Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

«Створення комплексної ефективної системи поводження з твердими побутовими відходами на території субрегіону «Західний Донбас»

Ноябрь 5th, 2013 Новини Вывести на печать

З квітня 2013 року Павлоградська міська рада спільно з учасниками субрегіону «Західний Донбас»: Тернівською, Першотравенською міськими радами, Павлоградською та Петропавлівською районними радами та районними державними адміністраціями реалізує демонстраційний проект «Створення комплексної ефективної системи поводження з твердими побутовими відходами на території субрегіону «Західний Донбас» за підтримки Проекту «Місцевий Економічний Розвиток міст України» (Проект МЕРМ), який впроваджується Федерацією Канадських муніципалітетів за фінансування Уряду Канади.
В ході реалізації цього проекту, з метою дотримання вимог «Правил по експлуатації полігонів твердих побутових відходів», у вересні 2013 року були придбані тензометричні автомобільні платформенні ваги ВПТА-40-8 та встановлені на діючому полігоні КП «Затишне місто», проведено їх метрологічну повірку. На сьогоднішній день ваги активно використовуються при прийомі відходів на полігон.
Придбання вагів дозволило організувати проведення досліджень з визначення морфологічного складу та норм надання послуг з вивезення побутових, що формуються у містах Павлоград, першотравенськ та Тернівка, а також на території Богданівській сільській раді. Для придбання вагів було використано 110 тис. грн. коштів проекту та 7 тис.грн. коштів КП «Затишне місто».
В період з 29 жовтня по 04 листопада поточного року фахівцями ТОВ «УкрНДІкомунпроект» (головний інженер Абашина К.О.) за участі спеціалістів виконкому Павлоградської міської ради, КП «Затишне місто» та КП «Павлограджитлосервіс» в місті Павлоград проводились дослідження з визначення норм надання послуг з вивезення відходів та їх морфології. Роботи проводилися за декількома напрямками: по багатоквартирних будинках, приватному сектору та підприємствах.
Подібна робота була проведена по містам Тернівка, Першотравенськ та Богданівській сільській раді, що дозволить якісно провести аналіз стану існуючої ситуації в галузі поводження з твердими побутовими відходами на території Західного Донбасу та в подальшому розробити Стратегію поводження з відходами у субрегіоні. Для виконання роботи над Стратегією створена Експертна група, яка складається з українських та зарубіжних експертів: Ларкіна Олександра, Абашиної Катерини та Алієвої Оксани, Дага Хікмана – канадського експерта, Борислава Морджева та Соні Янкової, болгарських експертів.
Одним з етапів реалізації проекту стане проведення просвітницької кампанії серед населення субрегіону. Мета навчання – цивілізоване поводження з відходами для збереження довкілля для майбутніх поколінь.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження