Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Павлоградська станція швидкої меддопомоги отримала 8 нових машин

Апрель 23rd, 2014 Новини Вывести на печать

Павлоградська станція швидкої меддопомоги отримала 8 нових машин

Автопарк Павлоградської станції швидкої меддопомоги поповнився 8 новими автомобілями – сімома «швидкими» класу В та однією машиною типу С. Ключі від новеньких «швидких» вручив працівникам станції в.о. заступника губернатора Дніпропетровщини Борис Філатов.
Усі автомобілі «швидкої» поділяються на три типи: клас А – використовується для транспортування «не екстрених» пацієнтів у супроводі медичного персоналу; клас В – використовуються для надання екстреної медичної допомоги на шляху до лікарні, контролю за станом здоров’я пацієнта; клас С – реанімобілі, в яких здійснюються лікувальні заходи силами реанімаційної або спеціалізованої бригади. Останні два типи «швидких» оснащені сучасним медичним обладнанням, необхідним для порятунку життів.
Завдяки оновленню автопарку Павлоградської служби швидкої меддопомоги, кількість нових автомобілів тут становить вже 66%. Про це повідомила головний лікар станції Світлана Зайчикова.
Павлоградська станція швидкої меддопомоги обслуговує майже 300 тис жителів Павлограду, Тернівки, Першотравенська, а також Павлоградського, Юр’ївського, Петропавлівського, Межівського, Покровського та Васильківського районів.
До складу станції входять 8 підстанцій, 14 пунктів постійного базування бригад та 2 пункти тимчасового базування у Павлограді. На станції працюють 32 цілодобові бригади. Медичну допомогу надають 9 лікарів та 183 фельдшери. За 2013 рік виконано майже 77 тис викликів.
Впродовж 2014 року Павлоградська станція швидкої меддопомоги отримає ще один автомобіль.
Довідка:
На Дніпропетровщині триває оновлення автопарку служби швидкої медичної допомоги. Наразі новенькі авто вже направлені з Києва до Дніпропетровської, Павлоградської, Новомосковської, Нікопольської та Криворізької станцій швидкої меддопомоги. Загалом 68 машини.
Як повідомляють в департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації, незабаром автопарк служби швидкої медичної допомоги в області збільшиться ще на 22 одиниць. Таким чином, у 2014 році Дніпропетровщина отримає 90 нових «швидких», оснащених медичним обладнанням відповідно до європейських стандартів, що дозволяє під час транспортування хворих забезпечити проведення їм реанімаційних заходів.
Загалом на Дніпропетровщині працює 282 бригади швидкої меддопомоги. Загальна кількість пунктів тимчасового базування – 138. Автомобілі «швидкої» 100% обладнано GPS-навігацією, в усіх диспетчерських встановлені архіватори мовлення. Всі бригади забезпечено засобами радіо- та мобільного зв’язку.
За перший квартал поточного року прибуття бригад на виїзд за 10 хвилин у міській місцевості становить 90%, а на виїзд за 20 хвилин у сільській місцевості – 92,2%.
У службі швидкої медичної допомоги Дніпропетровщини працюють 433 лікаря та 1567 фельдшерів, які стовідсотково пройшли спеціалізацію за фахом «Медицина невідкладних станів».

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження