Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 31.07.2012

Июль 31st, 2012 Новини Вывести на печать

1 серпня 2012 року виші Дніпропетровщини оприлюднять перші рейтингові списки абітурієнтів, які рекомендовані до зарахування на бюджетну форму навчання, другі та треті списки оприлюднять 5 та 8 серпня

У вишах Дніпропетровщини 1 серпня 2012 року будуть оприлюднені перші рейтингові списки зарахованих на навчання за кошти державного бюджету, другі та треті списки оприлюднять 5 та 8 серпня. Накази про зарахування абітурієнтів на бюджетну форму навчання університети оприлюднюють 11 серпня. Після цього, до 25 серпня 2012 року будуть зараховані абітурієнти на контрактну форму навчання.
«Рейтинговий список – це список усіх абітурієнтів, які рекомендовані для зарахування до виша на бюджетну форму навчання. Ці списки будуть оприлюднюватися у «три хвилі» – відповідно 1, 5 та 8 серпня не пізніше 12:00. Рейтингові списки вступників будуть розміщені на інформаційних стендах приймальної комісії та веб-сайтах вищих навчальних закладів. Губернатор Олександр Вілкул поставив завдання Головному управлінню освіти та науки облдержадміністрації тримати на постійному контролі питання щодо своєчасного оприлюднення вишами Дніпропетровщини рейтингових списків, а також забезпечити організований прийом оригіналів документів від вступників», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Якщо у абітурієнтів чи їх батьків виникають питання щодо вступу до вишів, то на Дніпропетровщині за завданням губернатора області в Головному управлінні освіти і науки облдержадміністрації (м. Дніпропетровськ, вул. Свердлова, 70, кімната 318, прийом громадян – з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00) працює спеціальний оперативний штаб з питань вступної кампанії (регіональна оперативна приймальня громадян) та пряма гаряча лінія за номером (056) 770-82-42.
Перший рейтинговий список із зазначенням осіб, рекомендованих для зарахування до вишу на бюджетну форму навчання, буде оприлюднено 1 серпня («перша хвиля») не пізніше 12 години. Після цього у абітурієнтів буде 4 дні (до 5-го серпня) для того щоб подати оригінали документів до того вишу, де вони рекомендовані до зарахування.
5 серпня рейтингові списки мають оновитися («друга хвиля»), з них будуть виключені особи, які не подали, в період з 1 по 5 серпня, оригінали документів до вищого навчального закладу. У результаті їх місця займуть абітурієнти, які знаходились нижче у списку та сформується другий рейтинговий список з усіх спеціальностей в усіх вишах. Ті абітурієнти, які з’явились у другому рейтинговому списку, матимуть три дні (5, 6 та 7 серпня) для того, щоб подати оригінали документів.
8 серпня всі виші втретє оприлюднять рейтингові списки («третя хвиля»), знову виключивши з нього абітурієнтів, які не подали оригінали своїх документів протягом трьох днів. У результаті до нового рейтингового списку знову мають увійти абітурієнти, які знаходились нижче за списком. Якщо такі абітурієнти з’являться у списку, у них також буде 3 дні (8,9 та 10 серпня) для того, щоб подати оригінали документів.
Рейтингові списки вступників оприлюднюються шляхом їх розміщення на інформаційних стендах приймальної комісії та веб-сайтах вищих навчальних закладів із зазначенням категорій списку. Ці списки оновлюються при внесенні змін протягом строку проведення конкурсного відбору (відповідно 5-го та 8-го серпня).
11 серпня виші мають видати накази про зарахування абітурієнтів на бюджет.
Після того, як відбудеться зарахування на бюджетну форму навчання, до 25 серпня 2012 року будуть зараховані абітурієнти на контрактну форму навчання.
Принцип формування рейтингового списку для контрактників залишається таким самим, як і на бюджет. Тобто 11 серпня 2012 року у кожному вузі має з’явитися рейтинговий список для осіб, які рекомендовані для зарахування на навчання на контрактній формі.

Десятьом студентам ВНЗ Дніпропетровщини з числа дітей-сиріт та дітей із малозабезпечених сімей призначено соціальні стипендії Верховної Ради

Десятьом студентам вищих навчальних закладів Дніпропетровщини з числа дітей-сиріт та дітей із малозабезпечених сімей призначено соціальні стипендії Верховної Ради на 2012 рік
«Талановита й освічена молодь Дніпропетровщини робить вагомий внесок у формування потенціалу нашого регіону. Ми пишаємося енергійними і цілеспрямованими молодими людьми, які беруть активну участь у роботі студентських організацій, старанно навчаються та постійно самовдосконалюються. Вони – гордість нашої держави й рідного регіону. Обласна влада підтримує молодь Дніпропетровщини. У рамках регіональної програми «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», яка розроблена й реалізується за завданням Олександра Вілкула, в області створюється система «школа-виш-перше робоче місце», щоб освічені й перспективні молоді люди могли реалізувати себе в професійній діяльності. На Дніпропетровщині реалізується губернаторський проект «Розвиток інтелектуального руху в Дніпропетровській області», який є єдиним в Україні. Кращі студенти вишів отримують іменні стипендії та гранти, мають можливість проходити практику за кордоном. Підтримка творчого та освітнього потенціалу нашої молоді – запорука прогресивного розвитку Дніпропетровського регіону та України», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Список стипендіатів із Дніпропетровської області:
1. Катерина Зуєва – студентка Новомосковського коледжу Дніпропетровського державного аграрного університету.
2. Ганна Кишинська – студентка Дніпропетровського радіоприладобудівного коледжу.
3. Оксана Андрусенко – студентка Національного гірничого університету.
4. Микола Богомаз – студент Дніпропетровської державної фінансової академії.
5. Ігор Гутнік – студент Дніпропетровської державної медичної академії.
6. Дмитро Манько – студент Національної металургійної академії України.
7. Катерина Різник – студентка Національної металургійної академії України.
8. Тетяна Ткачук – студентка Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.
9. Даніїл Усенко – курсант Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.
10.Юлія Шевченко – студентка Дніпропетровського державного аграрного університету.

У дитячому центрі соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» відбулась спартакіада з нагоди відкриття Олімпійських ігор у Лондоні

У дитячому центрі соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» відбулась спартакіада з нагоди відкриття Олімпійських ігор у Лондоні. Змагання проводились у трьох вікових групах – молодша, середня і старша з таких видів спорту: теніс настільний, волейбол, футбол, баскетбол, шашки, силове багатоборство, стрибки через скакалку, окремі види легкої атлетики.
На спартакіаді були присутні почесні гості: олімпійський чемпіон з важкої атлетики Юрій Зайцев та представник Дніпропетровського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Олександр Дювбаков.
«Кожна дитина повинна мати щасливе дитинство, зростати здоровою й активною. Проведення подібних змагань є важливим для фізичного виховання молоді та популяризації спорту на Дніпропетровщині. Юні спортсмени з «Перлини Придніпров’я» – це майбутня зміна теперішнім олімпійцям, які зараз прославляють рідний регіон й Україну. Обласна влада сприяє всебічному розвитку дітей, підтримує ініціативи проведення спортивних змагань. За підтримки губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створюється сучасна спортивна база, проходять всеукраїнські й міжнародні чемпіонати. Підростаюче покоління нашого регіону має можливості для належної фізичної підготовки та занять професійним спортом»,– сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Спартакіада розпочалась урочистим парадом спортивних команд, оголошенням їх назв і девізів.
Кульмінаційним моментом свята спорту стало театралізоване шоу, в якому діти та педагоги оздоровчого центру відтворили історичні моменти започаткування і відродження Олімпійських ігор.
Переможці спартакіади були нагороджені медалями, грамотами та цінними подарунками.
Почесні гості спортивного свята звернулись із вітальним словом до юних спортсменів.
«Дорогі діти, вітаю вас із першими перемогами. Бажаю вам міцного здоров’я, цікавих вражень під час відпочинку та успіхів у новому навчальному році», – сказав олімпійський чемпіон з важкої атлетики Юрій Зайцев.

За підтримки губернатора Олександра Вілкула у Дніпродзержинську проходитиме чемпіонат Європи з міжнародних шашок серед молоді
За підтримки губернатора Олександра Вілкула з 31 липня по 07 серпня 2012 року у Дніпродзержинську проходитиме чемпіонат Європи з міжнародних шашок серед молоді. У змаганнях планують взяти участь більше ніж 240 спортсменів віком від 10 до 19 років з 14 країн Європи (Україна, Бельгія, Росія, Азербайджан, Білорусь, Голландія, Естонія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Німеччина, Польща, і Франція).
Церемонія відкриття чемпіонату відбудеться 1 серпня 2012 року об 11:30 в Дніпродзержинському академічному музично-драматичному театрі ім. Лесі Українки (м. Дніпродзержинськ, пл. 250-річчя міста, 2).
«На Дніпропетровщині активно розвивається інтелектуальний рух. Одним із його напрямів є популяризація гри в шашки серед молоді. Проведення чемпіонатів Європи та світу в нашому регіоні ще раз підтверджує високий рівень розвитку інтелектуального спорту в області та якісну базу, яка дозволяє приймати змагання такого масштабу. Участь молоді Дніпропетровщини в чемпіонаті з шашок – це чудова можливість продемонструвати свої навички, перейняти цінний досвід і майстерність у колег з інших країн. Це ще один крок у формуванні іміджу Дніпропетровщини як регіону з високорозвиненою спортивною інфраструктурою», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Ігри чемпіонату проходитимуть на базі «Палацу тенісу» КП СК «Прометей» (м. Дніпродзержинськ, пр. Аношкіна, 109).
Програма змагань:
31 липня – приїзд та реєстрація учасників змагань;
1 серпня 15:00 – перший тур змагань;
2 – 6 серпня 9:30 та 15:00 – чергові тури змагань;
7 серпня 9:00 – чемпіонат Європи з блискавичної гри;
7 серпня 15:30 – урочисте закриття змагань.

Довідка:
У Дніпропетровській області грою в шашки займається понад 1,5 тис спортсменів. З ними працює 35 тренерів. Працюють 5 відділень дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в яких займається понад 550 дітей та підлітків області.
7 спортсменів Дніпропетровщини включено до складу збірної команди України з гри в шашки.
В області розвивається як дитячо-юнацький напрям гри в шашки, так і ветеранський, заочні шашки та шашки серед інвалідів.
Щороку в області проводяться понад 14 обласних чемпіонатів, серед них: змагання з шашок-64 (російська і бразильська версії), шашок-100 та зворотних шашок (піддавки).
У Дніпропетровській області на високому рівні проводяться всеукраїнські й міжнародні змагання з гри в шашки, найяскравішими з яких є:
2002 р. – чемпіонат Європи з шашок-64 серед жінок (м. Дніпропетровськ);
2005 р. – чемпіонат світу з шашок-64 серед жінок (м. Дніпропетровськ);
2005 р. – чемпіонат світу з шашок-100 серед юніорів (м. Дніпродзержинськ);
2007 р. – чемпіонат Європи з шашок-64 серед чоловіків (м. Дніпропетровськ);
2008 р. – матч на звання чемпіонки світу з шашок-100 серед жінок між Дар’єю Ткаченко (Україна) і Тамарою Тансиккужиною (Росія) (м. Дніпродзержинськ);
2010 р. – всесвітня юнацька олімпіада з шашок-100 (м. Дніпродзержинськ);
2011 р. – матч на звання чемпіонки світу з шашок-100 серед жінок між Дар’єю Ткаченко (Україна) та Зоєю Голубєвою (Латвія) (м. Дніпродзержинськ).

Команда з Дніпропетровської області посіла друге місце в Міжнародному чемпіонаті з футболу «Єдність заради миру» серед дітей, позбавлених батьківського піклування

Команда з Дніпропетровської області посіла друге місце в Міжнародному чемпіонаті з футболу «Єдність заради миру» серед дітей, позбавлених батьківського піклування. Чемпіонат відбувся 27 липня 2012 року на стадіоні «Шахтар» у Донецьку. Більше 100 дітей віком від 12 до 14 років із 10 областей України взяли участь у чемпіонаті.
Команда з Дніпропетровської області була нагороджена путівками до Міжнародного дитячого центру «Артек» у серпні цього року, коли в «Артеку» проходитиме фінал «Дитячої Нової Хвилі». Також там відбудеться матч між конкурсантами й учасниками чемпіонату «Єдність заради миру».
«У вирішенні проблеми сирітства ми застосовуємо різні підходи: розвиваємо сімейні форми виховання, влаштовуємо дітей, позбавлених батьківського піклування, в родини завдяки порталу www.sirotstvy.net, піклуємося про їх долі. Наш фонд підтримує регіональний проект «Родина для дитини», який реалізується за ініціативи губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула та спрямований на профілактику соціального сирітства. Заохочуючи проведення таких заходів, як дитячий футбольний чемпіонат, ми розвиваємо духовну й культурну сторону і дітей, і дорослих. Матч показав нам усім, що це добрі, відкриті діти, котрим подобається пізнавати нове, котрі прагнуть перемагати, зокрема, й у футболі. Ці діти постійно знаходяться в стані боротьби. Вони багато з чим справляються самотужки. Ми, дорослі, відповідальні за життя і долі цих дітей. Спільними зусиллями ми забезпечимо їм щасливе дитинство та безхмарне майбутнє», – сказав директор благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний.
У Донецьку для дітей була організована пізнавально-розважальна програма. Юні спортсмени відвідали тренувальну базу команди «Кірша», побували в музеї футбольного клубу, а також на одному з кращих стадіонів Європи – «Донбас Арені». З дітьми займались професійні психологи й педагоги.
Нагадаємо, що на Дніпропетровщині за ініціативи губернатора Олександра Вілкула та за підтримки благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» реалізується регіональний проект «Родина для дитини». Проект спрямований на розвиток сімейних форм виховання та профілактику соціального сирітства.
У рамках проекту «Родина для дитини» голова облдержадміністрації Олександр Вілкул поставив завдання щорічно влаштовувати близько 20% вихованців інтернатів Дніпропетровщини в сімейні форми виховання та усиновлення. Зокрема, в 2011 році 494 вихованця інтернатів області усиновлено та влаштовано в сімейні форми виховання. Це більше 20% дітей, які перебували в інтернатних закладах минулого року.
У 2012 році планується усиновити та влаштувати в сімейні форми виховання 20%, а це щонайменше 226 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, серед вихованців інтернатів області. За сім місяців 2012 року вже 256 вихованців інтернатних закладів усиновлено та влаштовано в сімейні форми виховання.
Створення дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) та прийомних сімей є одним із ефективних шляхів розвитку сімейних форм виховання. На сьогодні в Дніпропетровській області вже функціонує 74 ДБСТ та 337 прийомних сімей, в яких виховуються 1130 дітей.
Як повідомлялося раніше, в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича за завданням губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині працює «гаряча» лінія «Якщо образили дитину» Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за номером (056) 370-48-19. Основною метою «гарячої» лінії є своєчасне надання допомоги дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Гаряча лінія дозволить оперативно отримувати інформацію від громадян, що дасть можливість проводити попереджувальні заходи. Працює «гаряча» лінія з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Довідка:
Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» – неприбуткова організація, заснована 15 липня 2005 року. Місія фонду – працювати для людей, усуваючи причини актуальних суспільних проблем; впроваджуючи кращий зарубіжний досвід; досягаючи максимального результату кожним своїм проектом і дією. Напрями діяльності фонду: сучасна освіта й виховання, здоров’я нації, культурна спадщина, адресна допомога.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду