Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 28.12.2012р.

Декабрь 28th, 2012 Новини Вывести на печать

Свою першу виїзну робочу нараду губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков провів на об`єкті будівництва сучасного радіологічного центру

У Дніпропетровську завершується будівництво сучасного радіологічного корпусу на базі онкологічного центру. Під час виїзної наради на об`єкті будівництва голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков ознайомився з ходом проведення будівельних робіт. Наразі стан готовності об`єкта складає 95%. У підсумку виїзної наради губернатор окреслив основні завдання щодо початку роботи радіологічного центру у 2013 році.
Щодо ходу проведення будівельних робіт Дмитру Колєснікову доповіли начальник головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург, головний лікар Дніпропетровського онкологічного центру Володимир Ширінкін, представники підрядних організацій.
Створення на базі Дніпропетровського онкоцентру радіологічного корпусу дозволить утричі збільшити кількість сеансів опромінювання на рік, залучити найсучасніші методики діагностики та лікування онкозахворювань. Корпус оснащується новітнім обладнанням та технікою, завдяки яким лікуватимуть онкологічні пухлини шляхом їх опромінення з близької відстані. Це максимально мінімізує шкідливий вплив променевої терапії на внутрішні органи і тканини, які не вражені злоякісними пухлинами. Новий радіологічний корпус на 155 відвідувань у зміну розрахований на проведення процедур для пацієнтів, які проходять курс амбулаторного лікування та пацієнтів Дніпропетровщини, які перебувають на стаціонарному лікуванні.
«Потреба у створені на Дніпропетровщині радіологічного центру назріла вже давно. Проект будівництва було розроблено понад 25 років тому. Та реальні роботи зі зведення корпусу розпочались у 2010 році під час керівництва регіоном Олександра Вілкула. На сьогодні виконано 95% будівельних робіт. Корпус оснащується обладнанням та технікою нового покоління. Питання будівництва цього важливого для області об`єкту я буду тримати на особистому контролі», — сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.
Під час наради Дмитро Колєсніков дав відповідні доручення щодо завершення будівництва радіологічного центру, аби вже у першому півріччі 2013 року центр розпочав свою роботу.
Враховуючи специфіку новітнього медичного обладнання, що закуповується для радіологічного корпусу, медичний персонал пройде обов`язкову підготовку для роботи на ньому. На базі радіологічного корпусу працюватиме кафедра онкології та медичної радіології Дніпропетровської державної медичної академії.
Наразі у медичному закладі улаштовані фундаментні блоки, стіни, перекриття, перегородки, вікна, мережі водопостачання, каналізації, опалення, вентиляції, освітлення, виконано зовнішнє оздоблення фасаду. Ведеться монтаж медичного обладнання: лінійного прискорювача «Elekta Sinergy Platform» (пристрій для створення іонізуючого випромінювання високої проникаючої здатності) та комп’ютерного томографа марки «TSX 21A».

Дмитро Колєсніков: «Від підвищення духовності в регіоні ми перейдемо до підвищення економічного добробуту населення»

Голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков зустрівся з духовенством Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви. У зустрічі також взяв участь голова обласної ради Євген Удод.
«Для мене зустріч з вами має особливе значення. Адже лише з Божою допомогою здійснюються добрі справи – справи, якими славиться Дніпропетровщина», — наголосив Дмитро Колєсніков.
Губернатор також зазначив, що як керівник області він бачить своїм обов’язком піклуватися про утвердження у свідомості громадян християнських, загальнолюдських цінностей. “Від підвищення духовності в регіоні ми перейдемо до підвищення економічного добробуту населення”, — сказав Дммитро Колєсніков.
Він підкреслив, що сьогодні Церква робить багато блага для людей, що живуть в регіону. І в цьому велика заслуга Митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея. Зокрема, на Дніпропетровщині відроджено понад 350 парафій. Створені монастирі, відновлено безліч церков і відкрито значну кількість нових храмів. В області активно проводяться фестивалі православних піснеспівів, діють численні недільні школи, православні культурні центри та молодіжні православні об’єднання.
Символом відродження духовності є будівництво нових святинь. За 3 роки на Дніпропетровщині побудовано 30 нових храмів. Вперше за 120 років розпочато реконструкцію Свято-Троїцького собору в Новомосковську.
«Ми будемо молитися, щоб Господь Бог допомагав у вашому служінні людям і Дніпропетровщина продовжувала розвиватися», — сказав Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Владика Іриней, відзначаючи важливість роботи з укріплення духовності, яка йде і з боку Церкви, і з боку влади.
У Дніпропетровську підбили підсумки роботи Громадської платформи з питань медичної реформи в 2012 році

У Дніпропетровську відбулися громадські слухання за участю Громадської платформи з питань медичної реформи, представників Дніпропетровської обласної ради, головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації, медиків та громадськості. Під час зустрічі учасники заходу підбили підсумки роботи Громадської платформи з питань медичної реформи за сім місяців та визначили план роботи на найближчий час.
Громадська платформа з питань медичної реформи була створена у квітні 2012 року за ініціативи представників обласної ради ветеранів, обласної організації «Берегиня України», обласної профспілкової організації працівників охорони здоров’я України та Громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації, яка об’єднує провідні громадські організації регіону.
Метою створення Громадської платформи з питань медичної реформи було забезпечення постійного діалогу з громадськістю, налагодження зворотного зв’язку між владою та суспільством у всіх питаннях, що стосуються модернізації охорони здоров’я на Дніпропетровщині.
За 7 місяців роботи Громадської платформи з питань медичної реформи її члени провели 25 робочих нарад, 13 громадських слухань, 5 круглих столів, Регіональний конгрес громадських організацій Дніпропетровщини, а також відвідали всі Центри первинної медико-санітарної допомоги Дніпропетровська, Павлограда, Дніпродзержинська, Новомосковська та Марганця.
Під час цих зустрічей громадські активісти спілкувалися з пацієнтами та медиками, збирали їх рекомендації щодо підвищення якості медобслуговування. Усі пропозиції та зауваження пройшли експертну оцінку, були розглядані на засіданнях Керуючого комітету* та втілені у життя.
Наразі вже завершуються ремонти приміщень амбулаторій загальної практики – сімейної медицини Дніпропетровщини, а з метою наближення медичних закладів до місця проживання людей проходить розширення мережі амбулаторій. На сьогодні три амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги № 4 у Дніпропетровську розташовані в одному приміщенні (пр. Героїв, 22) та вже з початку 2013 року одну з амбулаторій переведуть до нової будівлі (Набережна Перемоги, 94А), що значно наблизить її до закріплених за нею пацієнтів.
Одним із головних досягнень роботи Громадської платформи з питань медичної реформи в 2012 році стало створення в області Громадських рад при Центрах первинної медико-санітарної допомоги. До їх складу входять представники медичної спільноти, члени громадських організацій, працівники державних та приватних установ, студенти та інші. Ці люди здійснюють контроль за виконанням усіх рекомендацій, що були зібрані членами Громадської платформи з питань медичної реформи.
«Громадські ради — це перші в Україні подібні об’єднання незалежних сторін щодо оцінки якості медичного обслуговування. Вони вже є у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Павлограді, Марганці та Новомосковську. Незабаром громадські ради будуть створені при кожному Центрі первинної медико-санітарної допомоги Дніпропетровщини», — сказала голова Громадської платформи з питань медичної реформи Світлана Харківська.
У жовтні поточного року для жителів Індустріального та Амур-Нижньодніпровського районів Дніпропетровська був презентований інформаційний довідник Центру первинної медико-санітарної допомоги №8. Він був розроблений за ініціативи Громадської платформи з питань медичної реформи на основі зібраних побажань жителів цих районів.
«У довіднику міститься необхідна для пацієнта інформація: карта розташування амбулаторій Центру, архітектурні плани приміщень, адреси, а також інформація, де зазначені кабінети лікарів, їхні прізвища та імена, контактні телефони. Незабаром подібні довідники будуть розроблені для кожного Центру первинної медико-санітарної допомоги області та поширені серед населення», — сказала голова Громадської платформи з питань медичної реформи Світлана Харківська.
Вона зазначила, що незабаром члени Громадської платформи з питань медичної реформи почнуть відвідувати не тільки центри, а й міські та районні лікарні, де також будуть спілкуватися з пацієнтами, медичними працівниками, збирати їх рекомендації та пропозиції.
Наразі триває збір звернень громадян і за телефоном «гарячої лінії» Громадської платформи. Усі, хто має побажання та рекомендації щодо підвищення якості надання медичних послуг на Дніпропетровщині можуть звертатися за телефоном +38 056 377 17 34.
Окрім цього, під час зустрічі начальник головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург розповіла про основні досягнення модернізації системи охорони здоров’я на Дніпропетровщині у 2012 році.

Довідка:
*Керуючий комітет проекту «Модернізація охорони здоров`я» розглядає висновки та рекомендації експертів і робочої групи, здійснює керівництво та затверджує результати процесу модернізації охорони здоров`я. До складу Керуючого комітету входять представники медичної спільноти, профспілки працівників охорони здоров`я, професорсько-викладацького складу Дніпропетровської медичної академії, влади.

Дмитро Колєсніков: «Обласна влада не чекає холодів та працює на випередження – на Дніпропетровщині вже розгорнуто майже 200 пунктів обігріву»

Губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков провів селекторну нараду з міськими головами та головами районних державних адміністрацій з питань забезпечення стабільної роботи підприємств, установ та організацій області у передсвяткові та святкові дні, а також з питань безпечної життєдіяльності соціально незахищених верств населення. Зокрема під час наради були розглянуті питання щодо забезпечення стабільної роботи пунктів обігріву в області.
«Не дивлячись на те, що сьогоднішня погодна ситуація не є критичною, на Дніпропетровщині вже розгорнуто 191 стаціонарних та 7 пересувних пунктів обігріву. Обласна влада не чекає холодів і працює на випередження. Окремо я звертаюсь до керівників територій із дорученням забезпечити громадян, які звертаються до наметів обігріву, необхідними медикаментами та продуктами харчування», — сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.
Він відзначив, що всі пункти обігріву Дніпропетровщини мають бути забезпечені необхідною кількістю паливно-мастильних матеріалів.
Загалом у Дніпропетровській області на випадок сильних морозів вже підготовлено 237 пунктів обігріву, польових кухонь та пунктів забезпечення особового складу. Для проведення аварійних та аварійно-рятувальних робіт передбачено 191 стаціонарних, 41 пересувних та 5 мобільних бригад.
Із 19 грудня на території всієї області розпочав роботу «соціальний патруль» для допомоги бездомним громадянам. Для цього створені спеціальні виїзні бригади, до складу яких входять: співробітники МНС, Червоного хреста, соціального захисту та медичні працівники. До їх обов’язків входить виявлення місць проживання бездомних громадян та надання їм соціальної та медичної допомоги, зокрема направлення до найближчих пунктів обігріву, лікувальні заклади тощо. Крім того, «соціальний патруль» забезпечує таких людей теплими речами, гарячим харчуванням.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду