Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Обережно! Шахраї!

Октябрь 6th, 2015 Новини Вывести на печать

Обережно! Шахраї!

Відділ розвитку споживчого ринку та підприємництва виконкому Павлоградської міської ради повідомляє, що останнім часом почастішали випадки шахрайства серед підприємців, що займаються установкою пластикових вікон, балконів та дверей.
З вересня поточного року до виконкому Павлоградської міської ради звернулися 11 мешканців міста зі скаргою на підприємців, які надають такі послуги.
Шахраями складається договір на проведення робіт і однією з умов надання послуг є обов’язкова передоплата від 70 до 100%. Отримавши завдаток на придбання матеріалів, підприємці обумовлювали дату проведення робіт і давали обіцянку в стислі терміни виконати замовлення. За короткий час таких замовників набирається чимало. Термін проведення робіт по кожному договору підтискав, але роботи не виконувалися.
Замовники, втомлені слухати постійні розповіді про те, що необхідно ще трохи почекати, або про те, що товару на заводі поки що не має, та таке інше, стали вимагати розірвати договір і повернути передоплату. Але виконавці відмовляються від розірвання договору і запевняють, що виконають всі умови договору.
Шановні павлоградці!
У разі коли у вас виникла потреба придбати вікна, двері або встановити балкон звертайтеся до виробників, які працюють на ринку даних послуг не один рік та мають відповідну репутацію.
Просимо вас бути уважними при замовленні даних послуг і товарів. Не поспішайте віддавати свої гроші не переконавшись у тому, що фірма, в якій ви замовили товар або послугу, працює в правовому полі і має всі дозвільні документи на здійснення підприємницької діяльності. Також треба уважно читати умови договорів на проведення робіт. Якщо ви сумніваєтеся, краще порадьтеся зі знайомими, або близькими Вам людьми.
Нагадуємо, що згідно зі ст.10 п.1 Закону України “Про захист прав споживачів” споживач має право відмовитися від договору про виконання робіт (надання послуг) і вимагати відшкодування збитків, якщо виконавець своєчасно не приступив до виконання зобов’язань за договором або виконує роботу так повільно, що закінчити її у визначений строк стає неможливим.
У разі коли виконавець не може виконати (прострочує виконання) роботу (надання послуги) згідно з договором, за кожний день (кожну годину, якщо тривалість виконання визначено у годинах) прострочення споживачеві сплачується пеня у розмірі трьох відсотків вартості роботи (послуги), якщо інше не передбачено законодавством. У разі коли вартість роботи (послуги) не визначено, виконавець сплачує споживачеві неустойку в розмірі трьох відсотків загальної вартості замовлення. Сплата виконавцем неустойки (пені), встановленої в разі невиконання, прострочення виконання або іншого неналежного виконання зобов’язання, не звільняє його від виконання зобов’язання в натурі.
Виконавець залежно від характеру і специфіки виконаної роботи (наданої послуги) зобов’язаний видати споживачеві розрахунковий документ, що засвідчує факт виконання роботи (надання послуги).

Інформація надана відділом розвитку споживчого ринку та підприємництва
виконкому Павлоградської міської ради, тел: 6-02-86

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Повний перелік актуальних назв топонімів міста
  • Зустріч міського голови з молодіжною радою
  • Шановні мешканці Павлоградської громади!
  • Родини привітали з Міжнародним днем сім’ї
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • Команда робототехніки Ліцею № 9 отримала патент на винахід
  • У бою за Україну загинув наш земляк Недвига Олексій
  • Реабілітація дітей з інвалідністю
  • Про надання матеріальної допомоги
  • «Реконструкція гуртожитку по вул. Промислова, 9/2 у м. Павлоград Дніпропетровської області (житло для внутрішньо переміщених осіб)», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-009320-a
  • Про відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води
  • Про визначення балансоутримувача нерухомого комунального майна
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Протокол засідання молодіжної ради при Павлоградській міській раді
  • Про надання дозволу на обробку інформації на обробку інформації на типовому робочому місці Користувача ІКС ЄДР