Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

НОВИНИ ОБЛАСТІ

Ноябрь 10th, 2011 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «Синхронізація проведення реформ з впровадженням ІТ-технологій підвищить темпи та якість функціонування сфер, які ми реорганізуємо»

Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул повідомив під час робочої зустрічі з виконавчим Директором корпорації «Microsoft» Кевіном Тернером та Президентом «Microsoft» в Центральній та Східній Європі Доном Грентхеном. За підсумками зустрічі досягнуто домовленості між Дніпропетровською областю та корпорацією «Microsoft» про відпрацювання комплексного плану подальшої співпраці з визначенням джерел фінансування, спільних точок роботи, спільних пілотних проектів та об’єктів. Також на зустрічі були обговорені питання пошуку спільних інвестиційних проектів та залучення нових бізнес-партнерів.

На Дніпропетровщині вже реалізується ряд системних проектів з використанням ІТ-технологій: «Електронна Дніпропетровщина», «Відкрита влада», «Новій Дніпропетровщині — новий стандарт освіти», «Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство» та інші. Їх впровадження є найважливішим елементом підвищення ефективності роботи державної та місцевої влади в рамках реалізації комплексної Стратегії розвитку регіону та Програми розвитку країни нашого Президента Віктора Федоровича Януковича.
В області спільно з компанією «Microsoft» успішно реалізується пілотний проект «Електронний регіон». У рамках співпраці розробляється більше 50 цільових проектів по 8 цільовим напрямкам в сфері освіти, охорони здоров’я, будівництва, агропромислового сектора, екології і житлово-комунального господарства. У результаті такої взаємодії органи регіональної та місцевої влади отримають ефективні інструменти управління, а бізнес і громадяни області – прозорі і зрозумілі процеси взаємодії з владою.
«Наразі область є пілотною у реалізації ряду державних реформ у сфері освіти, медицини, житлово-комунального господарства, екологічної та техногенної безпеки. Синхронізація проведення реформ з впровадженням ІТ-технологій підвищить темпи та якість реформування та функціонування сфер, які підлягають реформуванню. Область технічно, технологічно і кадрово готова стати «пілотним» майданчиком для відпрацювання єдиних стандартів, протоколів і регламентів у сфері електронного урядування. Наша мета відпрацювати новітній досвід роботи, налагодити його функціонування та поширити кращий досвід на території всієї України» – сказав Олександр Вілкул.
Виконавчий директор корпорації «Microsoft» Кевін Тернер високо оцінив досягнення Дніпропетровської області як у сфері економічного розвитку, так і в інших галузях та висловив переконання, що успіх впровадження нових проектів та реалізації низки реформ зумовлений ефективної роботою професійної команди під керівництвом Олександра Вілкула. Виконавчий директор корпорації «Microsoft» виказав високу зацікавленість у реалізації нових спільних проектів та розширенні співробітництва з Дніпропетровщиною, як сильним та надійним партнером, не лише в галузі ІТ-техологій, а й в реалізації спільних інвестиційних проектів.

ДОВІДКА

Про корпорацію Microsoft

Заснована в 1975 році корпорація Microsoft є визнаним світовим лідером у галузі розробки програмного забезпечення, а також у наданні послуг та рішень, які допомагають людям та компаніям повністю реалізувати свій потенціал.
З 2003 року в Україні працює компанія «Майкрософт Україна», до завдань якої входить розвиток ринку програмного забезпечення, а також впровадження і локалізація новітніх технологій на території України.
Додаткову інформацію про компанію та продукти Microsoft можна знайти на веб-серверах Microsoft: www.microsoft.ua.
Microsoft – це охороняємий товарний знак Microsoft Corporation у США та/ або інших країнах. Інші назви продуктів і компаній, що згадуються в даному документі, можуть бути товарними знаками відповідних власників.
Запрошуємо отримати додаткову інформацію і дізнаватися про найсвіжіші новини на віртуальному прес-центрі «Майкрософт Україна»: http://microsoftua.wordpress.com

У Дніпропетровську за підтримки губернатора Олександра Вілкула пройшов відкритий урок-зустріч, присвячений Петриківському розпису

У Дніпропетровську за підтримки губернатора Олександра Вілкула пройшов відкритий урок-зустріч з молоддю на тему: «Петриківська квітка у світовому просторі» за участі заслуженого майстра народної творчості України Тетяни Гарькавої та відомої майстрині Петриківського розпису Галини Назаренко. Захід відбувся на базі Дніпропетровського обласного театрально-художнього коледжу.
Під час зустрічі майстрині розповіли студентам про багаторічну історію Петриківського розпису, про діяльність Центру народного мистецтва «Петриківка» та народних майстрів. Крім того, професійні художниці провели майстер-клас, під час якого студенти оволоділи початковими навиками декоративного мистецтва та вдосконалили вже наявні. У результаті, молоді таланти разом з Галиною Назаренко та Тетяною Гарькавою створили малюнок «дерево життя» майстрів Петриківського розпису, які навчалися в Дніпропетровському обласному театрально-художньому коледжі.
«Петриківський розпис – один із складових елементів бренду Дніпропетровської області. Це унікальне явище української культури. Підтримка та розвиток «Петриківки» є одним із важливих напрямків розвитку регіону. Важливою складовою Петриківки є духовне виховання молоді через знайомства з творами народних майстрів. У 2011 році було організовано близько 70 екскурсій до центру народного мистецтва, в яких взяли участь понад трьох тисяч дітей області. За участі провідних працівників й істориків були проведені виставки та майстер-класи. У чотирьох дитсадках Петриківського району працюють гуртки Петриківського розпису. Планується відкрити подібні гуртки у Дніпропетровському державному аграрному університеті», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Як зазначила Марія Пустова, за завдання Олександра Вілкула в 2012 році буде створено інформаційний портал, у якому буде розміщено презентаційну інформацію про історію Петриківського розпису, про Центр та народних майстрів. Крім того, наступного року має бути розроблено туристичний маршрут з Дніпропетровська в Петриківку, під час якого оглядачі матимуть змогу відвідати Центр народного мистецтва «Петриківка», оглянути виставку народних майстрів та власноруч створити фрагменти розпису. Інформація про маршрут також має бути розміщена на порталі «Петриківка».
На честь 80-річного ювілею Дніпропетровської області у лютому наступного року в усіх школах регіону буде проведено єдиний відкритий урок, присвячений Петриківському розпису. У прямому ефірі «51» каналу професійний художник буде розказувати учням про техніку та прийоми «петриківки». Діти матимуть змогу самостійно створювати малюнки Петриківським розписом, присвячені Дніпропетровщині. Найкращі роботи з усіх міст та районів області будуть представлені на виставці до ювілею регіону.

Довідка:

Тетяна Гарькава – заслужений майстер народної творчості України, викладач у Дніпропетровському обласному театрально-художньому коледжі. Має декілька персональних виставок в Україні, Росії, Німеччині, Кіпрі, Франції, Чехословаччині, Канаді, США, групових виставок із роботами своїх наставників та учнів. Багато творів Тетяни знаходяться у колекціях музеїв України та приватних колекціях як в Україні, так і за кордоном.
Галина Назаренко навчалась у Миргородському керамічному технікумі. Після навчання у 1989 році стала працювати в експериментальному цеху петриківського розпису, створеному Ф.Панком у структурі Дніпропетровського художньо-виробничого комбінату. На сьогодні у творчому доробку майстрині 11 персональних виставок, колективні та групові. Вперше в Україні розписала петриківським розписом церкву Святого Юрія в м. Києві. Розписи майстрині виставлялись і за кордоном: в Італії, Німеччині, Канаді, Австралії, США.
У жовтні 2011 року за підтримки губернатора Олександра Вілкула відбулася персональна виставка Галини Назаренко у Парижі (Франція). Виставка пройшла з великим успіхом.

Олександр Вілкул провів офіційну зустріч з Генеральним консулом Чеської Республіки Ондреєм Моравеком

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул вперше зустрівся з новопризначеним Генеральним консулом Чеської Республіки Ондреєм Моравеком. Під час зустрічі обговорювали питання спільної роботи Дніпропетровщини та Чехії. Зокрема мова йшла про культурне співробітництво та залучення чеських інвестицій в економіку регіону. Враховуючи великий інтерес з боку Чеської Республіки до зміцнення зв’язків з регіоном, Генеральний консул запропонував відкрити на Дніпропетровщині консульство.
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул відзначив, що Чеська Республіка надійний партнер Дніпропетровської області. У січні – серпні 2011 року зовнішньоторговельний оборот товарів між Дніпропетровщиною та Чеською Республікою збільшився в півтора рази порівняно з таким же періодом 2010 року. Такі зміни відбулися за рахунок збільшення експорту руди, шлаків та золи, а також імпорту енергетичних матеріалів, нафти та продуктів її перегонки, чорних металів та виробів з них. До того ж на регіон припадає більше ніж п’ята частина загально товарообігу між Україною та Чехією.
«Кількість залучених інвестицій є показником відношення міжнародної спільноти та фінансових інституцій до ефективності роботи влади. За кількістю залучених інвестицій, 7,7 млрд грн., Дніпропетровщина – регіон-лідер к країні, інвестиційні ворота України. І ми забезпечуємо подальше покращення інвестиційного клімату – Дніпропетровське інвестиційне агентство наразі веде інвестиційні проекти на суму близько 1 млрд доларів США. І ми відкриті для взаємовигідної співпраці з чеським бізнесом», — зазначив Олександр Вілкул.
Олександр Вілкул підкреслив, що темпи росту промислового виробництва в області за січень — серпень 2011 року склали 5,9%. Крім того, губернатор звернув увагу на те, що загальний обсяг зовнішньоторговельного обороту товарами за січень-вересень 2011 року збільшився на 32,1%, що складає 11,1 млрд. доларів США.
Основа ефективного розвитку Дніпропетровської області — Комплексна Стратегія розвитку Дніпропетровщини, яка була розроблена за ініціативи губернатора Олександра Вілкула разом з всесвітньовідомою консалтинговою компанією «Монітор Груп» та Фондом «Ефективне управління». Олександр Вілкул наголосив, що Дніпропетровщина встановлює якісно новий та конструктивний діалог з міжнародними структурами й бізнес-колами, розширює коло партнерів серед регіонів інших країн.
«Чеська республіка вже давно співпрацює з Дніпропетровською областю в культурному та економічному середовищі. Наразі ми плануємо, що ці відносини вийдуть на новий рівень, адже сподіваємося відкрити консульство нашої республіки у Дніпропетровську. Цей крок має зміцнити вже налагоджені зв’язки та допоможе розширити можливості для співпраці», — наголосив Генеральний консул Чеської Республіки Ондрєй Моравек.
У ході візиту Ондрєй Муравек також ознайомився з роботою інформаційно-ресурсного центру «Відкрита влада» та високо оцінив його роботу.

Довідка:

За січень-серпень 2011 року зовнішньоторговельний оборот товарами на Дніпропетровщині склав 276,6 млн дол. США (2,5% у загальному обсязі зовнішньоторговельного обороту товарами області), у тому числі: експорт – 227,0 млн дол. США (3,4% від загального обсягу експорту товарів області),імпорт – 49,6 млн дол. США (1,1% від загального обсягу імпорту товарів до області), сальдо зовнішньої торгівлі додатне – 177,4 млн дол. США.
У зазначений періоді на область припадало 21,7% загального торговельного обороту товарами України з Чехією, у тому числі 38,8% експортних та 7,2% імпортних операцій.
Зовнішньоторговельний оборот товарами Дніпропетровської області з Чехією збільшився на 49,7% у порівнянні з відповідним періодом 2010 року, при цьому експорт збільшився на 52,0%, імпорт – на 40,1%.
Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області станом на 1 липня 2011 року склав 7673,5 млн дол. США, у тому числі обсяг іноземних інвестицій з Чеської Республіки – 2,3 млн дол. США.
Чеські інвестиції вкладено у діяльність транспорту та зв’язку – 1855,8 тис. дол. США (80,7% від загального обсягу внесених інвестицій), оптову торгівлю та посередництво в ній – 228,8 тис. дол. США (9,9%), промисловість – 175,1 тис. дол. США (7,6%) та будівництво – 40,4 тис. дол. США (1,8%).

В області зареєстровано 12 підприємств, в які вкладено інвестиції з Чеської Республіки:

  • СП українсько-чеське ТОВ “АЙ ТІ ЕФ ГРУП”;
  • СП виробничо-комерційне українсько-чеське ТОВ з ІІ “Лапос Україна”;
  • СП українсько-чеське ТОВ “Богемія Гастро Сервіс”;
  • Українсько-чеське ЗАТ “Інекон Плюс”;
  • ТОВ “ЕКС ІМ ТРАНС”;
  • ТОВ “ПРАКР”;
  • ТОВ з ІІ “Екопласт штанцл Україна”;
  • ТОВ “СП чесько-українське “ЗВВЗ УА”;
  • ТОВ “Престар-Україна”;
  • ТОВ “Т М С”.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу
  • ПАВЛОГРАД ЗНОВУ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ КОНКУРСУ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!