Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Павлоградська станція швидкої медичної допомоги отримала 4 нових автомобілі «швидкої допомоги»

Август 9th, 2012 Новини Вывести на печать

За підтримки депутата Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів Артура Мартовицького Павлоградська станція швидкої медичної допомоги отримала 4 нових автомобілі «швидкої»

В рамках губернаторської стратегії Олександра Вілкула «Регіон – лідер» з метою підвищення якості та доступності медичної допомоги депутат Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів Артур Мартовицький вручив Павлоградській станції швидкої медичної допомоги 4 нових автомобілі «швидкої» марки «Пежо».

В рамках реформ Президента України Віктора Януковича одним із пріоритетних напрямків розвитку медичної галузі є підвищення якості надання екстреної медичної допомоги. Велику увагу оновленню матеріально-технічної бази медичних закладів області приділяє депутат Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів Артур Мартовицький. За його підтримки Павлоградська станція швидкої медичної допомоги отримала 4 сучасних автомобілі «швидкої» марки «Пежо».


«Оновлення матеріально-технічної бази служби «швидкої» – це запорука надання своєчасної медичної допомоги жителям Дніпропетровщини. Сьогодні під моїм особистим контролем Павлоградська станція швидкої медичної допомоги отримала 4 нові автомобілі «швидкої». Сучаснообладнані карети «швидкої» дозволять підвищити якість медичних послуг та забезпечать своєчасний доїзд швидкої допомоги на виклик пацієнта», — сказав депутат Дніпропетровської обласної ради Артур Мартовицький.
Медичні працівники Павлоградської станції швидкої допомоги відзначили якість нових автомобілів та подякували депутату за вагомий внесок у розвиток медицини району.


«Павлоградська станція швидкої допомоги обслуговує майже 149 тис жителів Павлограда, Тернівки, Павлоградського та Юр’ївського районів. Тому нові сучасні автомобілі «швидкої» – це вагомий внесок у розвиток медицини не тільки нашого міста, а й усього району. Ми вдячні Артуру Мартовицькому за увагу та підтримку, яку він приділяє службі швидкої допомоги», — сказав головний лікар Павлоградської станції швидкої медичної допомоги Юрій Липа.


Наразі до складу Павлоградської станції швидкої медичної допомоги входять: одна підстанція, 2 відділення, 5 тимчасових пунктів базування, 15 бригад швидкої медичної допомоги, 14 з яких – фельдшерсько-акушерські бригади та одна — лікарська загально-профільна.


«ДТЕК Павлоградвугілля», генеральним директором якого є Артур Мартовицький з 2007 року реалізує Програму соціального партнерства. У рамках цієї програми у Павлоградській міській лікарні №4 створена сучасна діагностична база. Окрім цього, у 2011 році підприємство «ДТЕК Павлоградвугілля» інвестувало 700 тис грн у розвиток дитячої поліклініки у м.Тернівка.

Довідка
Завдяки фінансуванню з обласного бюджету із 1 січня 2012 року на Дніпропетровщині діє єдина для всієї області система роботи швидкої допомоги, яка передбачає принцип екстериторіальності. Це означає, що на виклик приїжджає «швидка» з найближчого пункту базування незалежно від місцезнаходження пацієнта (раніше, приміром, «швидка», яка знаходилася у Дніпропетровську не могла виїхати на виклик у Дніпропетровський район).
За підтримки губернатора Олександра Вілкула у 2011 році було закуплено 13 автомобілів швидкої допомоги. Наразі областю отримано 24 автомобілі, найближчим часом надійде ще 52 одиниці санітарного транспорту ШМД.
Крім того, у 2010 – 2012 роках за кошти обласного бюджету для Обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф були закуплені 3 сучасні реанімобілі (в тому числі – 1 неонатологічний), які ліквідували поняття «нетранспортабельності» пацієнта та дозволяють перевозити новонароджених вагою від 500 грамів.
Протягом останніх двох років на Дніпропетровщині додатково створено 20 бригад швидкої допомоги, відбулося збільшення місць базування бригад з 90 до 136, автомобілі «швидкої» дооснащені медичним обладнанням на загальну суму 2,9 млн. грн. Крім того, у 2012 році фінансування одного виклику швидкої медичної допомоги збільшено із 3 грн до 25 грн, що дало змогу на 100% забезпечити необхідними медичними препаратами пацієнтів при наданні екстреної медичної допомоги.
В постійному режимі здійснюється підготовка та підвищення кваліфікації фахівців бригад швидкої медичної допомоги на базі тренінгового центру при обласному Центрі екстреної медицини та медицини катастроф. На сьогодні підготовлено 100% лікарів (471 лікар) та 53% фельдшерів (803).
Крім того, на виконання Національного проекту «Вчасна допомога» за підтримки губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створюється єдина регіональна оперативно-диспетчерська служба швидкої медичної допомоги.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Вітання з днем Європи
  • Виконком від 08.05.2024 р.
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Милосердова Володимира до вул. Леоніда Каденюка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005248-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Богуна Івана до вул. Миколи Лисенка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005166-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Європейська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005908-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Ганни Світличної в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005751-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Грушевського Михайла в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005848-a
  • Оголошення про проведення конкурсу на визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-007436-a
  • У боях за Україну загинули наші земляки
  • Вітання з нагоди Міжнародного дня Червоного Хреста і Червоного півмісяця