Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Перша з 11 локальних котелень у м. Павлограді повинна бути введена в експлуатацію до початку опалювального сезону 2013 року

Январь 23rd, 2013 Новини Вывести на печать

У Павлограді розроблений та впроваджується пілотний проект з оптимізації схем теплопостачання, у рамках якого місто поетапно перейде на систему локальних котелень та відмовиться від великих нерентабельних котелень. Створення локальних котелень дозволить суттєво зменшити енерговитрати при виробництві тепла та запобігти втратам при його транспортуванні за рахунок максимальної наближеності до споживача. Згідно з проектом в мікрорайонах «Північний», «Західний» та «Новий» м. Павлограда будуть збудовані 11 локальних котелень. Під час робочої поїздки до м. Павлограда голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков поставив завдання керівництву міста завершити роботи з будівництва першої котельної та ввести її в експлуатацію до початку опалювального сезону 2013 року.

Локальна система теплопостачання №1 обслуговуватиме мікрорайон «Північний», в якому проживає 7,5 тис людей. Котельня забезпечить теплом 34 багатоповерхові будинки.
Досі мікрорайони «Північний», «Західний» та «Новий» у місті Павлоград, де проживає 30 тис людей – це третина міста, забезпечувала теплом велика промислова котельня «Нова» Павлоградського машинобудівного заводу. Вона побудована ще в 60-х роках і не відповідає сучасним технічним вимогам. Котельня є надмірно енерговитратною. Втрати тепла в мережах складають 16-23%.
«Розумне застосування енергетичних і природних ресурсів, їх раціональне споживання, використання передових енергозберігаючих технологій – це завдання, які сьогодні поставлені перед усіма галузями економіки регіону. Дніпропетровщина відходить від застарілих та неефективних схем постачання тепла потужними котельнями, які споживають великі обсяги енергії. При занадто довгій системі тепломереж від таких котельних до споживача виникають значні втрати тепла. Тому розробка та запровадження схем оптимізації теплопостачання з урахуванням особливостей кожного міста є ефективним механізмом покращення надання житлово-комунальних послуг жителям Дніпропетровщини», — сказав Дмитро Колєсніков.
Він зазначив, що у 2011 році за ініціативи Олександра Вілкула була розроблена пілотна схема оптимізації теплопостачання у м. Павлограді та розпочато будівництво першої з 11 локальних котелень.
«Цього року будівництво котельної повинно бути завершено і проведені пуско-налагоджувальні роботи котельного обладнання. Я поставив завдання керівництву м. Павлограда – ввести в експлуатацію котельню № 1 до початку опалювального сезону 2013 року. Вже цього року жителі мікрорайону «Північний» повинні отримати якісне теплопостачання від нової котельної», — сказав Дмитро Колєсніков.

Наразі котельня вже обладнана сучасними автоматизованими газовими водонагрівальними котлами, автоматизованою системою обліку та управління на всіх етапах виробництва і споживання тепла, яка дозволить автоматично регулювати температуру теплоносія в залежності від температури зовнішнього середовища. Така система дозволить зменшити виробничі витрати майже на 30%.
Щорічна економія газу в межах цієї локальної системи становитиме майже 2 млн кубометрів, а електроенергії – майже 1 млн кіловат на годину. Це дозволить економити майже 2,4 млн грн щорічно, і ці кошти будуть скеровані в подальшу модернізацію системи теплопостачання Павлограда. Розрахунковий термін окупності проекту – 2,5 роки.
Для введення котельної в експлуатацію необхідно завершити роботи з підведення мереж газо- й водопостачання, а також провести пуско-налагоджувальні роботи котельного обладнання. Також цього року розпочнеться будівництво другої локальної котельної.
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков у рамках робочої поїздки до м. Павлограда провів нараду щодо модернізації системи теплопостачання в загальноосвітній школі № 19. Роботи з модернізації були розпочаті у 2011 році у рамках соціального партнерства обласної влади та бізнесу. Наразі у школі вже встановлені нові металопластикові вікна з подвійними склопакетами, проведений капітальний ремонт внутрішньої мережі системи опалення, поточний ремонт внутрішньої мережі холодного водопостачання і каналізації, замінені двері. Цього року будуть завершені роботи з утеплення покрівлі школи.
Довідково:
На Дніпропетровщині у рамках Комплексної стратегії розвитку області розроблена і активно реалізується Регіональна програма енергоефективності до 2015 року.
Основними напрямки реалізації програми є:
— Підвищення енергоефективності в промисловому виробництві і одночасна модернізація електроенергетичних компаній.
— Розвиток альтернативних джерел енергії (сонце, вітер), а також джерел низькопотенційного тепла (теплові насоси).
— Оптимізація схем теплопостачання та водопостачання населених пунктів.
— Максимальне використання місцевої сировини — торфу, відходів деревини та сільського господарства для виробництва біопалива та застосування його в якості альтернативи природному газу в теплоенергетиці.
— Термомодернізація житлових будинків, шкіл, дитячих садків, лікарень та інших громадських будівель.
— Установка надточних приладів обліку та регулювання споживання природного газу, електроенергії, теплової енергії і води на всіх етапах технологічного процесу виробництва товарів і послуг з можливістю автоматизованого збору даних через систему GРS.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою
  • ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В ПАВЛОГРАДІ
  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • Про передачу майна