Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ ОБЛАСТІ

Ноябрь 11th, 2011 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «За 2011 – 2012 роки у Дніпропетровську буде зменшено шкідливі викиди в атмосферу більше ніж на 15%. Це половина від п’ятирічного плану»

Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул повідомив під час виїзної наради щодо виконання підприємствами міста Дніпропетровськ регіональної екологічної програми зі зменшення викидів у довкілля, яка реалізується в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону. Нарада пройшла на об’єкті будівництва сучасного комплексу охолодження коксового газу на коксохімічному виробництві ПАТ «Євраз – Дніпропетровський металургійний завод імені Петровського», який дозволить зменшити шкідливі викиди в атмосферу зазначеного виробництва більше як на 20%.
У рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини стоїть важливе завдання – зменшити до 2015 року шкідливі викиди в навколишнє середовище на 30%. Для цього в області прийнята і діє регіональна програма зі зменшення викидів на 25-ти великих підприємствах, на які припадає 97% всіх викидів регіону. У рамках програми на кожному підприємстві розроблена ціла низка екологічних заходів, реалізація яких жорстко контролюється обласною владою. У подальшому програма передбачає запровадження сучасних систем моніторингу стану довкілля. Перша така система комплексного екологічного моніторингу буде запроваджена в місті Дніпродзержинськ восени 2012 року.
«Впроваджуючи сучасні екологічні технології підприємства Дніпропетровщини мають використовувати насамперед обладнання вітчизняного виробництва», – сказав Олександр Вілкул.
Також цього року в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону з ініціативи Олександра Вілкула була розроблена і прийнята обласною радою програма покращення екологічної ситуації в Кривому Розі, яка розрахована до 2022 року і передбачає фінансування в розмірі 11 млрд грн. Це наймасштабніша програма за роки незалежності України. В її рамках планується реалізувати понад 100 екологічних проектів, у тому числі й зі зменшення шкідливих викидів в атмосферу до 2022 року на 35% або на 139,1 тис тонн на рік.
У 2010 році викиди по Дніпропетровській області склали 933 тис тонн. Це 16% від викидів по всій Україні. З них найбільше припадає на Кривий Ріг – 395 тис тонн (42% загальнообласних викидів), на Дніпродзержинськ – 148 тис тонн (16%) та на Дніпропетровськ – 110 тисяч тонн (12% загальнообласних викидів).
«Враховуючи заходи зі зменшення викидів, які цьогоріч проводяться в Дніпропетровську у рамках обласної екологічної програми на Придніпровській ТЕС і на коксохімічному виробництві заводу імені Петровського, за підсумками 2011 – 2012 років в обласному центрі обсяг викидів скоротиться більш ніж на 15%. Це половина п’ятирічного плану, яка по місту Дніпропетровськ буде виконана фактично за півтора роки», — сказав губернатор.
Основний забруднювач повітря в Дніпропетровську – це Придніпровська ТЕС. На неї припадає 75% всіх викидів підприємств Дніпропетровська. Наразі там здійснюється ряд заходів зі встановлення сучасних електрофільтрів на енергоблоці №11, що дозволить вже до кінця 2011 року скоротити викиди на ТЕС на 25%.
Другим за величиною забруднювачем Дніпропетровська є завод імені Петровського разом з його коксохімічним виробництвом (колишнім коксохімічним заводом імені Калініна, який з 1 квітня цього року входить до складу ПАТ «Євраз – Дніпропетровський металургійний завод імені Петровського»). На це підприємство припадає 7,4% загальноміських викидів в атмосферу.
Третім об’єктом за масштабом викидів у Дніпропетровську є Нижньодніпровський трубний завод. Там здійснюється впровадження нового електрометалургійного комплексу «Дніпросталь», і з його введенням в експлуатацію в наступному році буде повністю закрито питання щодо шкідливих викидів від мартенівського виробництва, яке буде закрито».
Під час наради генеральний директор ПАТ «Євраз – Дніпропетровський металургійний завод імені Петровського» Геннадій Бергеман доповів губернатору, що за останній час на коксохімічному підприємстві заводу була введена сучасна система очищення коксового газу від сірководню. У результаті було удвічі зменшено викид сірководню в атмосферу – на 240 тонн на рік (загальна вартість проекту – 19,5 млн грн). Загалом на заводі з 2000 року по 2010 рік в 2,4 рази скоротилася кількість викидів в атмосферу – з 2,4 тис тонн на рік до 1 тис тонн на рік.
«Наразі на коксохімічному виробництві здійснюється другий великий крок по зменшенню викидів. Це будівництво сучасного комплексу з упровадження нової схеми охолодження коксового газу. На 95% роботи вже виконані. І в грудні цей комплекс буде введено в експлуатацію. Це дозволить більш ніж на 20% (на 214 тонн на рік) зменшити викид підприємством дуже шкідливих речовин важкої хімії – аміаку, ціаністого водню, сірководню, бензольних вуглеводів, нафталіну та інших», – зазначив керівник підприємства.
Він наголосив, що схема охолодження коксового газу, що впроваджується на підприємстві, найбільш передова. В Україні за такою схемою працює тільки Авдіївський коксохімічний завод. Основу нової системи охолодження становить колона шведської фірми «Альфа-Лаваль» – світового лідера з виробництва сучасного теплообмінного обладнання для промисловості. «Це єдиний елемент системи, який був закуплений за кордоном, адже в Україні таких установок немає. Усі інші складові, а їх більшість, це обладнання вітчизняного виробництва. Вартість проекту – 15 млн грн. З них тільки 6,7 млн грн витрачено на обладнання іноземного виробництва. Усі інші кошти пішли на придбання обладнання і послуг у вітчизняних компаній», – зазначив Геннадій Бергеман.
Олександр Вілкул зазначив, що реалізація Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини – це практичне втілення в області Програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича, яка передбачає насамперед підвищення ефективності роботи підприємств базових галузей шляхом їх модернізації. «Зокрема, це реалізація масштабних інвестиційних проектів з упровадження інноваційних технологій, зменшення енергоспоживання та підвищення екологічних стандартів виробництва. Щодо заводу імені Петровського в Дніпропетровську, то це насамперед стосується впровадження технології безперервного лиття заготовки, про яку на підприємстві мова йде вже не одне десятиліття», – наголосив губернатор.
Також Олександр Вілкул звернув увагу керівника підприємства, що згідно з тристоронньою угодою обласної влади, профспілок та об’єднань роботодавців до кінця цього року середня зарплата на підприємствах базових галузей регіональної економіки має становити не менше 4 тис грн. При цьому середня зарплата на ПАТ «Євраз – Дніпропетровський металургійний завод імені Петровського» станом на вересень 2011 року становила 3 677 грн. «Завдання керівництву заводу – виконати цю норму тристоронньої угоди до кінця поточного року», – сказав Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул: «Роботи з будівництва об’їзної дороги навколо Дніпропетровська виконані на 80%»

Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул на виїзній нараді щодо завершення будівництва першої черги та проектування другої черги об’їзної дороги навколо Дніпропетровська.
«На попередній нараді я поставив завдання – до 7 листопада завершити улаштування земельного полотна. Роботу виконано вчасно, темпи будівництва стабільно високі», – сказав Олександр Вілкул.
Будівництво першої черги об’їзної дороги навколо Дніпропетровська передбачає улаштування 5 шарів дорожнього полотна, перший з яких – основа з шлаку висотою 26 см (додаткова) – улаштований на 92 %. Другий шар – щебенево-піщана основа висотою 18 см – укладений на 86 %. Третій – нижній шар покриття з крупнозернистого пористого асфальтобетону висотою 10 см – виконаний на 62%. Четвертий шар – покриття з крупнозернистого щільного асфальтобетону висотою 8 см – 47%. Останній (верхній) шар висотою 5 см – покриття з щебенево-мастичного асфальтобетону – виконаний на 23%. Загалом роботи з будівництва об’їзної дороги виконані більше ніж на 80 %.
Як доповів начальник Служби автомобільних доріг України в Дніпропетровській області Микола Сироватський, наразі повністю завершені роботи з перевлаштування комунікацій. На шляхопроводі, який зв’язує окружну з Криворізькою трасою, закінчено установку прогонових будов та влаштування розподільчих плит. На шляхопроводі через залізницю повністю завершене влаштування прогонових будов та балок і завершуються роботи зі встановлення розподільчих плит. На шляхопроводі, який з’єднає нову дорогу із Запорізькою трасою наразі також завершується встановлення балок – установлено вже 53 з 64 балок.
«Наразі ведуться активні роботи щодо завершення будівництва об’їзної. Я тримаю це питання на особистому жорсткому контролі. Обласна влада оперативно вирішує всі актуальні питання, які виникають у ході будівництва», — наголосив Олександр Вілкул.
Також на нараді були обговорені питання щодо ходу проектування другої черги об’їзної дороги навколо Дніпропетровська.

ДОВІДКА

Основні показники другої черги Південного обходу м. Дніпропетровськ
• Загальна протяжність – 19,6 км:
— від а/д Дніпропетровськ – Запоріжжя до м. Дніпропетровськ – 5,8 км
— від межі м. Дніпропетровськ до вул. Мільмана – 1,1 км
— від вул. Гаванська до межі м. Дніпропетровськ – 3,5 км
— від м. Дніпропетровськ до а/д Дніпропетровськ – Мелітополь – 9,2 км
— шляхопроводи, мости – 7 шт
— транспортні розв’язки – 5 шт

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою
  • ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В ПАВЛОГРАДІ
  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • Про передачу майна