Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Прес-конференція з міським головою

Сентябрь 14th, 2016 Новини Вывести на печать

Міський голова А.О. Вершина провів 14 вересня прес-конферецію, яка проходила у великій залі засідань виконкому. Напередодні Дня міста Анатолій Олексійович розповів присутнім про результати за різними напрямками роботи місцевої влади, про проблемні питання та перспективи розвитку міста в майбутньому.

Текст звіту представлений нижче.

На сьогоднішній день результати виконання бюджету  підтверджують позитивні тенденції зростання надходжень.

Міський бюджет затверджений на 2016 рік в сумі 725,4 млн. грн., в тому числі бюджет розвитку — 68,2 млн.грн. В порівнянні з 2015 роком обсяг міського бюджету збільшено на 146,8 млн.грн., або на 25%.

За 8 місяців 2016 року на реалізацію 27 міських програм направлено 97,2 млн.грн. Виконання загального фонду міського бюджету за 8 місяців склало 105,7%, власних надходжень – 115,9%  від планових показників. У порівнянні з минулим роком власні надходження збільшилися в 1,4 рази або на 58,4 млн. грн.

За І півріччя 2016 року від плати за землю надійшло 25 млн. грн., що більше на 36,3 % планових показників та на 37% більше порівняно з надходженням за аналогічний період 2015 року.

Головне наше завдання — соціальний захист людей. Всі виплати з держбюджету за пільгами, пенсії, допомоги здійснено в повному обсязі.   Також, в повному обсязі фінансується міська програма «Соціального захисту окремих категорій населення», на яку в міському бюджеті передбачено майже 1,5 млн.грн.

Нагадаю, що тільки в нашому місті серед міст Дніпропетровської області виплачується матеріальна допомога громадянам, яким виповнилось 90 років і старше. На сьогодні  їх 275 осіб.

Велика увага приділяється соціальному захисту учасникам АТО та їх сім’ям. За 8 місяців 2016р. виплачено матеріальну допомогу 163 особам на загальну суму – 383,0 тис.грн.

Вперше в 2016р. виплачена матеріальна допомога на оздоровлення 6 дітям із сімей, загиблих в АТО на суму – 51,0 тис.грн.

Продовжується робота по безкоштовному наданню земельних ділянок у власність для будівництва житлових будинків  учасникам АТО та сім’ям  загиблих. Протягом року передано у власність  28  земельних ділянок, ще по 93 – проводиться робота по оформленню документів.

На сьогоднішній день у місті отримують субсидії на житлово-комунальні послуги 19315 сімей на загальну суму 75 млн.грн.  Ми розуміємо, що з початком опалювального сезону  кількість отримувачів субсидій збільшиться. Хочу завірити всіх мешканців, що управління соцзахисту готове призначити субсидію всім, хто її потребує і має на це законні підстави.

Наповнення бюджету напряму залежить від стану економіки міста, як основи розвитку територіальної громади.

Одним з найважливіших показників стану економіки є робота промислових підприємств. На жаль економічна криза не минула промислового комплексу нашого міста.

Промисловість міста працює в умовах погіршення кон’юнктури ринків з наявними труднощами збуту продукції, зменшенням попиту і, відповідно, кількості замовлень на продукцію.

Обсяг реалізованої промислової продукції (з урахуванням всіх шахтоуправлінь ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля») у першому півріччі 2016 року впав і склав 7,4 млрд.грн. проти 8,6 млрд.грн. за аналогічний період 2015 року (у цінах відповідних років). Питома вага реалізації промислової продукції м.Павлоград в загальному обсязі по Дніпропетровській області складає 5,1% (у січні-червні 2015 року 5,9%).

Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника за січень -червень 2016 року склала 4389,5 грн. або зросла на 21,2% до відповідного періоду 2015 року. По промисловим підприємствам міста середня заробітна плата за січень-червень 2016 року становить 5125,3 грн. (122,2% до відповідного періоду 2015 року).

На жаль, у місті є підприємства, що мають заборгованість по виплаті зарплати. Станом на 01.09.2016р. заборгованість із виплати заробітної плати по місту Павлоград становить 1163,9 тис.грн, в т.ч. — ДП ДАК «Хліб України» «Павлоградський комбінат хлібопродуктів» (директор Ковалевський Г.Г.) — 871,3тис.грн., КП «Павлограджитлосервіс» (директор Попович В.І) – 292,6тис.грн. Питання погашення заборгованості із заробітної плати, податкам до бюджетів всіх рівнів, внескам до Пенсійного фонду, інших соціальних фондів знаходиться на постійному контролі виконавчого комітету.

Кількість безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, станом на 01 серпня 2016 року склало 965 чол. (88,4% до початку року).

Цей рік ми почали з прийняття важливого для  міста документа – «Стратегії розвитку на період до 2020 року».  Розпочато реалізацію 47 проектів по п’яти пріоритетним для міста напрямкам:

 розвиток бізнесу,

 охорона здоров’я,

 якісна освіта,

 енергоефективність та

 розвиток комунальної сфери.

В Павлограді зареєстровано понад 8 тис. підприємців. Для вирішення питань підтримки та розвитку малого і середнього бізнесу діє міська «Програма сприяння розвитку та підтримки підприємництва в м. Павлоград на 2016-2018 роки», для реалізації заходів якої передбачено 139,8 тис.грн.

Нормативно-правове стимулювання розвитку бізнесу через пільги, спрощення процедур надання дозволів, передача земельних ділянок, приміщень в оренду або продаж, ефективна роботу Центру надання адміністративних послуг – так ми бачимо  активну співпрацю влади та бізнесу.

Але більш важливим є інституційна підтримка розвитку бізнесу. Отримання якісних управлінських послуг не тільки у підрозділах виконавчих органів міськрад, а й у інших установах з місцевого економічного розвитку: бізнес-інкубатори, бізнес-центри, коворкінг — центри тощо. У місті Павлограді вже створено таку організацію – Агенція економічного розвитку міста Павлограда, яка показала досить високу активність та позитивні результати своєї діяльності

Підводячи перші підсумки реалізації Стратегії за напрямком «Відкрите місто активного бізнесу і суспільства», зупинюсь на більш значимих подіях.

Нагадаю, що у березні 2016 проведено Перший Бізнес-форум Західно-Донбаського регіону «Виклики та можливості розвитку бізнесу в 2016 році», на якому були присутні більше 130 учасників.

В квітні поточного року  підписано меморандум про співпрацю з громадською організацією “Бізнес-Клуб Павлоград” та Агенством професійного розвитку “Перспектива”.

В рамках співпраці надано 41 консультація, проведено 3 тематичні семінари,  пройшли навчання та отримали сертифікати 27  підприємців.

2 вересня підписано ще один Меморандум з молодіжними організаціями “Молодіжна ініціатива реформ» та Цивільний корпус «АЗОВ»  щодо співпраці в  напрямку підтримки та розвитку молодіжного підприємництва,  пошуку альтернативних методів створення робочих місць і залучення молоді в соціально-економічні процеси регіону.

Триває робота з популяризації бренду міста і маркетингової стратегії.

Ми активно працюємо над підвищенням конкурентоспроможності нашого міста і твердо стали на шлях залучення інвестицій грантових проектів та програм.  З початку року розроблено і представлено проекти для участі в 5 грантових програмах, які охоплюють 12 проектів по місту на загальну суму понад 15 млн.грн. (більш детально на проектах зупинюсь далі).

Наші інвестиційні партнери —  міжнародні організації та фонди: «Східна Європа», USАІD, «Рада Європи», «Канадські муніципалітети», НЕФКО, Німецьке товариство співпраці GIZ та інші.

Ми активні учасники обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Реалізація основних проектів розвитку міста, звичайно, вимагає серйозних інвестицій з боку місцевого бізнесу. Основним партнером в реалізації цього важливого завдання залишається кампанія ДТЕК в особі ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля».

У липні поточного року підведено підсумки конкурсу «Місто своїми руками», що став вже популярним серед павлоградців. Відібрано 20 проектів — переможців на загальну суму 1177,4 тис. грн., з якої: 488,4 тис.грн. фінансує ДТЕК і 689 тис. грн. — співфінансування учасників проектів.

Окремо відзначу проект молодіжної організації «СВІТ» з будівництва сучасного скейт-ленд парку. Це буде великий комплекс на вул. Комарова (мікрорайон ім. 40-річчя Жовтня), який вмістить в себе майданчик для скейтерів, баскетбольний, волейбольний та тенісний, дитячий ігровий майданчик.

У планах на друге півріччя реалізація нового проекту — відкриття коворкінг центру на базі ДК ім. Кірова.

З  кожним роком зовнішній вигляд нашого міста змінюється на краще. З’являються нові об’єкти інфраструктури і в цьому також заслуга бізнесу.  В 2016 році в центрі міста на вул. Центральна збудовано нові сучасні торгівельні комплекси. Розпочато будівельні роботи торгівельно-розважального центру  та промислового магазину на вул. Соборна .

По напрямку «Місто здоров’я» ми продовжуємо роботу, спрямовану на створення комфортних умов для мешканців та підвищення якості медичних послуг в  лікувальних закладах Павлограда.

На сьогоднішній день, в структуру первинної медико-санітарної допомоги входить 8 амбулаторій, які максимально приближені до місця проживання пацієнтів, з них в цьому році дві амбулаторії створені шляхом реорганізації медичних частин № 7 та № 15.

До кінця поточного року планується відкрити ще дві амбулаторії: по вул. Дніпровській (район селища РТС) та по вул. Ватутіна (район селища Хіммаш). Ремонтні роботи розпочаті. Орієнтовна вартість робіт  — 980 тис. грн.

На проведення капітальних, поточних ремонтів, придбання медичного обладнання та меблів для амбулаторій з міського бюджету додатково виділено кошти у сумі 2 266,5 тис. грн

Для зручності пацієнтів у червні 2016 року на базі міської лікарні №1 розпочало свою роботу відділення «Хірургії одного дня», яке дозволить охопити хірургічною допомогою жителів центральної частини міста, селищ ПШС та 18 Вересня. На закупівлю будматеріалів для ремонту відділень лікарні з міського бюджету витрачено 177,3 тис. грн.

Також, з міського бюджету додатково виділено кошти у сумі 928,8 тис. грн. для капітального ремонту Центру профілактики та боротьби зі СНІДом та рентгенологічного відділення. Ремонтні роботи тривають. Придбано рентгенологічний діагностичний комплекс з цифровою обробкою зображень та інше обладнання на загальну суму  2685,2 тис. грн.

Після проведення капітального ремонту в міській лікарні № 4 розпочало роботу терапевтичне відділення. Для його облаштування придбано обладнання, медичні меблі та інвентар на загальну суму 686,1 тис. грн.

Для цього ж  медичного закладу збудовано свердловину для альтернативного водопостачання відділенню гемодіалізу. Вартість робіт –193,9 тис. грн. Проводиться реконструкція операційного блока травматологічного відділення та здійснюються ремонтні роботи інших відділень лікарні ( передбачено  334,4 тис. грн.)

Пологовому будинку  у 2016 році з міського бюджету виділено 1 590 тис. грн.  на проведення реконструкції котельні з заміною індивідуальних котлів з функціональною схемою гарячого водопостачання, які в свою чергу можуть використовуватися як резервне джерело теплопостачання. Роботи планується завершити у жовтні поточного року. Протягом поточного року для закладу за кошти міського бюджету придбано медичне обладнання, комп’ютерна та побутова техніка на загальну суму 295,7 тис. грн.

Також, для стоматологічній поліклініки за рахунок міського бюджету  придбано стоматологічне обладнання на загальну суму 232,8 тис. грн.

Головною стратегічною метою напрямку «Енергоефективне місто» є впровадження енергоефективних технологій в таких важливих сферах як освіта, культура, охорона здоров’я.

Маємо перші результати:

— В рамках співпраці з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) до початку навчального року  реалізовано проект «Капітальний ремонт по заміні старих вікон на металопластикові енергозберігаючі в загальноосвітніх школах №1, №4, №7, №9, №11, №18», дошкільному закладі № 47 –всього замінено 1128 вікон. Окрім цього, в  «Центрі первинної медико-санітарної допомоги» -173 вікна, там же ведуться роботи по заміні світлодіодних світильників ( 142 шт.) і  ламп ( 357 шт.)на енергоефективні. Загальна сума проекту складає 8,4 млн.грн.

— Проводяться ремонтні роботи з впровадженням енергозберігаючих технологій у Палаці творчості дітей та юнацтва та міському театрі ім.Захави.

— Вирішуємо питання передачі котельної обласного наркологічного диспансеру, яка опалювала школу № 12 на баланс комунального підприємства «Павлоградтеплоенерго».

Плануємо:

— Подано 6 заявок для участі в проекті, який реалізується Німецьким товариством співпраці GIZ- проект спрямований на підтримку місцевих органів самоврядування (заміна вікон в школі №16, ремонтні роботи в школі № 9, ремонт філії бібліотечної системи і т.і.).

— Розроблений бізнес-план з пропозицією комплексу енергозберігаючих заходів та направлений  в НЕФКО на узгодження та отримання кредиту  для впровадження проекту «Підвищення енергетичної ефективності установ бюджетної сфери м.Павлоград» для навчальних закладів: дитячих садків №№11, 30, шкіл №1, 4 ;

— В рамках проекту Міністерства соціальної політики та німецького банку розвитку, Українського фонду соціальних інвестицій у лютому 2016р. підписано рамкову угоду з капітального ремонту житлового будинку по вул. Ливарній, 18 під гуртожиток для тимчасово переміщених осіб і з капітального ремонту дитячого навчального закладу № 8 «Барвінок». Проект передбачає заміну 115 вікон та утеплення фасаду в дошкільному навчальному закладі №8.

На даному етапі розроблена проектно-кошторисна документація яка перебуває на затвердженні технічного експерта.

— Завдяки  Інвестиційному проекту  ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»   проведено конкурс і відібрано 7 проектів ОСББ для проведення капітальних ремонтів та енергоефективних заходів. На сьогоднішній день розроблена проектно-кошторисна документація, 5  ОСББ отримали перший транш на загальну суму  515 тис.грн.

— Активну участь у залученні коштів іноземних інвесторів для реформування системи теплозабезпечення міста бере КП «Павлоградтеплоенерго». Так, проект реконструкції теплопостачання мікрорайону ім. 40 лет Жовтня отримав позитивний відгук після представлення його на розгляд   НЕФКО. Вартість проекту становить близько 700 тис. Євро,  планується побудувати автономну котельню на житлові будинки на вул. Т.Федорової.

Подали анкету на спільну з Європейським інвестиційним банком участь в  проекті реконструкції зовнішніх теплових мереж на попередньо ізольовані, вартістю близько 12 млн. Євро.

Напрямок Стратегії розвитку «Комфортне і безпечне місто», передбачає  реалізацію проектів з покращення екологічного стану та санітарно-епідеміологічного контролю на території міста з метою охорони і оздоровлення навколишнього середовища та для забезпечення безпечних умов проживання павлоградців.

Простіше сказати, це чисте та зелене місто , яке має освітлені вулиці, комфортні та теплі дома, безпечні дороги і звичайно якісну питну воду.

Для наближення до цих стандартів у поточному році:

— Проведено роботи  з капітального ремонту вул. Полтавська ( вартість -10 млн.грн., обласний бюджет);

— Виконано роботи по поточному ремонту доріг  на 37 вулицях на загальну суму 3,48 млн. грн.

— Розпочалися роботи по реконструкції дороги вздовж будинку
№ 21 на вул. Центральна з улаштуванням зливної каналізації. Вартість робіт становить 500 тис. грн.

— В 2016 році за рахунок обласного бюджету заплановано виконати роботи з реконструкції вул. Успенська (Дзержинського) на суму18 млн.грн.

— Встановлено світлофори на перехресті вулиць Комарова-Гагаріна-Дніпровська м. Павлоград» на суму 410 тис. грн.

За рахунок грантових коштів НЕФКО продовжуються будівельно-монтажні роботи по модернізації мережі зовнішнього освітлення із застосуванням енергозберігаючих технологій.

Встановлено 483 енергозберігаючих  світильника на вул. Дніпровська (від автомобільного мосту до пр. Шахтобудівників)  та на  сел. Шахтобудівників  на загальну суму  1893 тис.грн.

— Виконано капітальний ремонт покрівель 4 будинків – (вул. Західнодонбаська, 43,  вул. Комарова, 6,  вул. Достоєвського, 2а,  вул. Дніпровська, 567, вартість робіт 1 775,8 тис. грн.

Знаходиться на погоджені в експертизі проектно-кошторисна документація на виконання капітального ремонту покрівель ще на 10 будинках.

До кінця вересня плануємо завершити капітальний  ремонт 4-х ліфтів на суму 424,5 тис. грн.(  вул. Центральна, 36 (2 п); вул. Центральна, 42 (1 п);  вул. Харківська, 106 (5 п);  вул. Харківська, 90 (2 п).

В рамках Всеукраїнської безстрокової кампанії «Чисте місто» виконані роботи  по ліквідації стихійних місць накопичення твердих побутових відходів на вул. Пролетарській, вул. Добролюбова, вул. Озерній,  вул. Харківській та ін.

Постійно ведеться робота по упорядкуванню територій парків, скверів, прибудинкових територій, видаленню сухих та аварійних дерев. Висаджено майже тисяча саджанців дерев та кущів. Створено нову зелену зону біля пам’ятника Чорнобильцям.

Виконано роботи з поточного ремонту пошкоджених кабельних ліній до житлових будинків на суму 21,7 тис. грн.

У серпні ми презентували нову техніку вартістю близько 3 млн.грн., яка придбана за рахунок коштів обласного бюджету — вишку ( 28 метрів) та навантажувач « Бобкат». Ця сучасна техніка дозволить нашим службам більш ефективно вирішувати питання благоустрою в місті.

Шановні колеги! Вже не перший рік в кінці літа та на початку осені спостерігається задимлення території деяких мікрорайонів міста, погіршення екологічного стану та зростання соціальної напруги серед населення. Причиною цього є горіння очерету та тління торфовищ на лиманах Привовчанської сільської ради, які займають площу більш ніж 300 га та межують з територією міста. Вперше з цією проблемою довелось зіткнутися у 2012 році, коли не стало води в лиманах та утворився донний осадок з коріннями очерету товщою  до метра.

Питання задимлення міста стоїть на постійному контролі, розглядаються різні варіанти його вирішення. Єдиним можливим варіантом недопущення виникнення осередків горіння очерету та тління торфовищ на лиманах – є оброблення цієї землі та використання в господарських або інших цілях. Робота в цьому напрямку здійснюється міською владою спільно з керівництвом Павлоградської райдержадміністрації та ПАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ».

Загальну ситуацію по задимленню міста також ускладнює спалювання сухої трави та сміття в приватному секторі. Систематично проводяться спільні рейди представників поліції, рятівників, відділу з питань НС, інспекції з благоустрою та місцевого телебачення з виявлення випадків спалювання залишків сухої рослинності. Складено 18 протоколів та 8 попереджень про недопущення спалювання залишків сухої рослинності.

Для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та їх ліквідації до міського матеріального резерву придбано та закладено матеріальних цінностей на суму 227,4 тис грн. З настанням пожеженебезпечного періоду для запобігання надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами для рятувальних підрозділів виділено 1600 літрів пального.

Міська влада вживає вичерпні заходи для запобігання виникнення надзвичайних ситуацій та оперативної їх ліквідації в разі виникнення, але кожний громадянин повинен змінювати свою громадянську свідомість, дбати про свою безпеку та  чистоту і безпеку рідного міста, щоб у нас як можна менше виникало подій та ситуацій, для ліквідації яких необхідне значне залучення людських, матеріальних ресурсів та фінансових затрат.

По вирішенню питання «Якісна вода».

За рахунок коштів міського бюджету в сумі 1920 тис. грн. для
КП «Павлоградводоканал» придбана мулососна машина, завдяки якій більш надійно та безаварійно експлуатуються мережі водовідведення міста.

Подана заявка, яка пройшла перший етап відбору, на фінансування від Європейського інвестиційного банку в рамках «Програми розвитку муніципальної інфраструктури України»  на реалізацію проекту із заміни мереж водопостачання та водовідведення Вартість проекту — 11 млн.грн.

Також подані заявки на отримання кредиту від «Північної екологічної фінансової компанії «НЕФКО» під проекти по заміні насосного обладнання на КНС, воздуходувки та переведення системи знезараження питної води з рідкого хлору на гіпохлорид. Продовжується співпраця  з НЕФКО і в рамках програми «Чисте виробництво»( вартість проекту 500 тис.євро. ).

Ми активно готуємось до опалювального сезону. Він буде нелегким і для підприємств і для павлоградців, але послуги по теплопостачанню всі повинні отримати якісні. Все, що залежило від міської влади, зроблено.

З місцевого бюджету КП «Павлоградтеплоенерго» надана фінансова підтримка на придбання матеріалів на загальну суму 3 138,7 тис. грн.

Підприємством  проведені необхідні заходи з підготовки теплових мереж, теплових пунктів та котелень до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 року.

Після прийняття    Закону України “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку”, значно активізувалась робота по створенню ОСББ. За 8 місяців поточного року утворено 147 нових об’єднань, і на 1 вересня їх кількість скалала  316. Тепер майже половина мешканців міста перейшли на нову спільну форму управління своїм майном.

Міська влада докладає максимум зусиль для створення сприятливих умов для розвитку ОСББ. В травні 2015 року місто підписало Угоду про партнерство з Проектом ЄС/ ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

Для співфінансування проектів ОСББ в 2016 році місцевим бюджетом передбачено кошти в сумі 737,7 тис.грн., очікувана сума грантової підтримки складає  1 млн. 31 тис.грн.

Крім залучення інвестицій для підтримки ОСББ,  в поточному році рішенням сесії Павлоградської міської ради затверджена «Програма сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на території міста Павлоград на 2016 – 2020 роки». Об’єм передбачених коштів — понад 5 млн. грн.

В цьому році за напрямком «Місто якісної освіти» в першу чергу розпочато роботу по проектам, спрямованим на ремонти і зміцнення матеріальної-технічної бази дошкільних установ  у зв’язку з тим, що, в місті гострим залишається питання забезпечення дітей дошкільною освітою.

Для відкриття додаткових груп в дитячому садочку № 18 «Сонечко» міським бюджетом виділено 787,0 тис. грн. на проведення ремонтних робіт та 250,0 тис. грн. депутатами обласної ради на придбання меблів. 16 вересня відбудеться урочисте відкриття двох нових груп.

Також, в цьому році відкрито додаткову групу, яка розрахована на 30 дітей в ДНЗ № 3 «Теремок». Ремонт групи проведено за кошти компанії ДТЕК (310 тис. грн.) та кошти місцевого бюджету (120 тис. грн.). За сприяння дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ» придбані меблі й обладнання на суму 156 тис. грн.

Проводяться роботи по реконструкції навчально-виховного комбінату №2 за кошти обласного бюджету ( вартість робіт 11,8 млн.грн.) Проект передбачає відкриття 5 груп на 125 місць.

Відремонтовано покрівлі в дошкільному закладі № 16 та школі №19.  Ведуться  ремонтні роботи  спортзалу школи № 6.

Проблемними залишаються питання реконструкції навчально-виховного комбінату №22. Проект переданий в управління капітального будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Для реалізації проекту необхідно 21,2 млн.грн.

Вперше в місті запроваджено перевезення школярів до навчальних закладів з віддалених районів (р-н Приточиловка, р-н вул. Івана Богуна).

Запроваджені проїзні квитки для школярів на чотирьох автобусних маршрутах. Для цього з міського бюджету виділені кошти в сумі 199 тис. грн. на підвезення 394 учнів до місця навчання з мікрорайонів  шкіл № 13, № 14,  вулиці Луганської, дітей інтернатного відділення школи №18, учнів Павлоградського реабілітаційного центру.

Учні шкіл міста безкоштовно забезпечені підручниками. Для учнів 4 та 7 класів з місцевого бюджету виділені кошти в сумі 256,8 тис. грн., а для учнів 8 класу фінансування здійснено за кошти державного бюджету.

З міського бюджету на харчування в школах та дошкільних закладах дітей, батьки яких є учасниками АТО, виділено майже 190 тис. грн.

У нашому місті створюються умови для розвитку культурних і творчих ініціатив. Для реалізації стратегічних напрямків розвитку сфери культури  в міському бюджеті на 2016 рік передбачено  19,7 млн.грн.

За звітний період на  фінансування сфери культури використано 13,04 млн. грн. З передбачених для реконструкції  Павлоградського драматичного театру  ім. Б.Є.Захави 177 тис.грн.-  використано 143,5 тис.грн. Відремонтовано покрівлю МКДЦ « Мир». Придбано  комп′ютерну  техніку для   музею, музичні інструменти — Міському культурно-дозвільницькому центру.

До кінця року планується використати  1,2 млн. грн. на ремонт стелі та заміну вікон в центральній бібліотеці,  ремонт покрівлі і фасаду приміщення музею,  та продовження робіт з реконструкції театру і дитячих музичних шкіл.

Не зважаючи на  складну економічну ситуацію у дитячих музичних школах міста вже третій рік поспіль плата за навчання не змінюється. Крім цього, до категорії пільгового навчання додатково включені діти загиблих бійців в АТО та діти, батьки яких є учасниками АТО.

Творчі колективи закладів культури прославляють місто Павлоград не тільки на території України, а й далеко за її межами, здобувши перемоги у 50 обласних, Всеукраїнських та Міжнародних фестивалях-конкурсах.

Всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи в місті охоплено 33,3%  населення, в місті культивується 43 види спорту, щороку проводиться понад 250 спортивних заходів, міські спортсмени завойовують найвищі місця на Чемпіонатах світу та Європи . Приємно зазначити, що уродженка Павлограда Анна Тітімець виграла забіг на 400 метрів з бар’єрами, завоювавши золоту медаль, на міжнародних легкоатлетичних змаганнях в Ріо-де- Жанейро.

За 8 місяців 2016р. на фінансування галузі фізичної культури та спорту використано 4млн. 418 тис. грн. з міського бюджету.

Завершено реконструкцію  даху будівлі спортивно-оздоровчого комплексу “Центр”, ( вартість робіт 579 тис.грн. ), проведено ремонтні роботи в будівлі павлоградської ДЮСШ ( вартість 129 тис.грн.).

Виконані капітальні роботи по ремонту та заміні вікон, ремонту фасаду будівлі  “Фізкультурно-спортивного комплексу ім.Шкуренка” ( вартість робіт 220 тис.грн.).  Плануємо на територію Комплексу встановити штучну ковзанку, для цього буде додатково виділено з місцевого бюджету кошти у сумі 331.8тис.грн.

За підсумками роботи за 8 місяців поточного року з усією  відповідальністю можна сказати: місто має усі можливості для успішного подальшого розвитку у майбутньому. Воно залежить від кожного з нас, від наших бажань і спільних зусиль, прагнення зробити рідне місто ще кращим.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Повідомлення про позачергову сесію
  • Відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Тато, мама, я – активна сім’я»
  • Виконком від 24.04.2024 р.
  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує