Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 22.05.2012

Май 22nd, 2012 Новини Вывести на печать

Понад 1,5 тис жителів Дніпропетровщини відвідали ХVI Міжнародний дитячий фольклорний фестиваль «Орлятко збирає друзів»

 

На Дніпропетровщині за підтримки Олександра Вілкула пройшов ХVI Міжнародний дитячий фольклорний фестиваль «Орлятко збирає друзів». Він зібрав майже 1 тисячу юних талантів з хореографічних і вокально-хореографічних  колективів Дніпропетровської області, Естонії та Словаччини. Традиційно делегації гостей фестивалю демонструють свою творчість в містах та районах області. Зокрема, концерти юних дарувань відбулись у Дніпропетровську, Васильківщині та Павлограді. Їх відвідали понад 1 тис 500 жителів Дніпропетровщини.

«Підтримка та розвиток творчої молоді є одним з головних напрямків діяльності обласної влади, які визначив губернатор Олександр Вілкул. В області щорічно проводяться культурно-масові заходи. Міжнародний дитячий фольклорний фестиваль «Орлятко збирає друзів» – це справжнє фольклорне свято, на яке з’їжджаються маленькі виконавці із України та Європи. Завдяки ньому діти мають змогу обмінятися досвідом, продемонструвати свої таланти та знайти собі нових друзів. Фестиваль «Орлятко збирає друзів» став брендовим проектом Дніпропетровщини, що працює на підвищення іміджу нашої області в Україні і позитивно впливає на розвиток міжнародних культурних відносин», — сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова на святковому концерті Палацу культури «Шинник» у Дніпропетровську.

Засновником та організатором фестивалю є народний ансамбль танцю «Орлятко» Дніпропетровського Будинку науки і техніки Придніпровської залізниці.  Художній керівник «Орлятко»  – заслужений працівник культури України Олександр Соколовський.

«Фестиваль  проводиться під девізом – «Дружба дітей різних країн сьогодні – це світ без війни завтра». Його мета – розвиток творчих стосунків фольклорних колективів з різних країн світу та відродження фольклорного мистецтва. Цим фестивалем ми показуємо, що на Дніпропетровщині та Україні живуть гостинні, щирі та добрі люди, які цінують свою творчість та поважають мистецтво інших народів. Я вдячний Олександру Вілкулу за те, що обласна влада надає підтримку молодому поколінню та створює стимули для розвитку талантів», — сказав Олександр Соколовський.

За п’ятнадцять  років, що проводиться фестиваль, до Дніпропетровщини завітали 95 дитячих колективів з різних країн світу, кількість учасників становить п’ятнадцять тисяч дітей.

На концертах фестивалю побували майже 85 тисяч глядачів.

Ансамбль танцю «Орлятко» створено у 1969 році. Звання «народний» одержав у 1972 році. За 40 річну історію колективу тисячі дітей були залученими до мистецтва хореографії. Зараз в ансамбль займається 250 дітей віком від 5 до 20 років. Репертуар складається з танців народів світу, українських, дитячої тематики, хореографічних композицій, танців різних  напрямків сучасної хореографії – загалом 60 номерів.

Народний ансамбль танцю «Орлятко» є одним з кращих колективів України, призером багатьох конкурсів, фестивалів та акцій, що відбуваються на теренах України та за кордоном. Народний ансамбль танцю «Орлятко» є постійним учасником міських  та урядових концертів, володарем Гран-прі на Міжнародному фестивалі мистецтв «Слов’янский базар». Колектив є Лауреатом багатьох Міжнародних  фольклорних фестивалів: у Франції (м. Авіньон), Македонії (м. Скопє), Болгарії (м. Сілістра), Туреччині (м. Узмір, м. Стамбул, м. Айдин), Ізраїлі (м. Карміель), Іспанії (м. Леганес, м. Оренсе, м. С’єза), Туреччині (м. Тюре, м. Балікастр), Франції (м. Камбо, м. Страсбур), Італії (м. Трапані, м. Полінуро), Латвії           (м. Рига), Польщі (м. Люблін, м. Освенцім), Росії (м. Москва, м. Казань), Греції (м. Афіни), Іорданії (м. Аман), Чехії (м. Шумперк).

 

Геннадій Темник: «Роботи з реконструкції Обласного санаторно-оздоровчого центру для дітей-сиріт та дітей, які потребують особливої соціальної підтримки, виконані на 94%»

За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Геннадій Темник провів виїзну нараду, яка відбулась в порядку контролю виконання доручення Президента України Віктора Януковича щодо створення Обласного санаторно-оздоровчого центру для дітей-сиріт та дітей, які потребують особливої соціальної підтримки.
У нараді також взяли участь виконуючий обов’язки начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Кушвід Олександр Анатолійович, виконуюча обов’язки начальника управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Ковальова Лілія Петрівна, голова Новомосковської райдержадміністрації Миронов Олег Анатолійович, голова Новомосковської райради Сухий Микола Григорович, директор комунального закладу “Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку ім. О.Матросова” Рогожкін Андрій Миколайович та інші.
«Роботи з реконструкції обласного санаторно-оздоровчого центру для дітей-сиріт та дітей, які потребують особливої соціальної підтримки, завершуються. Вони виконані на 94%, і вже у червні розпочне свою роботу один з найсучасніших дитячих санаторно-оздоровчих центрів Дніпропетровщини та України», — сказав Геннадій Темник. Він наголосив, що губернатор Олександр Вілкул тримає на особистому контролі завершення будівельних робіт зі створення Центру.
Як доповів Геннадію Темнику начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Олександр Кушвід, роботи зі створення сучасного Центру йдуть згідно з графіком.
Зокрема, у медичному, спальному та навчальному корпусах залишилося виконати внутрішні оздоблювальні роботи першого поверху, улаштувати сантехнічні та електричні прилади, меблі та інвентар. У Клубі-їдальні необхідно улаштувати меблі, холодильне та технологічне обладнання. Завершуються роботи з озеленення території, улаштування футбольного поля і волейбольно-баскетбольного майданчика, монтажу обладнання фонтану та стели-логотипу.
Як повідомлялося раніше, для Обласного санаторно-оздоровчого центру для дітей-сиріт та дітей, які потребують особливої соціальної підтримки, що створюється у Новомосковському районі, вже придбано сучасне медичне обладнання на суму більше 1 млн грн.
ДОВІДКА
Обласний санаторно-оздоровчий центр для дітей-сиріт та дітей, які потребують особливої соціальної підтримки, створюється з ініціативи Олександра Вілкула та за підтримки Президента України Віктора Януковича на базі колишнього дитячого табору оздоровлення та відпочинку імені Олександра Матросова, що в селі Орлівщина Новомосковського району. Дитячий центр буде функціонувати цілий рік і прийматиме близько 3 тис дітей щорічно.

Визначені переможці ХХ ювілейного фестивалю-конкурсу на здобуття вищої театральної нагороди Придніпров’я «Січеславна-2012» та «Надія Січеславни-2012»

У Дніпропетровську відбулося урочисте нагородження переможців ХХ ювілейного фестивалю-конкурсу на здобуття вищої театральної нагороди Придніпров’я «Січеславна-2011» – для майстрів сцени та «Надія Січеславни» – для творчої театральної молоді. Професійне журі визначило 35 переможців конкурсу. За дорученням голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова та заступник голови обласної ради Андрій Шипко вручили нагороди.

Цього року у рамках фестивалю змагалися 20 театрів, серед них 9 театрів з Дніпропетровська, 5 – Запоріжжя, 3 – Кривого Рогу, 2 – Дніпродзержинська та Павлоградський театр.
Фестивалі «Січеславна» та «Надія Січеславни» засновані управлінням культури Дніпропетровської облдержадміністрації та управлінням культури Запорізької облдержадміністрації, Дніпропетровським міжобласним відділенням Національної спілки театральних діячів України, відділами культури міських рад Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Запоріжжя, Кривого Рогу та Павлограда. Проводяться вони вже двадцятий рік поспіль.
«Дніпропетровщина – потужний промисловий центр, інвестиційні ворота, житниця України. Регіон активно розвивається. Губернатор Олександр Вілкул приділяє особливу увагу не лише економічному а й культурному розвитку регіону. В області реалізується низка програм щодо безкоштовного відвідування театрів працівниками бюджетних сфер міст та районів області, учнями та студентами, ветеранами Великої Вітчизняної війни. Для починаючих театрів та акторів у регіоні проводяться спеціальні фестивалі, де вони можуть продемонструвати свої надбання, поспілкуватися між собою, перейняти досвід. Фестивалі «Січеславна» та «Надія Січеславни» — це найбільш престижні конкурси, нагороди яких є вищою відзнакою в театральному мистецтві Придніпров’я», — сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Фестиваль проходить за номінаціями: «Краща жіноча роль ІІ плану», «Краща чоловіча роль ІІ плану», «Краща головна жіноча роль», «Краща головна чоловіча роль», «Краща сценографія», «Краща режисерська робота», «Краща пластика у виставі», «Краще музичне оформлення» та «Кращі вистави: драматична, музична, пластична, лялькова та вистава для дітей». Передбачені і спеціальні дипломи: «Краща студентська робота», «Честь, достоїнство, майстерність», «Кращий директор», «Меценат театрального мистецтва» та «Пропаганда театрального мистецтва».
Право на отримання нагороди мають діячі театрів: актори, режисери, балетмейстери, художники, музиканти. Премія персоніфікована і не може бути присуджена колективам. Загалом нагородами фестивалю у 2012 році відзначені 35 учасників.
Переможці конкурсу, які отримали Гран-прі «Січеславна» та «Надія Січеславни», нагороджені грошовими преміями 3 тис грн і 2 тис грн відповідно. А також бронзовими статуетками, які відливають на виробничому об’єднанні «Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова».
До складу журі фестивалю-конкурсу ввійшли заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства, професор кафедри театрознавства Київського національного університету театру, кіно та телебачення ім. І.Карпенка-Карого Валентина Заболотна, режисер Київського театру драми і комедії на Лівому березі Дніпра Дмитро Богомазов та заслужений діяч мистецтв Росії, член Правління товариства режисерів при спілці театральних діячів Росії, художній керівник Московського дитячого театру «Диво» Віктор Мажурін. Очолює журі Валентина Заболотна.
Учасники фестивалю подякували губернатору за підтримку театрального життя Дніпропетровщини.
Довідково:
ПЕРЕМОЖЦІ “Надія Січеславни – 2012”
“Кращий дебют”
Переможець:
КАТЕРИНА НЕЧИПОРЕНКО, актриса Павлоградського театру ім. Б.Захави, за роль Марисі у виставі “Мартин Боруля” І.Карпенка-Карого (реж.-пост. засл. діяч мист. Укр. А.Рева)
“Краща жіноча роль ІІ плану”
Переможець:
КАТЕРИНА СЛЮСАР, актриса Дніпропетровського Молодіжного театру «Віримо!», за роль Санчіки у виставі “Дульсинея Тобосская” О.Володіна (реж.-пост. В.Петренко)

“Краща чоловіча роль ІІ плану”
Переможець:
ВАЛЕРІЙ ЗУБЧИК, актор Дніпропетровського академічного театру ім. М.Горького, за роль Імруша у виставі “Телевизионные помехи” К.Саконі (реж.-пост. М.Мішин)

“Краща жіноча роль”
Переможець:
ЮЛІЯ ЗАГАЛЬСЬКА, актриса Дніпродзержинського академічного театру ім. Лесі Українки, за роль Хануми у виставі “Ханума” А.Цагарелі (реж.-пост. засл. діяч мист. Укр. С.Чулков)

“Краща чоловіча роль”
Переможець:
МИКИТА ДАВИДОВ, актор Криворізького академічного театру музично-пластичних мистецтв “Академія Руху”, за роль Моцарта у виставі “Пир во время чумы” за мотивами “Маленьких трагедій” О.Пушкіна (реж.-пост. засл. діяч мист. Укр. О.Бєльський)

“Краща сценографія”
Переможець:
ЛЮДМИЛА ГОГЕНКО, художник-постановник Дніпропетровського академічного театру ім. М.Горького, за сценографію вистави “Телевизионные помехи” К.Саконі (реж.-пост. М.Мішин)

“Краща режисерська робота”
Переможці:
ДЕНИС АСТАФ’ЄВ, режисер Запорізького академічного театру ім. В.Магара, за режисуру вистави “Школа з театральним нахилом” Д.Ліпскерова

МИКОЛА МІШИН, режисер-постановник, за режисуру вистави “Телевизионные помехи” К.Саконі Дніпропетровського академічного театру ім. М.Горького

ГРАН-ПРІ “НАДІЯ СІЧЕСЛАВНИ-2012”
Переможці:
вистава «ТЕЛЕВИЗИОННЫЕ ПОМЕХИ» К.Саконі Дніпропетровського академічного театру ім. М.Горького, — за професіоналізм і сучасну театральну лексику (режисер-постановник Микола Мішин)

вистава «ШКОЛА З ТЕАТРАЛЬНИМ НАХИЛОМ» Д.Ліпскерова Запорізького академічного театру ім. В.Магара, — за сміливий творчий пошук в напрямку психологічно-умовного театру (постановка та музичне оформлення Дениса Астаф’єва)

ПЕРЕМОЖЦІ “Січеславна – 2012”

“Краща лялькова вистава”
Переможець:
вистава «ПРО ВАСИЛИСУ ПРЕКРАСНУЮ И КОЩЕЯ БЕССМЕРТНОГО» Ю.Боганова Дніпропетровського театру “Актора і ляльки” (реж.-пост. засл. арт. України та Росії В.Бугайов, сценографія та ляльки В.Нікітіна, музика О.Москаленка)

Актори переможці у ляльковій виставі:
Краща жіноча роль у ляльковій виставі:
СВІТЛАНА ОЛІЙНИК, за авторську виставу “Музика серця” Дніпродзержинського театру-студії “10-й квартал” (автор та реж.-пост. С.Олійник)

Краща чоловіча роль у ляльковій виставі:
ЮРІЙ ЛІСНЯК, актор Дніпропетровського театру “Актора і ляльки”, за ролі Кощея та Івана-богатиря у виставі “Про Василису Прекрасную и Кощея Бессмертного” Ю.Боганова (реж.-пост. засл. арт. України та Росії В.Бугайов, сценографія та ляльки В.Нікітіна)

“Краща вистава для дітей”
Переможець:
музична казка «БЕЛОСНЕЖКА» музика Е.Колмановського за мотивами казки братів Грімм, проект Дніпропетровського академічного театру опери та балету і Дніпропетровського муніципального театру “Актора і ляльки” (диригент-пост. О.Кулішов, реж.-пост. М.Овсяников, сценографія і костюми Д.Білої, ляльки В.Нікітіна, у ролі Білосніжки – Леся Задорожна)

Актори переможці у виставі для дітей:
Краща жіноча роль у виставі для дітей:
НАТАЛІЯ КОВАЛЕНКО, актриса Дніпропетровського академічного молодіжного театру «Камерна сцена», за роль Принцеси Інеси у виставі “Справжня принцеса” С.Ільницького (реж.-пост. В.Волконський)

Краща чоловіча роль у виставі для дітей:
СТАНІСЛАВ ШКЛЯРЕНКО, актор Запорізького академічного театру молоді, за роль Кота у виставі “Кошкин дом” С.Маршака (реж.-пост. В.Лютинська)

“Краща пластична вистава”
Переможець:
балетна вистава «КОРСАР» А.Адана Дніпропетровського академічного театру опери та балету (диригент-пост. О.Кулішов; автор постановки, сценографії та костюмів Д.Омельченко)

Актори переможці у пластичній виставі:
Краща жіноча роль у пластичній виставі:
ОЛЕНА ПЕЧЕНЮК, солістка Дніпропетровського академічного театру опери та балету, за виконання партії Медори у балетній виставі «Корсар» А.Адана (диригент-пост. О.Кулішов; автор постановки, сценографії та костюмів Д.Омельченко)

Краща чоловіча роль у пластичній виставі:
ДМИТРО ОМЕЛЬЧЕНКО, соліст Дніпропетровського академічного театру опери та балету, за виконання партії Конрада у балетній виставі «Корсар» А.Адана (диригент-пост. О.Кулішов; автор постановки, сценографії та костюмів Д.Омельченко)

“Краща драматична вистава”
Переможець:
вистава «ДУЛЬСИНЕЯ ТОБОССКАЯ» О.Володіна Дніпропетровського Молодіжного театру «Віримо!» (реж.-пост. В.Петренко, худ.-пост. М.Ткаченко, хореографія О.Ряпулової)

“Краща епізодична роль”
Переможець:
ВАСИЛЬ АСІН, актор Павлоградського театру ім. Б.Захави, за роль Протасія у виставі “Мартин Боруля” І.Карпенка-Карого (реж.-пост. засл. діяч мист. Укр. А.Рева)

“Краща жіноча роль ІІ плану”
Переможець:
ЛІЯ ПУДАЛОВА, актриса Дніпропетровського академічного театру ім. М.Горького, за роль жінки Бодога у виставі “Телевизионные помехи” К.Саконі (реж.-пост. М.Мішин)

“Краща чоловіча роль ІІ плану”
Переможець:
ОЛЕГ ВОЛОЩЕНКО, актор Дніпродзержинського академічного театру ім. Лесі Українки, за роль Коте у виставі “Ханума” А.Цагарелі (реж.-пост. засл. діяч мист. Укр. С.Чулков)

“Краща жіноча роль”
Переможець:
ОКСАНА ТУРІЯНСЬКА, заслужена артистка України, актриса Запорізького академічного театру ім. В.Магара, за роль Джулії у виставі “Театр” С.Моема (реж.-пост. засл. діяч мист. Укр. Є.Головатюк)

“Краща чоловіча роль”
Переможець:
ВОЛОДИМИР ПОЛУБОЯРЦЕВ, народний артист України, актор Криворізького академічного театру драми та музкомедії ім. Т.Шевченка, за роль Івана Карася у виставі “Запорожець за Дунаєм” С.Гулака-Артемовського (реж.-пост. нар. арт. Укр. В.Полубоярцев)

«Кращий акторський ансамбль»
Переможці:
вистава «КАЙДАШЕВА СІМ’Я» І.Нечуя-Левицького Дніпропетровського академічного театру ім. Т.Шевченка, — за сучасне прочитання, режисуру нар. арт. Укр. Лідії Кушкової та акторський ансамбль у виконанні: нар. арт. Укр. Михайла Чернявського за роль Омельна Кайдаша, Оксани Петровської за роль Марії Кайдашихи, Максима Подорожнього за роль Карпа, нар. арт. Укр. Василя Крачковського за роль Лавріна, засл. арт. Укр. Ірини Медяник за роль Мотрі, Яни Григоришиної за роль Мелашки, засл. арт. Укр. Нелі Ніколаєвої за роль Довбишихи, засл. арт. Укр. Наталії Тафі за роль Палажки, Лариси Булдигіної за роль Параски, Любові Тимошенко за роль Балашихи, Нінелі Мальцевої за роль Проскурниці, засл. арт. Укр. Людмили Бєлінської за роль Коровгайниці, Олени Завгородньої за роль Дружки та Івана Карповича за роль Боярина

“Краща режисерська робота”
Переможець:
СЕРГІЙ ЧУЛКОВ, заслужений діяч мистецтв України, режисер Дніпродзержинського академічного театру ім. Лесі Українки, за режисуру вистави “Ханума” А.Цагарелі

“Краща сценографія”
Переможець:
МАРІЯ ТКАЧЕНКО, художник Дніпропетровського Молодіжного театру «Віримо!», за сценографію вистави “Дульсинея Тобосская” О.Володіна (реж.-пост. В.Петренко)

“Краще музичне оформлення”
Переможець:
ВОЛОДИМИР КОЛЕСНИК, актор та композитор Криворізького академічного театру драми та музкомедії ім. Т.Шевченка, за музику до вистави “Мой милый Августин” інсценізація В.Безносенка (реж.-пост. М.Мельников)

“Краща пластика у виставі”
Переможець:
ОЛЕНА РЯПУЛОВА, хореограф Дніпропетровського Молодіжного театру «Віримо!», за пластику вистави “Дульсинея Тобосская” О.Володіна (реж.-пост. В.Петренко)

“Краща музична вистава”
Переможець:
оперна вистава «РІГОЛЕТТО» Дж.Верді Дніпропетровського академічного театру опери та балету (дир.-пост. — нар. арт. Укр. В.Гаркуша, дир. — засл. діяч мист. Укр. Ю.Пороховник, реж.-пост. нар. арт. Укр. Ю.Чайка)

Солісти переможці у музичній виставі:
Краща жіноча партія у музичній виставі:
ОЛЕНА БОКАЧ, солістка Дніпропетровського академічного театру опери та балету, за виконання партії Джільди в оперній виставі «Ріголетто» Дж.Верді (дир.-пост. — нар. арт. Укр. В.Гаркуша, дир. — засл. діяч мист. Укр. Ю.Пороховник, реж.-пост. нар. арт. Укр. Ю.Чайка)

Краща чоловіча партія у музичній виставі:
ВІКТОР ЩЕРБА, соліст Дніпропетровського академічного театру опери та балету, за виконання партії Ріголетто в оперній виставі «Ріголетто» Дж.Верді (дир.-пост. — нар. арт. Укр. В.Гаркуша, дир. — засл. діяч мист. Укр. Ю.Пороховник, реж.-пост. нар. арт. Укр. Ю.Чайка)

ГРАН-ПРІ “СІЧЕСЛАВНА-2012”
Переможці:
музична казка «БЕЛОСНЕЖКА» музика Е.Колмановського за мотивами казки братів Грімм, проект Дніпропетровського академічного театру опери та балету і Дніпропетровського муніципального театру “Актора і ляльки”, — за успішне поєднання різних видів театру у гармонійне мистецьке дійство (диригент-пост. О.Кулішов, реж.-пост. М.Овсяников, сценографія і костюми Д.Білої, ляльки В.Нікітіна, у ролі Білосніжки – Леся Задорожна)

оперна вистава «РІГОЛЕТТО» Дж.Верді Дніпропетровського академічного театру опери та балету, — за оригінальність режисерського рішення та високий артистизм виконавців (дир.-пост. — нар. арт. Укр. В.Гаркуша, дир. — засл. діяч мист. Укр. Ю.Пороховник, реж.-пост. нар. арт. Укр. Ю.Чайка)

 

Олександр Вілкул у Відні презентував міжнародній бізнес-спільноті інвестиційний потенціал Дніпропетровщини

У рамках масштабного роуд-шоу з презентації Дніпропетровщини на провідних світових бізнес-майданчиках голова облдержадміністрації Олександр Вілкул представив  інвестиційний потенціал регіону у Відні. Генеральна презентація Дніпропетровської області пройшла у Торговій палаті Австрії. Участь у заході взяв Посол України в Австрійській Республіці Андрій Березний, заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов, міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко, перший заступник Криворізького міського голови Костянтин Павлов, президент Дніпропетровської торгово-промислової палати Віталій Жмуренко, директор Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства Анатолій Комірний, представники австрійського і європейського бізнесу.

«Дніпропетровщина – регіон  великих можливостей, один з локомотивів національної економіки України, який сьогодні динамічно розвивається і відкритий до співпраці з європейськими партнерами у сфері запровадження сучасних інформаційних та енергозберігаючих й екологічно безпечних технологій. Обласна влада запрошує інвесторів з усіх куточків Європи і світу долучитися до розкриття економічного потенціалу нашого регіону. Для цього на Дніпропетровщині сьогодні є всі необхідні умови. Зокрема, в області створено і працює Регіональне інвестиційне агентство, яке кожному інвестору, котрий бажає працювати у нашому регіоні, надає окремого спеціального менеджера, що супроводжує інвестиційний проект на всіх його етапах – від стадії ідеї до його запуску. Створено портфель пріоритетних пропозицій для потенційних інвесторів. Зокрема, це вже готові майданчики, на яких є можливість швидко розгорнути промислове виробництво. Дніпропетровщина зацікавлена у інвестиціях в галузі будівництва, сільського господарства та переробки його продуктів, створення безвідходних виробництв, зокрема, переробки сміття, розвитку альтернативних джерел енергії та інформаційних технологій. Зі сторони обласної влади до інвестора є лише одна вимога – сплата податків та легальний і достойний рівень оплати праці найманих робітників. Сьогодні Дніпропетровщина – загальноукраїнський лідер із залучення прямих іноземних інвестицій. Наразі їх обсяг перевищив 8 млрд доларів США, з яких понад 1 млрд залучено за останні два роки в умовах світової кризи. 95% інвестицій приходять в регіон з країн ЄС, що є реальною оцінкою інвестиційної привабливості Дніпропетровщини», — сказав Олександр Вілкул.

Губернатор ознайомив присутніх з перевагами Дніпропетровського регіону, результатами реалізації регіональних проектів у рамках Програми реформ Президента України та Комплексної стратегії розвитку регіону щодо підвищення інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності області. Зокрема це: модернізація та розширення транспортної інфраструктури регіону, завершення земельної реформи і перехід до ринку землі, впровадження системи електронного управління областю «Е-регіон», побудова системи ефективного державного менеджменту, розвиток Регіонального інвестиційного агентства.

Також Олександр Вілкул представив учасникам проекти обласної влади щодо створення сприятливого соціального середовища для сталого економічного зростання й розвитку бізнесу. Це модернізація системи охорони здоров’я, впровадження нових стандартів освіти, проект будівництва доступного і соціального житла, екологічні та природоохоронні програми, поліпшення громадської безпеки й правопорядку та інші.

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов та директор Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства Анатолій Комірний презентували присутнім пріоритетні напрямки співпраці Дніпропетровщини з інвесторами. Зокрема це: створення в області індустріальних парків, портфель проектів у кластері будівництва, створення логістичного центру в Кривому Розі, будівництво заводів з переробки сміття, проект створення селекційної генетичної піраміди в кластері сільського господарства та інші.

Також у рамках презентації Дніпропетровщини у Відні губернатор Олександр Вілкул поділився здобутками Дніпропетровщини і планами розвитку регіону  до 2015 року в ексклюзивному інтерв’ю провідній австрійській економічній газеті Wirdshaftblatt, яке записав міжнародний редактор цього видання Симон Брюннер.

Про розвиток економічної та культурної співпраці Дніпропетровщини та федеральних земель Австрії йшлося під час переговорів Олександра Вілкула із заступником федерального міністра економіки, сім’ї і і молоді пані Бернадетт Герлінгер.

 

Підведені підсумки обласного фестивалю художньої самодіяльності серед вихованців інтернатів «Повір у себе»

 

Підведені підсумки обласного фестивалю художньої самодіяльності серед вихованців інтернатних закладів «Повір у себе». Цього року фестиваль присвячений 80-річчю створення Дніпропетровської області. У конкурсі взяли участь понад 900 вихованців 32 інтернатних закладів області.

 

Фестиваль «Повір у себе» сприяє розвитку творчості дітей-інвалідів, дітей-сиріт, корекції захворювань, адаптації та реабілітації їх у суспільстві. Він вже став традиційним і проводиться понад 20 років поспіль.

«Розвиток дитячих талантів, підтримка молодого покоління – це важливі інвестиції у майбутнє регіону. Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул з особливою увагою ставиться до програм, пов’язаних з освітою та самореалізацією молоді. Пильного та турботливого ставлення більше за інших потребують діти, позбавлені батьківського піклування, діти-сироти, діти з особливими потребами. «Повір у себе» є одним з тих фестивалів, де діти можуть розкрити свій потенціал, відчути себе частиною спільної справи, поспілкуватися з однолітками. Свято, яке вони створюють своїми виступами, породжує у серцях цих дітей та всіх присутніх любов, віру та надає сили до роботи над собою та розвитку своїх талантів», — сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.

Цього року у конкурсі взяли участь понад 900 вихованців 32 інтернатних закладів обласного підпорядкування. З метою визначення кращих концертних номерів було проведено 7 відбіркових турів у Дніпропетровську, Кривому Розі, Нікополі, Першотравенську та Магдалинівському районі.

У гала-концерті взяли участь кращі колективи відбіркових турів фестивалю «Повір у себе», який проводився протягом 2011-2012 навчального року.

Переможці були нагороджені цінними подарунками: музичними центрами, телевізорами, домашніми кінотеатрами, DVD-магнітолами.

 

Переможці фестивалю «Повір у себе»

гран-прі (музичний центр)

— колектив “Зірочки “Надії” Криворізької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату “Надія” за літературно-музична композиція “Молитва за Україну”.

І місце (телевізор)

— ансамбль “Ложкарі” Спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ст. для слабозорих дітей за танок «Карело-фінська полька»;

— танцювальний колектив “Ніка” Нікопольської середньої школи-інтернату №1 для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків “Гармонія” за танок “Аморе”;

— соліст Маленко Михайло з Криворізької загальноосвітньої санаторної школи-інтернату №5 І-ІІІ ступенів за пісню “Вулиці Дніпропетровська”;

ІІ місце (домашній кінотеатр)

— колектив “Дніпровські дзвіночки” Загальноосвітньої санаторної школи–інтернату №3 для дітей, хворих на сколіоз за виконання вокально-хореографічної композиції “Мы вместе”;

— хореографічний колектив “Алегро” Дніпропетровської загальноосвітної санаторної школи-інтернату І-ІІІ ст. №4 за танок “Буги-вуги”;

— соліст Денисюк Олександр Саксаганської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату за пісню “Небеса Європи”;

— танцювальний колектив “Руданочка” Криворізької загальноосвітньої санаторної школи-інтернату №7 І-ІІ ступенів” за виконання танцювальної композиції «Російський танок»;

ІІІ місце (багатофункціональний пристрій)

— хор хлопчиків “Струмочок” Обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №2 з поглибленим професійно-трудовим навчанням за виконання композиції “Козацьке попурі”;

— танцювальний гурток “Веселка” Навчально-реабілітаційного центру №6 за танок “Новий день”;

призи глядацьких симпатій (DVDмагнітоли)

— вокально-хореографічна композиція: соліст Семенченко Володимир Дніпропетровської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №1 для дітей з вадами розумового та фізичного розвитку за виконання «Пісні про рушник»;

— хореографічний колектив “Світанок” Навчально-реабілітаційного центру “Горлиця” за танок “Гуцулка”;

— хореографічний колектив “Щасливе дитинство” Дніпропетровської загальноосвітньої школи-інтернату для глухих дітей за танок “Сопілочка”;

—  хореографічний колектив Дніпропетровського навчально-реабілітаційного центру для дітей з порушенням слуху за танцювальну композицію “Лише в нас на Україні”;

— хореографічний колектив “Конфєтті” Нікопольської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей з вадами розумового та фізичного розвитку і дітей-сиріт за танок “На корабле”;

— акробати Терещенко Валерій, Пономаренко Тетяна Жовтневої спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей з вадами розумового та фізичного розвитку за етюд “Ляльки”;

— соліст Агапон Сергій Криворізької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 2 за виконання пісні “Мама”.

 

Вячеслав Задорожний провів нараду щодо наступного етапу відселення мешканців аварійних будинків, розташованих в районі Шамишиної балки у Дніпродзержинську

За дорученням Олександра Вілкула перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів нараду щодо наступного етапу відселення мешканців аварійних будинків, розташованих в районі Шамишиної балки у Дніпродзержинську. У нараді взяли участь начальник Головного територіального управління МНС України в Дніпропетровській області Віктор Бутківський, Дніпродзержинський міський голова Станіслав Сафронов та керівники профільних підрозділів облдержадміністрації.

Зсувні процеси на схилах Шамишиної балки є одним з найактуальніших техногенно-екологічних питань Дніпродзержинська. Найнебезпечніший – діючий зсув на правому, східному схилі Балки в районі вулиць Онищенка, Скаліка і Ціолковського.

На ньому в першій половині 70-х років минулого століття побудовано 20 багатоповерхових житлових будинків, одноповерхові будинки приватного сектора, кооперативні гаражі і дві каналізаційні насосні станції.

З 1989 року на даній території в результаті техногенного навантаження та підняття рівня грунтових вод спостерігається активізація зсувних процесів. Згідно з моніторингом інституту «Дніпрокомунпроект» ситуація в районі житлової забудови по вулицях Онищенка — Скаліка — Ціолковського визначена як складна і зсувонебезпечна.

За ініціативою губернатора області Олександра Вілкула та за підтримки Уряду в минулому році з державного бюджету було виділено понад 20 млн грн і придбані для мешканців аварійних будинків 110 квартир. У результаті було відселено 342 людини з двох багатоквартирних аварійних будинків по вулиці Онищенко, 1 (93 квартири) та по вулиці Скаліка, 42 (17 квартир).

На сьогодні в стані нестійкої рівноваги знаходиться ділянка зсуву по вулиці Скаліка. Тож відселенню підлягають 90 квартир будинку по вул. Скаліка, № 15 і 47 квартир будинку по вул. Скаліка, № 17. Всього відселенню з цих будинків підлягають 137 квартир загальною площею майже 6 тис квадратних метрів.

«Найбільш гостра проблема щодо відселення жителів аварійних будинків вирішена минулого року. Для виконання наступного етапу по відселенню мешканців необхідно фінансування в обсязі майже 28 млн грн. Для вирішення цього питання губернатор Олександр Вілкул поставив завдання перед керівництвом міста Дніпродзержинськ та профільними підрозділами облдержадміністрації оперативно підготувати необхідні документи для подачі їх на розгляд Кабінету Міністрів з метою  виділення відповідних коштів з резервного фонду держбюджету», — сказав Вячеслав Задорожний.

Інформація про стан потерпілих

За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації станом на 9:00 22 травня на стаціонарному лікуванні перебувають 2 потерпілих внаслідок вибухів 27 квітня. Потерпілі знаходяться в обласній лікарні ім. Мечникова.

Стан потерпілих: 2 – задовільний стан.

За завданням губернатора Олександра Вілкула всі постраждалі у повній мірі забезпечені необхідною медичною допомогою та вже отримали грошові виплати на свої рахунки.

Заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела робочу зустріч із Міністром курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександром Лієвим

На Дніпропетровщині за підтримки губернатора Олександра Вілкула з 22 по 24 травня 2012 року проходять Дні Криму. За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела робочу зустріч із Міністром курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександром Лієвим. На зустрічі були обговорені питання міжрегіонального співробітництва та укріплення туристичних, культурних та економічних зв’язків.

Як зазначив Олександр Лієв, Міністерство курортів і туризму Криму вважає Дніпропетровщину одним з пріоритетних регіонів-партнерів.

«Я дякую обласній владі, особливо губернатору Олександру Вілкулу, за сприяння у проведенні «Днів Криму» на Дніпропетровщині минулого року. Ми мали змогу поширити інформацію про наш санаторно-оздоровчий потенціал та популяризувати відпочинок у Криму серед жителів Дніпропетровської області. Завдяки цьому у зимовий та весняний періоди на 20% збільшився туристичний потік жителів Дніпропетровщини до Криму. Це є дуже важливим як для нашої економіки, так і для економіки вашого регіону. Бо це ті люди, які купували путівки саме в турагенціях вашого регіону. Минулого року Крим прийняв більше 100 тисяч відпочиваючих з Дніпропетровської області. Це свідчить, про те, що ваш регіон займає одне з провідних місць регіонів-партнерів. Ми створюємо необхідні умови щоб відпочинок був якісним», — сказав Олександр Лієв.

В рамках реалізації Стратегії Міністерство курортів і туризму Автономної Республіки Крим здійснює проект «Дні Криму». Його мета –  донести актуальну інформацію жителям регіонів України, Росії та Білорусії про можливості санаторно-курортного оздоровлення у Криму. В Україні, окрім Дніпропетровська, цієї весни «Дні Криму» проходять також у Львові, Вінниці, Запоріжжі та Харкові.

«Губернатор Олександр Вілкул приділяє велику увагу забезпеченню якісного оздоровлення населення Дніпропетровщини. Цього року Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст та районів області оздоровити не менше 80% дітей шкільного віку Дніпропетровської області. Крим – це здравниця нашої країни. У ньому відпочивають десятки тисяч дніпропетровців. Щорічно обласна влада організовує відпочинок дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Дніпропетровщини, у дитячих таборах та санаторіях АРК. Тому співпраця з Автономною Республікою Крим є важливою для нашої області», — сказала Марія Пустова.

Також вона зазначила, що голова облдержадміністрації Олександр Вілкул поставив завдання оздоровити дітей, які постраждали від вибухів, що сталися у Дніпропетровську 27 квітня. Діти, які молодші 16 років будуть оздоровлюватися в «Артеку», а для дорослих (їх 3 людини), за бюджетні кошти будуть придбані путівки в санаторії Криму.

Олександр Лієв запропонував допомогу в оздоровленні дітей, які постраждали від терактів 27 квітня, в санаторіях та дитячих таборах АРК.

«Ми з тривогою стежили за тим, що відбувалося в Дніпропетровську, і приносимо наші співчуття. І я маю честь запропонувати Вам допомогу в оздоровленні дітей, які постраждали від вибуху. Ми готові прийняти їх в будь-який час і обіцяємо провести оздоровлення на найвищому рівні», — сказав він.

Марія Пустова повідомила гостям, що на Дніпропетровщині у червні 2012 року для дітей, які потребують соціальної підтримки держави, в селі Орлівщина Новомосковського району почне працювати Обласний санаторно-оздоровчий центр на базі колишнього табору імені Олександра Матросова. Центр будується під керівництвом Олександра Вілкула відповідно до завдання, поставленого Президентом України Віктором Януковичем щодо створення належних умов оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги суспільства.

Делегацію з Автономної Республіки Крим дуже зацікавила ініціатива Олександра Вілкула щодо створення такого сучасного Центру для дітей, які потребують соціальної підтримки держави. Олександр Лієв запропонував обмінятися досвідом щодо організації відпочинку та оздоровлення дітей, які потребують соціальної реабілітації.

На зустрічі Міністр курортів і туризму АРК презентував фотоекспозицію «Крим» та подарував її Дніпропетровщині. Це унікальна експозиція, що відображає дивовижну красу кримського півострова, його історію, де перетинаються культури Сходу і Заходу. На даних картинах представлені найрізноманітніші куточки півострова, серед яких високі оборонні стіни і будівлі – башти Візантійського мегаполісу Херсонес; колорит безлічі народностей і конфесій Євпаторії – храми караїмських кенас, синагогу і мечеті; вигадливі рельєфні візерунки Білої скелі, мис Меганом; вершину мису Плака, з чудовою панорамою Аю-Дага, парків Карасан, Утеса і Малого Маяка, гори Кастель і нескінченної гряди судакських гір.

У рамках програми «Дні Криму» у Дніпропетровську буде проведено тренінг-презентацію для туроператорів Дніпропетровської області. Можливості Криму представлять провідні лікарі-курортологи та представники туроператорів АРК.

Для лікарів нашого регіону заплановані семінари на тему: «Профільна реабілітація в оздоровницях Криму», під час яких буде надано інформація щодо можливостей лікування та оздоровлення в автономії.

Відмінною рисою Днів Криму цього року  стануть презентація експозиції музеїв Криму, а також організація джазової програми «Кримський джаз-бриз», в якій візьмуть участь Народний артист України  Енвер Ізмайлов, Заслужений артист України Юрій Танін, а також джазова співачка Лєніє. Концерт безкоштовно відвідають 300 студентів вишів Дніпропетровщини.

Вперше «Дні Криму» пройшли в Дніпропетровську 15 і 16 серпня 2011 року.

Програма заходів «Днів Криму» у Дніпропетровську:

22 травня 2012 року

09:30 – Презентація фотоекспозиції «Крим» та зустріч Міністра курортів і туризму Автономної республіки Крим Лієва Олександра Сергійовича з заступником губернатора Дніпропетровської області. (Дніпропетровська облдержадміністрація, пр. Кірова,1) 

23 травня 2012 року

10:00 – Зустріч Міністра курортів і туризму Автономної республіки Крим Лієва Олександра Сергійовича з заступником Дніпропетровського міського голови (Дніпропетровська міська рада, пр. К.Маркса, 75,Біла зала)

11:15 – Презентація виставкової експозиції музеїв Криму (Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І.Яворницького. пр. К.Маркса, 18)

18:00 – Вечірній джаз-концерт, в якому візьмуть участь Народний артист України Енвер Ізмайлов, Заслужений артист України Юрій Танін, а також джазова співачка Лєніє. (Дніпропетровська обласна філармонія, вул. Леніна, 6)

24 травня 2012 року

11:00 – Заключна прес-конференція. (Інформаційне агентство «Міст-Дніпро», вул. Комсомольська, 40б)

За перший квартал 2012 року на Дніпропетровщині 318 осіб з особливими потребами охоплені заходами по працевлаштуванню

 

За перший квартал 2012 року на Дніпропетровщині 318 осіб з особливими потребами охоплені заходами по працевлаштуванню, що становить 40% від тих, хто звернувся (середній показник по Україні складає 25%).

За перший квартал 2012 року працевлаштовано 184 інваліди, до громадських робіт залучено 25 осіб, проведено перенавчання 64 осіб (з них 34 інваліди працевлаштовано), 6 осіб розпочали підприємницьку діяльність після отримання одноразової допомоги по безробіттю, 15 осіб пройшли професійне навчання, 24 робочих місця створено за рахунок Фонду соціального захисту інвалідів.

«Люди з особливими потребами можуть та хочуть працювати та вкладати свою долю праці у розвиток регіону. На Дніпропетровщині за підтримки губернатора Олександра Вілкула реалізується низка програм із соціального захисту інвалідів. Упроваджуються системні заходи з урахуванням потреб людей з обмеженими фізичними можливостями: створюються спеціальні робочі місця, проводиться навчання за спеціальними методиками та перенавчання, приділяється велика увага лікуванню людей з особливими потребами», — сказав начальник головного управління праці та соціального захисту населення Володимир Семенюк.

Крім того в області функціонує 12 підприємств громадських організацій інвалідів, які стабільно працюють. Серед них – мережа спеціалізованих підприємств для незрячих і глухих людей, а саме: 5 навчально-виробничих підприємств системи Українського товариства організації сліпих і 2 підприємства Українського товариства організації глухих. На цих підприємствах створені робочі місця для понад 1,5 тисячі працюючих інвалідів, у тому числі близько 1 тисячі місць для працюючих інвалідів з проблемами зору і слуху .

Всього на 4,7 тисячі підприємствах області працює біля 30 тисяч інвалідів.

 

Будівельна готовність нової найбільшої сільської школи Дніпропетровщини становить 86 %

За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Геннадій Темник провів виїзну робочу нараду щодо завершення будівництва нової школи у селі Піщанка  Новомосковського району. Це буде найбільша сільська школа в області. Наразі її будівельна готовність становить 86 %.

«З першого вересня 2012 року діти чотирьох сіл, які входять до складу Піщанської сільради, а це – Піщанка, Ягідне, Соколове, Новоселівка, підуть у нову школу, яка буде відповідати сучасним стандартам і давати європейський рівень знань. Це практичне втілення в області проекту губернатора Олександра Вілкула «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», — сказав Геннадій Темник.

Геннадій Темник перевірив хід та якість робіт  на будівництві. У нараді узяли участь голова Новомосковської райдержадміністрації Олег Миронов,  голова Новомосковської райради Микола Сухий, в.о. Піщанського сільського голови Тетяна Фоменко, начальник районного відділу освіти Новомосковської райдержадміністрації Володимир Данілін, директор Піщанської загальноосвітньої школи Катерина Надточій, керівники підрядних будівельних організацій.

Наразі будівельна готовність об’єкту становить 86%. Вже виконано роботи з цегляної кладки будівлі, улаштування покрівлі, улаштування  металопластикових вікон, влаштування внутрішніх мереж електропостачання та опалення, вентиляції, сантехніки, ведуться внутрішні оздоблювальні роботи, трансформаторну, підведено інженерні мережі до школи, виконано монтаж внутрішніх інженерних мереж, збудовано резервуар для води 150 м³., закуплено меблі, на прилеглій території улаштовано доріжки з тротуарної плитки, розпочато роботи з улаштування в’їздів  з асфальтобетону, улаштовано паркан та спортивний майданчик.

Наразі ведуться внутрішні оздоблювальні роботи та установка внутрішніх дверних блоків, улаштування сантехнічних та електричних приладів.

Загальна кошторисна вартість будівництва об’єкту 16,3 млн грн. Для завершення будівництва у 2012 році в обласному бюджеті за ініціативи Олександра Вілкула передбачено майже 1 тис. грн.

Нова школа у селі Піщанка Новомосковського району – це сучасна триповерхова споруда  загальною площею понад 4,5 тис квадратних метрів. Новий навчальний заклад розрахований на 825 учнів. Будівництво розпочато у липні 2011 року і ведеться за ініціативи губернатора Олександра Вілкула.

Старому приміщенню Піщанської школи більше 100 років, будівля замала, тому 385 школярів навчаються у дві зміни. Ще близько 200 дітей шкільного віку села Піщанка їздять вчитися до Новомосковська та Дніпропетровська. Після звершення будівництва в старому приміщенні школи будуть працювати гуртки та вечірня школа на 300 місць.

 

Будівельна готовність нової найбільшої сільської школи Дніпропетровщини становить 86 %

За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Геннадій Темник провів виїзну робочу нараду щодо завершення будівництва нової школи у селі Піщанка  Новомосковського району. Це буде найбільша сільська школа в області. Наразі її будівельна готовність становить 86 %.

«З першого вересня 2012 року діти чотирьох сіл, які входять до складу Піщанської сільради, а це – Піщанка, Ягідне, Соколове, Новоселівка, підуть у нову школу, яка буде відповідати сучасним стандартам і давати європейський рівень знань. Це практичне втілення в області проекту губернатора Олександра Вілкула «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», — сказав Геннадій Темник.

Геннадій Темник перевірив хід та якість робіт  на будівництві. У нараді узяли участь голова Новомосковської райдержадміністрації Олег Миронов,  голова Новомосковської райради Микола Сухий, в.о. Піщанського сільського голови Тетяна Фоменко, начальник районного відділу освіти Новомосковської райдержадміністрації Володимир Данілін, директор Піщанської загальноосвітньої школи Катерина Надточій, керівники підрядних будівельних організацій.

Наразі будівельна готовність об’єкту становить 86%. Вже виконано роботи з цегляної кладки будівлі, улаштування покрівлі, улаштування  металопластикових вікон, влаштування внутрішніх мереж електропостачання та опалення, вентиляції, сантехніки, ведуться внутрішні оздоблювальні роботи, трансформаторну, підведено інженерні мережі до школи, виконано монтаж внутрішніх інженерних мереж, збудовано резервуар для води 150 м³., закуплено меблі, на прилеглій території улаштовано доріжки з тротуарної плитки, розпочато роботи з улаштування в’їздів  з асфальтобетону, улаштовано паркан та спортивний майданчик.

Наразі ведуться внутрішні оздоблювальні роботи та установка внутрішніх дверних блоків, улаштування сантехнічних та електричних приладів.

Загальна кошторисна вартість будівництва об’єкту 16,3 млн грн. Для завершення будівництва у 2012 році в обласному бюджеті за ініціативи Олександра Вілкула передбачено майже 1 млн  грн.

Нова школа у селі Піщанка Новомосковського району – це сучасна триповерхова споруда  загальною площею понад 4,5 тис квадратних метрів. Новий навчальний заклад розрахований на 825 учнів. Будівництво розпочато у липні 2011 року і ведеться за ініціативи губернатора Олександра Вілкула.

Старому приміщенню Піщанської школи більше 100 років, будівля замала, тому 385 школярів навчаються у дві зміни. Ще близько 200 дітей шкільного віку села Піщанка їздять вчитися до Новомосковська та Дніпропетровська. Після звершення будівництва в старому приміщенні школи будуть працювати гуртки та вечірня школа на 300 місць.

 

 

 

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду