Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ за 10.02.2012

Февраль 10th, 2012 Новини Вывести на печать

В області проводиться аналіз ціноутворення на ритуальні послуги

В області проводиться аналіз ціноутворення на ритуальні послуги. Про це повідомила голова Дніпропетровського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Наталія Кучугура.
Зокрема, обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України перевірило роботу КП «Ритуальна служба» м. Дніпропетровська. Перевіркою встановлено, що тарифи на ритуальні послуги не відповідають економічно обґрунтованому рівню і є завищеними. За рішенням перевірки КП «Ритуальна служба» повинна заплатити штраф та привести розрахунки тарифів у відповідність до вимог чинного законодавства, зокрема, про захист економічної конкуренції. Наразі нові розрахунки надані на перевірку до виконкому Дніпропетровської міської ради для підготовки відповідного проекту рішення та в подальшому будуть перевірені працівниками обласного відділення Антимонопольного комітету.
Також співробітники Антимонопольного комітету провели перевірку КП «Ритуал»
м. Кривий Ріг. За її результатами виконкому міської ради рекомендовано також переглянути тарифи на ритуальні послуги. Наразі проект нового рішення вже погоджено з територіальним відділенням Антимонопольного комітету. Зокрема, тарифи підприємства знижено від 11% до 49%. Наприклад, вартість механізованого копання могили з 510 гривень знижена до 341 гривні.
Наразі триває перевірка вартості ритуальних послуг у містах П’ятихатки та Підгородне.

За інформацією Дніпропетровського обласного
територіального відділення
Антимонопольного комітету України

Олександр Вілкул: «За 2011 рік зовнішньоторговельний оборот товарами між Дніпропетровщиною й Канадою зріс у 1,7 рази»

Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час офіційної зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Канади в Україні Троєм Лулашником.
«Україну та Канаду пов’язують не лише ділові відносини. У Канаді проживає численна діаспора українців – більше мільйона чоловік. 24-м генерал-губернатором Канади був політик українського походження Роман Гнатишин. Саме Канада однією із перших визнала незалежність України в 1991 році. Тому наші країни об’єднують глибокі культурні та людські зв’язки, що, я впевнений, одночасно зі створенням нових можливостей для ефективного співробітництва, позитивно впливатиме на ділові відносини між нашими країнами і регіонами», – сказав Олександр Вілкул.
У свою чергу Посол Канади зазначив, що його родина також має українські корені. «У той час, коли до Канади приїхали мої предки, було дуже багато українських поселенців, які допомогли розвивати і розбудовувати особливо західну частину Канади. Це були наші міста, наші провінції і фактично вся Канада має багато спільного з Україною. Я вважаю, що в нас є дуже великий потенціал до співпраці», – сказав Трой Лулашник.
Під час зустрічі сторони обговорили питання подальшого залучення канадських інвестицій в Дніпропетровську область, розвиток науково-технічного та культурного співробітництва.
Наразі загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області складає 8,1 млрд доларів США. У тому числі з Канади – 8,1 млн дол США. За 2011 рік зовнішньоторговельний обіг товарами області з Канадою зріс у 1,7 рази. У 2011 році на Дніпропетровську область припадало 12% від загального обороту товарами України з Канадою. У тому числі 12,8% – експортних, 11,6% – імпортних.
Із Дніпропетровської області до Канади експортуються чорні метали – 73%, вироби з чорних металів – 18%, хімічна продукція – 6%.
У Дніпропетровській області зареєстровано 9 підприємств, в які вкладено канадські інвестиції. Також у регіоні за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку реалізуються 5 проектів з надання технічної допомоги – це стосується підтримки розвитку місцевих громад і бізнес-планування, а також розвитку економіки на місцевому рівні, зокрема, молочарського кооперативного руху на селі.

За дорученням губернатора Олександра Вілкула Марія Пустова провела зустріч з представниками обласного об’єднання ветеранів Афганістану

У рамках підготовки до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який щорічно відзначається 15 лютого, за дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела зустріч із громадськими організаціями міст та районів області Дніпропетровського обласного об’єднання ветеранів Афганістану.
На нараді були обговорені питання щодо підвищення в області рівня соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав області. Зокрема, виплати їм пенсій, надання медичного обслуговування та забезпечення телефонним зв’язком
«В області під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Вілкула реалізується низка програм з соціального захисту населення, в тому числі воїнів-інтернаціоналістів. Також для посилення співпраці та системного діалогу влади з громадськістю в жовтні 2011 року між облдержадміністрацією і Дніпропетровським обласним об’єднанням ветеранів Афганістану був підписаний Меморандум. Цей документ є важливим елементом діалогу та направлений на підвищення рівня соціального захисту афганців», – сказала Марія Пустова.
В області надається всебічна допомога та підтримка учасникам бойових дій на території інших держав.
Щорічно з обласного бюджету забезпечується фінансування статутної діяльності обласного об’єднання ветеранів Афганістану. Зокрема, у 2011 році було виділено майже 69 тис грн. У 2012 році за ініціативи Олександра Вілкула виділено понад 80 тис. грн. Відповідна підтримка статутної діяльності осередків міст і районів області передбачена і в місцевих бюджетах.
Велика увага приділяється медичному обслуговуванню інвалідів війни, в тому числі афганців. У лікувально-профілактичних закладах області працюють спеціально обладнані палати та госпітальні відділення для ветеранів війни на 1231 ліжко-місце. А в селі Роздори Синельниківського району працює обласний госпіталь для ветеранів на 40 ліжко-місць.
У 2011 році лікарськими бригадами обласного госпіталю було надано медичну допомогу 5 тис 717 ветеранам, проведено ультразвукове обстеження 317 ветеранів. Комплексні медичні огляди пройшли безкоштовно майже 145 тис ветеранів області. На Дніпропетровщині функціонує мережа аптек, аптечних пунктів, кіосків, відділень, в яких для ветеранів війни діють знижки на ліки.
У 2011 році за бюджетні кошти оздоровлено 295 воїнів-інтернаціоналістів. У цьому році вже оздоровлено 32 воїни-інтернаціоналісти .
Протягом 2010-2011 років близько 500 інвалідів-інтернаціоналістів забезпечено технічними засобами реабілітації (інвалідними візками, милицями, палицями тощо) і протезними виробами.
З 1 січня 2012 року Урядом підвищено рівень пенсій інвалідів війни. Мінімальний розмір пенсій інваліда війни І групи складає 2 тис 343 грн, ІІ групи –2 тис 096 грн, ІІІ групи – 1 тис 850 грн. Середній розмір пенсії по інвалідності збільшено у порівнянні з минулим роком на 413 грн та складає 2 тис 515 грн. на Дніпропетровщині виплата пенсій проводиться своєчасно і в установлених розмірах.
Як зазначила Марія Пустова, за завданням губернатора 15 лютого в містах та районах області пройдуть урочисті заходи з ушанування учасників бойових дій на території інших держав. Зокрема, 15 лютого у Дніпропетровську відбудеться покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям «Вибух пам’яті» за участю керівництва області, міста та громадськості.

Довідка:
Загалом, в області проживає 12,5 тисяч воїнів-інтернаціоналістів та 172 сім’ї воїнів, загиблих в Афганістані.
У містах та районах області реалізуються місцеві програми соціальної підтримки сімей загиблих, в рамках яких цим сім’ям виплачується щорічна, щоквартальна або щомісячна матеріальна допомога.

Олександр Вілкул: «За 2011 рік зовнішньоторговельний оборот товарами між Дніпропетровщиною й Канадою зріс у 1,7 рази»

Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час офіційної зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Канади в Україні Троєм Лулашником.
«Україну і Канаду пов’язують не лише ділові відносини. У Канаді проживає численна діаспора українців – близько мільйона чоловік. 24-м генерал-губернатором Канади був політик українського походження Роман Гнатишин. Саме Канада однією із перших визнала незалежність України в 1991 році. Тому наші країни об’єднують глибокі культурні та людські зв’язки, що, я впевнений, одночасно зі створенням нових можливостей для ефективного співробітництва, позитивно впливатиме на ділові відносини між нашими країнами і регіонами», – сказав Олександр Вілкул.
Під час зустрічі сторони обговорили питання залучення канадських інвестицій в Дніпропетровську область, науково-технічне та культурне співробітництво.
Наразі загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області складає 8,1 млрд доларів США. У тому числі із Канади – 8,1 млн дол США. За 2011 рік зовнішньоторговельний обіг товарами області з Канадою зріс у 1,7 рази. У 2011 році на Дніпропетровську область припадало 12% від загального обороту товарами України з Канадою. У тому числі 12,8% – експортних, 11,6% – імпортних.
Із Дніпропетровської області до Канади експортуються чорні метали – 73%, вироби з чорних металів – 18%, хімічна продукція – 6%.
В області зареєстровано 9 підприємств, в які вкладено канадські інвестиції. Інвестиції залучені до операцій з нерухомістю, в будівництво, фінансову діяльність та ін.
В області за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку реалізуються п’ять проектів з надання технічної допомоги: «Регіональне врядування та розвиток (2005 – 2012)», «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України (2010 – 2015)», «Місцевий економічний розвиток міст України (2010 – 2015)», «Розробка та впровадження публічної політики в Україні» та проект «Підвищення конкурентоздатності молочного сектору України, що спрямований на розвиток молочарського кооперативного руху.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду