Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Підведення підсумків роботи з питань цивільного захисту за 2016 рік

Январь 24th, 2017 Новини Вывести на печать

 

Нарада з питань підведення підсумків роботи Павлоградського міськрайонного відділу та 6 ДПРЧ ГУ ДСНС у Дніпропетровській області, під головуванням міського голови Анатолія Вершини, відбулася 24 січня 2017 року. У заході взяли участь заступник начальника Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області Олександр Шевченко, голова Павлоградської районної державної адміністрації Святослав Максимчук, голови об’єднаних територіальних громад Павлоградського району, сільських та селищних рад, , представники служб цивільного захисту, суб’єктів господарювання та засобів масової інформації.

IMG_9583

Про роботу пожежно-рятувальних підрозділів та реагування на надзвичайні ситуації і події 2016 року проінформував начальник Павлоградського міськрайонного управління ГУ ДСНС у Дніпропетровській області  Олександр Миславський.

Підводячи підсумки роботи з питань цивільного захисту Анатолій Вершина відмітив, що основним завданням Павлоградської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Дніпропетровської області в 2016 році було забезпечення зниження техногенних ризиків та підвищення рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

За результатами контрольної перевірки Павлоградської міської ланки, проведеної в квітні 2016 року, стан цивільного захисту та готовності до дій за призначенням органів управління і сил Павлоградської міської ланки Дніпропетровської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту оцінено як «обмежено готовий до виконання завдань».

Місто несе велику техногенну навантаженість. На території Павлограда  розташовані 2 хімічно — небезпечних та 69 потенційно-небезпечних підприємств. Основними загрозами для мешканців міста є надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

 18 вересня, внаслідок вибуху побутового газу та пожежі в п’ятиповерховому багатоквартирному будинку №569 по вулиці Дніпровська, виникла надзвичайна ситуація об’єктового рівня. Зазнали руйнувань несучі конструкції будинку, пошкоджені та признані непридатними для проживання    8 квартир, постраждали мешканці 30 квартир (62 особи). Проводилися заходи по тимчасовому відселенню та вивезенню майна постраждалих, відновленню електро-, газо-, водо та теплопостачання.  З міського бюджету постраждалим мешканцям надана матеріальна допомога на загальну суму 377 тис. грн.

На цей час проводяться роботи по розробленню проектно-сметної документації та її експертиза. Після закінчення цих робіт, приблизно в середині квітня, почнуться відновлювальні роботи, на період яких необхідно буде повторно відселяти мешканців 1 та 2 під’їздів.

Незважаючи на значну кількість пожеж, що виникали на великих площах, особливо на прилеглих до міста територіях, в цьому році вдалося взяти під контроль ситуацію з задимленням міста. В значній мірі цьому сприяло оперативне реагування, як пожежно-рятувальних підрозділів, так і органів влади.

Протягом купального сезону не допущено ні одного випадку загибелі людей на воді на міському пляжі, який щоденно відвідувала рекордна кількість відпочивальників – понад 1000 осіб. Планується здійснити ряд заходів щодо розвитку та покращення умов для комфортного та безпечного відпочинку на воді.

Міська влада приділяє постійну увагу питанням цивільного захисту.

В місті діє міська «Комплексна Програма захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в місті Павлоград на  2015 – 2017 роки», відповідно до якої, для оперативного реагування та забезпечення виконання завдань запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій:

до міського матеріального резерву  в 2016 році закладені матеріали на загальну суму 92 тис. грн.,

придбано та передано пожежно-рятувальним підрозділам аварійно-рятувальне обладнання та спорядження на загальну суму 340тис грн;

виділено 511 тис грн. на утримання комунального підприємства «Аварійно — рятувально – водолазна станція» та забезпечення виконання заходів недопущення виникнення нещасних випадків та загибелі людей на воді;

перерахована субвенція до обласного матеріального резерву в розмірі 218 тис. грн.

З міського матеріального резерву для запобігання виникнення надзвичайних ситуацій залучено 1640л бензину та 160л дизельного пального.

В 2016 році

— підготовлено та прийнято 36 розпорядчих документів з питань цивільного захисту;

— проведено:

39 засідань міської комісій з питань ТЕБ і НС, на яких було  розглянуто 57 питань в сфері цивільного захисту;

12 комплексних спеціальних об’єктових навчань;

10 комплексних об’єктових тренувань;

1 об’єктове тренування спеціалізованих служб ЦЗ;

134 протипожежні тренування;

126 протиаварійних тренувань.

В цих тренуваннях взяли участь 31407 осіб.

В місті перебувають на обліку 35 захисних споруд цивільного захисту. Із них, за результатами перевірки, оцінюються як:

сховища готові – 5 (14,3%);

обмежено готові – 8 (22,9%);

не готові – 22 (62,8%).

Продовжується проведення технічної інвентаризації захисних споруд. Станом на 1 січня 2017 року проінвентаризована 21 захисна споруда, в тому числі – 100% споруд комунальної власності. Подані документи для зняття з обліку трьох захисних споруд, розташованих в гірничих виробках.

Керівники суб’єктів господарювання, які мають захисні споруди, та не провели їх інвентаризацію, відносяться до цього питання безвідповідально, незважаючи на численні листи, які їм направлялися в попередні роки та протягом 2016 року, а також не виконують рішення міської комісії з питань ТЕБ і НС з цього питання.

Не вирішується проблема обліку захисних споруд за територіальним принципом, які розташовані на території Павлоградського району та створених об’єднаних територіальних громад (всього — 8 захисних споруд).

В минулому році, в цілому, виконані основні завдання з підготовки керівного складу, невоєнізованих формувань та населення до дій в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій. Протягом 2016 року на обласних курсах підвищили кваліфікацію у сфері цивільного захисту 55 осіб, на міських курсах – 111 осіб.

Проводилася активна інформаційна та роз’яснювальна робота через місцеві засоби масової інформації щодо дотримання правил безпеки та порядку дій при загрозі виникнення або виникненні надзвичайних ситуацій.

Питання цивільного захисту населення, життя і здоров’я людини,  збереження майна та матеріальних цінностей є і завжди будуть пріоритетними серед всіх завдань, які стоять перед міською владою.

 

Відділ з питань надзвичайних ситуацій

та цивільного захисту населення

Павлоградської міської ради

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій