові дитячі садки, школи та НВК. Така можливість з’явилась навіть у невеликих населених пунктах, де раніше не було дитсадків. Там, де діти отримують якісну освіту – там є майбутнє і життя», — сказав Дмитро Колєсніков, вітаючи громаду Верхівцево.
Голова облдержадміністрації зазначив, що за три роки на Дніпропетровщині в рамках проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» проведено масштабну роботу – відкрито вже 85 дитсадків, 290 додаткових груп, завдяки чому створено понад 9 тисяч нових місць у дошкільних закладах. Лише у Верхньодніпровському районі протягом останніх двох років відкрито 9 додаткових груп при діючих дошкільних навчальних закладах, 2 навчально-виховних комплекси, реконструйовано і відкрито 4 дошкільні навчальні заклади.
Як доповів Дмитру Колєснікову голова райдержадміністрації Микола Цебенко, загалом у Верхньодніпровському районі функціонує 20 дошкільних навчальних закладів комунальної форми власності, в яких виховується понад 1,5 тис. дітей. Всі діти старшого дошкільного віку охоплені дошкільною освітою.

Довідка:
Наразі в Дніпропетровській області всі діти старшого дошкільного віку охоплені дошкільною освітою (100%). У регіоні за два з половиною роки вже відкрито 85 дошкільні навчальні заклади та понад 290 додаткових груп при діючих дитсадках. Це більше 9 тисяч нових місць.
Усі дитсадки області мають власні Інтернет-сайти з «3D-екскурсіями» та детальною інформацією про послуги. Дані про всі дошкільні заклади Верхньодніпровського району та всієї Дніпропетровщині розміщені на порталі освітнього Центру – http://dp.isuo.org/. Із 1 грудня в області впроваджена ще й регіональна електронна реєстрація дітей у дитсадки, завдяки якій батьки можуть записати свою дитину в дитсадок через Інтернет. Це можна зробити через сайт – http://dnz-reg.nz.ua/.
Верхівцевський навчально-виховний комплекс розрахований на 1035 вихованців. У 2012-2013 навчальному році у школі навчається: 38 класів – 901 учень: 1-4 класів – 346 учнів, 5-9 класів – 444 учнів, 10-11класів – 111 учнів (фізико-математичний, гуманітарний, природничо-математичний профілі). Також до складу НВК входить 3 групи дитячого садка на 80 дітей.
У рамках реконструкції будівлі початкової школи встановлено нові системи водопостачання, каналізації, опалення та електропостачання. Проведені оздоблювальні роботи стін із використанням сучасних матеріалів. Встановлені енергозберігаючі металопластикові вікна, замінені двері. Придбані нові меблі та обладнання. Також у приміщенні НВК облаштовано сучасних харчоблок, який обладнано новітньою технікою. Це дозволить забезпечити всіх дітей НВК якісними та смачними обідами.

Губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков відкрив після капітального ремонту Верхньодніпровську амбулаторію сімейної медицини

На Дніпропетровщині добігають кінця ремонти амбулаторій загальної практики – сімейної медицини. Наразі вже відремонтовано майже 87% запланованих амбулаторій регіону. Сьогодні голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков відкрив після капітального ремонту Верхньодніпровську амбулаторію загальної практики – сімейної медицини, яка обслуговує понад 17 тисяч жителів міста. Також медзаклад отримав сучасне діагностичне обладнання.

Приміщення амбулаторії (колишня поліклініка) не ремонтувалося впродовж 20 років. Відтепер прийом пацієнтів, яких тут буває близько 345 в зміну, вестиметься лікарями у комфортних умовах, що є однією з важливих складових процесу модернізації системи охорони здоров’я на Дніпропетровщині.
З метою підвищення якості медичних послуг губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков вручив медзакладу сучасний комп’ютер та нове медичне обладнання, зокрема гематологічний аналізатор, електрокардіограф, електроні ваги для новонароджених та інше.
«Сучасне обладнання, гідні умови для лікування пацієнтів та роботи медиків, відремонтовані приміщення, сучасні підходи у лікуванні із запровадженням моделі сімейної медицини – все це є тими позитивними змінами, які в першу чергу відчувають люди. Саме з цього складається підвищення якості медичної допомоги загалом», — зазначив Дмитро Колєсніков.
Як доповіла головний лікар Верхньодніпровського Центру первинної медико-санітарної допомоги Інна Соколова, амбулаторія на 100% забезпечена лікарями та середнім медичним персоналом. «Різниця між умовами, які були і які відтепер створені в амбулаторії – вражаюча. В приміщені амбулаторії замінені вікна, двері, мережі водопроводу, встановлені електронагрівачі, зроблено пандус, оновлено головний вхід, відремонтовані сходи, коридори та санвузли. Тепер амбулаторія перетворилась на комфортний медзаклад. Це тим більш важливо, враховуючи, що при амбулаторії працює денний стаціонар на 20 ліжок», — зазначила лікар.
Губернатор наголосив, що Дніпропетровщина як пілотний регіон з впровадження проекту «Модернізація охорони здоров’я» отримала нові можливості, які використовує з великою відповідальністю.
У рамках модернізації охорони здоров`я на Дніпропетровщині вже відремонтовані приміщення 87% амбулаторій, у 2012 році для медзакладів регіону закуплено близько 20 тисяч одиниць медобладнання, що у сотні разів більше,ніж у попередні роки. На це спрямовуються суттєві кошти з державного, а також з обласного та місцевих бюджетів.
Також впровадження проекту модернізації охорони дозволило у 8,5 разів збільшити фінансування на 1 виклик швидкої допомоги, більш ніж удвічі збільшити фінансування на медикаменти та харчування у лікарнях області. Безпрецедентним в історії галузі охорони здоров’я останніх десятиліть є розширення автопарку медичних закладів – у 2012 році отримано 89 сучасних карет швидкої допомоги та 386 автівок для оперативних виїздів на виклики лікарів Центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Довідка:
Верхньодніпровська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини входить до складу Верхньодніпровського Центру первинної медико-санітарної допомоги. Загалом Центру підпорядковані 10 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини та 20 фельдшерсько-акушерських пунктів.
Наразі на Дніпропетровщині функціонує 53 Центри первинної медико-санітарної допомоги, до складу яких входять 386 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини та 412 фельдшерсько-акушерських пунктів.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою
  • ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В ПАВЛОГРАДІ
  • Путівник ветерана “Піксель”