Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Павлоградський міський центр соціальних служб для дітей, сім”ї та молоді інформує

Июль 16th, 2013 Відділ сім”ї, молоді та спортуНовини Вывести на печать

На сьогодні в м.Павлограді втілюються в життя нові соціальні ініціативи Президента України, спрямовані на захист дітей та створення всебічних умов для розвитку нового покоління. З метою виконання плану заходів щодо реалізації завдань соціальних ініціатив Президента України — розширення центрів матері та дитини, створення умов для сімейного виховання дітей-інвалідів, в штат Павлоградського міського центру соціальних служб для дітей, сім”ї та молоді введено 32 одиниці фахівців із соціальної роботи, які проводять попереджувально-профілактичну робота із сім’ями, що опинилися в складних життєвих обставинах.
За І півріччя 2013 року було проінспектовано 2406 сімей, в яких виховується 3609 дітей, виявлено 402 сім’ї зі складними життєвими обставинами, в яких виховується 572 дитини. За цей час 147 сімей були взяті під соціальний супровід. Всього під соціальним супроводом фахівців із соціальної роботи перебуває 362 сім’ї (в них 778 дітей), з них 96 сімей, що виховують дітей з функціональними обмеженнями. Із соціального супроводу було знято 175 сімей з позитивним результатом.
Фахівці із соціальної роботи надають допомогу самого різноманітного напрямку: видано 306 талонів на безкоштовне харчування; 15 сімей отримати документи (свідоцтво про народження, паспорт та ідентифікаційний код); посприяли 155 сім’ям отримати одяг та взуття; надано допомогу у вирішенні житлово-побутових питань — 25 сім’ям, та в оформленні документів на отримання грошових виплат по інвалідності та догляду за інвалідом — 5 сім’ям; влаштовано дітей до дошкільних навчальних закладів у 7 сім”ях; налагоджено міжродинні стосунки в 97 сім’ях; надано допомогу в оформленні документів на безкоштовний проїзд в громадському транспорті — 3 сім’ям; підготовлено документи для отримання матеріальної допомоги та грошових державних виплат — 47 сім’ям; влаштовано дітей з 4 сімей в оздоровчі заклади; допомогли у працевлаштуванні 8 сім’ям; підготовлені документи на списання боргів за комунальні послуги — 1 сім’ї; надано допомогу у вирішенні проблем наркотичної залежності — 4 батькам; проведена профілактична робота, робота по формуванню навичок догляду за дітьми та відповідального батьківства, налагодження стосунків в сім’ях та в шкільних колективах. Надано консультації з питань отримання соціально-психологічних, соціально-медичних, соціально-економічних, юридичних, просвітницьких послуг та послуг з працевлаштування.
З метою покращення захисту прав дітей Павлоградським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводяться наступні заходи:
— ведуться та перебувають під особливим контролем справи соціального супроводу сімей, які виховують малолітніх, неповнолітніх дітей;
— посилено виховну та попереджувально-профілактичну роботу з батьками та дітьми з метою недопущення правопорушень та злочинів серед неповнолітніх.
ПМЦСССДМ постійно вдосконалює роботу з надання соціальних послуг вагітним жінкам та матерям з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах. Подолання соціального сирітства – є одним із завдань Президента України перед місцевими органами виконавчої влади. У місті Павлограді на базі пологового будинку створено консультативний пункт, де фахівцями із соціальної роботи спільно із спеціалістами проводиться попереджувально-профілактична робота з метою надання психологічної та соціальної допомоги жінкам, які опинилися в складних життєвих обставинах та мають небажану вагітність або намір відмови від новонародженої дитини, особливо неповнолітнім матерям. Ведеться соціально-психологічна підтримка батьків, у яких народилася дитина з вадами здоров”я з метою надання комплексу соціальних послуг, спрямованих на збереження родинних стосунків. З 2010 року по 01.07.2013 було отримано 10 повідомлень щодо намірів жінок відмовитися від новонароджених дітей. За результатами проведеної роботи всі жінки змінили свій намір та діти залишилися у сім”ях. Також у пологовому будинку існує “Вікно життя” створено з метою недопущення смертельних випадків новонароджених дітей та миттєвого реагування лікарів стосовно дитини, якщо вона залишена.
При Павлоградському міському ЦСССДМ створена спеціалізована Служба соціально-психологічної реабілітації дітей з особливими потребами. Її метою є надання консультативних послуг по відновленню та підтримці психологічного та психічного стану, адаптації, реабілітації та інтеграції у суспільство.
Спеціалісти центру тісно співпрацюють із громадською організацією “Школа Ірини” . До роботи залучено два спеціаліста: соціальний педагог та психолог. Всього груповою та індивідуальною роботою охоплено 20 дітей-інвалідів та їх батьків, проведено 310 групових занять та надано 271 індивідуальна послуга.
Робота з дітьми та їх батьками проводиться соціальним педагогом та психологом. На сьогодні груповою та індивідуальною роботою охоплено 8 осіб із числа дітей-інвалідів та 10 осіб із числа їх батьків.
Робота з дітьми проводиться з:
— корекції пізнавальних процесів: відчуттів, сприймання, уваги, пам`яті;
— корекції, активізації та удосконаленню розумових операцій;
— розвитку комунікативних умінь і навичок;
— корекції загальної та дрібної моторики рук;
— поліпшення емоційного стану .
Під час занять фахівці заохочують дітей до активного спілкування та висловлювання своїх почуттів. Стимульовано навички взаємодії і розвитку гри із різноманітними предметами. Заняття дають змогу розширити пасивний та активний словниковий запас у дітей з вадами розвитку.
Заняття проходять у формі ігор:
— комунікативні ігри;
— рухливі ігри;
— вправи на розвиток моторики;
— образотворча діяльність;
— релаксаційні вправи;
— вправи на розвиток пізнавальної сфери.
Крім того, проводяться заняття з батьками по просвітницькій роботі щодо особливостей розвитку та вихованню дітей, надаються практичні поради.
Павлоградським міським центром СССДМ проводиться робота в загальноосвітніх закладах міста разом із соціальними педагогами шкіл, шляхом бесід, де учнів навчають толерантному ставленню до дітей з особливими потребами.
В м.Павлограді створено та функціонують 17 прийомних сімей, в яких виховується 29 дітей та 1 дитячий будинок сімейного типу, де 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Одна з прийомних сімей виховує дитину, що має інвалідність. Всі прийомні сім’ї та ДБСТ перебувають під соціальним супроводом фахівців із соціальної роботи.
Фахівці центру проводять роботу щодо популяризації сімейних форм виховання серед населення м. Павлограда шляхом консультування з метою створення прийомних сімей, розповсюдження друкованої продукції серед жителів міста, публікації тематичних статтей в місцевих ЗМІ, виступів на місцевому телебаченні, трансляції передач про функціонування вже створених прийомних сімей та ДБСТ.
Фахівці із соціальної роботи працюють в 9-ти опорних пунктах, які розташовані в усіх районах міста, що дає змогу, як найбільше охопити увагою та допомогою всі родини , які її потребують.

Директор ПМЦСССДМ С.В.Вільхова

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою