Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

ОСНОВНІ ЗМІНИ ЩОДО ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ РЕЧОВИХ ПРАВ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО

Февраль 11th, 2016 Новини Вывести на печать

11 грудня 2015 року Президентом України підписано, а 12 грудня
2015 року опубліковано Закон України від 26 листопада 2015 року №834-VІІІ «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». Закон спрямований на спрощення вказаної процедури та врегулювання процедурних питань, пов’язаних з передачею повноважень органам місцевого самоврядування.
Зокрема, Законом передбачено такі зміни:
1) Розширено суб’єктний склад осіб, які наділені повноваженням проводити державну реєстрацію прав, зокрема це: суб’єкти державної реєстрації прав: виконавчі органи сільських, селищних та міських рад, Київська, Севастопольська міські, районні, у містах Києві та Севастополі державні адміністрації, акредитовані суб’єкти, державні реєстратори прав на нерухоме майно, нотаріус, державний виконавець – у разі державної реєстрації обтяжень, накладених під час примусового виконання рішень відповідно до закону.
2) Державна реєстрація права власності й інших речових прав проводиться незалежно від місцезнаходження нерухомого майна в межах АР Крим, області, міст Києва та Севастополя, окрім державної реєстрації права власності й інших речових прав, що проводиться нотаріусами незалежно від місцезнаходження нерухомого майна.
3) Із дня набрання чинності цим Законом нотаріуси наділяються повноваженнями державних реєстраторів прав на нерухоме майно та можуть здійснювати державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень без вчинення нотаріальної дії щодо такого майна.
4) Серед нововведень також передбачається встановити, що інформація, наявна в Державному реєстрі прав, є відкритою як за об’єктом, так і за суб’єктом.
5) Документи, що видаються за результатом розгляду заяв у сфері державної реєстрації прав, заявник може отримувати як в електронному, так і в паперовому вигляді. При цьому документи, отримані в електронній і паперовій формі, матимуть однакову юридичну силу.
Інформація з Державного реєстру прав у паперовій формі надається на аркушах паперу без використання спеціальних бланків , без проставлення підпису та печатки державного реєстратора.
6) Змінилися строки державної реєстрації прав.
Відтепер державна реєстрація права власності та інших речових прав проводиться у строк, що не перевищує 5 робочих днів; права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс проводиться у строк, що не перевищує 14 робочих днів; обтяжень речових прав проводиться у строк, що не перевищує 24 годин, крім вихідних та святкових днів, з моменту прийняття заяви.
Також пропонується запровадити адміністративну відповідальність за порушення термінів державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.
Крім цього, уперше в системі державної реєстрації прав пропонується запровадити можливість оскарження рішень, дій та бездіяльності органів державної реєстрації прав в адміністративному порядку. Зокрема, особа, яка вважає, що її права порушено, зможе оскаржити відповідні дії чи рішення до територіального органу Міністерства юстиції. У разі незгоди з рішенням вказаного органу за результатом розгляду скарги, його можна буде оскаржити до Міністерства юстиції України. Винятки становлять рішення про державну реєстрацію прав, які можна буде оскаржити тільки до Міністерства юстиції або до суду.

Павлоградське міськрайонне
управління юстиції

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу
  • ПАВЛОГРАД ЗНОВУ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ КОНКУРСУ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Про перейменування та приведення до мовних стандартів об’єктів топонімії м. Павлограда
  • Повідомлення про позачергову сесію