16 вересня в рамках святкування Дня міста вперше пройшов І етнофестиваль кулінарного мистецтва «Свято національної страви». Учасники заходу приготували для городян багато борщі на різний смак.
Кожна з команд намагалася привнести в традиційну українську страву свою родзинку – різні види м’яса, зелень та інші секретні інгредієнти, які кулінари залишили у таємниці. Між собою змагалися команди «П’ятихатки” (керівник команди – Савченко Раїса Григорівна), «Ромська організація «Амаро Кхер» (керівник команди – Огли Кертулай Халилович), «Дощ» (керівник команди – Урсуляк Сергій Іванович) та «Справжні господині» (керівник команди – Кравченко Людмила).
Протягом дня гості свята мали можливість поринути в атмосферу народних традицій, мали можливість побачити весь процес приготування та відчути смак традиційного борщу. Голодним ніхто не залишився, усі бажаючі могли пригоститися національною стравою.
Завітав до учасників фестивалю міський голова А.О. Вершина та скуштував смачного українського борщу. За його словами страви були по справжньому смачними та запашними.
До борщу традиційно подавалися пампушки та інша випічка. Не обійшлося і без розваг: у сквері звучала українська народна музика та пісні.