Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Олександр Вілкул за дорученням Президента України відкрив сучасний перинатальний центр у Кривому Розі

Декабрь 9th, 2011 Новини Вывести на печать

За дорученням Президента України голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул разом з міністром охорони здоров’я Олександром Аніщенком, міністром фінансів України Федором Ярошенком та першим заступником міністра соціальної політики Василем Надрагою відкрили сучасний перинатальний центр у Кривому Розі. У заході також узяли участь голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод та Криворізький міський голова Юрій Вілкул.

Вилкул

Центр створено в рамках Національного проекту «Нова якість охорони материнства та дитинства». Це перший в Україні перинатальний центр відкритий в рамках зазначеного національного проекту. Губернатор та міністри вручили колективу лікувального закладу сертифікат на нове сучасне медобладнання.
«На Дніпропетровщині прийнята програма надання перинатальної допомоги на території всієї області в рамках національного проекту під патронатом Президента «Нова якість життя – нова якість охорони материнства та дитинства». Перший перинатальний центр відкрито сьогодні у Кривому Розі. Центр розрахований на 3 тис пологів на рік. Тут буде надаватися високоякісна медична допомога мамам і новонародженим, в тому числі і немовлятам, які народилися з вагою від 500 грам. Він обслуговуватиме Кривий Ріг і 5 прилеглих районів. Це територія з населенням 850 тис.жителів. Перинатальний центр повністю перекриває потребу західної частини області. 1 червня наступного року в день захисту дітей плануємо відкрити сучасний регіональний перинатальний центр у Дніпропетровську. Він перекриє потреби східної та центральної частини області», — сказав Олександр Вілкул
«Це перший перинатальний центр другого рівня, який відкрито в Україні. Дніпропетровщина в числі лідерів. Це чудовий обладнаний високоякісною технікою центр. Загалом цьогоріч в Україні буде відкрито ще 4 перинатальних центри – у Кіровоградській, Харківській, Донецькій областях та Києві. Наступного року буде відкрито ще 12 перинатальних центрів, а 2013 року – всі решта центрів. Загалом їх буде 27», — наголосив Олександр Аніщенко

Довідково:
Відкриття Криворізького перинатального центру є частиною пілотного проекту зі створення перших таких центрів у Кіровограді, Дніпропетровську, Житомирі, Харкові і Донецьку у рамках Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», ініційованого Президентом України Віктором Януковичем, та регіональної програми з розвитку перинатальною допомоги. Мета – забезпечення громадян доступною висококваліфікованою медичною допомогою, комфортними умовами народження та виходжування дітей шляхом створення мережі регіональних перинатальних центрів протягом 2012-2013 років.
Створення високотехнологічного Криворізького перинатального центру дозволить зменшити показник дитячої смертності, оскільки в закладі надаватимуть медичну допомогу вагітним із патологією плоду, новонародженим із патологією або недоношеним немовлятам відповідно до сучасних технологій та передових досягнень науки.
Перинатальний центр обслуговуватиме м. Кривий Ріг і прилеглі сільські райони, до нього у першу чергу направлятимуть вагітних жінок із захворюваннями та тих, які входять до груп високого ризику.
Реконструкцію центру завершено 1 грудня 2011 року. Вартість робіт становила близько 100 млн грн. Збудовано бактеріологічну лабораторію, відкрито гінекологічне, пологове відділення, відділення патології, розширене відділення реанімації та інтенсивної допомоги новонародженим, де надаватиметься медична допомога за найсучаснішими європейськими стандартами. Високотехнологічні медичні дослідження, такі як бактеріологічні та вірусологічні аналізи, діагностика запальних процесів у дорослих та дітей допоможуть запобігти захворюванням жінок під час вагітності.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження