Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Павлоград підписав з Центром розвитку «Демократія через культуру» Меморандум Української платформи інтеркультурних міст

Март 26th, 2013 Новини Вывести на печать

 

Життя вимагає нових підходів у вирішенні соціальних, економічних і культурних проблем. Світові процеси поглиблення культурного розмаїття не обійшли стороною й наше місто.

«Павлоград – культурний» протягом всього свого періоду існування розвивався у постійній взаємодії і співіснуванні різних культур. На території міста мирно проживає понад сто націй та народностей. Традиційне безконфліктне і шанобливе існування різних національних культур в нашому місті є надійною точкою опори для формування політики міжкультурної взаємодії нового рівня.

В рамках програми ЄС/Ради Європи «Інтеркультурні міста» 23 березня 2013 року в Павлограді відбулось урочисте підписання з Центром розвитку «Демократія через культуру» Меморандуму Української платформи інтеркультурних міст. В складі делегації програмний менеджер Ради Європи Кристина Баглай, директор громадського Фонду  м. Тилбург (Нідерланди) Хон Мевис, координатор проектів управління культури м. Боткорка (Швеція) Сусанна Відман, художник з м. Боткорка (Швеція) Арне Відман, міський голова м.Горі (Грузія) Папуна Коберидзе, Давід Джапарідзе (директор Муніципального агентства розвитку м.Горі (Грузія), Давід Цецвадзе (менеджер по международним зв»язкам центру культури м. Горі (Грузія), Георгі Апциаури (радник мера м. Горі по культурним та громадським питанням), Олександр Буценко (директор центру розвитку «Демократія через культуру» (м. Київ), Ільїних Сауле (координатор проектів Центру розвитку «Демократія через культуру» (м. Київ). Представники грузинського м.Горі вислови своє бажання стати з Павлоградом містами – побратимами.

Представники міжнародної делегації відвідали Павлоградський історико – краєзнавчий музей, познайомились з історією розвитку шахтарської праці в музеї ПАО «ДТЕК Павлоградвугілля». Під час концертної програми творчі колективі міста продемонстрували свою майстерність та талановитість в МКДЦ «МИР». А в Палаці творчості відбулося знайомство з надбаннями позашкільної освіти міста.

Підписання Меморандуму сприятиме вивченню та застосуванню кращого досвіду європейських міст для розвитку нашої громади. Використання ресурсів культурного розмаїття, запровадження нових форм ефективного управління на місцевому рівні дозволить Павлограду врахувати інтереси різних груп, представлених у місцевій громаді, об’єднати зусилля різних секторів, мобілізувати внутрішні ресурси й досягти результатів, які впливають на якість життя павлоградців. Сподіваємось, що налагодження тісних творчих та партнерських зв’язків з місцевими громадами Європи найближчим часом сприятиме розвитку Павлограда у галузі культури, освіти, економіки тощо.

Павлоград входить до числа 11 міст української мережі інтеркультурних міст і є єдиним містом від Дніпропетровської області! З 2011 року наше місто приймає участь в реалізації даного проекту, який координує в Україні Центр розвитку «Демократія через культуру» за підтримки Ради Європи та Міністерства культури України.
За два роки відбувся «творчий діалог» з містами Вінниця, Донецьк, Мелітополь. Павлоградці взяли участь у циклі навчальних семінарів в м.Южне (Одеська область), м.Вінниця, м.Одеса, м.Донецьк, м.Київ, І літній школі з міжкультурного діалогу в червоногруді (Польща), Міжнародному Форумі міжкультурних міст в м.Луцьк, Павлоград став учасником Міжнародної конференції «Як зробити різноманітність корисним для міст» в м. Дублін (Ірландія).

                        Країни — учасниці даного проекту ще 7 травня 2008 року затвердили Білу книгу з міжкультурного діалогу, головна мета якої — завдяки соціально-культурному, науковому, промисловому обміну, створенню спільних проектів, програм «стерти кордони» між містами Європи.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження