Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Підприємець – надія Павлограда

Октябрь 9th, 2012 Новини Вывести на печать

Павлоград – місто, в якому комфортно жити та розвивати свій бізнес. Ми починаємо серію матеріалів про підприємців нашого міста, яких у Павлограді більше 18 тисяч. Їх вклад в бюджет міста та в розвиток Павлограда – неможливо переоцінити.
В нашому місті малий і середній бізнес являє собою значну частину економічного потенціалу і є одним з основних джерел поповнення бюджету. Саме малий і середній бізнес допомагає вирішити проблему зайнятості, створюючи робочі місця і живить ділову активність населення. У Павлограді діє 1490 малих підприємств, зареєстровано 8034 суб’єктів господарської діяльності.

Підтримка і розвиток підприємництва в нашому місті, на даному етапі, є одним з важливих напрямків в роботі виконавчої влади.

Підприємництво стало більш активним і ініціативним у вирішенні соціально-економічних питань міста. Досягненню певних результатів сприяли скоординована і системна робота, як органів місцевої влади, так і суб’єктів підприємницької діяльності, їх організацій та об’єднань. Так, у 2012 році створена нова громадська організація «Агенція економічного розвитку», яка в конструктивному діалозі з міською владою будуть вирішувати проблеми підприємництва.

Підприємцями будуються сучасні торговельні комплекси, які не тільки прикрашають міські вулиці, але і створюють затишні робочі місця — ТЦ «Гулівер», «Олімпія», торгівельна мережа «Ідеал», МПП «Дебют», та ін

Близько 1500 підприємців працює на ринках нашого міста. Адміністраціями ринків проводяться заходи по удосконаленню роботи та розвитку матеріально – технічної бази ринків. На багатьох ринках не тільки покращилася якість послуг, але й створені належні умови для ведення підприємницької діяльності — ринок «Юлана», «Центральний», «Квітковий», «Новий».
При цьому побудовані нові торгові павільйони і навісні ряди на Центральному ринку, КП «Управління ринками», ринок Новий, Юлана, Побудований сучасний зручний як для покупців, так і для підприємців новий критий павільйон на ринку «Новий».
Проводяться ярмарки з продажу товарів народного споживання з залученням підприємців інших районів.
У сфері торгівлі завжди працювали й працюють самі завзяті й активні підприємці, які в будь-якій економічній ситуації в змозі утримати на плаву свої підприємства, створити робочі місця, витримати серйозну конкуренцію. Сьогодні торгівля — важлива соціально-економічна сфера нашого життя.
Будучи джерелом надходження грошових коштів, торгівля тим самим формує основи фінансової стабільності міста.
Підприємницька і інвестиційна активність в цій сфері найвища. Наше місто перетворюється на сучасне і завдяки тим позитивним перетворенням, які проводяться в сфері торгівлі.
Торгова мережа міста розвивається з урахуванням сучасних вимог та вдосконаленням системи обслуговування, яскравими прикладами того є торговельна мережа «Фараон» (ПП Хорош В.В.), «Міс Лора» (ПП Шпанько), «Палас» (ПП Макарова), «Санта — Лючія» (МПП «Фірма Лючія») тощо.
Підприємці торгівельної сфери міста не лише розвивають власний бізнес, а й активно приймають участь у міських та обласних ярмарках-виставках, займаються благодійною діяльністю.

Важливе місце у структурі підприємництва м. Павлограда займає приватна медична галузь.
У розвитку системи охорони здоров’я, формуванні цивілізованого ринку медичних послуг і раціональному використанні ресурсного потенціалу цієї системи зацікавлена практично кожна людина, яка усвідомлює, що в сукупності вони не тільки впливають на індивідуальне та суспільне здоров’я, а й визначають якість і рівень життя, покращення територіальної доступності медичної допомоги, тобто вдосконалення регіональної політики в області охорони здоров’я. Тому на сьогоднішній день сфера охорони здоров»я розділилася між бюджетними лікувальним закладами та суб’єктами приватного медичного сектору.
До послуг приватних клінік регулярно звертаються близько 20% мешканців нашого міста. Переважна кількість приватних клінік та кабінетів займаються лікуванням вже існуючих проблем, однак все більше уваги приділяється діагностичному та профілактическому аспектам, адже передбачити захворювання не тільки легше, але й дешевше.
Приватні клініки сьогодні представлені в основному двома типами — це вузькоспеціалізовані лікарняні кабінети (гінекологічний, стоматологічний і т.д.) та клініки повного спектру. У нашому місті на сьогоднішній день налічується 31 приватних медичних кабінетів, які працюють за напрямками: хірургія та травматологія, терапія, дерматовенерологія, терапевтична стоматологія, дитяча та доросла офтальмологія, педіатрія, ультразвукова діагностика, урологія, наркологія, ортодонтія та інші. А також 11 приватних клінік широкого спектру медичних послуг: ПП “Владлент”, ПП “Медінвест”, ПП “Сергієнко А.В.”, ПП клініка “Медиком”, ПП фірма “ЛОР”, ПП фірма “Отікон”, ПП “Практик-Т”, ТОВ “ВАРНА”, ТОВ “Пульмотест”.
У нашому сучасному повсякденні медичної допомоги потребують й наші чотириногі друзі. Домашні тварини, як і люди, інколи хворіють. Але, на відміну від нас, тварини не можуть розповісти про те, що їх турбує. Визначити, що ваш домашній улюбленець чимось захворів — заняття не із простих і довірити діагностику краще досвідченому ветеринару. Лікування тварин — справа серйозна, і приватні ветеринарні клініки нашого міста працюють саме згідно за цим принципом.
У м. Павлограді офіційно зареєстровано та працює 3 приватні ветеринарні клініки: ФОП Музиченько О.М., ФОП Жайворонок Л.В., ФОП Рябов Д.І., а також 9 ветеринарних аптечних пунктів. Спеціалісти ветеринарних клінік нашого міста радо допомагають вашим домашнім улюбленцям та надають необхідну допомогу — проводять вакцинацію, оглядають та визначають хворобу, надають хірургічні та стоматологічні послуги, допомагають у разі травмування тварини та, за необхідністю, проводять лабораторні дослідження, рентген, УЗІ або ЕКГ.
До кожного пацієнта практикується індивідуальний підхід. Для успішного лікування вашої тваринки фахівці клінік мають у своєму розпорядженні новітнє обладнання, що дозволяє оцінити здоров’я по ряду показників та необхідні препарати. У кожній з клінік вам нададуть консультацію стосовно здоров’я, утримання та догляду за домашніми тваринами.

Тож наше місто впевнено крокує вперед, створюються нові підприємства, нові робочі місця у різних галузях діяльності, підвищується якість послуг.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження