Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Павлоград відвідав губернатор Дніпропетровської області І.В. Коломойський

Октябрь 24th, 2014 Новини Вывести на печать

23 жовтня 2014 року м. Павлоград з робочим візитом відвідав губернатор Дніпропетровської області І.В. Коломойський. Він провів зустріч за участю керівництва міста, працівників бюджетної сфери та павлоградців. Голова ОДА відповів на запитання, що стосувалися різних сфер життя Павлограда та області.
На його думку, слід змінити систему охорони здоров’я в країні.
«Медичне обслуговування — один з основних показників якості життя. Можливість кожної людини отримати якісне медичне обслуговування — це один з показників, на яких будується добробут країни», — зазначив він.
Ігор Коломойський розповів, з якими проблемами в медичній галузі довелося зіштовхнутися керівництву області.
«Крадіжки були на самому верху. Норми прибутку в медицині становили від 100 до 1000%. Ми з цим боремося, багато в чому вже побороли і працюємо в цьому напрямку. Нам вже почали загрожувати великі медичні компанії, які постачають обладнання або ліки, бо ми поламали всю схему. Вони, знизивши ціни на закупівлю обладнання та медикаментів в області, зазнають збитків по всіх інших областях», — зазначив він.
Губернатор додав, що потрібно змінювати саму систему охорони здоров’я в країні.
«Я вважаю, що ламати все одно потрібно всю систему. Не може наша система функціонувати правильно і залежати від того, хто сидить у кріслі губернатора або облздраву. А для цього ми повинні міністерству охорони здоров’я повернути його первинні функції. Воно повинне займатися забором протоколів хвороб, вивченням передового досвіду та переносу його на українську землю, конференціями. А воно перетворилося в контору з закупівлі ліків та крадіжок з бюджету», — сказав він.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації під час зустрічі заявив, за відсутності децентралізації — не буде країни.
«Місцеві вибори — набагато важливіші, ніж вибори Президента і Парламенту. Питання про каналізацію, опалення, світло на вулиці, воду, дитячі садочки — це питання не до губернатора, а до місцевої влади», — зазначив голова ОДА.
Для того, щоб у місцевої влади були ресурси для вирішення таких проблем, необхідно провести децентралізацію.
«І тоді у нас не буде проблем вмираючих сіл, з молоддю, яка їде у великі міста. Зміниться докорінно той вигляд і те обличчя України, до якого всі звикли, — наголосив він. — Людина, яка працює в Павлограді або Юр’ївському районі, або Петропавлівському, знає, для чого вона працює. Тому що вона вийшла на вулицю і йде по рівній дорозі. Вона не думає, що ліхтарі світяться десь в Києві чи в Дніпропетровську. Вона хоче, щоб вони світилися тут і зараз»
На думку Ігоря Коломойського, питання децентрації одне з основоположних для України.
«Президент, коли був у Дніпропетровську, сказав, що якщо ми не зробимо децентралізацію, завтра Росія буде не тільки в Донецьку чи Луганську, вона буде і в Дніпропетровську, і в Києві, — сказав він. — Це станове питання всього нашого способу життя, нашої державності, суверенітету. Питання: «бути чи не бути?» сьогодні впирається в питання: «бути розширеному самоврядуванню чи не бути?». Якщо не буде децентралізації — не буде країни. Я в цьому переконаний».

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження