Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Ноябрь 30th, 2011 Новини Вывести на печать

За завданням губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині пройшли штабні тренування з взаємодії різних служб у разі ускладненням погодних умов у зимовий період

23 – 24 листопада на Дніпропетровщині за завданням губернатора Олександра Вілкула пройшли штабні тренування, до яких були залучені фахівці управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Дніпропетровської облдержадміністрації, ГУ МНС України в Дніпропетровській області, регіональних (міських, районних) штабів з ліквідації надзвичайної ситуації, обласних (міських, районних) спеціалізованих служб цивільного захисту.
«Ми повинні мати відпрацьований механізм залучення органів управління та сил комунальних підприємств, спеціалізованих автодорожніх, медичних, газорятувальних, гідрометеорологічних служб цивільного захисту та інших під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням погодних умов у зимовий період. Від ефективності цієї роботи та злагодженої взаємодії залежить життя населення та функціонування систем життєзабезпечення. Для оперативного реагування під час виникнення надзвичайних ситуації подібні тренування на Дніпропетровщини проходять регулярно», – зазначив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Тренування проводились відповідно до плану основних заходів цивільного захисту Дніпропетровської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (Дніпропетровська ТП ЄС ЦЗ) на 2011 рік. Керівниками штабного тренування є начальник ГУ МНС України в Дніпропетровській області Віктор Бутківський та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Сергій Коваленко.
Під час тренування була змодельована наступна ситуація: внаслідок складних погодних умов випала місячна норма опадів, висота снігового покрову досягає до 30 см, на трамвайних лініях сформувалося до 20-ти мм наростів криги. Очікуються пориви північно-західного вітру 17-22 м/с, хуртовини, ожеледь, місцями по області сильні опади. Зафіксовані місця падіння дерев, рекламних щитів та поривів ліній електропередач. В окремих районах та містах припинено електропостачання та телефонний зв’язок, можливе виникнення аварій в системах життєзабезпечення населення
Штабні тренування проводились в два етапи – теоретичний та практичний. Подібні тренування дозволяють удосконалити навички керівників органів управління Дніпропетровської ТП ЄС ЦЗ у приведенні підпорядкованих підрозділів у готовність до дій за призначенням при ускладненні ситуації під час надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням погодних умов у зимовий період, надання практичних навичок органам управління цивільного захисту, оперативно-черговим змінам та штабам з ліквідації надзвичайної ситуації із збору, обробки та аналізу інформації про обстановку, підготовки даних для прийняття рішення, планування дій органів управління та сил, своєчасного доведення завдань до підлеглих, безперервного управління ними у ході проведення рятувальних та інших невідкладних робіт під час ускладнення погодних умов у зимовий період.
За підсумками штабного тренування кращими були визнані міські підсистеми: Дніпропетровська, Павлоградська, Марганецька, Вільногірська, районні підсистеми: Апостолівська, Петропавлівська, Софіївська, Юріївська.

За інформацією управляння з питань надзвичайних ситуацій
Дніпропетровської облдержадміністрації

Олександр Вілкул: «У рамках реалізації національного президентського проекту «Нове життя» у Дніпропетровській області створюється два перинатальних центри: обласний – у Дніпропетровську та міжрайонний – у місті Кривий Ріг»
Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул провів засідання регіонального комітету з економічних реформ з питань створення в Дніпропетровській області двох перинатальних центрів. Робота цих центрів забезпечить підвищення якості спеціалізованої медичної допомоги матерям та новонародженим.
«У рамках реалізації національного президентського проекту «Нове життя» в Дніпропетровській області створюється два перинатальних центри: обласний – у Дніпропетровську та міжрайонний – у місті Кривий Ріг. Задача регіональної влади забезпечити чіткий контроль за ходом та якістю робіт, адже мета цього проекту – підвищення якості медичних послуг під час «старту життя», – сказав Олександр Вілкул.
За статистикою 5-7% дітей народжуються недоношеними. Такі малюки потребують не тільки кваліфікованої допомоги лікарів, а й спеціального медичного нагляду з використанням сучасного спеціалізованого обладнання.
Начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург звітувала на нараді щодо ходу робіт зі створення цих медичних закладів.
«Під керівництвом губернатора в Дніпропетровській області впроваджуються сучасні медичні технології охорони материнства й дитинства. До акушерських відділень перинатальних центрів зі всієї області направлятимуть вагітних жінок з ускладненнями. В обласному та міжрайонному перинатальних центрах буде сконцентровано новітнє спеціалізоване обладнання та висококваліфіковані фахівці. Це дозволить збільшити ефективність заходів по збереженню здоров’я матерів і малюків та підвищить безпечність тяжких пологів», – наголосила Валентина Гінзбург.
Обласний перинатальний центр створюється на базі Обласної дитячої лікарні та Дніпропетровського пологового будинку № 2. У складі цього центру передбачено функціонування акушерського стаціонару потужністю 4 тисячі пологів на рік, а також неонатального центру для немовлят і відділення інтенсивної терапії. Заплановано, що обласний перинатальний центр почне приймати пацієнтів у червні наступного року.
У міжрайонному перинатальному центрі, який створюється на базі Криворізького пологового будинку № 2, вже працюють три відділення (пологове, гінекологічне та патології вагітних), а також сучасна центральна стерилізаційна, кисневий пункт, харчовий блок та котельня. Наразі під керівництвом губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула триває друга черга будівництва міжрайонного перинатального центру – неонатальний блок. Наприкінці цього року заплановано відкриття відділення патології та інтенсивної терапії новонароджених і клінічної лабораторії, які розташовані в неонатальному блоці.
Міжрайонний перинатальний центр буде забезпечувати спеціалізованою медичною допомогою 850 тисяч жителів міста та п’яти прилеглих сільських районів: Широківського, Криворізького, Софіївського, Апостолівського та П’ятихатського.
Олександр Вілкул підкреслив важливість якісного проведення всіх необхідних робіт. «Молоді матері та діти – це майбутнє Дніпропетровщини, тому піклування про їхнє здоров’я – наш першочерговий обов’язок», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації.
Довідково:
Національний проект «Нове життя», який старував у 2011 році, здійснюється під патронатом Президента України Віктора Януковича. Мета проекту – забезпечення населення доступною висококваліфікованою медичною допомогою, створення комфортних умов для народження та виходжування дітей шляхом організації в Україні мережі перинатальних центрів.
Мета створення центрів – підвищення якості висококваліфікованої консультативно-діагностичної та лікувально-профілактичної допомоги жителям області шляхом концентрації в одному закладі акушерської, неонатологічної та педіатричної служб.
Перинатальний центр – це лікувально-профілактичний заклад, в якому надається допомога вагітній жінці під час виношування дитини та при пологах, а також створюються умови для післяродового супроводу породіллі та для лікування новонароджених. Таким чином перинатальний центр включає весь цикл, пов’язаний з очікуванням і народженням дитини. У завдання центру входить також консультації та лікування жінок, хворих на безпліддя.
У перинатальний центр у першу чергу направляють жінок, які мають патології та жінок з групи високого ризику, коли очікуються ускладнення з народженням дитини, особливо, якщо необхідну допомогу неможливо надати в звичайному пологовому будинку.

Дніпропетровщина отримала членство в Асоціації Європейських Регіонів

На засіданні Генеральної Асамблеї Європейських Регіонів Дніпропетровщину представили як члена Асоціації. Відтепер наш регіон буде запрошуватися на всі заходи, які проходитимуть за участі АЄР. Це дозволить покращити зв’язки з регіонами та організаціями інших держав. Наразі Дніпропетровщина вже отримала перше запрошення на З’їзд членів АЄР, який відбудеться 12 грудня в м. Брюсселі.
На з’їзді членів АЄР в м. Брюсселі буде розглянуто питання спільного партнерського управління в рамках створення сильної Європи, члени Асоціації Європейських Регіонів обміняються досвідом щодо співпраці на принципах партнерства та порозуміння, об’єднання ресурсів та зусиль задля спільного розвитку.
«Дніпропетровщина активно, системно та успішно співпрацює з різними країнами, регіонами та інвесторами. Область є найбільш інвестиційно привабливою серед регіонів України. Саме на Дніпропетровщину серед усіх регіонів України припадає найбільший обсяг прямих іноземних інвестицій. Наразі він становить понад 8 млрд доларів США. Тож наш регіон є інвестиційними воротами України – воротами, які відкриті для притоку іноземних інвестицій. Дніпропетровщина розширює зв’язки, запроваджує нові проекти задля створення міцних міждержавних відносин. Членство в Асоціації Європейських регіонів – це ще один крок до зміцнення та розширення європейських зв’язків нашого регіону та України», – сказав Олександр Вілкул.
В області проведено масштабну роботу щодо покращення інвестиційного клімату та запровадження європейських стандартів роботи органів влади у сфері дозвільних та адміністративних послуг для бізнесу. Зокрема, у кожному місті й районі створені дозвільні центри, які за принципом «єдиного вікна» видають дозвільну документацію підприємцям. Їх роботу в он-лайн режимі контролює інформаційно-ресурсний центр «Відкрита влада» при облдержадміністрації.
У грудні минулого року в області створене Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство (ДІА), яке надає всебічну інформаційну, методологічну та організаційну підтримку інвестиційним проектам від стадії їх виникнення як ідеї до початку їх реалізації. Наразі в області створені портфелі пропозицій для потенційних інвесторів на 1 млрд доларів США.
Основу ефективного сталого розвитку області визначає Комплексна Стратегія розвитку Дніпропетровщини, яка була розроблена за ініціативи губернатора Олександра Вілкула разом з всесвітньовідомою консалтинговою компанією «Монітор Груп» та Фондом «Ефективне управління». При її розробці був застосований проектний підхід та європейський досвід стратегічного планування.
Дніпропетровщина першою серед регіонів України приєдналася до Ініціативи Глобального договору ООН, яким передбачається впровадження високих екологічних та соціальних стандартів у корпоративному секторі.
В області реалізується масштабна регіональна екологічна програма щодо зменшення шкідливих викидів і скидів в навколишнє середовище. Наше завдання – до 2015 року зменшити викиди великих промислових підприємств на 30%. Для посилення екологічної політики в регіоні у травні цього року з ініціативи губернатора Олександра Вілкула була розроблена й прийнята Екологічна програма міста Кривий Ріг, на яке припадає понад 42 % усіх шкідливих викидів області. Це наймасштабніша екологічна програма за роки незалежності України з обсягом фінансування майже 11 млрд грн. У рамках програми обласною й місцевою владою, а також великими промисловими підприємствами Кривбасу буде реалізовано понад 100 проектів.
Дніпропетровщина виробляє 17% всієї промислової продукції України та володіє найпотужнішою сировинною базою – близько 50% корисних копалин нашої країни зосереджені саме на території Дніпропетровщини.
Усі проекти і програми, які реалізуються в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону, спрямовані на сталий соціально-економічний розвиток регіону та підвищення якості життя наших громадян.
Інтерес представників інших держав до Дніпропетровщини підкріплюється регулярними візитами іноземних делегацій і бізнес-структур. «Наших зарубіжних партнерів приваблює відкритість нашого регіону та новий для українського державного управління проектний підхід, який обласна влада реалізує на практиці. Регіон привабливий своїми потужними ресурсами. У першу чергу – високою кваліфікацією і рівнем освіти його жителів, науково-технічним потенціалом і розвиненою інфраструктурою», – сказав губернатор.

Довідково:

Асоціація Європейських Регіонів є найбільшою незалежною мережею регіонів у Європі. Вона об’єднує 270 регіонів з 34 країн, а також 16 міжрегіональних організацій. Заснована в 1985 році АЄР є форумом для міжрегіонального співробітництва та лобістом регіональних інтересів на європейській арені: АЄР була ключовою у створенні консультативних органів Ради Європи (Конгрес місцевої та регіональної влади) та Європейської комісії (Комітет регіонів).
Країни учасниці Асоціації: Болгарія, Бельгія, Боснія та Герцеговина, Чехія, Кіпр, Данія, Німеччина, Греція, Іспанія, Франція, Вірменія, Хорватія, Ірландія, Італія, Угорщина, Молдова, Нідерланди, Норвегія, Австрія, Польща, Португалія, Македонія, Румунія, Росія, Грузія, Швеція, Албанія, Словенія, Сербія, Фінляндія, Швейцарія, Туреччина, Україна, Великобританія.
Україна представлена Дніпропетровською, Донецькою, Кіровоградською, Київською, Львівською, Одеською та Херсонською областями.
Президент АЄР – Мішель Сабан.
Віце-президент – Іль-де-Франс

Ларри Кинг встретился с губернатором Днепропетровской области Александром Вилкулом

29 ноября 2011 года в рамках визита в Украину известный американский журналист и общественный деятель Ларри Кинг посетил Днепропетровск для встречи с губернатором Александром Вилкулом.
Во время встречи обсуждались вопросы развития Днепропетровской области, уровень информированности о регионе за рубежем и возможности Днепропетровщины по привлечению иностранных инвестиций, в частности, из Америки.
«Днепропетровский регион – очень интересен для инвесторов и имеет большой потенциал для развития. Природные ресурсы и развитый человеческий потенциал делает его одной из самых привлекательных площадок для инвестиций», — сказал во время встречи Ларри Кинг.
«Мы не касались вопросов политики, мы обсуждали стратегию развития успешных территорий. И опыт господина Кинга, который известен во всем мире и обладает обширными связами, безусловно, очень полезен и интересен», — прокоментировал Александр Вилкул.
Справочно: Л.КИНГ — американский тележурналист, ведущий популярного ток-шоу «Larry King Live» на CNN,(с 1985-го по 2010 год). В ходе шоу ведущий взял интервью у более чем 50 тысяч человек, в том числе у президента США и лидеров других стран. 28 и 29 ноября 2011 года Л.КИНГ находился в Украине. 28 ноября он взял интервью у премьер-министра Украины Николая Азарова.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва