Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Декабрь 1st, 2011 Новини Вывести на печать

На Дніпропетровщині пройшли урочистості до 20-ї річниці Всеукраїнського референдуму щодо проголошення незалежності України
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів урочисте зібрання з нагоди 20-ї річниці Всеукраїнського референдуму щодо проголошення незалежності України. У заході узяли участь представники облдержадміністрації, обласної ради, науковці та громадськість.
«За результатами всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року понад 90 відсотків населення Дніпропетровської області проголосували за Акт проголошення незалежності України. Тоді ми виступили як єдина, згуртована й сильна родина, яка сповнена рішучості самостійно творити своє життя. Кожен, хто голосував двадцять років тому за незалежність України, по-своєму бачив її майбутнє. Але всіх єднала віра в успіх нашої країни, у її здатність стати демократичною, розвиненою, авторитетною і шанованою в усьому світі», — сказав Олександр Вілкул. Також він зазначив, що розбудову української держави повинні продовжити нові менеджери з новими знаннями, з високою компетенцією.
За ініціативи губернатора Дніпропетровська обласна влада разом з міжнародною компанію «Hay Group», яка має більш ніж 60 років досвіду роботи з лідерами серед підприємств та організацій, розпочала проект «Державне управління завтрашнього дня». На основі фахової експертизи та висновків буде розроблено механізми підвищення ефективності функціонування органів місцевого самоврядування та ланки виконавчої влади. Дніпропетровщина – це перший в Україні регіон, що системно реалізує реформи державного управління.
«Нова генерація державних менеджерів стане надійною силою та зможе надати нової енергії тим глибинним та системним перетворенням, які реалізують протягом останніх двох років Президент України та Уряд», — наголосив губернатор.
Під час урочистостей голова облдержадміністрації Олександр Вілкул відповідно до наказу Президента нагородив орденом княгині Ольги ІІІ ступеня майстра декоративного розпису Наталію Рибак за значний особистий внесок у становлення незалежності України, утвердження її суверенітету та міжнародного авторитету, заслуги у державотворчій, соціально-економічній, науково-технічній, культурно-освітній діяльності, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові. Також Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагороджено голову Дніпродзержинської міської організації солдатських матерів Ніну Лисогор за вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, відстоювання прав дітей і непрацездатних громадян похилого віку та високий професіоналізм.

Історична довідка:

Всеукраїнський референдум 1991 року – загальнодержавний референдум на території УРСР щодо проголошення незалежності України. Відбувся 1 грудня 1991 року. На референдум було винесено тільки одне питання: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?». Текст Акту проголошення незалежності України, прийнятий Верховною Радою 24 серпня 1991 року, було наведено у виборчому бюлетені. У референдумі взяли участь 31 891 742 особи – 84,18% населення України. З них 28 804 072 особи – 90,32% проголосували «За».
На Дніпропетровщині у референдумі взяли участь 2 354 169 осіб – 81,80% населення області. «За» проголосували 2 127 089 осіб – 90,36%.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження