Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Пенсійне забезпечення інвалідів війни I групи зміниться з 1 січня 2012 року

Декабрь 8th, 2011 Новини Вывести на печать

Ще в березні 2011 року Верховною Радою України ухвалено закон, яким передбачено підвищення розміру державної соціальної допомоги на догляд інвалідам I групи та визначено залежність її розміру від підгрупи А чи Б.

Допомога в нових розмірах буде виплачуватися з 1 січня 2012 року.

Відповідно до чинного законодавства органи Пенсійного фонду виплачують державну соціальну допомогу на догляд лише інвалідам Великої Вітчизняної війни та прирівняним до них особам.

Передбачено, що розмір державної соціальної допомоги на догляд інвалідам війни, віднесеним до підгрупи А I групи, які отримують пенсію за Законом України «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та деяких інших осіб» буде збільшено з 50% до 100% прожиткового мінімуму. Тобто, розмір цієї допомоги буде збільшено вдвічі.
Нагадаємо, що на сьогодні розмір такої допомоги у зазначеної категорії осіб становить 392 грн. (50% від прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність (з 01.10.2011 — 784 грн. х 50% = 392 грн.).

Особам, які належать до інвалідів війни та отримують пенсію за іншими пенсійними програмами, та мають I групу інвалідності категорії А розмір допомоги на догляд збільшить з 15% до 30% прожиткового мінімуму. Тобто, розмір цієї допомоги також буде збільшено в два рази.

У даний час розмір такої допомоги у зазначеної категорії осіб становить 117,6 грн. (15% від прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність (з 01.10.2011 — 784 грн. х 15% = 117,6 грн.).

Прикінцевими положеннями Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам» щодо державної соціальної допомоги на догляд інвалідам війни» визначено, що раніше призначена державна соціальна допомога на догляд підлягає перерахунку з урахуванням нових норм за матеріалами пенсійних справ.

Питання встановлення інвалідності, в т.ч. віднесення до підгрупи А чи Б залежно від ступеня втрати здоров’я інваліда та обсягу потреби в постійному сторонньому догляді, допомозі або нагляді віднесено до компетенції органів медико-соціальної експертизи.

Враховуючи, що переважна більшість висновків медико-соціальної експертної комісії, наявних у пенсійних справах, не містить інформації щодо віднесення інвалідів війни І групи до підгрупи А чи Б, в даний час органами Пенсійного фонду проводиться робота по отриманню від

МСЕКів відомостей про встановлення інвалідам війни I групи підгруп А чи Б.

Перерахунки допомоги з 1 грудня 2012 року будуть проведені автоматизовано.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва