Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Павлоградська міська лікарня № 4 отримала томограф

Февраль 27th, 2012 Новини Вывести на печать

 

В умовах реформування галузі охорони здоров’я, пріоритетним напрямком в роботі Президента України В.Ф.Януковича, губернатора області О.Ю.Вілкула, міського голови І.С.Метелиці, депутатів всіх рівнів є покращення якості обстеження і лікування пацієнтів.
На урочистому відкритті кабінету комп’ютерної томографії в КЗ «Павлоградська міська лікарня № 4» ДОР», яке відбулось 25 лютого 2012 року, були присутні голова облдержадміністрації О.Ю.Вілкул, міський голова І.С.Метелиця, депутат Верховної Ради від Партії регіонів П.П.Корж, депутати обласної ради від Партії регіонів Мартовицький А.В., Адамський А.П.


«Виконуючи завдання нашого Президента Віктора Федоровича Януковича щодо підвищення якості медичних послуг, ми відкриваємо нові сучасні лікарні та забезпечуємо вже діючі заклади Дніпропетровщини сучасною медичною технікою та обладнанням. На цьому тижні томограф отримала Дніпропетровська обласна лікарня ім. Мечникова. Незабаром в Криворізькому онкодиспансері буде встановлена нова система для контактної променевої терапії. 1 червня в Дніпропетровську відкриється другий в області перинатальний центр, який розрахований на 4 тис. пологів на рік. Міжрегіональний перинатальний центр на 3 тис. пологів в рік вже відкрито в Кривому Розі. Ми створюємо систему рівного доступу до якісної медицини у всіх містах та районах Дніпропетровщини», — сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.


Рентгенівська комп’ютерна томографія – це метод дослідження із застосуванням іонізованого випромінювання, що використовується для розпізнавання наслідків травм та захворювань організму людини. Зокрема, черевної порожнини – печінки, жовчного міхура, підшлункової залози, селезінки, аорти. За допомогою цього методу дослідження виявляються пухлини цих органів, запальні зміни, вади розвитку. Також комп’ютерна томографія дозволяє діагностувати різні види уражень головного мозку – свіжі крововиливи, інфаркти, ознаки травматичних ушкоджень, пухлини, кісти. Крім того, ця технологія діагностики застосовується при профілактичних оглядах, оскільки виявляє ранні ознаки хвороб, особливо пухлинних уражень, коли ще немає жодних скарг у хворих, до того ж іншими методами дослідження ці зміни не розпізнаються.
Комп’ютерний томограф Somatom Emotion 16 Siemens (Німеччина) розроблений з використанням останніх технологічних досягнень для зниження променевого навантаження та часу дослідженя. Він дозволяє отримувати зображення великих об’ємів за короткий проміжок часу, що особливо важливо при обстеженні хворих в тяжких станах, зокрема, при політравмі, травмі легень, черепно-мозковій травмі. Загальна вартість сучасного комп’ютерного томографу Somatom Emotion 16 фірми Siemens складає 7 млн. грн.
Дотепер пацієнтів з Павлограда, що потребували обстеження за допомогою комп’ютерного тамографа, транспортували бригадами швидкої медичної допомоги за 80 км до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова. А для мешканців віддалених населених пунктів Західного Донбасу ця відстань сягала 140 км. З введенням в експлуатацію комп’ютерного томографу Somatom Emotion 16 на базі Павлоградської міської лікарні № 4 своєчасно буде надаватися високотехнологічна діагностична допомога мешканцям міст Павлограда, Тернівка, Першотравенськ, а також Павлоградського, Юріївського, Покровськогого, Петропавлівського та Межівського районів.

В КЗ «Павлоградська міська лікарня №4» ДОР» в середньому щорічно одержують лікування більше 7000 пацієнтів. На базі КЗ «Павлоградська міська лікарня № 4» ДОР» знаходиться амбулаторія №5 ЦПМСД, яка обслуговує 22 577 осіб (доросле населення 18 377 осіб та дитяче 4200 осіб).
В лікарні створена діагностична база: клініко-діагностична лабораторія, рентген кабінет, кабінет функціональної діагностики, кабінети УЗД обстеження, спірографічний, аудіометричний, ендоскопічний кабінети, лапароскопічна операційна.
До складу лікарні входять: патологоанатомічне відділення з гістологічною лабораторією, фізіотерапевтичне відділення, центральне стерилізаційне відділення, цілодобовий травмпункт, кабінет трансфузіологічної терапії.
Згідно Програми соціального партнерства між ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» і Павлоградською міською радою «Про створення лікувально-діагностичної бази міської лікарні №4 м. Павлограда» було придбано медичне обладнання на суму 2 млн. 600 тисяч грн.: діагностичний УЗД — сканер; травматологічна електродриль; рентгендіагностича пересувна С-аркова система для травматологічних операційних; лапароскопічна стійка; комплект відео ендоскопічної системи з фіброгастродуоденоскопом та фіброколоноскопом; цифровий рентгенапарат.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження