Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 08.05.2012

Май 7th, 2012 Новини Вывести на печать

«О создании Гражданской платформы по вопросам медицинской реформы в Днепропетровской области»
28 апреля 2012 года в Общественном совете при Днепропетровской областной государственной администрации состоялись Гражданские слушания по вопросам модернизации системы здравоохранения в Днепропетровской области.
По итогам Слушаний члены Общественного совета пришли к выводу о необходимости расширения публичного диалога по данной теме.
Нынешнее состояние и перспективы развития системы здравоохранения являются приоритетными темами, которые постоянно находятся в фокусе внимания общественности.
Медицина – это важнейший социальный институт, в сфере действия которого находятсявсе люди– с первых и до последних дней своей жизни.
Именно поэтому «точкой отсчета» любых трансформаций в этой области должен быть человек. А мерой результата – доступность и качество медицинских услуг и технологий.
С целью построения постоянных и эффективных каналов коммуникаций между общественностью, органами исполнительной власти и местным самоуправлением, члены Общественного совета приняли решение о создании Гражданской платформы по вопросам медицинской реформы.
В Инициативную группу по ее созданию вошли:
Светлана Валериевна Харьковская, председатель комитета по здравоохранению Общественного совета при Днепропетровской ОГА;
Людмила Михайловна Валевская, председатель областной профсоюзной организации работников здравоохранения Украины;
Евгений Дмитриевич Кучеров, заместитель председателя Днепропетровского областного совета ветеранов;
Татьяна Владимировна Мороз, председатель областной организации «Берегиня Украины».
Члены Инициативной группы поддерживают усилия государственной власти по повышению качества украинской медицины, но убеждены, что ее модернизация должна проводиться на основе всестороннего учета мнений всех заинтересованных сторон.
Гражданская платформа ставит перед собой задачи:
по сбору и анализу мнений общественности относительно предполагаемых новаций в работе врачей и медицинских учреждений,
по общественному мониторингу изменений,
по выработке рекомендаций для органов власти для принятия таких решений по модернизации системы здравоохранения, которые будут оптимальными как для достижения общих целей реформы, так и для заинтересованных жителей конкретных городов и районов области.
Гражданская платформа создается в качестве областной общественной организации, открыта для членства и приглашает к сотрудничеству общественные, профессиональные и правозащитные организации, гражданских активистов, представителей средств массовой информации.
Деятельность Гражданской платформы будет основана на базовых принципах открытости, публичности, конструктивности, равенства позиций и толерантности.
Инициативная группа обратилась к председателю Днепропетровской областной государственной администрации Александру Вилкулу и председателю Днепропетровского областного совета Евгению Удоду с предложением ввести представителя Гражданской платформы в состав областного Управляющего комитета по модернизации здравоохранения.

Телефон для обращений: +38 066 416 47 50

Шановний Олександре Юрійовичу!

Шановний Євгене Григоровичу!

Медична реформа, яка наразі впроваджується на Дніпропетровщині, так чи інакше торкнулася кожного жителя області. На жаль, перші результати реформи у своїй більшості не змогли вирішити нагальних питань медичного обслуговування. Відкритим залишається, наприклад, питання створення у приміщеннях медичних закладів належних умов, також чимало зауважень стосуються одночасного знаходження у черзі різних категорій пацієнтів (дорослих, дітей, вагітних), не менш актуальною є і проблема відсутності у населення чіткого розуміння куди тепер необхідно звертатися за медичною допомогою.

Усі ці питання неможливо вирішити без врахування думки самих пацієнтів, адже хто як не вони мають чітке уявлення щодо шляхів реформування медичної галузі. З метою налагодження постійного діалогу з громадськістю нами, членами ініціативної групи, було прийнято рішення про створення Громадської платформи з питань реформування охорони здоров’я у Дніпропетровській області.

Громадська платформа стане незалежним об’єднанням, яке дасть можливість усім зацікавленим сторонам бути почутими. Наша головна мета – це захист та відстоювання інтересів населення в усіх питаннях, що стосуються впровадження медичної реформи. Шляхом постійного збору та аналізу конструктивних пропозицій від населення члени Громадської платформи докладатимуть максимум зусиль, аби саме ці зауваження були вирішальними при прийнятті органами влади остаточних рішень.

Ми гарантуємо, що діяльність Громадської платформи базуватиметься на засадах відкритості, неупередженості, об’єктивності та незаангажованості. Члени Громадської платформи завжди відкриті до публічного діалогу з населенням, готові обговорювати з усіма бажаючими будь-які питання, що стосуються змін у сфері охорони здоров’я. Ми маємо на меті забезпечити дієвий механізм, у рамках якого кожен крок медичної реформи буде обговорюватись із населенням та тільки потім впроваджуватись на практиці.

Стати членами Громадської платформи та залучитись до публічного діалогу можуть усі бажаючи. Ми запрошуємо до співпраці незалежні громадські організації, представників ЗМІ, правозахисників та усіх, кому небайдуже майбутнє охорони здоров’я Дніпропетровської області.

З метою забезпечення зворотного зв’язку між владою та суспільством, просимо Вас включити до складу Керуючого комітету проекту «Модернізація охорони здоров’я» представника Громадської платформи з питань реформування охорони здоров’я у Дніпропетровській області.

З повагою

члени ініціативної групи

Світлана Харківська

Євген Кучеров

Людмила Валевська

Тетяна Мороз

Близько 300 тисяч школярів Дніпропетровської області взяли участь в єдиному уроці пам’яті та мужності «Вклоняємось доземно всім солдатам», присвячений 67-й річниці Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні

У рамках святкування 67-ї річниці Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні в усіх школах області за підтримки губернатора Олександра Вілкула пройшов єдиний урок пам’яті та мужності «Вклоняємось доземно всім солдатам». У ньому взяли участь учні 1-11 класів. Це більше 300 тис школярів області.
На початку уроку школярі прослухали звернення голови обласної державної адміністрації Олександра Вілкула до молоді Дніпропетровської області з нагоди 67-ї річниці Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
«Ветерани – наші герої, які мужньо захистили країну від ворога. Вони гідний приклад патріотизму, сумлінної праці та відваги. Урок пам’яті та мужності, що проходить у кожній школі області, є важливим елементом збереження історії та розуміння ціни мирного життя. Дорогі діти! Наше з вами спільне завдання – пам’ятати про великий подвиг наших батьків і дідів та передавати її з покоління в покоління. Ми виховуємо справжніх патріотів та гідних захисників Вітчизни», — сказав губернатор Олександр Вілкул.
Почесними гостями уроків були ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники партизанських загонів, діти війни, люди, які відроджували народне господарство в повоєнні роки. На уроках діти спілкувалися з ветеранами, проглядали кадри кінохроніки війни, читали вірші та уривки творів про війну.
Зокрема, у загальноосвітній школі № 67 відкритий урок мужності провів активіст громадської роботи військово-патріотичного спрямування Олексій Дьомін та випускник 1941 року цієї школи Микола Мельников, житель Москви, учасник параду до Дня Перемоги на Красній площі в 2012 році.
На Дніпропетровщині за ініціативи Олександра Вілкула реалізується комплексна програма, яка спрямована на національне патріотичне виховання молодого покоління. У рамках відзначення 67-ї річниці Великої Перемоги на Дніпропетровщині проведено понад 800 заходів, у яких взяли участь 21 тисячі дітей. Традиційно відбулися акції «Доброго ранку, ветеране», «Ветеран живе поруч», «Ветеранське подвір’я», «Тільки пам’ять не сивіє», операція «Обеліск», що спрямовані на впорядкування меморіальних об’єктів, розташованих на території шкіл. Зокрема, на Дніпропетровщині у рамках масштабної Регіональної програми з відновлення пам’ятників Великої Вітчизняної війни за останні два роки капітально відновлено, а в більшості випадків наново відбудовано, понад 1,3 тис братських могли, пам’ятників і монументів воїнам Великої Вітчизняної війни.
Також школярі відвідують краєзнавчі музеї міст та районів області, меморіальні комплекси та інші пам’ятні місця бойової слави Дніпропетровщини.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.