Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Павлоград презентував Дніпропетровщину на колегії Міністерства охорони здоров’я України

Июль 2nd, 2012 Новини Вывести на печать

Нещодавно в місті Вінниці відбулась виїзна колегія  на якій розглядались питання впровадження пілотного проекту в Дніпропетровській, Вінницькій, Донецькій областях та м. Києві.
В роботі колегії взяла участь головний лікар Центру первинної медико – санітарної допомоги м. Павлограда Дніпропетровської області Дуднікова Олена Іванівна, яка інформувала Міністра охорони здоров’я Богатирьову Р.В., заступників міністерства охорони здоров’я, учасників колегії про особливості створення та діяльності Центру первинної медичної допомоги в місті Павлоград Дніпропетровської обл.


Дуднікова О.І. повідомила: «Що не можливо було залишити медичну галузь в такому стані, як вона була — без фінансування, сучасного обладнання, без проведення ремонтів, без покращення надання медичної допомоги населенню.
Вперше за роки незалежності влада розпочала реформування медицини.
Павлоград – це шахтарське, промислове місто.
З 1 грудня 2011 року в місті розпочав функціонувати комунальний заклад „Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Павлограда”, до якого прикріплено майже 77 тисяч населення міста.
Структурними підрозділами центру є 5 амбулаторій, які максимально приближені до місця проживання мешканців.
Амбулаторії працюють з 8 ранку до 20. У вихідні і святкові дні з 8-00 до 20-00 чергують лікар та медсестра.
Найближчим часом планується відкриття шостої амбулаторії.
На сьогодні в амбулаторіях працюють 8 сімейних лікарів , 25 терапевтів, 16 педіатрів, 5 акушерів-гінекологів. Крім того в Центрі працює 6 лікарів вузьких спеціальностей, яких ми були вимушені включити до штату через недосконалість формули розподілу міжбюджетних трансфертів між первинною та вторинною ланками допомоги. Ця проблема потребує вирішення.
На даний час за спеціальністю „загальна практика – сімейна медицина” пройшли навчання та працюють 8 лікарів та 7 медичних сестер. Станом на 1 червня 2012 року проходять навчання ще 5 лікарів.
В Центрі налагоджена акушерсько-гінекологічна робота по веденню фізіологічної вагітності лікарями-акушерами-гінекологами, акушерками та сімейними лікарями, які пройшли курси „Ведення фізіологічної вагітності”.
Вагітні жінки мають вільний вибір спостерігатись як у лікаря-гінеколога, так і у сімейного лікаря.
Створені кабінети здорової дитини, в яких мами мають можливість отримати консультативну допомогу в «Дні здорової дитини». Всі амбулаторії мають повний набір приміщень. Потоки дорослого та дитячого населення розмежовані та скеровані в часі.
За підтримки міського голови Метелиці Івана Сергійовича та депутатського корпусу, рішенням сесії Павлоградської міської ради затверджено програму „Місцеві стимули для медичних працівників первинної ланки”, згідно з якою у 2012 році передбачено щомісячне надання муніципальної надбавки у розмірі 300 грн. до основної заробітної плати. Також придбані мобільні телефони та проїзні квитки для медичних працівників первинної ланки. Станом на 1 червня 2012 року виплачено 60 тис. грн. муніципальної надбавки.
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України №209 з травня місяця розпочато виплати медичним працівникам надбавки за обсяг виконаної роботи.
З 1 червня середня заробітна плата сімейного лікаря складає 4800 грн., дільничних лікарів – 4000 грн. Ці показники свідчать про те, що заробітна плата лікарів зросла на 45%.
З травня місяця розпочата активна робота з проведення поточних ремонтів амбулаторій. До реформування поліклінічні відділення фінансувались по залишковому принципу. З обласного бюджету на проведення даного заходу виділено 300 тис. грн., з місцевого – 291 тис. грн. За дорученням голови облдержадміністрації Вілкула Олександра Юрійовича усі ремонти завершаться до 1 вересня 2012 року.
На цей час частково замінені дверні блоки, лінолеум в кабінетах амбулаторій, встановлені пластикові вікна, водонагрівачі, замінена сантехніка.
За 5 місяців придбано обладнання та автотранспорту на суму 238 тис. грн.
Також придбано: гемолітичний аналізатор, лабораторне обладнання, гінекологічне крісло, 10 комп’ютерів, медичні меблі, холодильне обладнання, автомобіль.
Завдяки придбаному гематологічному аналізатору значно скоротились витрати на реактиви та підвищилась якість проведення лабораторного обстеження.
У зв’язку з покращенням технічного стану автомобільного парку центру значно прискорились терміни надання невідкладної допомоги населенню вдома, обслуговування хворих на цукровий діабет та хронічний больовий синдром. Скоротився час, за який дільничні лікарі дістаються до віддалених дільниць обслуговування населення.
Місцевим бюджетом на 2012 рік збільшено виділення коштів на 1 відвідування з 0,6 коп. до 1 грн.15 коп., що дозволило забезпечити безкоштовне діагностичне обстеження мешканців кожної території.
Покращились умови роботи медичних працівників, зросла довіра пацієнтів та доступність до медичного обслуговування.
Центр тісно співпрацює з громадськими організаціями міста, органами місцевого самоврядування, депутатами, беручи до уваги всі надані побажання та зауваження з питань реформування медичної галузі. Проводиться роз’яснювальна робота серед населення по телебаченню та радіо, проводяться „круглі столи”, працює „гаряча лінія”, номери якої знаходиться в загальнодоступних місцях.
Ми багато говоримо про єдиний медичний простір. В м. Павлограді проживає 112 тис. населення, третину з них обслуговують медико-санітарні частини, які підпорядковуються МОЗ і які до сих пір не включились до процесу реформування. Ця проблема потребує практичного вирішення.

Відділ охорони здоров’я Павлоградської міської ради

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Про надання матеріальної допомоги
  • «Реконструкція гуртожитку по вул. Промислова, 9/2 у м. Павлоград Дніпропетровської області (житло для внутрішньо переміщених осіб)», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-009320-a
  • Про відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води
  • Про визначення балансоутримувача нерухомого комунального майна
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Протокол засідання молодіжної ради при Павлоградській міській раді
  • Про надання дозволу на обробку інформації на обробку інформації на типовому робочому місці Користувача ІКС ЄДР
  • Привітання міського голови з днем матері
  • До міжнародного Дня руху заради здоров’я
  • Привітали бітьків -вихователів
  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • ПОВІДОМЛЕННЯ про намір здійснити встановлення тарифів на централізоване водопостачання
  • Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання КП «ПАВЛОГРАДТРАНСЕНЕРГО» Павлоградської міської ради
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні