Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 19.11.2013

Ноябрь 19th, 2013 Новини Вывести на печать

Дмитро Колєсніков: «На Дніпропетровщині буде створено виробництво з переробки агропромислової продукції із залученням китайських інвестицій»
Аграрний сектор стане одним з головних напрямків співробітництва Дніпропетровщини з підприємцями та інвесторами з Китайської Народної Республіки. Про це під час презентації економічного та інвестиційного потенціалу Дніпропетровщини для ділових та дипломатичних кіл Китаю в Пекині повідомив голова обласної державної адміністрації Дмитро Колєсніков.
За словами Дмитра Колєснікова, за останній рік на Дніпропетровщині досягнуто значного прогресу в налагодженні співробітництва з китайськими інвесторами та партнерами у торгівельно-економічній сфері. «Це ще не оформлено у довгострокові угоди, але перші намітки у нас вже є», — підкреслив Дмитро Колєсніков.
Зокрема, у аграрному секторі мова йде про створення агропромислового циклу з глибокої переробки аграрної сировини та випуску готової продукції на території Дніпропетровської області. «Ми готові експортувати цю продукцію або до Китаю, або в інші країни. Але виробництво готового продукту буде на нашій території».
Керівник регіону категорично спростував чутки про нібито продаж земельних ділянок на Дніпропетровщині китайським компаніям. «Ми не торгуємо землею, ми будемо виробляти на своїй території певну аграрну продукцію та продавати її», — сказав він в розмові з журналістами.
Дмитро Колєсніков нагадав, що серед країн світу, з якими Дніпропетровщина сьогодні торгує, Китай посідає друге місце за обсягами товарообігу. За підсумками 8 місяців 2013 року експорт до Китайської народної республіки склав 966 млн.долл., імпорт – 486 млн.долл. В основному до Китаю Дніпропетровщина експортує металопродукцію. Зокрема, великим попитом вироби металургійних комбінатів регіону користувалися під час підготовки Китаю до Олімпіади, коли будівельний сектор цієї країни розвивався найстрімкішими темпами.
«Сьогодні Дніпропетровщина має намір не тільки розширити асортимент поставок до Китаю, залучити інші галузі економіки у товарообіг з одною з найбільших економік світу, але й отримати китайські інвестиції у розвиток регіону», — підкреслив Дмитро Колєсніков.
За його словами, ключову роль у цьому відіграватиме бізнес. Але влада повинна створити умови для регулярних контактів між бізнес-колами Дніпропетровщини та КНР. На думку керівника регіону, Дніпропетровська область вже готова працювати з інвесторами в форматі бізнес-форумів. «Ми готові проводити бізнес-форуми на своїй території – у нас є великий досвід у проведенні міжнародних зустрічей для ділової спільноти. Ми готові також відвідувати бізнес-форуми у КНР та інших країнах світу»

Дмитро Колєсніков представив Петриківський розпис у Пекіні
У ході візиту до Китайської народної республіки делегація Дніпропетровської області на чолі з головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитром Колєсніковим провела міжнародну виставку-презентацію Петриківського розпису. Китайським гостям не лише розповіли про історію виникнення та розвиток цього виду художнього промислу, а й ознайомили з його зразками, а також організували майстер-клас зі створення яскравих оптимістичних малюнків у техніці петриківського розпису.
Серед відвідувачів виставки були представники ділових кіл Китайської народної республіки. Також подивитися на шедеври народного мистецтва прийшли молоді та визнані митці Китаю, зокрема — декан, професор художньої академії реалістичного мистецтва КНР Ван Тяньши.
«Дніпропетровщина відома у всьому світі, передусім, як регіон високорозвиненої промисловості. В нашій області працюють потужні підприємства металургії, машино будівництва, хімії. Ми є найбільшим у Східній Європі центром ракетно-космічного виробництва. Але у той же час Дніпропетровщина – це земля, яка дала світові такий шедевр народного мистецтва, як Петриківський розпис», — наголосив керівник регіону, відкриваючи виставку-презентацію.
За його словами, прості та витончені орнаменти є відображенням душі українського народу, його багатовікових традицій, і в той же час – націленості у майбутнє, оскільки справжнє народне мистецтво завжди актуальне».
Дмитро Колєсінков нагадав, що Дніпропетровська область виступила з ініціативою про надання Петриківському орнаментальному мистецтву статусу всесвітньої нематеріальної спадщини людства. У грудні ЮНЕСКО розгляне номінаційне досьє Петриківського розпису на предмет включення до списку Всесвітньої нематеріальної спадщини людства.
«Ми хочемо, щоб Петриківський розпис сприяв розвитку міжкультурного діалогу у всьому світі. Мова культурних символів Петриківки зрозуміла кожній людини, у всіх країнах та на всіх континентах. Ми з радістю ділимося своєю спадщиною зі всіма партнерами та друзями, а їх у Дніпропетровщини багато».

В Магдалинівському районі завершуються роботи з реконструкції школи та навчально-виховного комплексу
На Дніпропетровщині системно проходять реконструкції шкіл та навчально-виховних комплексів. Сьогодні два таких об’єкти відвідав та переглянув хід ремонтних робіт заступник голови облдержадміністрації Вадим Нестеренко.
«Головна мета, яка стоїть сьогодні перед обласною владою – це забезпечення достойного рівня життя населення. Реконструкція шкіл та навчально-виховних комплексів – це важлива складова реалізації цього завдання, яке ставить керівник регіону Дмитро Колєсніков. Адже виховання молодого покоління є запорукою майбутнього розвитку регіону та країни. Саме тому Соціальними ініціативами нашого Президента Віктора Федоровича Януковича «Діти – майбутнє України» передбачено створення якісних умов для розвитку дітей», — зазначив Вадим Нестеренко.
На даний момент на будівельному майданчику навчально-виховного комплексу в с. Першотравенка Магдалинівського району частково виконано внутрішнє та зовнішнє оздоблення фасаду будівлі, проведені роботи з укладання керамічної плитки в вестибюлі та у санвузлах, замінені вікна на металопластикові, виконано заміну каналізації та водопостачання, електромонтажні роботи. Залишилося виконати частково оздоблювальні роботи, улаштування підлог із паркету та лінолеуму, монтаж дверей. Реконструкція дозволить забезпечити якісною дошкільною освітою 15 маленьких мешканців села, де буде відкрита 1 група на 15 місць.
На будівельному майданчику реконструкції лівого крила школи в с. Котовка Магдалинівського району виконано демонтажні роботи приміщення старої їдальні, заміну покрівлі лівого крила школи, виконано улаштування та заливка плити вимощення будівлі, улаштовано інженерні мережі водопостачання та каналізації.
Залишилося виконати: внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи, улаштування внутрішніх перегородок, заміну вікон, дверей, благоустрій території.
Реконструкція лівого крила школи у с. Котовка, Магдалинівського району дозволить забезпечити покращення умов навчання дітей та вчителів.

Вадим Нестеренко: «На Дніпропетровщині створюються необхідні умови для розвитку дітей з особливими потребами»

Президент України Віктор Янукович поставив завдання – зберегти та розширити мережу позашкільних навчальних закладів. На Дніпропетровщині під керівництвом губернатора Дмитра Колєснікова створюються умови для розвитку всіх дітей регіону, зокрема для дітей із особливими потребами. За дорученням губернатора Дмитра Колєснікова його заступник Вадим Нестеренко зустрівся з вихованцями Котівського навчально-реабілітаційного центру, що знаходиться у Магдалинівському районі.

У навчально-реабілітаційному центрі гостей привітали вихованці вокальної студії «Веселі нотки». Заступник губернатора також ознайомився з роботою гуртків за інтересами: «Мукосолька», «Аплікація», «Ляльковий гурток», «Яйце-райце», «Умілі руки», «Вишиванка», «Фантазія», «Модульне орігамі», «Чарівна нитка», «Квілінг», «Бісеринка» та переглянув виставку дитячих робіт з народно-прикладного мистецтва.
Наразі у центрі навчаються 148 дітей. Це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти, що знаходяться під опікою, з інвалідністю та з багатодітних сімей.
«Всі діти різні – хтось запам’ятовує швидко, хтось повільніше, хтось у будь-якому колективі відчуває себе комфортно, хтось соромиться незнайомої компанії, декому потрібна особлива підтримка педагогів та медиків. Проте кожна дитина повинна мати можливість отримати освіту, розвинути свої здібності, реалізувати себе у житті. За завданням нашого губернатора Дмитра Колєснікова на Дніпропетровщині створюються необхідні умови для розвитку дітей з особливими потребами. І такі центри як Котівський дають таку можливість навіть тим, хто раніше не сподівався на повноцінне життя», — зазначив Вадим Нестеренко.
Діяльність центру будується на принципах взаємозв’язку розумового, морального, фізичного й естетичного виховання, рівності умов кожної людини для повної реалізації її здібностей, таланту, всебічного розвитку, органічного зв’язку з національною історією, культурою та традиціями. Педагогічним колективом впроваджуються та використовуються інновації: ігротерапія, музикотерапія, танцювальна терапія, казко терапія.
У центрі працює дошкільне відділення, спеціальна загальноосвітня школа та реабілітаційне відділення. У реабілітаційному відділенні за індивідуальною програмою діти отримують як медичну реабілітацію, так і психолого-педагогічну, та соціально-побутову реабілітацію. Реабілітаційні заняття можуть відвідувати як ті діти, які постійно перебувають у центрі, так і ті, які проживають в сім’ї та відвідують загальноосвітній навчальний заклад або навчаються за індивідуальною формою навчання.
У центрі організована робота з дітьми, які відстають у навчанні. Тут організована робота з соціальної адаптації дітей до умов дошкільного закладу та шкільного навчання. Важливо, що до роботи з дітьми з особливими потребами залучаються їх батьки, проводиться просвітницько-роз’яснювальна робота серед населення, спрямована на розуміння проблем сім’ї, що виховує дитину з особливими потребами.
У Котовському навчально-реабілітаційному центрі дитина може пройти психолого-педагогічне обстеження. Тут також проходить вивчення її оточення, розроблення індивідуального плану корекції розвитку на основі індивідуальної реабілітаційної програми, здійснюється низка системних психолого-педагогічних заходів для усунення відхилень психофізичного розвитку та сприяння всебічному розвитку дитини.
Довідково:
Загалом на Дніпропетровщині працює 6 санаторних інтернатів для дітей з хронічними захворюваннями серця, ендокринної, шлунково-кишкової систем, зі сколіозом. Дітям-інвалідам та дітям із вадами розвитку надається повний спектр навчальних і медичних реабілітаційно-корекційних послуг у 28 інтернатних закладах, 26 із яких мають статус навчально-реабілітаційних центрів, 2 – спеціальних шкіл. У 2012 році було створено 11 навчально-реабілітаційних центрів на базі спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів. У таких центрах діти-інваліди отримують медичну та соціальну реабілітацію, відповідну освіту.

Дмитро Колєсніков представив бізнес-спільноті Китаю інвестиційні можливості та інвестиційні проекти регіону

У рамках домовленостей, які були досягнуті під час Другого засідання спільної українсько-китайської Підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва, делегація Дніпропетровщини на чолі з губернатором Дмитром Колєсніковим презентувала у м. Пекіні (Китай) економічний та інвестиційний потенціал регіону. Це була перша масштабна презентація регіону в Китаї за часів Незалежності України. У заході взяли участь представники ділових та дипломатичних кіл Китайської Народної Республіки. Після завершення презентації Дмитро Колєсніков поспілкувався з китайськими інвесторами та підприємцями.

Потенційним китайським інвесторам були презентовані чотири інвестиційні проекти — створення логістичного центру на базі аеропорту Кривого Рогу вартістю 100 млн дол; будівництво індустріальних парків на трьох майданчиках — 200 га , 31 га і 43 га; будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів та проект створення виробничо-логістичної центру «Південне поле » вартістю 9,7 млн євро.
Презентацію Дмитро Колєсніков назвав першим кроком, додавши, що якщо вийде, то буде зроблено й наступні: другий, третій і т.д.
«Ми впевнені в тому, що головне – закласти в наші відносини виняткову взаємовигідність: наші проекти повинні бути вигідні як Китаю, так і Україні, Дніпропетровщині. Ми розуміємо, що не влада робить бізнес, бізнес роблять бізнесмени, а я бачу своїм завданням дати поштовх, перший посил, а бізнес між собою точно домовиться», — зазначив губернатор.
Керівник регіону наголосив, що Дніпропетровщина готова переходити у контактах з іноземними інвесторами на формат бізнес-форумів. Зокрема, регіон готовий організовувати форуми підприємців та інвесторів та власній території, адже Дніпропетровщина має багатий досвід проведення міжнародних зустрічей високого рівня
«Дніпропетровська область — регіон широких можливостей і обширних програм для співпраці, постійно зростає її інвестиційна привабливість. Ми запрошуємо китайських колег до діалогу з тим, щоб можливості трансформувалися в наші спільні успіхи», — зазначив Дмитро Колєсніков. Він нагадав, що регіон є безумовним лідером в Україні за обсягами залучення прямих іноземних інвестицій. На сьогодні цей обсяг складає 8,8 млрд.доларів США. З початку року вони виросли на 6%. «Може, інвестиції ростуть не зовсім тими темпами, яких нам би хотілося. Але 6% в умовах світової кризи – це дуже хороший показник». – наголосив голова облдержадміністрації.
Під час презентації економічного та інвестиційного потенціалу керівник регіону детально розповів про різні сфери промисловості – від сільського господарства до точного машинобудування, а також про великі спільні проекти, які вже реалізуються. «Підприємства області здійснюють зовнішньоекономічну діяльність з понад 20 країнами і готові працювати з новими партнерами. Більше 16% всього експорту України припадає саме на Дніпропетровщину, причому ця наш регіон є одним із небагатьох у Східній Європі і взагалі у всій Європі, що зберіг позитивне торговельне сальдо в умовах кризи. У цьому році експорт з області перевищує імпорт практично удвічі», — зазначив Дмитро Колєсніков.
За результатами 8 місяців 2013 року, загальний товарообіг області з зарубіжними країнами склав 10,1 млрд дол, при тому, що профіцит його дорівнював 3,3 млрд. Китай займає друге місце після Російської Федерації в списку зовнішньоторговельних партнерів Дніпропетровщини: експорт у КНР — 966 млн дол, імпорт — 486 млн дол. Основну статтю експорту становить металопродукція, особливо багато її було поставлено в роки, коли Китай готувався до проведення Олімпіади.
Члени делегації Дніпропетровської області під час презентації розказали також про роботу Дніпропетровського інвестиційного агентства – потужного інструменту взаємодії з інвесторами та інвестиційними проектам, створеними на території області. Доповідь про роботу ДІА зробив його директор Іван Герасименко. Як повідомлялося, до складу делегації Дніпропетровщини також входять заступник голови облдержадміністрації Станіслав Молоков та керівник управління зовнішньоекономічної діяльності Олександр Ракша.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Привітання міського голови Анатолія ВЕРШИНИ з Великоднем
  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав