Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ 29.02.2012

Февраль 29th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині завдяки впровадженню автоматизованої системи управління каналізаційно-насосними системами в 2011 році на 40% зменшено кількість позаштатних аварійних ситуацій»
Про це губернатор Олександр Вілкул повідомив під час відкриття після реконструкції каналізаційно-насосної станції №7а (КНС) комунального підприємства «Дніпроводоканал» у Дніпропетровську.
«У рамках Комплексної стратегії розвитку регіону в містах і районах Дніпропетровщини створюються сучасні водопровідно-каналізаційні системи, які в автоматичному режимі забезпечують стабільне і якісне водопостачання і водовідведення, екологічну безпеку територій та належний санітарно-епідеміологічний стан населених пунктів. Одним із важливих елементів створення сучасних водопровідно-каналізаційних систем є реконструкція і будівництво нових каналізаційно-насосних станцій. Сьогодні введено в експлуатацію модернізовану каналізаційно-насосну станцію №7а в Дніпропетровську. КНС обслуговує житлові масиви Парус-1, 2, 3, Комунар та Червоний Камінь, в яких мешкають майже 20 тисяч жителів обласного центру», — сказав Олександр Вілкул.
Вартість реконструкції становить 1,2 млн грн. Кошти виділені за ініціативи губернатора Олександра Вілкула з обласного природоохоронного фонду. На модернізованій КНС установлена сучасна автоматизована система управління (АСУ), яка дозволяє вдвічі зменшити витрати на електроенергію та значно збільшити термін експлуатації насосних агрегатів. Заощаджені на споживанні електроенергії кошти підуть на подальшу модернізацію водопровідно-каналізаційного господарства міста. Це вже п’ята станція в Дніпропетровську, яка реконструйована в рамках програми модернізації міського водопровідно-каналізаційного господарства, яку 2010 року ініціював губернатор Олександр Вілкул. Ще дві нові КНС було збудовано з «нуля» і введено в експлуатацію в 2010 і 2011 роках.
«На Дніпропетровщині впроваджується цілісна система автоматизації управління стоками. За рахунок впровадження сучасної технології транспортування й очистки стоків у регіоні в 2011 році досягнуто зменшення на 70% неочищених скидів у басейн ріки Дніпро в межах міста Дніпропетровська та на 40% скорочена кількість позаштатних аварійних ситуацій на об’єктах водопровідно-каналізаційного господарства», — сказав Олександр Вілкул.
ДОВІДКА
Уже два роки у Дніпропетровську за завданням губернатора триває будівництво нових каналізаційно-насосних станцій та масштабна реконструкція діючих. Так, у 2010 році за кошти обласного природоохоронного фонду було побудовано і введено в експлуатацію сучасну автоматизовану КНС у Придніпровську, а в 2011 році в рамках будівництва нового колектора – КНС по вулиці Маршала Малиновського. Запуск цих об’єктів дозволив на 70% зменшити обсяг скидів неочищених стоків до річки Дніпро в межах Дніпропетровська.
Крім того, у 2011 році в Дніпропетровську було введено 4 модернізовані КНС, що обслуговують житлові масиви «Перемога»№1,2,3,4, «Тополя»№1,2,3, «Лівобережний»№1,2,3 та на проспекті імені газети «Правда», в яких мешкає понад 300 тисяч жителів обласного центру. У 2012 році, окрім щойно введеної в експлуатацію КНС-7а, будуть модернізовані КНС-52 (обслуговує житлові будинки по проспекту Воронцова і прилеглих вулиць приватного сектору, де мешкають близько 17 тис чоловік) та КНС-62 (обслуговує будинки житлового масиву Фрунзенський, де проживають понад 15 тис мешканців).
Також у минулому році у рамках модернізації водопровідно-каналізаційного господарства Дніпропетровська було введено в експлуатацію Південну станцію аерації, яка довела очистку стоків до діючих санітарних норм та завдяки якій повністю припинено скид забруднюючих речовин в річку Мокра Сура і тим самим покращено екологічну ситуацію басейну річки Дніпро. Наразі розробляються проекти з реконструкції Центральної і Лівобережної станцій аерації Дніпропетровська, які передбачають впровадження сучасних технологій очистки каналізаційних стоків.
По містах і районах області впродовж 2010-2011 років проведені роботи: з реконструкції  аварійних каналізаційних колекторів у містах Новомосковськ, Нікополь, Кривий Ріг, каналізаційних насосних станцій в містах Вільногірськ,  Дніпродзержинськ та селищі Солоне, з реконструкції каналізаційних очисних споруд села Аполонівка  Солонянського району та селища Царичанка. Цьогоріч виділено кошти на реконструкцію очисних споруд селищ Гвардійське та Черкаське Новомосковського району. Розпочато роботи з реконструкції каналізаційних очисних споруд міста Павлограда. Наразі розробляються проекти на реконструкцію каналізаційних систем міст Дніпродзержинська, Новомосковська, Жовтих Вод та Васильківського району.

 

Визначено переможців обласного конкурсу учнівської молоді «Дніпропетровщина – регіон-лідер», який пройшов за підтримки Олександра Вілкула

Визначено переможців обласного конкурсу учнівської молоді «Дніпропетровщина – регіон-лідер», який пройшов за підтримки Олександра Вілкула. Захід пройшов у рамках відзначення 80-річчя Дніпропетровської області.
Свої роботи на конкурс представили близько 250 школярів з усіх міст та районів регіону. Фіналістами стали 20 учнів: 10 – у номінації «Література та образотворче мистецтво» та 10 – у номінації «Економіка та екологія».
У номінації «Література та образотворче мистецтво» представлені малюнки та графіка на тему «Дніпропетровська область: минуле і майбутнє». У номінації «Економіка та екологія» представлені наукові роботи на тему «Покращення екологічного стану та перспективи економічного розвитку Дніпропетровської області».
Цього дня конкурсанти захищали свої роботи перед журі, до складу якого увійшли заступник голови облдержадміністрація Марія Пустова, в.о. начальника головного управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Демчик, ректор Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Михайло Романенко, член Національної спілки письменників України Сергій Бурлаков.
«Розвиток молодіжного інтелектуального руху активно підтримує губернатор Олександр Вілкул. Щороку на Дніпропетровщині проходять різноманітні конкурси для школярів та студентів, які розкривають творчий потенціал талановитої молоді – майбутніх митців, літераторів, науковців. Упевнена, саме ці учні вже невдовзі братимуть активну участь у розвитку нашої області та країни», — сказала Марія Пустова.
За результатами захисту робіт було визначено переможці – по 3 у кожній номінації. За перше місце вручено музичний центр, за друге – електронну книгу, за третє – нобільний телефон, а 14 фіналістів отримали мр3-плеєри.

Переможці обласного конкурсу «Дніпропетровщина – регіон-лідер»
У номінації «Література та образотворче мистецтво»
1 місце – Лавренко Юлія Миколаївна, СЗШ № 100 м. Кривого Рогу
2 місце – Рудоквас Владислава Володимирівна, Межівська СЗШ № 2
3 місце – Дворська Анжела Олександрівна, Софіївська СЗШ № 1

У номінації «Економіка та екологія»
1 місце – Пономарь Андрій, Томаківська СЗШ №1
2 місце – Лакій Ольга Олегівна, КЗО СЗШ № 3, м. Жовті Води
3 місце – Сиволап Дмитро, КЗО ССЗШ №142, м. Дніпропетровськ

Родіон Нахапєтов: «Завдяки запрошенню Олександра Вілкула я відвідав рідну Дніпропетровщину»

У рамках візиту на Дніпропетровщину народний артист РРФСР Родіон Нахапєтов відвідав пам’ятні місця у Новомосковську та Дніпропетровську, де пройшли його дитинство та юність.
Зокрема, в Новомосковську народний артист РРФСР побував на землі, де раніше був дитячий будинок. У цьому дитбудинку Родіон Нахапєтов під час тяжкої хвороби матері прожив близько двох років. Також він відвідав у Новомосковську школу-інтернат, де поспілкувався з вихованцями, поділився спогадами про своє життя та творчий шлях. На пам’ять про зустріч діти отримали персональні автографи від зірки. Родіон Нахапєтов також відвідав унікальну пам’ятку козацького зодчества – Свято-Троїцький дерев’яний собор у Новомосковську.
У Дніпропетровську Родіон Нахапєтов побував у рідній школі № 34, де зустрівся з однокласниками, поспілкувався з учнями та вчителями школи. Народний артист пройшов по класах, де колись він сидів за партою. Учні та вчителі провели для Родіона Нахапєтова екскурсію шкільним музеєм. До речі, у цьому музеї є фотографії матері Родіона, яка працювала у цій школі вчителькою та була підпільницею у партизанському загоні «Родина». На згадку про школу діти та вчителі подарували Родіону Рафаїловичу фотоальбом, в якому зібрані його учнівські фото, фото його вчителів, однокласників.
Також наш земляк відвідав Палац культури машинобудівників. Саме у цьому Палаці розпочався творчий шлях народного артиста РРФСР.
«Я отримав багато радощів і вражень від цієї поїздки. Побачив однокласників. А зустріч з дітьми у новомосковській школі-інтернат та у рідній школі зачепила мене до сліз. Від них йшла дуже позитивна енергія доброти, щирості і гостинності. Опісля багатьох років я знов прогулявся по рідній вулиці Робочій, побачив будинок, де я жив. Це все нагадало мені не тільки про моє життя, але й про життя тих, хто мене оточував. Я безмежно вдячний губернатору Олександру Вілкулу за запрошення і теплий прийом. Завдяки цьому я відвідав свою рідну Дніпропетровщину», — сказав Родіон Нахапєтов.
Візит Родіона Нахапєтова до Дніпропетровщини проходить за підтримки губернатора Олександра Вілкула у рамках святкування 80-річчя регіону. Під час візиту до Дніпропетровщини народний артист РРФСР Родіон Нахапєтов також провів творчий вечір у Дніпропетровському академічному театрі російської драми імені Максима Горького та майстер-клас для студентів Дніпропетровського державного театрально-художнього коледжу, у якому взяли участь понад 200 молодих талантів.
Довідка:
Нахапєтов Родіон Рафаїлович – радянський, український, російський, американський актор, режисер і сценарист, народний артист РРФСР (1985). Народився 21 січня 1944 року в місті П’ятихатки Дніпропетровської області. Закінчив акторський факультет Всеросійського державного університету кінематографії. З 1978 року – актор і режисер кіностудії «Мосфільм». З 2003 року Родіон Нахапєтов живе і працює в США та Росії.

При поддержке областной организации «Молодые регионы» в Днепропетровске прошел турнир по дебатам среди школьников

24-26 февраля в Днепропетровске проходил открытый турнир «Dnipro Open-2012» в формате ценностных дебатов Карла Поппера по стандартам Международной дебатной ассоциации IDEA (idebate.org).
Турнир проводился Днепропетровской областной организацией Партии регионов «Молодые регионы» и Общественной организацией «Новое видение».


Тема турнира «Демократия и социальные сети» позволяла изучить различные мнения по вопросам конфиденциальности личной информации, контроля доступа к информации в социальных сетях.
Одной из основных задач турнира «Dnipro Open-2012» является получение участниками навыков убедительной аргументации и приобретение опыта участия в дискуссии. В ходе турнира каждая команда рассматривает и представляет проблему с противоположных позиций, старается учитывать различные взгляды и интересы, что позволяет глубже понять суть вопроса и научиться работать с информацией.
В турнире приняли участие 153 человека, в том числе учащиеся 6-11 классов из городов Днепропетровской области, а также городов Киев, Донецк, Запорожье, Черкассы, Бердянск, Днепрорудный, Новоград-Волынский. Дебаты проходили на украинском и английском языках.
Победителями турнира стали:
— в украинском формате – команда «Бобры» гимназии № 12 г. Днепропетровска;
— в английском формате – команда «Днiпро» средней школы № 22 г. Днепропетровска;
— в младшей группе (7-8 классы) – команда НВК № 12 г. Днепропетровска.
Участники и победители турнира получили ценные призы и дипломы, а команда–победитель англоязычной лиги получила возможность совершить бесплатную поездку на Международный турнир по дебатам, который будет проходить в Вильнюсе (Литва) в марте-апреле 2012 г.
Во время проведения турнира председатель молодежной организации Партии регионов Дмитрий Павлов рассказал о реализации проекта председателя областной организации Партии регионов Александра Вилкула «Развитие интеллектуального движения на Днепропетровщине». Суть проекта состоит в том, чтобы интеллектуальные игры проводились не только в крупных городах нашей области, но и в каждом населенном пункте, в каждом городе и районе Днепропетровщины. Это позволит развивать интеллектуальное движение, привлекая как можно больше молодежи к играм, создавать все новые и новые команды. Ведь интеллектуальные игры учат мыслить оперативно и конструктивно, они готовят к взрослой жизни.
«Развитие дебатного движения среди школьников Днепропетровщины может являться полноправной составляющей проекта Александра Вилкула по развитию интеллектуального движения, причем при поддержке Партии регионов подобные турниры будут проходить чаще и на еще более высоком уровне», — сказала председатель общественной организации «Новое видение» Елена Зима.

Олександр Вілкул зустрівся із відомим кіноактором і режисером, народним артистом РРФСР Родіоном Нахапєтовим

Родіон Нахапєтов був запрошений до Дніпропетровської області з нагоди відзначення 80-річчя Дніпропетровщини. У програмі візиту кіноактора заплановано зустрічі із керівництвом області та міста Дніпропетровськ, творчою молоддю, жителями Дніпропетровщини, ЗМІ.

«Мені дуже приємно, що Родіон Нахапєтов приїхав на святкування 80-річчя Дніпропетровщини. Це один із найвидатніших представників нашого регіону. Візит такого талановитого і видатного актора, режисера став подарунком для багатьох жителів області», – сказав Олександр Вілкул.
«Я радий знайомству із губернатором Олександром Вілкулом. Дякую за запрошення на ювілей рідної землі. Моє дитинство та юність пройшли на Дніпропетровщині. Вже другий день я перебуваю в Дніпропетровській області. Видно, що в регіоні є дбайливий керівник. Мені приємно побачити рідну Дніпропетровщину через десятки років. Я впевнений в її майбутньому. Я із задоволенням спілкуюсь із земляками», – сказав Родіон Нахапєтов.


Під час зустрічі Родіон Нахапєтов і Олександр Вілкул обговорили можливості зйомок на Дніпропетровщині художнього фільму. Його сценарій Нахапєтов написав за спогадами своєї матері, яка була підпільницею у партизанському загоні «Родина» і саме на честь цього загону жінка назвала сина.
Також стало відомо, що Родіон Нахапєтов планує приїхати на Дніпропетровщину у травні 2012 року для презентації своєї книги.

Сьогодні на Дніпропетровщині розпочинається зимовий чемпіонат України та чемпіонат України серед молоді з плавання

З 29 лютого по 3 березня 2012 року у м. Дніпропетровську на базі Палацу водних видів спорту „Метеор” відбудеться зимовий чемпіонат України та чемпіонат України серед молоді з плавання. Зимовий чемпіонат є кваліфікаційним змаганням міжнародної федерації плавання FINA для отримання ліцензії на участі в Олімпійських Іграх 2012 року.
Враховуючи такий статус, участь у змаганнях у Дніпропетровську братимуть не лише збірні команди всіх областей України, а й плавці з Білорусі, Грузії, Казахстану, Молдови та Росії.
Урочиста церемонія відкриття змагань – 29 лютого о 17.00
Фінальні запливи розпочинатимуться щоденно о 17.00.
Кожна з команд прагнутиме у басейні СК „Метеор” збільшити лави олімпійців. Зокрема, збірна України, що вирушить на Олімпійські Ігри до Лондона, може доповнитись майстрами брасу Євгеном Рожковим та Валерієм Димо, які мають великі шанси отримати ліцензії. Також, здатні виконати олімпійський норматив і жінки в естафеті 4х200м вільним стилем.
«Зимовий чемпіонат України з плавання — це ще одна вагома подія в спортивному житті Дніпропетровщини та країни. В регіоні активно розвивається спортивна інфраструктура, створюється міцна спортивна база, виховується покоління загартованих спортсменів. Дніпропетровщина – це успішний майданчик для проведення спортивних змагань не лише всеукраїнського, а й міжнародного рівня. Зокрема, у 2015 році Дніпропетровськ прийматиме матчі чемпіонату Європи з баскетболу», — сказав Олександр Вілкул.
На сьогодні володарями олімпійських ліцензій категорії „А” у плаванні є шестеро українських плавців: Андрій Говоров (Дніпропетровськ), Дарина Зєвіна, Максим Шембєрєв, Сергій Фролов, Дарина Степанюк та Ігор Борисик.
Після цих змагань збірна команда України продовжить підготовку до Олімпіади. Зимовий чемпіонат України не є останнім ліцензійним стартом в Україні. З 5 по 8 травня у Харкові відбудеться літній Кубок України, який також матиме статус кваліфікаційних змагань міжнародної федерації плавання FINA на участь в Олімпійських Іграх 2012 року. Останнім ліцензійним змаганням на участі в Олімпіаді 2012 стане чемпіонат Європи в угорському Дебрецені (21-27 травня).
СК „Метеор” віднесений до переліку баз олімпійської та паралімпійської підготовки.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №253 від 23.03.2022 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ФОП Шмідту С.А.
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №250 від 23.03.2022 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ТОВ «Успіх»
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №1159 від 23.08.2023 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами у місті МПП «Елегія»