Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Олександр Вілкул увів в експлуатацію нову сучасну модульну котельню у Вільногірську Дніпропетровської області

Ноябрь 7th, 2011 Новини Вывести на печать

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул увів в експлуатацію нову сучасну модульну котельню №3 у місті Вільногірськ. Котельня буде опалювати школу на 436 учнів, два дитячі садочки, які відвідують 407 дітей, гуртожиток технікуму Національної гірничої академії та чотири житлові будинки по вулиці Гагаріна, в яких мешкає майже тисяча жителів Вільногірська.

Це вже друга така котельня, яка збудована в місті впродовж 2010-2011 років у рамках Програми з модернізації системи теплопостачання Дніпропетровської області, яку ініціював губернатор Олександр Вілкул. Торік у Вільногірську було збудовано котельню №1, яка призначена для опалення дитсадка та школи.

«Наразі у рамках програми з модернізації системи теплопостачання Дніпропетровщини усі міста області розробили оптимізовані схеми теплопостачання. Схеми базуються на оптимальному поєднанні розвитку централізованого, децентралізованого та індивідуального опалення. Вони передбачають виведення з експлуатації віддалених від споживачів потужних, нерентабельних котелень та теплових магістралей за рахунок будівництва сучасних модульних котелень с автоматизованою системою управління. Зокрема, у Вільногірську схема оптимізації системи теплопостачання передбачає перехід у житловому фонді на індивідуальне опалення і встановлення блочно-модульних котелень для опалення об’єктів соціальної інфраструктури. Мета програми з модернізації системи опалення Вільногірська – забезпечити всіх мешканців міста стабільним та якісним теплопостачанням», — наголосив Олександр Вілкул.

Вартість нової котельні – 8, 367 млн грн. Джерела фінансування: 5,5 млн грн – кошти держбюджету, які були виділені за сприяння губернатора Олександра Вілкула, 2,867 млн грн – кошти міського бюджету Вільногірська.

Загалом у рамках модернізації системи теплопостачання міста Вільногірськ до 2015 року планується побудувати ще 7 нових сучасних модульних транспортабельних котелень для опалення соціальних об’єктів.

У рамках робочої поїздки до Вільногірська Олександр Вілкул завітав з подарунком (музичний центр) до вихованців дитячого садочка №2 (Центру розвитку дитини «Веселі дзвіночки»), який відвідує 208 дітей і який першим було підключенено до нової котельні. Завідувачка закладу Ірина Бойко подякувала губернаторові за те, що відтепер дитсадок забезпечений якісним і стабільним опаленням.

ДОВІДКА

У рамках Програми з модернізації системи теплопостачання Дніпропетровської області в 2010 році на умовах співфінансування державного, обласного та місцевого бюджетів вирішено питання теплозабезпечення 140 житлових будинків, 4 шкіл та 2 дитячих садків в м. Марганець. Там було побудовано нову котельню, що дозволило місту відмовитися від покупного тепла Марганецького ГЗК.
Також у 2010 році у рамках Програми було проведено реконструкцію аварійного котла Дніпродзержинської лівобережної котельні, яка опалює 250 житлових будинків лівобережної частини міста, в яких проживає 85 тис. мешканців, (30% населення міста).

Цьогоріч розпочато реконструкцію котельні мікрорайону «Північний» м.Павлоград, яка забезпечить опаленням 34 багатоповерхових житлових будинки, в яких мешкає 7,5 тис жителів. На будівництво цієї котельні за сприяння губернатора Олександра Вілкула за рахунок консолідації ресурсів місцевого та державного бюджетів передбачено 6, 2 млн грн. Реконструкція проходить у рамках модернізації системи теплопостачання міста. Згідно з нею в мікрорайонах «Північний», «Західний» та «Новий» у місті Павлоград будуть збудовані 11 локальних котелень, вони замінять нині діючу велику промислову котельню «Нова» Павлоградського машинобудівного заводу, яка, незважаючи на свою назву, була побудована ще в 60-х роках і не відповідає сучасним технічним вимогам. Котельня є надмірно енерговитратною. Втрати тепла в мережах складають 16-23%. У результаті модернізації системи теплопостачання, яка впроваджується у Павлограді, буде скорочено третину тепломереж у двотрубному вимірі (на 8,3 км), модернізовано решту 15,1 км мереж. У найбільших мікрорайонах міста буде почергово введено в експлуатацію 11 локальних систем теплопостачання зі своїми власними котельнями.

Олександр Вілкул: «На проекти розвитку Вільногірська центральна й обласна влада за два роки виділили майже 13 млн грн»
Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул повідомив під час свого робочого візиту до міста Вільногірськ.
«На проекти розвитку Вільногірська центральна й обласна влада за два роки виділили майже 13 млн грн. Тож ми маємо позитивну тенденцію щодо збільшення бюджету розвитку міста Вільногірськ за кошти державного й обласного бюджетів. Наступного року ця практика буде продовжена. Зокрема, лише на будівництво другої черги окружної дороги міста – вулиці Привокзальної – планується виділити понад шість мільйонів гривень», — наголосив Олександр Вілкул.

Минулого року з державного та обласного бюджетів на проекти розвитку міста Вільногірськ було виділено 4,7 млн грн. З них:

  • понад 2 млн грн було спрямовано на будівництво сучасної модульної котельні №1 у рамках Програми з модернізації системи теплопостачання Вільногірська;
  • за 242 тис грн було капітально відремонтовано два багатоповерхових будинки (по вул.Варена,13/7 та Жовтневій, 5) та 10 ліфтів у трьох багатоповерхівках (по вул. Леніна, 77 – 3 ліфти, по проспекту Миру, 13 – 4 ліфти, по проспекту Миру, 15 – 3 ліфти);
  • 2,350 млн грн було виділено на реконструкцію каналізаційного колектора, який пролягає по вулицях Ленінського Комсомолу, Гагаріна й Промисловій (2,129 млн грн), та розробку проектної документації на будівництво полігону для твердих побутових відходів міста (220 тис грн).

В 2011 році з державного та обласного бюджетів за ініціативи губернатора Олександра Вілкула було виділено майже вдвічі більше, ніж в 2010 році – 8,3 млн грн. З них:

  • 5,5 млн грн виділено на будівництво сучасної модульної котельні №3;
  • 0,9 млн грн – на будівництво окружної дороги міста – вулиці Привокзальної;
  • 1,8 млн грн – на реконструкцію каналізаційного колектора який пролягає по вулицях Ленінського Комсомолу, Гагаріна й Промисловій;
  • 100 тис грн – на спорудження двох дитячих майданчиків.

Олександр Вілкул: «Вільногірськ отримав першу чергу окружної дороги»

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо будівництва окружної дороги міста Вільногірськ – вулиці Привокзальної.

Окружна міста Вільногірськ – вулиця Привокзальна протяжністю майже 7 км – до 2011 року не мала асфальтобетонного покриття. Це значно ускладнювало проїзд транзитного транспорту. Цьогоріч з ініціативи губернатора Олександра Вілкула з коштів державного бюджету на будівництво дороги було виділено майже 1 млн грн.

Наразі в повному обсязі виконано роботи з будівництва першої черги дороги. Укладено 3,08 тис м2 нового якісного асфальтобетонного покриття протяжністю 1,2 км. «Створення в містах та районах Дніпропетровщини якісних доріг – це один з ключових напрямків діяльності обласної влади. Цього року Вільногірськ отримав першу чергу своєї окружної дороги. Наступного року ми плануємо реалізувати другу чергу будівництва», — наголосив Олександр Вілкул.

Він відзначив, що обласна влада приділяє великої уваги розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури міст і районів області. Зокрема, торік у Вільногірську було відремонтовано вулиці Жовтневу (1,437 тис м2), та Гагаріна (481 м2), а також 690 м2 внутрішньоквартальних вулиць. Цьогоріч були відремонтовані понад 1 тис м2 дорожнього покриття на центральних вулицях – Варена, Леніна та Ленінського Комсомолу.
ДОВІДКА
У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Білоусов, Вільногірський міський голова Віталій Федоренко та інші.

Цього року з ініціативи губернатора Олександра Вілкула на ремонт доріг міст і районів області з бюджетів усіх рівнів виділено рекордну суму – понад 422 млн грн. Це майже в два рази більше, ніж у 2010 році і в три з половиною рази більше, ніж у 2009 році. Торік в області було відремонтовано 1,5 млн. квадратних метрів доріг. У цьому році заплановано відремонтувати 1 млн 700 тис квадратних метрів. На сьогодні план практично виконаний – вже відремонтовано 1 млн 656 тис квадратних метрів дорожнього покриття.

Роботи тривають і незабаром будуть повністю закінчені. Як повідомлялося, губернатор Олександр Вілкул поставив завдання завершити роботи з ремонту й реконструкції доріг у містах і районах області до 15 листопада.

Олександр Вілкул: «Новий полігон в Жовтих водах вирішить проблему міста із захоронення твердих побутових відходів згідно санітарних вимог»

В рамках створення комплексної регіональної системи вивозу та утилізації побутових відходів, ініційованої губернатором Олександром Вілкулом, у м. Жовті Води збудовано новий сучасний полігон твердих побутових відходів. Наразі завершується процес його паспортизації. Робота полігону забезпечить санітарно-епідеміологічну безпеку населення міста та дозволить ліквідувати несанкціоновані звалища у місті. Як зазначив Олександр Вілкул, в регіоні наразі будуються 3 полігони, ще по двох ведеться розробка проектно-кошторисної документації.

Голова облдержадміністрації Олександра Вілкула провів у Жовтих Водах виїзну нараду з питань завершення будівництву полігону, у якій взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, Жовтоводський міський голова Анатолій Кузьменко, керівники підрядних організацій. Олександр Вілкул дав доручення прискорити завершення паспортизації полігону та забезпечити дотримання необхідних правил при його використанні. «Новий полігон в Жовтих водах вирішить проблему міста із захоронення твердих побутових відходів згідно санітарних вимог», — сказав губернатор.

Раніше у місті існувало єдине сміттєзвалище, яке було переповнене та не відповідало сучасним нормам захоронення твердих побутових відходів (ТПВ). Будівництво нового полігону розпочалось ще у 2004 року, проте через нестачу коштів, — гальмувалося. У 2011 році за сприяння губернатора Олександра Вілкула для добудови полігону було виділено 2 млн 900 тис грн з державного бюджету. Ще частину — 7,332 тис грн – виділено з міського бюджету. Щорічно полігон зможе приймати на захоронення 70 тис м3 відходів. Загальна кошторисна вартість об’єкту становить 9 млн 740,104 тис. грн.

Крім того, за рахунок коштів обласного бюджету (близько 3 млн грн) закуповуються 18 одиниць спеціалізованого автотранспорту для збирання і перевезення твердих побутових відходів (5 сміттєвозів, 3 трактори, 1 навантажувач і 9 тракторних причепів). Т Місто повністю забезпечується технікою для збору та перевезення сміття, що дозволить з 2-х разів на тиждень до 4-х разів збільшити графік збору твердих побутових відходів.

«За підтрімкі обласної влади в Жовтих Водах створено новий полігон твердих побутових відходів, придбана сучасна сміттєзбіральна техніка. Тож тепер завдання міської влади – побудувати ефективну систему вивозу сміття. Місто має стати чистіше», — сказав Олександр Вілкул.

Як повідомив Олександр Вілкул, наразі в області будуються 3 полігони – у м. П’ятихатки та Васильківському районі і полігон з лінією сортування та переробки ТПВ у смт Широке.

У 2011 з обласного бюджету виділені кошти на суму близько 380 тис грн для розробки проектно-кошторисної документації ще двох полігонів – у смт Магдалинівка, смт Ілларіонове (Синельниківський район).

Також цьогоріч в регіоні за підтримки обласної влади фірм заплановано придбати 47 сміттєвозів та 1938 контейнерів.

«У світі є практика проведення спеціальних інформаційних кампаній, які рекламують роздільний збір сміття та пропагують не смітити на вулицях своїх населених пунктів. Тому доручаю управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації вивчити кращий європейський досвід з цього питання та надати мені пропозиції щодо розробки та реалізації відповідної програми в нашій області», — наголосив Олександр Вілкул.

В містах Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Нікополь, Новомосковськ вже впроваджується роздільний спосіб сортування сміття.
Довідково:

На новому сучасному полігоні у м.Жовті Води влаштовано котлован, автомобільний під’їзд, збірник фільтрату, дренажу систему, ванну для обмиву коліс, навіс-стоянку, внутрішні мережі господарчого водопроводу, зовнішнє освітлення. Для полігону також придбали спеціалізоване технологічне обладнання – автомобіль МАЗ, бульдозер ТС-10, таль електричну, побутовий вагончик, насос.
Наразі на Дніпропетровщині розташовані 360 сміттєзвалищ загальною площею близько 800 га. В регіоні працює 64 підприємства щодо поводження з твердими побутовими відходами, експлуатується 363 сміттєвозів.

Щорічно в області утворюють близько 4 млн. м3 побутових відходів.

Минулого року за сприяння Олександра Вілкула було завершено будівництво першого полгону твердих побутових відходів у Юрївському районі.

Жовті Води – перше місто на Дніпропетровщині, в якому в усіх дитсадках встановлені фільтри з доочистки води

У рамках регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини», започаткованої губернатором Олександром Вілкулом, у місті Жовті Води в усіх 12 дитячих садках, в яких виховується майже 2 тис дітей, встановлені фільтри з доочистки питної води. За сприяння Олександра Вілкула з обласного бюджету було виділено 455 тис гривень на доочищення питної води в дитячих садках міста.
«Жовті води першими виконали моє завдання щодо встановлення фільтрів з доочистки води. Тепер у садочках міста діти будуть пити чисту воду. До кінця року в усіх дитсадках ще трьох промислових міст області, зокрема, Дніпропетровську, Кривому Розі, Дніпродзержинську, будуть встановлені очисні фільтри води», — зазначив губернатор Олександр Вілкул під час робочої поїздки в Жовті Води.

В області розпочато реалізацію програми «Питна вода Дніпропетровщини». Реалізація зазначеного проекту проходить у рамках програми «Питна вода Дніпропетровщини». Термін реалізації проекту – 2 роки. Він охопить дитсадки, школи та інтернати ще в трьох містах області. Серед цих міст – Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ. Проект буде реалізовано в два етапи. Цього року система доочистки води буде встановлена на харчоблоках 374 дитячих садків, які відвідують майже 60 тисяч малюків. Наступного року проект охопить 373 школи, в яких навчаються майже 166 тисяч учнів та 31 інтернат, в якому виховується майже 5,5 тисяч дітей.
Загальна вартість проекту 28 млн грн, з яких 14 млн грн з бюджетів усіх рівнів планується залучити до кінця поточного року. Сума першого траншу, передбачена на реалізацію проекту в обласному бюджеті, становить 4,3 млн грн. Ще 1,1 млн грн надійде з державного бюджету, 5,1 млн грн – візьмуть на себе місцеві бюджети.

Олександр Вілкул: «Наступного року ще 40 сімей з радіаційно забруднених районів міста Жовті Води отримають від обласної влади нові квартири»

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів в Жовтих Водах виїзну нараду щодо забезпечення новим житлом мешканців будинків, з радіаційно забруднених районів міста. Минулого року 39 родин-жовтоводців вже отримали ключі від квартир, наступного року за сприяння губернатора ще 40 родин отримають нове житло.

Нарада пройшла на завершенні будівництва другої черги дому для цих родин. Будівництво десятиповерхового житлового будинку у Жовтих Водах розпочалося ще 1992 році та через нестачу фінансування призупинялося. У 2010 році за ініціативи голови облдержадміністрації на добудову будинку було виділено 1 млн 300 тис грн, цього року – ще 350 тис грн, а наступного планується виділити 10 млн грн.

«Минулого року, коли я вручав людям ключи від квартир в першій секції нового дому, я пообіцяв, що 2012 року дом буде добудовано. І ви бачите — будівельні роботи тривають згідно з графіком, будинок буде сдано своєчасно – наступного року ще 40 сімей отримають квартири. В районі, де розташований цей будинок, є школа, дитячий садок, магазини, транспорт», — сказав Олександр Вілкул.

Проектом передбачене якісне утеплення будинку, будуть встановлені металопластикові вікна. Ґанок будинку буде облаштований пандусом, на подвір’ї розташують ігровий майданчик для дітей, майданчики для відпочинку населення, споруди для сушіння білизни та для чистки одягу. Загальна площа 10-ти поверхового 79-квартирного житлового будинку — 4649,21 м2.

Наразі в другій секції будинку завершується улаштування покрівлі, повністю влаштовані зовнішні мережі теплопостачання, електропостачання, водопостачання та водовідведення, газопровідні мережі. Загальна будівельна готовність об’єкта — 55%. Залишилось виконати улаштування перегородок та підлоги, оздоблювальні роботи, внутрішні санітарно-технічні роботи та освітлення, благоустроїти прилеглу територію.

Довідково:

Місто Жовті Води це єдине в Україні місто, де з 50-х років минулого століття здійснювався видобуток і переробка уранової сировини – основи ядерного палива для атомної енергетики. Внаслідок цього на території міста утворилися окремі локальні радіаційні ділянки.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Повідомлення про позачергову сесію
  • Відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Тато, мама, я – активна сім’я»
  • Виконком від 24.04.2024 р.
  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує