Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Февраль 9th, 2012 Новини Вывести на печать

Іван Ступак: «Завдяки створенню нових робочих місць для засуджених Дніпропетровщина отримала продукції на суму 5.5 млн. грн.»

Установи та підприємства Державної пенітенціарної служби України в Дніпропетровській області уклали в 2011 році 280 угод на виробництво і поставку продукції. Як наслідок, виготовлено та поставлено продукції на суму 5,5 млн. грн., що дало змогу додатково працевлаштувати 740 засуджених. Від бюджетних закладів отримано замовлень на 543,7 тис. грн.
Про це йшлося на міжвідомчій нараді керівників правоохоронних органів та місцевих органів виконавчої влади в прокуратурі Дніпропетровської області щодо стану залучення до суспільно корисної праці осіб, засуджених до позбавлення та обмеження волі.
«Можна сказати, що сьогодні Державна пенітенціарна служба не лише забезпечує ізоляцію осіб, що вчинили злочини і засуджені до кримінальних покарань, але й створює умови для їх виправлення та повернення в суспільство», — зазначив на нараді заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак.
«Область має потужну систему виробництва при виправних закладах. Це 10 підприємств, які мають металообробне, ковальсько-пресове, зварювальне, деревообробне та швацьке технологічне обладнання. Залучення засуджених до суспільно-корисної роботи сприятиме не лише насиченню ринка соціально важливими товарами за соціальними цінами. Ця система дозволить покращити умови їх перебування в колоніях за рахунок доходів від власного виробництва», — зазначив Олександр Вілкул.
Нагадаємо, що 10 червня 2011 року губернатор Олександр Вілкул затвердив заходи щодо створення нових робочих місць для засуджених протягом 2011-2015 років. Цими заходами передбачено залучення виробничих потужностей установ виконання покарань Дніпропетровської області до соціально-економічного розвитку регіону, створення нових робочих місць для більш повного залучення засуджених до суспільно-корисної праці, забезпечення безумовного дотримання прав людини і громадянина в місцях позбавлення волі, стабільного функціонування установ виконання покарань.
«Цей напрямок співпраці є перспективним і взаємовигідним як для підприємств установ виконання покарань, так і для місцевих органів влади, — сказав Іван Ступак. — Тому слід активізувати таку співпрацю. Зокрема залучати до праці засуджених за межами установ виконання покарань — на об’єктах комунальної власності, на підприємствах області; на роботах з чистки лісосмуг тощо».
Заступник голови облдержадміністрації також зазначив, що максимальне залучення виробничих потужностей установ виконання покарань сприятиме соціально-економічного розвитку регіону.

Довідка:
Одним з прикладів успішної адаптації засуджених до життя в суспільстві є відкрита у 2011 році в Жовтоводській виправній колонії №26 технологічна лінія для виготовлення пілетів із відходів деревини. На цьому підприємстві працюють 80 засуджених, це перше виробництво з випуску подібної продукції на Дніпропетровщині.
Пілети або паливні гранули – це альтернативне біологічне паливо, що виготовляється з відходів деревообробки, лушпиння соняшнику, соломи або торфу. Вони виробляються без хімічних закріплювачів під високим тиском і використовуються для опалення приміщень. У країнах Європейського Союзу на пілетах часто працюють комунальні котельні, підприємства й навіть електростанції

Іван Ступак: «Новий Кримінально-процесуальний кодекс забезпечить презумпцію невинуватості»

Новий Кримінально-процесуальний кодекс забезпечить презумпцію невинуватості. Про це заявив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Іван Ступак, коментуючи ухвалення Верховною Радою нового Кримінально-процесуального кодексу України. Цей законодавчий документ був розроблений робочою групою за ініціативи Президента України Віктора Януковича.
«В усьому цивілізованому світі права людини є вищою цінністю порівняно із правами держави в особі її слідчих, контролюючих, регулюючих та усіляких каральних органів. До сьогоднішнього дня в Україні діяв Кримінально-процесуальний кодекс 1960 року, який мав відверто звинувачувальний ухил за сумно відомим принципом «була б людина, а стаття знайдеться». У результаті, кількість виправдувальних вироків в Україні не перевищувала 1%, тоді як у багатьох країнах Європейського Союзу цей показник складає 20–30%», — відзначив заступник губернатора.
За його словами, далі жити за таким кодексом було просто неможливо, тому що він не відповідав стандартам сучасної, європейської, демократичної країни у царині прав та свобод людини. Натомість реформування Кримінально-процесуального законодавства стало важливою складовою виконання Україною взятих на себе міжнародних зобов’язань. Зокрема, перед Парламентською Асамблеєю Ради Європи.
«Президент України Віктор Янукович своїм Указом створив робочу групу із розробки нового КПК, який у свій час пройшов ретельну, в тому числі міжнародну, експертизу. Прийняття нового КПК – це величезний крок на шляху до розвитку в Україні демократії, побудови правової держави, гуманізації судочинства та повернення всієї державної системи обличчям до громадян», — зазначив Іван Ступак.
Зокрема, підкреслив він, новий КПК фактично забезпечує презумпцію невинуватості. Тобто, ставлення до будь-якої людини, що бере участь у судочинстві, як до особи, вина якої у скоєнні злочину ще не доведена.
«Ухвалення нового Кримінально-процесуального кодексу означає, що у кримінальному процесі пріоритетом стає не покарання, як було дотепер, а дотримання прав людини, її повне виправдання, якщо вина не доведена. Він також гарантує реальну, а не лише декларативну рівність можливостей держави та окремої особи, та забезпечує змагальність процесу кримінального провадження, надає громадянам значні можливості для захисту своїх прав, свобод та інтересів. Слідчі та судові процедури значно удосконаляться, а терміни їх реалізації – скоротяться. Це все сприятиме підвищенню оперативності розгляду справ», — переконаний заступник голови облдержадміністрації.
Згідно з новою редакцією КПК, як і у всіх цивілізованих країнах, в Україні запроваджуються запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту, внесення грошової застави та інші, не пов’язані із позбавленням волі. Окрім того, що це більш гуманно по відношенню до громадян, це ще й дозволить заощадити на рік понад 100 мільйонів гривень бюджетних коштів, які витрачаються на доставку осіб до судів (20 мільйонів гривень), їх утримання у слідчих ізоляторах (85 мільйонів гривень) тощо.
Крім того, новий КПК передбачає скасування низки статей старого Кодексу, які провокували корупцію в правоохоронних органах. Зокрема, будуть скасовані ті статті, які використовувалися деякими несумлінними працівниками правоохоронних органів для тиску на бізнес-середовище і на підприємців.
«Розробка і прийняття нового КПК є невід’ємною і вкрай важливою складовою курсу на модернізацію та євроінтеграцію України, проголошеного Президентом Віктором Януковичем. Адже основна мета модернізації – добробут, комфорт та безпека громадян України, а в їх основі якраз і лежить гуманізація відносин між людиною та державою, яку й забезпечує новий КПК», — наголосив Іван Ступак.

Олександр Вілкул: «1 березня 2012 року в Американській торговій палаті в Україні відбудеться презентація соціально-економічного та інвестиційного потенціалу Дніпропетровщини»

Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час офіційної зустрічі з Аташе з питань торгівлі Американської Комерційної Служби Посольства США в Україні Шеріл Дукелоу.
У зустрічі також взяв участь головний експерт Американської Комерційної Служби Юрій Приходько.
Сторони обговорили стан розвитку економіки Дніпропетровської області. Зокрема, у 2010 році темп зростання промислового виробництва області склав — 16%, в 2011 році ще 4,9%. За обсягом реалізованої продукції на душу населення Дніпропетровщина займає перше місце серед регіонів України. За січень-листопад минулого року на 28,1% збільшився обсяг зовнішньоторговельного обороту, який склав 15,5 млрд дол США.
«Дніпропетровська область впевнено займає провідні позиції в Україні і є її інвестиційними воротами. Налагоджено конструктивний діалог з різними міжнародними структурами. Наразі інвестиції в регіон надходять з 27 країн світу, серед яких – США, Великобританія, Німеччина, Австрія та Росія», — сказав Олександр Вілкул. Загальний обсяг іноземних інвестицій в регіон за останні рік зріс на 1 млрд дол США і складає понад 8 млрд дол США.
Для створення належних умов для роботи інвестора в регіоні створено Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство (ДІА). Його мета — надати потенційному інвестору всю інформацію та методичну допомогу в реалізації інвестиційних проектів на території Дніпропетровщини: від ідеї проекту до його запуску. ДІА надає інвестору персонального менеджера із супроводження проекту. На даний момент вартість портфелю проектів Агентства складає понад 1 млрд. дол. США.
Олександр Вілкул звернув увагу, що в області проведено масштабну роботу щодо дебюрократизації дозвільних послуг, які влада надає бізнесу. Наразі у кожному місті та районі Дніпропетровщини створено дозвільні центри, які за принципом «єдиного вікна» видають підприємцям дозвільну документацію. «Це світова практика, коли влада створює належні умови для розвитку бізнесу. І, беззаперечно, це позитивно впливає і на можливості роботи в регіоні представників іноземних компаній», — сказав Олександр Вілкул.
Щодо співпраці зі Сполученими Штатами Америки, то у січні – листопаді 2011 року обсяги зовнішньоторговельних операцій області з цією країною збільшився в 1,6 рази у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року та склав 791,6 млн дол США. У тому числі експорт збільшився в 1,9 рази та склав 249,8 млн дол. США, імпорт — в 1,5 рази і склав 541,8 млн дол. США. У цей період до США експортувалися вироби з чорних металів, руди, шлаки та зола, аеронавігаційні або космічні апарати, чорні метали, друкована продукція. До регіону імпортувалися енергетичні матеріали; нафта та продукти її перегонки, машини, апарати і механічні пристрої, фармацевтична продукція, наземні транспортні засоби, полімерні матеріали, пластмаси.
В області працює 78 підприємств, в які вкладено інвестиції із Сполучених Штатів Америки. Обсяг інвестицій з США складає 39,9 млн дол.США, які вкладено в торгівлю, промисловість, в операції з нерухомим майном, в фінансову діяльність.
«Дніпропетровська область зацікавлена в поглибленні стосунків з американськими бізнесменами. 1 березня 2012 року в Американській торговій палаті в Україні відбудеться презентація соціально-економічного та інвестиційного потенціалу Дніпропетровщини. Це стане ще одним кроком із покращення інвестиційної привабливості нашого регіону за кордоном», — сказав губернатор.
У свою чергу Шеріл Дукелоу подякувала Олександру Вілкулу за детальну інформацію про Дніпропетровську область та підкреслила високий рівень роботи обласної влади із залучення інвестицій. Вона зазначила, що зі свого боку буде активно сприяти подальшому розвитку ефективного співробітництва бізнес-структур США з Дніпропетровщиною.

За підтримки Олександра Вілкула до 80-річчя Дніпропетровщини вийшла книга «Євреї Дніпропетровщини: історія та сучасність»

З нагоди відзначення 80-річчя Дніпропетровщини презентовано книгу «Євреї Дніпропетровщини: історія та сучасність». Книга вийшла в рамках губернаторського проекту «Національні культури Дніпропетровщини». Презентація пройшла в хоральній синагозі міста Дніпропетровська «Золота Роза».
В урочистостях узяли участь Головний рабин Дніпропетровська і Дніпропетровського регіону Шмуель Камінецький, члени Опікунської ради Дніпропетровської єврейської громади, другий секретар Посольства держави Ізраїль в Україні, директор Центру культури Ізраїлю в Дніпропетровську Неллі Шульман та інші представники єврейської громадськості Дніпропетровщини.
Презентуючи книгу, губернатор області Олександр Вілкул відзначив, що за 2010-11 роки Дніпропетровщина досягла вагомих успіхів у соціально-економічному розвитку і закріпила провідні позиції серед регіонів України як локомотив національної економіки, космічна столиця нашої країни та центр знань і сучасних технологій.
«В успіхах нашого регіону є вагомий внесок єврейської громади області. Імена багатьох євреїв вписані золотими літерами в минуле і сьогодення нашого регіону. Серед них поети та музиканти, вчені та інженери, архітектори і громадські діячі, бізнесмени, меценати і філантропи. Сьогодні єврейська громада Дніпропетровщини – це приклад єдності і згуртованості. Дуже важливо, що громада не замикається в собі, що чимало програм і проектів єврейської громади орієнтовані на людей всіх національностей і конфесій, які проживають в нашій області», — сказав Олександр Вілкул.
На сторінках книги відтворені історія та сучасність єврейської громади Дніпропетровщини від найдавніших часів до наших днів. Видання рясно та яскраво ілюстроване. Тексти написані українською та російською мовами. Обсяг книги – 112 сторінок.
«Презентація книги «Євреї Дніпропетровщини: історія і сучасність» для нас подія важлива й знакова. Ми дуже вдячні губернатору Олександру Вілкулу за те, що ця книга дала можливість нам по-новому побачити самих себе, оцінити всю безперервність історичного зв’язку від минулого через теперішнє до майбутнього. Не менш важливо й те, що представники інших національностей дізнаються з цієї книги, скільки євреї роблять для загального блага. Переконаний, що ініціатива губернатора щодо видання серії книг «Національні культури Дніпропетровщини» направлена на добро й зміцнення миру в нашому суспільстві, на те, щоб людям зробити краще», — наголосив Шмуель Камінецький.

На сьогодні єврейська етнічна громада Дніпропетровської області за кількістю представників єврейської національності, які проживають в Україні, є другою після міста Києва, та є однією з найвпливовіших у Європі. Духовним центром громади є синагога «Золота Роза», одна з небагатьох хоральних синагог, які збереглися в Україні.
Головний рабин Дніпропетровська і Дніпропетровського регіону Шмуель Камінецький є Головним рабином Об’єднаної єврейської громади України.
Наразі в області створені належні умови для реалізації освітніх і культурних потреб єврейської громади. Зокрема, в Дніпропетровську функціонує середня загальноосвітня школа №144, де вивчається іврит, історія, традиції і культура єврейського народу. Поглиблене вивчення івриту здійснюється також у навчальних закладах міст Дніпродзержинська та Кривого Рогу. Підготовка вчителів початкових класів проводиться приватним вищим навчальним закладом другого рівня акредитації «Міжнародний гуманітарно-педагогічний інститут «Бейт Хана».
У громаді налагоджена система соціальної допомоги незахищеним верствам населення. Працюють пансіони для хлопчиків і дівчаток з неблагополучних сімей, добродійні їдальні, будинок для людей похилого віку «Бейт Барух». Десятки єврейських громад України і СНД направляють своїх представників в Дніпропетровську єврейську громаду для вивчення досвіду її роботи.
Регіональні друковані засоби масової інформації, які відображають життя єврейської громади в області: газети «Шабат Шалом», «Шалом, Кривбасс», «Вісник науково-просвітницького центру «Ткума». Популярністю серед жителів усіх національностей користується єврейська тижнева телепрограма «Алеф».

У Дніпропетровську з 6 по 12 лютого проходить тиждень зі спортом
У Дніпропетровську з 6 по 12 лютого проходить тиждень зі спортом. У рамках спортивного тижня в обласному центрі проходитимуть чемпіонат України з таеквондо ІТФ та футзалу, всеукраїнський турнір з тхеквондо ВТФ пам’яті І.Петренка, тенісні матчі 2 Європейської зональної групи Кубку Девіса, а також Кубок області з художньої гімнастики, присвячений 80-річчю Дніпропетровської області.
«2012 рік оголошений Президентом України Віктором Януковичем Роком спорту та здорового способу життя. В області під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується низка програм з розвитку спортивної інфраструктури та професійного спорту. Особлива увага приділяється популяризації здорового способу життя серед молоді та громадян Дніпропетровщини», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.

Календар заходів тижня зі спортом з 10 по 12 лютого 2012 року:

10-12 лютого – чемпіонат України з таеквондо ІТФ серед юніорів та дорослих. Початок змагань з 10 по 12 лютого о 9:00. Урочисте відкриття 11 лютого о 14.00 годині. Адреса: м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Перемоги, 40а, спорткомплекс Українського Державного хіміко-технологічного університету.
10-12 лютого – тенісні матчі другої Європейської зональної групи Кубку Девіса між національними збірними командами України та Монако. Початок 10-11 лютого о 14:00. Початок 12 лютого о 13:00. Адреса: м. Дніпропетровськ, вул. Щорса. 6а, великий тенісний клуб «Мегарон».
11 лютого – Всеукраїнський турнір з тхеквондо ВТФ пам’яті І.Петренка. Початок о 10:00. Адреса: м. Дніпропетровськ, вул. Макарова, 27а, СК «Метеор».
11 лютого – черговий тур чемпіонату України з футзалу серед жіночих команд вищої ліги між ФК «Олімпік-Злагода» (м. Дніпропетровськ) та ФК «Ніка» (м. Полтава). Початок о 12:00. Адреса: м. Дніпропетровськ, вул. Героїв Сталінграду, 118а, культурно-спортивний комплекс «Шинник».
10-11 лютого – Кубок області з художньої гімнастики присвячений 80-річчю Дніпропетровщини. Початок змагань об 11:00. (Адреса: м. Дніпропетровськ, вул. Комсомольська 52-г, спортивна зала спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву).
Анонси змагань та заходів спортивного життя Дніпропетровщини ви маєете можливість переглянути на сайті Відкрита влада в рубриці «Тиждень зі спортом». Інформація на сайті оновлюється щотижнево. http://www.openpower.dp.gov.ua/ODA/OpenPower.html#chap=sitezen&sub=byCategory&cat=16

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою
  • ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В ПАВЛОГРАДІ
  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • Про передачу майна