Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Поінформований – значить захищений!

Ноябрь 29th, 2012 Новини Вывести на печать

28 листопада 2012 року у відділі охорони здоров’я Павлоградської міської ради в рамках Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом проведено круглий стіл.
В обговоренні проблеми розповсюдженості та шляхів протидії поширенню Віл/інфекції та інших соціально – небезпечних хвороб взяли участь:
Василенко Л.А. – завідуюча центром профілактики СНІД в м. Павлограді,
Руденок Л.І. – міський епідеміолог,
Савченко Т.С. – лікар акушер – гінеколог пологового будинку,
Іскендеров Р.І. – лікар дерматовенеролог «Клініки, дружньої до молоді»,
Пасіцельський Р.М. – лікар нарколог наркологічного відділення № 3 обласного наркологічного диспансера.
Учасники круглого столу наголосили журналістам регіональних засобів масової інформації, про те, що метою проведення заходів з нагоди Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом є підвищення поінформованості населення з питань попередження розповсюдження Віл/СНІДу та інших соціально небезпечних хвороб, нагадали про шляхи інфікування Віл – інфекцією, що найчастіше Віл – інфікування відбувається статевим шляхом (46%) та при вживанні ін’єкційних наркотиків (37%).
Одним із важливих шляхів зараження Віл/інфекцією є передача вірусу від матері до дитини під час вагітності (16%).
Але завдяки впровадженню ефективного профілактичного лікування Віл позитивних вагітних та народжених ними дітей, ризик передачі вірусу знижує ймовірність передачі вірусу дитині від матері до 1 – 2 %, наголосила акушер – гінеколог пологового будинку Савченко Т.С. та закликала вагітних своєчасно стати на диспансерний облік та визначити свій Віл статус.
Проводиться робота щодо розширення доступу ВІЛ-позитивних осіб до антиретровірусної терапії (АРТ), яка суттєво підтримує імунну систему та продовжує якісне життя людини з ВІЛ.
Усі ліки придбані за кошти Держаного бюджету України, надаються пацієнтам безкоштовно.
Між тим, фахівці говорили, про те, що в силах кожної людини протидіяти поширенню ВІЛ-інфекції.
За для цього, важливо пройти обстеження на ВІЛ для визначення свого ВІЛ-статусу. Особливо це актуально для осіб з груп ризику (наркомани, особи, що мають неупорядковані незахищені статеві стосунки, особи, яким останнім часом наносили татуювання тощо).
Кожному необхідно дотримуватись безпечної щодо інфікування ВІЛ поведінки та здорового способу життя.
Людям, які живуть з ВІЛ важливо як змога швидше ставати на диспансерний облік для отримання необхідної медичної допомоги, соціальної та психологічної підтримки.
Про роль громадських організацій в наданні консультативної, психологічної, юридичної допомоги Віл інфікованим та хворим на СНІД дорослим та дітям розповіли: Карлова О.О. – регіональний представник громадської організації «Центр підтримки сім’ї» в м. Павлограді, Муленко І.В. – заступник голови правління громадської організації клубу «Імпульс».
Волонтери медичного училища Хорошилова Діана та Трофимченко Катя розповіли про роз’яснювальну роботу з учнями професійного ліцею, технікуму та старшокласниками навчальних закладів міста.
Волонтерський загін медичного училища був створений вперше в нашому місті і вже восьмий рік з ентузіазмом і натхненням працює в навчальних закладах міста за методом „рівний – рівному” під гаслом «Поінформований – значить захищений».
Волонтери Хорошилова Діана та Трофимченко Катя звернулись до молоді та наголосили, на тому, що тільки безпечна поведінка та здоровий спосіб життя захистять від захворювання на Віл/СНІД.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження